fbpx
Connect with us

E-športi

Ekskluzivno – Game Gang Intervju: Mihael “Mikyx” Mehle

Samo Zavašnik

Published

on

Pred končnico poletne sezone 2020 v League of Legends, smo 10 minut ukradli najuspešnejšemu slovenskemu igralcu, Mihaelu “Mikyx” Mehleju, ki je govoril o prihajajočih izzivih in seveda slovenski sceni.


Žan: Pozdravljeni fantje in dekleta, danes smo tukaj z najboljšim slovenskim League of Legends igralcem, Mikyx-em. Mikyx pozdravljen. Kako je trenutno v Nemčiji?

Mikyx: Zdravo, vse je vredu. vala za gostovanje v intervjuju.

Žan: Hvala tudi tebi za srečanje, v sicer ne najboljših pogojih. Upali smo, da se bomo lahko pogovorili v živo v LEC studiu, a tja nam niso dovolili priti, zato bomo zadevo opravili na star način. Če skočimo direktno med vprašanja, ki smo jih pripravili za danes. Začeti moramo z G2 – od začetka iste imeli najboljšega splita, tega nismo pričakovali od vas, a v zadnjih treh tednih in predvsem zadnji teden ste začeli igrati, kot se je pričakovalo. Ste rešili probleme, ki ste jih imeli in lahko pričakujemo “pravi” G2 v končnici?

Mikyx: Ja, v zadnjih nekaj tednih smo šele lahko vadili, saj zaradi nepričakovanih okoliščin le-to ni bilo mogoče na začetku. A ko smo začeli igrati in se pogovarjati ter bolje pripravljati na naše nasprotnike, je postalo bistveno lažje zmagovati. Za končnico lahko pričakujete, da bomo zmagalii.

Žan: Torej, da boste razdrli vse novince.
Mikyx: Ja, nekako tako.

Žan: Poletni split je bil nekoliko drugačen, igralo se ga je od doma. Meniš, da so imeli nekateri igralci, ki niso navajeni velikih odrov, prednost zaradi tega? Dodatno, raje igraš od doma ali pred publiko v studiu oz. na dogodkih?

Mikyx: Bilo je čudno igrati od doma in menim, da dosti ekip to koristi, predvsem tistim z manj izkušenimi igralci oz. manj vzdržljivimi ekipami. Predvsem Mad LIons, Rouge in Schalke so ekipe, ki so imele boljše rezultate na spletu, kot bi jih imele sicer. Medtem za ekipe kot smo mi in Fnatic je lažje igrati na odru, saj bolj “padeš” v igro in doživiš ozračje studia. Tako da ja, bi raje igral v studiu.

Žan: No, upam, da se vrnete tja kakor hitro bo mogoče. Riot se medtem trudi izvesti fizičen Worlds finale na Kitajskem – meniš, da lahko vsi trije slovenski igralci pridejo tja na zaključni turnir?

Mikyx: Ja, sem zelo zadovoljen, da niso odpovedali čisto vsega. Odpovedali so MSI, česar nisem bil vesel, saj je potem bil pomladni Split brez pomena in sem vesel, da bo v neki obliki fizičen dogodek izveden. Ta bo verjetno zelo drugačen od preteklih Worldsov.

Težko bo videti vse tri Slovence na finalnem dogodku, saj je Rogue že dobil mesto, mislim da bo nam tudi uspelo, nato pa je med Mad Lions, Schalke, SK in Fnaticom za preostalo mesto.
Fnatic lahko po vsej verjetnosti se pobere, medtem za SK nisem čisto prepričan. Zato bo Crownshot mogoče moral ta Worlds preskočiti. Večina ekip je na podobnem nivoju in mogoče jim res uspe. Verjamem v njih in upam, da jim uspe.

Žan: Mogoče bo nov rap video dal dodatne moči Crownshotu in tebi. Nemesis medtem ni bil del tega in mogoče bo to tista razlika.
Mikyx: Ja, mogoče res.

Žan: Bral sem lanski intervju z Red Bullom, v katerem si rekel, da boste letos dominirali LEC in zmagali Worlds. Prvi del se ni čisto uresničil, a vseeno verjameš, da lahko zmagate na Worlds tekmovanju?

