fbpx
Connect with us

E-športi

Zmagovalec FNCS Fortnite turnirja je slovenec TaySon!

Rok Gumzej

Published

on

TaySon, slovenski streamer in igralec Fortnita je zmagal tretjo sezono FNCS Fortnite Evropskega prvenstva in si z zmago prislužil nagrado veliko kar 80.000 ameriških dolarjev. Zmaga je bila prepričljiva, saj je končal s kar 11 točkami prednosti pred drugo-uvrščenim. TaySonova zmaga je dokaz, da so slovenski e-športniki lahko uspešni tudi na globalnem odru. Njegove igre lahko v živo ujamete na njegovem Twitch kanalu.

https://fortniteintel.com/wp-content/uploads/2020/08/EU-results-1536x864.png.webp


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/669983/funko-pop-games-fortnite-fishstick-box-43887_5f360cbf560eb.jpg

FUNKO POP GAMES: FORTNITE – FISHSTICK

14,99 €

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

E-športi

Mednarodni olimpijski komite naznanil prvo olimpijsko virtualno serijo

Alja Šavle

Published

on

Prvi uradni olimpijski dogodek za fizične in nefizične virtualne športe bo potekal od 13. maja do 23. junija 2021. Na olimpijskem kanalu si lahko v živo ogledate dogodke o baseballu, kolesarjenju, veslanju, jadranju in avtomobilskem športu.

Mednarodni olimpijski komite bo sodeloval s petimi mednarodnimi športnimi zvezami in založniki iger, da bi ustvaril olimpijsko virtualno serijo, prvi dogodek za fizične in nefizične virtualne športe z licenco olimpijskih iger.

Direktor mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je v izjavi za javnost povedal: “Olimpijska virtualna serija je nova, edinstvena olimpijska digitalna izkušnja, katere cilj je povečati neposredno sodelovanje z novim občinstvom na področju virtualnih športov. Njegova zasnova je v skladu z olimpijsko agendo 2020 + 5 in digitalno strategijo komiteja. Spodbuja športno udeležbo in promovira olimpijske vrednote, s posebnim poudarkom na mladini.”

Seznam mednarodnih zvez in založnikov iger, ki bodo del olimpijske virtualne serije:

– Svetovna zveza za baseball in softball (WBSC) – eBaseball Powerful Pro Baseball 2020, Konami Digital Entertainment

– Union Cycliste Internationale (UCI) – Zwift, Zwift inc.

– Svetovno veslanje – odprti format

– Svetovno jadranje – virtualna regata, Virtual Regatta SAS

– Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) – Gran Turismo, Polyphony Digital

Vseh pet dogodkov virtualne serije se bo razlikovalo po formatu in konceptu ter se bo odvijalo prek platforme posameznega založnika, kjer bodo udeleženci lahko sodelovali. Navijači bodo lahko dogajanje spremljali na olimpijskem kanalu. Dodatne informacije o sodelovanju in nagrade, vključene v izbrane dogodke, bodo objavljene kmalu.

Več o tem na spletnem mestu www.olympicchannel.com.


Gran Turismo Spec II Playstation 4 igra

29,99 €

Continue Reading

E-športi

Jeff Kaplan se poslavlja

Alja Šavle

Published

on

Blizzard Entertainment je včeraj naznanil, da se je Jeff Kaplan po dolgi in zgodovinski karieri odločil, da bo zapustil podjetje, kot novi direktor bo vstopil Aaron Keller, veteran Blizzarda in ustanovni član ekipe Overwatch.

“Jeff je bil odličen vodja, mentor in prijatelj in ve, kako zelo ga bomo pogrešali. Imel sem srečo, da sem dolga leta skupaj z njim in ostalimi člani ekipe Overwatch gradil nekaj, kar še naprej navdihuje ljudi po vsem svetu, in v čast mi je, da baklo prenesem naprej,” je v sporočilu za javnost zapisal Keller.

“Čeprav se zavedam, da ne bom nikoli Jeff, sem navdušen, da stopim v vlogo direktorja igre in sem še naprej del ekipe, ki vlaga dušo, talent in svoj fokus v naslednjo verzijo Overwatcha. Počaščen sem, da še naprej služim tej neverjetni skupnosti.”

Jeff Kaplan je svoje misli in spomine na Blizzard objavil na Twitterju:

“Po 19 neverjetnih letih zapuščam Blizzard Entertainment.

Resnično mi je bilo v čast, da sem imel priložnost ustvariti svetove in junake za tako strastno občinstvo. Želim izraziti globoko hvaležnost vsem, ki so podpirali naše igre, našim igralnim skupinam in našim igralcem. Vendar bi se rad prav posebej zahvalil čudovitim razvijalcem iger, ki so z mano sodelovali na poti ustvarjanja.

Nikoli ne sprejemajte sveta, kakršen se zdi. Vedno si drznite videti, kakšen bi lahko bil. Upam, da tudi vi storite enako.”


OVERWATCH BLACKOUT NAHRBTNIK JINX 45CM

34,95 €

Continue Reading

E-športi

TSM lansira TSMU – univerzitetni program, osredotočen na ešportu

Alja Šavle

Published

on

TSM lansira nov program brezplačni program TSMU, zasnovan posebej za univerzitetne študente, ki gojijo strast do video iger in ešporta. Brezplačni program bo mentorstva in priložnosti za prakso ponudil ne le študentom, temveč vsem, ki jih zanima vstop v panogo.

Team SoloMid je med najuspešnejšimi ešportnimi organizacijami v ZDA. S strastjo do iger, zabave in zmage, pokrivajo vse od League of Legends do Valorant in Rainbow Six Siege. Pod svojim okriljem zbirajo profesionalne ekipe in gaming vplivneže, sedaj pa so postali tudi prva ešportna organizacija, ki se je spustila v akademske vode.

TSM Allie Hahe je vodja brezplačnega izobraževalnega programa, osredotočenega na skupnost, ki temelji na izobraževanju o področju ešporta. Program naj bi naučil uporabnih veščin, kot kako vstopiti v panogo kot manager svoje najljubše ekipe, do ustvarjanja privlačnih in epskih ešportnih vsebin.

TSMU ponuja:

• casual gaming turnirje,

• pripravniške možnosti,

• mentorstvo,

• pogovore z vodilnimi v panogi,

• mreženje.

TSMU ne želi biti le izobraževalno orodje, ampak navsezadnje tudi skupnost, v kateri lahko najdete nove prijatelje, bodoče soigralce, igrate na nekaj razburljivih priložnostnih turnirjih in sodelujete v družabnih večerih.

Na svojem novo ustanovljenem kanalu, namenjenem ravno TSMU pobudi, so že objavili svoje prvo “predavanje” Q&A posnetek z Max Olivo, TSM umetniškim direktorjem.


JBL Quantum 800 Black brezžične gaming slušalke

199,99 €

Continue Reading

E-športi

Street Fighter pro Momochi se pritožuje zaradi staranja profesionalcev, ki prevladujejo v igri

Alja Šavle

Published

on

35-letni profesionalni Street Fighter igralec je šokiran nad majhnim številom mladih igralcev, ki prihajajo v vrste japonske skupnosti SFV. Na kvalifikacijski tekmi CPT Japan 1 prevladujejo veterani.

Kariera profesionalnih e-športnikov se navadno konča v poznih dvajsetih letih, a v svetu pretepaških iger se ta številka že bliža štiridesetim. Na ta trend je opozoril japonski igralec Yusuke Momochi, zmagovalec Capcom Cup and Evo turnirjev.

Momochi, ki se je uvrstil med najboljših 8 na turnirju Japan 1, je bil s svojimi 35. leti najmlajši igralec v skupini za poražence, skupaj z veterani Keita “Fuudo” Ai (35), Hiromiki “Itabashi Zangief “Kumada (39) in Daigo Umehara (39) ob njem.

“Sem najmlajši igralec v skupini poražencev. Ta panoga je nevarna. Ali obstaja prihodnost? Skrbi me, to je turnir v borbenih igrah, poln starejših mož,” je po dogodku v svojem Twitch kanalu pojasnil Momochi.

Yusukejeva frustracija izhaja najverjetneje iz njegove želje po razvoju scene, ki zaradi pomanjkanja novih in mlajših igralcev stagnira.


STREET FIGHTER 30TH ANNIVERSARY COLLECTIONPS4

34,99 €

Continue Reading

E-športi

Valve spremenil politiko CS:GO VAC prepovedi

Alja Šavle

Published

on

Igralce, ki imajo pet let ali več prepovedi v igri Counter-Strike: Global Offensive bodo lahko ponovno igrali na tekmah, ki jih sponzorira Valve.

V nedavni objavi na uradnem Counter Strike blogu je Valve naznanil, da je ponovno pregledal svoje smernice za dogodke.

“Do danes igralci niso bili upravičeni do udeležbe na dogodkih, ki jih sponzorira Valve, če so kdaj prejeli prepoved VAC v CS:GO,” pravi Valve. “Te smernice niso bile posodobljene odkar je igra prišla na trg in so bile vse prepovedi CS:GO VAC razmeroma nove. Toda prepovedi VAC so zdaj lahko starejše od osem let. Zato smo se odločili, da jih posodobimo.”

Od zdaj bodo zaradi Valve Anti-Cheat prepovedi iz prireditve diskvalificirani le igralci, katerih prepoved je bila sprejeta pet let pred turnirjem ali če je bila prejeta kadar koli po tem, ko je igralec igral na dogodku, ki ga sponzorira Valve.


MORTAL SHELL PC

29,99 €

Continue Reading

E-športi

Se ešportni dogodki vračajo na oder?

Alja Šavle

Published

on

Overwatch liga potrjuje, da se bodo v kitajski regiji odvili skupaj trije LAN dogodki , ki bodo vključevali večino ekip v pacifiški diviziji.

Dogodki se bodo odvijali med junijem in avgustom, v njih pa bo sodelovalo pet ekip s sedežem na kitajskem, med katerimi so Chengdu Hunters, Guangzhou Charge, Hangzhou Spark, Shanghai Dragons in Los Angeles Valiant.

Igre bodo potekale v manjših prostorih, da bi izpolnjevale lokalne varnostne zahteve, izbrana mesta in datumi so naslednji:

4. do 6. junija: Hangzhou Spark (June Joust)

9. – 11. julij: Shanghai Dragons (Summer Showdown)

7. – 8. avgust: Guangzhou Charge (Countdown Cup)

Kot smo že omenili, se bodo na teh prireditvah pomerile ekipe s sedežem na Kitajskem. V primeru, da imajo tekmo z moštvom iz Južne Koreje, kot so New York Excelsior, Philadelphia Fusion, or ali Seoul Dynasty, bodo kitajske ekipe še vedno igrale na odru, korejski predstavniki pa bodo igrali preko strežnika v oblaku.


OVERWATCH MVP NAHRBTNIK JINX

49,95 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno