fbpx
Connect with us

Igre

Preizkušamo Rocket Arena

Samo Zavašnik

Published

on

Electronic Arts se z Rocket Areno podaja v svet risankastih večigralskih streljank za mlajše, se pravi tja, kjer vlada Fortnite. Že v štartu je zanimivo, da je igra za PC, PS4 in Xbox One nastala v “režiji” nekdanjih razvijalcev spletne plati kultne serije iger HALO, ter da ni brezplačna, temveč zanjo računajo 30 evrov, kljub temu pa so v njej mikrotransakcije. Po drugi strani naj bi bila zastonj čisto vsa igralno pomembna vsebina od zdaj do sodnega dne, od junakov do prizorišč, medtem ko je moč z denarjem kupiti edinole kozmetiko.

V Rocket Areni se zaenkrat deset likov s samosvojimi lastnostmi in raketno navdihnjenimi orožji se v več načinih pomeri v dokaj majhnih arenah, kar zagotavlja neprestano akcijo. A veščine herojev se ne dopolnjujejo dobro in dajejo vtis, da so znešene z vseh vetrov, kljub kameri za likom pa je težko prepoznati, od kod pada po tebi. Saj ni slaba igra, grafika je všečno risankasta in 30 evrov spet ni bogastvo. Vendar je konkurence obilo (predvsem brezplačna Fortnite in Valorant ter plačljivi Overwatch, ki je v krepko višji ligi), akcija pa preveč kaotična in moštveno plitka, da bi zmogla pritegniti na dolgi rok. Nobeno presenečenje ne bo, če bodo strežniki čez nekaj mesecev ali celo tednov opusteli.

Igre

Jagex prodan skupini Carlyle

Alja Šavle

Published

on

Ameriški velikan zasebnega kapitala je prevzel razvijalca RuneScape iger. *Sea Shanty 2 se predvaja v ozadju.*

Začetek leta je navdušence priljubljenega MMORPG razveselila novica, da bosta ob praznovanju 20 obletnice tako RuneScape kot Old School RuneScape zaživela s kopico nove rojstnodnevne vsebine.

Sedaj prihaja še novica o ponovnem odkupu Jagex, RuneScape razvijalcev. Tokrat si je večinski delež v studiu s sedežem v Cambridgeu izboril ameriški velikan zasebnega kapitala Carlyle. Vrednost posla naj bi bila višja od 390 milijonov funtov, ki jih je lani plačal Macarthur Fortune Holding.

Jagexov izvršilni direktov Phil Mansell je dejal:

“Tako sem ponosen, da se Jagex povezuje s Carlyle, prestižno investicijsko skupino, ki verjame v potencial Jagexa, našo vizijo rasti in nas bo podpirala pri pospeševanju naše večletne strategije rasti. Še naprej bomo širili naše igralne ekipe, da bomo ustvarili in ponudili boljše vsebine za RuneScape in Old School RuneScape. Še naprej bomo ustvarjali vznemirljive izkušnje za naše igralce, razvijali naše globalne skupnosti, razvijali nove igre za širitev in nadaljnje raziskovanje RuneScape sveta, delili naše strokovno znanje za lansiranje spletnih iger iger enako mislečih razvijalcev in vlaganje v neverjetno tehnologijo in talent, ki to vse poganja.”


Vroča ponudba za gamerje

CAT QUEST 2 – PAWSOME PACK NINTENDO SWITCH

27,99 €

Continue Reading

Igre

Hitman 3 najbolje prodajana igra v VB

Alja Šavle

Published

on

Zadnji del a World of Assassination trilogije HITMAN 3 se je prejšnji teden povzpel na vrh lestvice najbolj prodajanih fizičnih iger v Veliki Britaniji. PS5 različica igre je bila zdaleč najbolj popularna izdaja, saj je predstavljala 49% prodaje, sledila je različica za PS4 s 25% ter različica za Xbox s 27%.

Podatki na žalost upoštevajo le prodajo fizične verzije igre v VB, a večina Hitman 3 prodaje je in še bo potekala v digitalnih spletnih trgovinah. Po besedah uradnega HITMAN 3 Twitter profila naj bi to bila največja digitalna izdaja v zgodovini franšize.

