fbpx
Connect with us

Game Gang FIFA 22 Liga

Izid nove izdaje ultimativne igre za nogometne navdušence bomo pri skupnosti Game Gang proslavili s prvo ligo v FIFA 22, ki bo sestavljena iz brezplačnih kvalifikacijskih turnirjev v Big Bang trgovinah po Sloveniji ter finalom v Game Gang Areni v Ljubljani!

Pomembno obvestilo igralcem: Zaradi aktualnih omejitev iz naslova preprečevanja širjenja okužb s COVID-19 ter s tem povezanih tveganj na področju zagotavljanja zdravja igralcev in obiskovalcev bo veliki finale Game Gang FIFA 22 Lige prestavljen iz originalnega termina na kasnejši datum, ko se aktualno stanje v državi umiri in bo vnovič varno izvajati tovrstne dogodke v trgovinskih lokacijah po državi.


Ključne informacije

Prva slovenska FIFA 22 liga

Po izjemno uspešni ligi v pretekli izdaji igre in s sproščanjem omejitev – organiziramo pravo prvenstvo v novoizdani FIFA 22, ki bo omogočila brezplačno sodelovanje vsem slovenskim igralcem na štirih fizičnih kvalifikacijah, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti in Celju. Najboljši se uvrstijo na veliki finale, 6. novembra, kjer bodo del impresivnega prenosa v živo in igrali za epsko nagrado – najbolj zaželen kos potrošne elektronike ta hip, igralsko konzolo PlayStation 5!

Turnirski sistem

Turnir bo sestavljen iz 4 kvalifikacijskih turnirjev, ki bodo potekali v trgovinah Big Bang po Sloveniji, iz katerih se po 8 najboljših uvrsti v veliki finale. Tekmovanje poteka na konzoli PlayStation 5, ki bodo na voljo na lokaciji turnirja, in s standardnimi pravili, ki se jih običajno igra na tovrstnih turnirjih. Ne igra se v modusu FUT, marveč s klubi/državami. Več v uradnih pravilih.

Nagradni sklad

1. mesto – konzola PlayStation 5 Digital Edition
2. mesto – TBA
3. mesto – REDRAGON Brahma Pro K586-RGB gaming tipkovnica

Vsak udeleženec prejme praktično darilo ob prihodu na lokacijo. Zmagovalec posameznih kvalifikacij prejme REDRAGON Icon H520 žične slušalke.

Datumi sobotnih kvalifikacijskih tekmovanj

Kvalifikacije 1: 23. oktober 2021 v Game Gang Arena, Big Bang Mega Ljubljana
Kvalifikacije 2: 30. oktober 2021 v Big Bang Europark Maribor
Kvalifikacije 3: 6. november 2021 v Big Bang BTC Murska Sobota
Kvalifikacije 4: 13. november 2021 v Big Bang Citycenter Celje
Nacionalni finale: 20. november 2021 v Game Gang Arena, Big Bang Mega Ljubljana

Pričetek turnirjev ob 12.00, check-in ter prosto igranje od 11. ure naprej. Predviden zaključek do 18.00.


Prijavni obrazec

Za obisk dogodka je zaradi omejitev in ukrepov preprečevanja širjenja COVID-19 potrebna registracija. Dogodek bo izveden v skladu z navodili in priporočili NIJZ, tako da je obvezna uporaba maske in vzdrževanja razdalje med udeleženci 1,5 metra, kot tudi je za vstop v trgovino potrebno izpolnjevanje pogoja PCT.

Število mest na kvalifikacijah je omejeno, zato se prijavite zdaj in si zagotovite mesto na turnirju!

Prijave zapiramo po zaključenem kvalifikacijskem delu. Skupno smo prejeli 220 prijav.


EA SPORTS™ FIFA 22 odlikuje zvestoba resničnosti. Igranje je še bližje pravemu, saj ga odlikujejo številne izboljšave in inovacije v vseh načinih. Boljši so vratarji, tu je nova fizika žoge, vdelan je eksplozivni šprint, ki odraža pospeške najboljših nogometašev, in mogoče je oblikovati nove napadalne taktike.

Ne glede na to, kako igrate, boste uživali v neverjetni pristnosti, saj igra vsebuje največje nogometne zvezde in ekipe na svetu, več kot 17.000 igralcev, več kot 700 ekip, več kot 90 igrišč in več kot 30 lig ter tekmovanja, kot so UEFA Champions League, CONMEBOL Libertadores ter povsem nova UEFA Europa Conference League.


Kvalificirani igralci na finale

Kvalifikacije 1:
#1 Ziga Vesel
#2 Florian Umek
#3 Tadej Ternar
#4 Nejc Perme
#5 Rok Simic
#6 Edvin Nick Delic
#7 Jaka Pregelj
#8 Domen Juvan

Kvalifikacije 2:
#1 Leon Sardi
#2 Saso Kavas
#3 Goran Knezevic
#4 Nik Dobersek
#5 Lan Jezernik
#6 Kristijan Ancel
#7 Luka Filipovic
#8 Nik Jovanovic

Kvalifikacije 3:
#1 Renato Gabor
#2 Timijan Kegel
#3 Robert Rebernik
#4 Jakob Drole
#5 Žan Rebernik
#6 Benjamin Pucko
#7 Luka Celcer
#8 Michael Kirbis

Kvalifikacije 4:
#1 Dado Brkovic
#2 Marsel Trampus
#3 Zan First
#4 Matevz Arzensek
#5 Matej Mirt
#6 Luka Trikic
#7 Timon Grasic
#8 Ziga First

Turnirske lestvice, slike in posnetki tekem

Finalne tekme kvalifikacij bodo naložene na YouTube kanal skupnosti Game Gang, medtem, ko bo finalni dogodek prenašan v živo na Game Gang YouTube in Facebook.