Mikyx: Ja… Mislim, da bi potencialno lahko dominirali vse, če bi lahko trenirali od začetka Splita, saj večina ekip ni bila na visokem nivoju. Vse se je vrtelo okoli tega, kdo je bolje odigral Draft. Nismo testirali championov in nismo bili pripravljeni na spremembo mete. Kaj je bil že drug del vprašanja?
Žan: Če lahko zmagate Worlds…

Mikyx: Lansko leto smo pregoreli, saj nismo bili navajeni biti dva meseca zapored v hotelskih sobah in izven svojega okolja in bomo tokrat bolje pripravljeni na to – z več skupinskimi aktivnostmi in ne le igranjem Solo Queue 24/7, saj se s tem po določeni stopnji več ne izboljšaš. Menim, da smo lahko boljši in da nam bo uspelo.
Žan: … in dobite najboljši oder za maščevanje nad kitajsko ekipo, pred njihovo domačo publiko. In če smo že pri LPL in LCK – kaj praviš, je razlika med EU in Kitajsko ista kot lansko leto ali je katera druga ekipa najboljša na svetu?

Mikyx: Še zmeraj je razlika med LPL In LEC, saj je v LPL dosti ekip res dobrih.
Medtem tu pri nas je nekoliko drugače – no, Rogue so vredu, Mad Lions tudi, mi isto. Noben ni resnično dober, saj veš. Lahko smo bistveno boljši v končnici in ko lahko vadimo proti mednarodnim ekipam a za sedaj je kar velik razmak v nivoju igre med LPL in nami v LEC.

Žan: No, upamo, da boste odigrali bolje kot le vredu na koncu. Govorimo, kot da ste že tam, a morate še iti skozi končnico, a celotna Evropa računa na vas. No, sedaj pa se vrniva k tvojim koreninam – pred Splyce si zmagoval slovenske turnirje levo in desno. Imaš kakšne posebno lepe spomine na tiste čase in bi se rad kdaj spet udeležil kakšnega dogodka z originalno lokalno ekipo?
Mikyx: Zagotovo je veliko lepih spominov – spomnim se svojega prvega, mislim, da je bil Radioactive 4, na katerem sem igral s Crownshotom. Igrali smo proti Nemesisu in je bilo res zabavno, kljub temu, da smo končali na tretjem mestu. Za tem Offblast dogodki v 2016 ali 2017,ko sem igral s Hyperjem, ki je Nemesisov brat. Spet smo bili tretji – dejansko smo vedno končali na tretjem mestu, kar slabo. – Za tem si prišel na ljubljanski dogodek z Nemesisom in Phaxijem, če se prav spomnim. Ja, to je bilo preveč enostavno.

Če bi hoteli, bi lahko sestavili ekipo, ki bi zmagala čisto vsak turnir. No, takrat, ko je Kektz še veliko igral. Ekipa z mano, Nemesisom, Kektzem, Crownshotom, ne bi bilo mogoče, da izgubimo. To bi bilo preveč dolgočasno in drugi igralci bi ne želeli tekmovati, saj bi že bilo jasno, kdo bi zmagal. Zato raje ne tekmujemo tako.

Žan: Se spomnim, ko sem komentiral tiste tekme in si mislil, kaj je to – gledam tekmo med G2 in ekipo tretje lige v Nemčiji? Je bila enosmerna cesta navzgor za vas in dober začetek kariere. Sam si se že dokazoval na Worldsih, Phaxi je prišel not, Nemesis, Crownshot in drugi so prišli v takrat še LCS in res lahko povemo, da imamo dosti dobrih igralcev v Sloveniji, še posebno glede na to, da nas je le 2 milijona.
Mikyx: Ja, to je res. In naj povem, da bi bil pripravljen znova sestaviti ekipo in dominirati par novincev, a bomo videli glede tega.

Žan: Ja, lahko bi med premorom naredili All Stars dogodek med Slovenijo in Hrvaško, če že ne bo MSI turnirja.
Mikyx: Mislim, da bi jih razvozili.
Žan: Perkz bi prosil za milost, da mu popustiš na bottomu. No, naj se ti zahvalim za ta epski intervju – za konec naj povem, da je so z vašimi uspehi slovenski mediji pričeli poročati o e-športih. S tem pričenja širša javnost jemati e-športe bolj resno in vedno bolj razumejo, da to ni le igra. Glede na to, da pravkar odpiramo slovenski studio za dogodke in e-športne turnirje bi te radi povabili, da se nam kdaj v prihodnosti pridružiš v našem GGHQ.
Mikyx: Ja, gotovo je možnost. Bi me veselilo, da bi ga videl.
Žan: Vso srečo v končnici in upamo, da prideš do finala Worldsa to leto.