HITMAN 3 je zaključuje v trilogijo World of Assassination. Lastniki HITMAN 1 in HITMAN 2 lahko vse lokacije iz prejšnjih iger uvozijo in igrajo tudi v HITMAN 3 brez dodatnih stroškov. Poleg tega se shranjen napredek iz HITMAN 2 ob zagonu igre prenese neposredno v HITMAN 3.

Ravno prenos napredka je povzročil nekaj začetnih težav. Igralci so na dan izida igre poročali, da se vse spletne strani, povezane s sistemom, nalagajo le občasno in z zamudo. Razvijalci IO Interactive so se na opozorila hitro odzvali preko svojih družbenih omrežij:

“Še naprej napredujemo pri odpravljanju težav s strežnikom. Želimo vas (in vaš napredek) čim prej vključiti v igro. V naslednjih nekaj urah bodo naše posodobitve manj pogoste – hvala za potrpljenje!”

HITMAN 3 je na voljo na platformah PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Stadia in PC.


Vroča ponudba za gamerje

HITMAN 3 PC igra

69,99 €

Continue Reading

Igre

Prišel popravek 1.1 za Cyberpunk 2077

Alja Šavle

Published

on

Popravek 1.1 za Cyberpunk 2077 je zdaj na voljo za PC, konzole in platformo Stadia.

Kakor obljubljeno je CD PROJEKT RED izdal popravek, ki naj bi končno odpravil nekatere izmed večjih napak, ki so igralcem onemogočale igranje na konzolah.

V tej posodobitvi so se razvijalci osredotočili na različne izboljšave stabilnosti, ki jih bodo nadaljevali v popravku 1.2 in drugih prihajajočih posodobitvah. Hkrati bodo še naprej odpravljali napake, s katerimi se srečujejo igralci, in poslušali povratne informacije o tem, kako izboljšati splošno izkušnjo igre.

Popravek prinaša različne izboljšave stabilnosti, vključno z:

Izboljšavami uporabe pomnilnika v različnih sistemih v igri: liki, interakcije, navigacija, videoposnetki med igrami (novice, televizija itd.), listje, laserski učinki, minimapa, naprave, umetna inteligenca, ulični promet, sistem okoljske škode, GPE, in več.

Različni popravki zrušitev (med drugim povezani z nalaganjem shranjenih iger, odpiranjem/zapiranjem iger in Point of No Return).

V komentarjih pod naznanitvijo popravkov je bilo zaznati določeno mero razočaranja, ampak tudi navdušenja. CD PROJEKT RED je izjemno skrben do svojih igralcev, zato pričakujemo, da bodo tudi po napovedanem popravku 1.2 svojo energijo in ljubezen še vedno vlagali v izboljšavo igre.


Vroča ponudba za gamerje

CYBERPUNK 2077 PC

59,99 €

Continue Reading

Igre

Xbox Live Gold naročnina se NE bo podražila

Alja Šavle

Published

on

Xbox Live Gold ekipa je včeraj objavila obvestilo, da se bo naročnina za Xbox Live Gold podražila. Po burnem odzivu svojih igralcev so odpovedali podražitev in namesto tega odklenili brezplačne igre.

Xbox Live je bil lansiran kar pred 18. leti. Od takrat Xbox občasno ocenjuje vrednost in cene svojih storitev, da bi odražale spremembe na regionalnih trgih. Zbrani denar je seveda ponovno vložen v Xbox skupnost.

Xbox je sprva napovedal, da se bodo v naslednjem mesecu na izbranih trgih cene za Xbox Live Gold prilagodile, saj se ponekod cena naročnine ni spremenila že več kot 10 let. Po eksploziji komentarjev na družbenih omrežjih pa so objavili popravek:

“Danes smo zamočili in prav je, da ste nam to sporočili. Povezovanje in igranje s prijatelji sta bistvenega pomena pri igranju iger, a žal nismo uspeli izpolniti pričakovanj igralcev, ki na to računajo vsak dan. Posledično smo se odločili, da cen Xbox Live Gold ne bomo spreminjali.”

Kaj to pomeni za igralce?

Če ste obstoječi spletni, 12-mesečni ali 6-mesečni člani Xbox Live Gold, se cena za vas ne bo spremenila. Če se odločite za podaljšanje članstva, se podaljša po trenutni ceni.

Če želite članstvo za Gold nadgraditi na Xbox Game Pass Ultimate, se bo tudi preostali Gold čas pretvoril neposredno v Ultimate (do 36 mesecev). Če imate na primer zdaj 11 mesecev Xbox Live Gold in nadgradite na Xbox Game Pass Ultimate, se teh 11 mesecev pretvori v 11 mesecev Ultimate brez dodatnih stroškov.

OId sedaj naprej bo igranje brezplačnih iger možno za vse uporabnike, tudi tiste brez članstva v Xbox Live Gold. Xbox se trudi, da bi to spremembo čim prej izvedli v prihodnjih mesecih.


Vroča ponudba za gamerje

HITMAN 3 XBOX ONE & XBOX SERIES X igra

69,99 €

Continue Reading

Igre

Resident Evil Village izide 7. maja

Alja Šavle

Published

on

Včeraj zvečer so navdušenci grozljivk lahko v živo spremljali predstavitev dogajanja na Resident Evil fronti: najnovejša igra v seriji Resident Evil Village izide 7. maja, prihaja Re:Verse Resident Evil, novi spin-off za več igralcev, Netflix pripravlja CGI serijo Resident Evil: Infinite Darkness.

PSN je zabasal naval navdušencev, ki so se zgrnili v spletno trgovino, da bi naložili novi Resident Evil Village demo za PS5. V njem lahko igralci izkusijo novo vampirsko atmosfero serije, ki se vrača k svojim gotskim koreninam gradov in vasi v katerih straši.

Glavni junak nove igre bo ponovno Ethan Winters, protagonist Resident Evil Resident Evil 7: Biohazard, iz zagate pa naj bi mu spet pomagal Chris Redfield, ponavljajoči se lik v seriji. Igra bo na voljo za PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X | S in PC.

Poleg raznoraznih posebnih edicij Village, je Capcom predstavil tudi Re:Verse Resident Evil kompetitivno večigralsko streljačino, kjer bomo lahko igrali kot različni liki iz celotne serije Resident Evil. Trenutno je v beta fazi testiranja.

Nazadnje Resident Evil vsebina se bo pretihotapila tudi v The Division 2. Od 2. februarja bodo na voljo Resident Evil predmeti, vključno z Leonovo Raccoon City policijsko opravo.


Vroča ponudba za gamerje

RESIDENT EVIL 7 BIOHAZARD PS4

19,99 €

Continue Reading

Igre

Umetna inteligenca ustvarila Dragon Age: Origins HD teksturni paket

Alja Šavle

Published

on

Če lahko kdo povrne življenje zimzelenim igram so to Nexus Mods uporabniki, ki tudi 12 let po izdaji RPG klasike Dragon Age: Origins za njo še vedno ustvarjajo vsebine, popravke, dodatke in celo grafične izboljšave.

Včeraj je uporabnik NewActionPotential naložil novo modifikacijo, s katero lahko igralci Dragon Age: Origins izboljšajo grafiko svoje igre. Mod se imenuje AP Neural Enhanced Textures in v igri prenovi več kot 2.200 tekstur.

Da bi naredil prenovo je NewActionPotential je uporabil tehnologijo ESRGAN: Enhanced Super-Resolution Generative Adversarial Networks, ki temelji na umetni inteligenci. Ta lahko ustvari realistične teksture, ki so 2‒3 krat bolj podrobne od originala. Za zmanjšanje DDS kompresije, odstranjevanje anti-aliasing in dodajanje podrobnosti je bilo uporabljenih več predhodno usposobljenih modelov.

Uporabnik NewActionPotential dodaja, da je to njegov prvi poskus in da bo mod posodabljal tudi v prihodnje. Prenesete si ga lahko tukaj.


Vroča ponudba za gamerje

MASS EFFECT ANDROMEDA PC

19,99 €

Continue Reading

Priljubljeno