Avtor intervjuja: Žan “Shokugeki” Zupančič

E-športi

Call of Duty: Warzone skupno “banal” več kot 500.000 goljufov

Alja Šavle

Published

on

Raven Software sorazvijalec Call of Duty: Warzone je razkril, da je več kot 500.000 goljufov prepovedanih na strežnikih Battle Royale.

Je že čas za spomladansko čiščenje? CoD razvijalci Raven Software so se v nedavnem tweetu pohvalili, da so prepovedali več kot 30.000 “zlonamernih računov” kar skupno znaša več kot pol milijona računov.

Številka na prvi pogled zveni pretirana, a Call of Duty: Warzone skupno šteje 100 milijonov igralcev, kar je neverjeten podvig za franšizo, ki je lani prvič vstopila na trg brezplačnih iger.

Ni znano, po kakšnem ključu so računi prepoznani kot “zlonamerni” in marsikatera “žrtev” nepričakovanega bana se je na spletu pritožila, češ da so ji vdrli v račun.

Goljufije v ešportu so od nekdaj prisotne, a z močnim razvojem profesionalne scene potreba po strožjem nadzoru in kaznimi narašča. Boju proti goljufiji v ešportu se je nedavno pridružil tudi FBI.


Resident Evil Village igra za PS5

69,99 €

Continue Reading

E-športi

Dota 2 ima očitno močno weeb skupnost

Alja Šavle

Published

on

Dota 2 je pred kratkim dobila animirano serijo na Netflixu, ki po estetiki močno spominja na japonsko animacijo. A presenečenja za navdušence japonske kulture se ne končajo tukaj. Napovedan je bil namreč Dota 2 AniMajor, prihajajoči turnir z anime tematiko.

Valve in WePlay sta najavila Major na anime temo, ki se bo odvil v začetku junija. Podrobnosti o dogodku niso znane, a to naj bi bilo drugo glavno tekmovanje Dota Pro Circuit turnirja z nagradnim skladom 500.000 USD in 2.700 Pro Circuit točkami. Major bo potekal v ukrajinskem Kijevu od 2. do 13. junija brez občinstva v živo.

Iz vsake regije lahko tekmuje le določeno število ekip:

4 ekipe iz zahodne Evrope in Kitajske.

3 ekipe iz vzhodne Evrope in jugovzhodne Azije.

Po 2 ekipi iz Severne in Južne Amerike.

Format tekmovanja je Wild Card & Group Stage, ki mu bo sledila končnica z dvojno izločitvijo. Igre bodo BO3, veliki finale pa BO5.


REDRAGON Sniper M801-RGB gaming žična miška

39,99

Continue Reading

E-športi

Žgane pijače in portali za spletne stave lahko sedaj sponzorirajo ešportne ekipe

Alja Šavle

Published

on

Activision-Blizzard naj bi omogočil sponzorske pogodbe s spletnimi portali za estave in znamkami žganih pijač za Call of Duty League in Overwatch League.

Sponzorska pravila COD in Overwatch lige, ki so bila do nedavnega striktno družinam prijazna, so se spremenila. Sedaj lahko ekipe sklepajo sponzorske pogodbe tudi z blagovnimi znamkami za odrasle.

Med prvimi ekipami, ki so izkoristile to spremembo je londonska Royal Ravens, ekipa Call of Duty, ki tekmuje v ligi COD. Kot sponzorje je prevzela Midnite, spletno mesto za stave, specializirano za ešport.

Ešportne stave so v porastu, čeprav v mnogih državah, še vedno niso pravno urejene, povzročile pa so tudi pojav goljufije in nastavljana izida tekem.


JBL Quantum 800 Black brezžične gaming slušalke

199,99 €

Continue Reading

E-športi

5 milijonov dolarjev na mesec služil samo preko ustvarjalčeve kode

Alja Šavle

Published

on

Ninja, nekdanji obraz igre Fortnite, je na vrhuncu svoje kariere zbiral po milijone dolarjev vsak mesec s pomočjo Fortnite kod za podporo ustvarjalcev.

Tyler “Ninja” Blevins si je preko sponzorjev, naročnine na svoje kanale, neposrednih donacij in YouTube oglasov pridobil pravo bogastvo. A ko je Epic Games uvedel program Support-A-Creator, ga je Blevins kar najbolje izkoristil ter svoje oboževalce redno spodbujal, naj uporabijo njegovo kodo vsakič, ko opravijo nakup.

Ninja naj bi v enem izmed svojih nedavnih prenosov v živo razkril, da je največ, kar je v enem mesecu ustvaril s svojo ustvarjalčevo kodo, preseglo 5 milijonov dolarjev.

Ninja je sicer “upokojen” in ustvarja le še vsebino za lastno zabavo, a če bi kljub temu radi podprli ustvarjalce, lahko uporabite kodo katerega izmed slovenskih Fortnite streamerjev:

lejica

juretrsanblond

slo-budalol

aljazek


CRASH BANDICOOT 4: IT’S ABOUT TIME PS4

69,99 €

Continue Reading

E-športi

Discord je zamenjal svoj logotip – internet ni navdušen nad spremembo

Alja Šavle

Published

on

Kdaj pa je bil internet kadarkoli zadovoljen s spremembami? Tisti, ki ste nekoliko bolj pozorni, ste najverjetneje opazili, da je Discord včeraj šel skozi manjši rebranding. Logotip, barva in pisava Discord napisa so se nekoliko spremenili. Ravno dovolj, da je sprememba opazna, a ne dovolj, da bi bila radikalna. Ali pač?

“Discord je postal kraj, kamor ljudje prihajajo raziskovati, rasti in pripadati. Zato posodabljamo svoj videz, da bo prav tako prijeten [kot ta kraj],” je na Twitterju objavila priljubljena klepetalnica. Tako se je Discord odločil za posodabljanje logotipa, ki je sedaj nekoliko bolj zaobljen ter ni več vpet v pogovorni oblaček.

Temu je seveda sledila prenova napisa. Discord se sedaj piše le z veliko začetnico in ne več v celoti z velikimi tiskanimi črkami, da je napis bolj berljiv.

Nazadnje je platforma posodobila tudi svojo barvno paleto, ki sedaj vključuje nekoliko svetlejše in bolj žive barve, med drugim tudi rdečo. Barve so navdihnila sporočila o stanju znotraj aplikacije – Na voljo, Odsoten, Ne moti.

Discord svoje novo sporočilo povzema z besedami “zamisli si prostor” (Imagine a Place). Novi slogan naj bi poosebljal dejstvo, da Discord ni več namenjen le gamerjem. A gamerji sprememb niso sprejeli z odprtimi rokami. Na Twitterju se namreč zbirajo predlogi bolj primerne pisave za novi logotip. Kakor se za internet spodobi je med 800 “resnimi” odgovori tudi marsikateri, ki za novo pisano predlaga Comic Sans.


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

E-športi

Fnatic naj bi odkupil toplanerja Adama za 240.000 EUR

Alja Šavle

Published

on

Fnaticova League of Legends ekipa naj bi za 240.000 EUR od Karmine Corp odkupila toplanerja Adama Maananeja. Adam naj bi tudi v ekipi Fnatic igral na topu ter tako izpodrinil trenutnega toplanerja Gabriëla “Bwipo” Raua.

Kaj se bo z Bwipom zgodilo še ni znano, a obstaja možnost, da bo Bwipo rotiral v položaj džungle. Fnatic sicer že išče nadomestnega džunglarja, če se zamenjava vloge za Bwipa ne bo dobro izšla. V zadnjih nekaj tednih je Bwipo igral vlogo džungle v samostojnih igrah, kar je sprožilo sume, da bi lahko zamenjal položaj.

“Nočem biti v moštvu, kot je Fnatic, če se ne bom dobro odrezal,” je dejal Bwipo. “Na voljo so mi druge možnosti, tako da bo morda drugi toplaner prinesel rezultate Fnatiku.”


IT TAKES TWO PS4 igra

39,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno