fbpx
Connect with us

E-športi

Ekskluzivno – Game Gang Intervju: Mihael “Mikyx” Mehle

Published

on

Pred končnico poletne sezone 2020 v League of Legends, smo 10 minut ukradli najuspešnejšemu slovenskemu igralcu, Mihaelu “Mikyx” Mehleju, ki je govoril o prihajajočih izzivih in seveda slovenski sceni.


Žan: Pozdravljeni fantje in dekleta, danes smo tukaj z najboljšim slovenskim League of Legends igralcem, Mikyx-em. Mikyx pozdravljen. Kako je trenutno v Nemčiji?

Mikyx: Zdravo, vse je vredu. vala za gostovanje v intervjuju.

Žan: Hvala tudi tebi za srečanje, v sicer ne najboljših pogojih. Upali smo, da se bomo lahko pogovorili v živo v LEC studiu, a tja nam niso dovolili priti, zato bomo zadevo opravili na star način. Če skočimo direktno med vprašanja, ki smo jih pripravili za danes. Začeti moramo z G2 – od začetka iste imeli najboljšega splita, tega nismo pričakovali od vas, a v zadnjih treh tednih in predvsem zadnji teden ste začeli igrati, kot se je pričakovalo. Ste rešili probleme, ki ste jih imeli in lahko pričakujemo “pravi” G2 v končnici?

Mikyx: Ja, v zadnjih nekaj tednih smo šele lahko vadili, saj zaradi nepričakovanih okoliščin le-to ni bilo mogoče na začetku. A ko smo začeli igrati in se pogovarjati ter bolje pripravljati na naše nasprotnike, je postalo bistveno lažje zmagovati. Za končnico lahko pričakujete, da bomo zmagalii.

Žan: Torej, da boste razdrli vse novince.
Mikyx: Ja, nekako tako.

Žan: Poletni split je bil nekoliko drugačen, igralo se ga je od doma. Meniš, da so imeli nekateri igralci, ki niso navajeni velikih odrov, prednost zaradi tega? Dodatno, raje igraš od doma ali pred publiko v studiu oz. na dogodkih?

Mikyx: Bilo je čudno igrati od doma in menim, da dosti ekip to koristi, predvsem tistim z manj izkušenimi igralci oz. manj vzdržljivimi ekipami. Predvsem Mad LIons, Rouge in Schalke so ekipe, ki so imele boljše rezultate na spletu, kot bi jih imele sicer. Medtem za ekipe kot smo mi in Fnatic je lažje igrati na odru, saj bolj “padeš” v igro in doživiš ozračje studia. Tako da ja, bi raje igral v studiu.

Žan: No, upam, da se vrnete tja kakor hitro bo mogoče. Riot se medtem trudi izvesti fizičen Worlds finale na Kitajskem – meniš, da lahko vsi trije slovenski igralci pridejo tja na zaključni turnir?

Mikyx: Ja, sem zelo zadovoljen, da niso odpovedali čisto vsega. Odpovedali so MSI, česar nisem bil vesel, saj je potem bil pomladni Split brez pomena in sem vesel, da bo v neki obliki fizičen dogodek izveden. Ta bo verjetno zelo drugačen od preteklih Worldsov.

Težko bo videti vse tri Slovence na finalnem dogodku, saj je Rogue že dobil mesto, mislim da bo nam tudi uspelo, nato pa je med Mad Lions, Schalke, SK in Fnaticom za preostalo mesto.
Fnatic lahko po vsej verjetnosti se pobere, medtem za SK nisem čisto prepričan. Zato bo Crownshot mogoče moral ta Worlds preskočiti. Večina ekip je na podobnem nivoju in mogoče jim res uspe. Verjamem v njih in upam, da jim uspe.

Žan: Mogoče bo nov rap video dal dodatne moči Crownshotu in tebi. Nemesis medtem ni bil del tega in mogoče bo to tista razlika.
Mikyx: Ja, mogoče res.

Žan: Bral sem lanski intervju z Red Bullom, v katerem si rekel, da boste letos dominirali LEC in zmagali Worlds. Prvi del se ni čisto uresničil, a vseeno verjameš, da lahko zmagate na Worlds tekmovanju?

Mikyx: Ja… Mislim, da bi potencialno lahko dominirali vse, če bi lahko trenirali od začetka Splita, saj večina ekip ni bila na visokem nivoju. Vse se je vrtelo okoli tega, kdo je bolje odigral Draft. Nismo testirali championov in nismo bili pripravljeni na spremembo mete. Kaj je bil že drug del vprašanja?
Žan: Če lahko zmagate Worlds…

Mikyx: Lansko leto smo pregoreli, saj nismo bili navajeni biti dva meseca zapored v hotelskih sobah in izven svojega okolja in bomo tokrat bolje pripravljeni na to – z več skupinskimi aktivnostmi in ne le igranjem Solo Queue 24/7, saj se s tem po določeni stopnji več ne izboljšaš. Menim, da smo lahko boljši in da nam bo uspelo.
Žan: … in dobite najboljši oder za maščevanje nad kitajsko ekipo, pred njihovo domačo publiko. In če smo že pri LPL in LCK – kaj praviš, je razlika med EU in Kitajsko ista kot lansko leto ali je katera druga ekipa najboljša na svetu?

Mikyx: Še zmeraj je razlika med LPL In LEC, saj je v LPL dosti ekip res dobrih.
Medtem tu pri nas je nekoliko drugače – no, Rogue so vredu, Mad Lions tudi, mi isto. Noben ni resnično dober, saj veš. Lahko smo bistveno boljši v končnici in ko lahko vadimo proti mednarodnim ekipam a za sedaj je kar velik razmak v nivoju igre med LPL in nami v LEC.

Žan: No, upamo, da boste odigrali bolje kot le vredu na koncu. Govorimo, kot da ste že tam, a morate še iti skozi končnico, a celotna Evropa računa na vas. No, sedaj pa se vrniva k tvojim koreninam – pred Splyce si zmagoval slovenske turnirje levo in desno. Imaš kakšne posebno lepe spomine na tiste čase in bi se rad kdaj spet udeležil kakšnega dogodka z originalno lokalno ekipo?
Mikyx: Zagotovo je veliko lepih spominov – spomnim se svojega prvega, mislim, da je bil Radioactive 4, na katerem sem igral s Crownshotom. Igrali smo proti Nemesisu in je bilo res zabavno, kljub temu, da smo končali na tretjem mestu. Za tem Offblast dogodki v 2016 ali 2017,ko sem igral s Hyperjem, ki je Nemesisov brat. Spet smo bili tretji – dejansko smo vedno končali na tretjem mestu, kar slabo. – Za tem si prišel na ljubljanski dogodek z Nemesisom in Phaxijem, če se prav spomnim. Ja, to je bilo preveč enostavno.

Če bi hoteli, bi lahko sestavili ekipo, ki bi zmagala čisto vsak turnir. No, takrat, ko je Kektz še veliko igral. Ekipa z mano, Nemesisom, Kektzem, Crownshotom, ne bi bilo mogoče, da izgubimo. To bi bilo preveč dolgočasno in drugi igralci bi ne želeli tekmovati, saj bi že bilo jasno, kdo bi zmagal. Zato raje ne tekmujemo tako.

Žan: Se spomnim, ko sem komentiral tiste tekme in si mislil, kaj je to – gledam tekmo med G2 in ekipo tretje lige v Nemčiji? Je bila enosmerna cesta navzgor za vas in dober začetek kariere. Sam si se že dokazoval na Worldsih, Phaxi je prišel not, Nemesis, Crownshot in drugi so prišli v takrat še LCS in res lahko povemo, da imamo dosti dobrih igralcev v Sloveniji, še posebno glede na to, da nas je le 2 milijona.
Mikyx: Ja, to je res. In naj povem, da bi bil pripravljen znova sestaviti ekipo in dominirati par novincev, a bomo videli glede tega.

Žan: Ja, lahko bi med premorom naredili All Stars dogodek med Slovenijo in Hrvaško, če že ne bo MSI turnirja.
Mikyx: Mislim, da bi jih razvozili.
Žan: Perkz bi prosil za milost, da mu popustiš na bottomu. No, naj se ti zahvalim za ta epski intervju – za konec naj povem, da je so z vašimi uspehi slovenski mediji pričeli poročati o e-športih. S tem pričenja širša javnost jemati e-športe bolj resno in vedno bolj razumejo, da to ni le igra. Glede na to, da pravkar odpiramo slovenski studio za dogodke in e-športne turnirje bi te radi povabili, da se nam kdaj v prihodnosti pridružiš v našem GGHQ.
Mikyx: Ja, gotovo je možnost. Bi me veselilo, da bi ga videl.
Žan: Vso srečo v končnici in upamo, da prideš do finala Worldsa to leto.

Avtor intervjuja: Žan “Shokugeki” Zupančič

E-športi

Oglejte si mednarodno prvenstvo Pokémon Europe 2022 v živo iz Frankfurta

Published

on

Oboževalci po vsem svetu si lahko ta konec tedna v živo ogledajo vse dogajanje s prvega dogodka mednarodnega prvenstva Pokémon v letu 2022 – evropskega mednarodnega prvenstva. Nekateri najboljši trenerji Pokémonov na svetu se bodo borili v igri s kartami Pokémon Trading Card Game, video igrah Pokémon Sword in Pokémon Shield, Pokkén Tournament DX in Pokémon GO.

Prenosi bodo potekali tri dni, 22.–24. aprila 2022, s komentarji v angleščini vodilnih vplivnežev skupnosti Pokémon.

Pokémon video igre: twitch.tv/pokemon

Komentatorji: Adam Dorricott, Labhaoisa Cromie, Lee Provost, Rosemary Kelley

Igra s kartami Pokémon TCG: twitch.tv/pokemontcg

Komentatorji: Joe Bernard, Ross Gilbert, Chip Richey, Ethan Hegyi

Pokkén Tournament DX: www.twitch.tv/pokkentournament

Komentatorji: Evan “WonderChef” Hashimoto, Solomon “SolCalibre” Richard-Croffie, Michael “Midori” Tjong

Pokémon GO: https://www.twitch.tv/pokemongo

Komentatorji: William “SpeediestChief2” Dunphey, Caleb Peng, Ryan “Zyonik” Hackel, Steven Sanders

Turnirji se bodo predvajali iz razstavnega prostora Messe Frankfurt v Nemčiji ob naslednjih terminih:

Petek, 22. aprila 2022

9:00 po srednjeevropskem času: Pokritost tekem se začne za vse štiri igre

Sobota, 23. aprila 2022

9:00 po srednjeevropskem času: Pokritost tekem se nadaljuje za vse štiri igre, sledijo pa finalne tekme za Pokkén Tournament DX in Pokémon GO

Nedelja, 24. aprila 2022

10:00 CEST: Finalna tekma za Pokémon TCG in Pokémon VGC

Če želite izvedeti več o igri in ostati na tekočem z najnovejšimi novicami z mednarodnega prvenstva Pokémon Europe 2022 obiščite Pokemon.com/uk/play-pokemon/.


NEW POKEMON SNAP NINTENDO SWITCH igra

59,99 €

Continue Reading

E-športi

G2 so se z 12-0 prebili iz spodnjega dela končnice in postali spomladanski LEC 2022 prvaki

Published

on

V nedeljo se je zaključila končnica evropskega League of Legends turnirja LEC. G2 Esports je z rezultatom 3-0 suvereno premagal Rogue in zmagal v končnici pomladnega prvenstva League of Legends 2022.

Potem ko je izgubil prvo serijo končnice proti Fnaticu, je G2 premagal ekipe v skupini poražencev, braz, da bi izgubil eno samo igro. Team Vitality, Misfits Gaming, Fnatic in nazadnje še Rogue, so v boju z G2 podlegli z rezultatom 3-0, s čemer si je G2 zagotovil neverjeten zmagovalni niz 12-0. G2 si je že devetič prislužil naslov LEC zmagovalcem, kar jih uvršča v najbolj okrašeno evropsko ekipo v ligi. 

Slika: Riot Games

Spomladanski finale LEC je po skoraj dveh letih brez množice v živo pozdravil oboževalce nazaj v studio.

“Lani in leto, ko smo izgubili, ni bilo navijačev,” je v intervjuju po tekmi dejal Rasmus “caPs” Winther. “Mislim, da smo z množico neustavljivi, ker je energija množice vedno neverjetna.”

Po slabi sezoni 2021 ni veliko gledalcev pričakovalo, da bo G2 s svojim novim naborom končal v finalu LEC. Občinstvo so šokirali predvsem z rezultatom 12-0 in neverjetno igro tako veteranov caPsa in Jankosa kot novih in še precej neizkušenih članov ekipe.

Slika: Riot Games

CaPs je bil tudi izglasovan za MVP igralca srečanja. Po začetnem porazu proti Fnaticu v prvi seriji je caPs pokazal neverjetno dobre nastope na več prvakih in popolnoma prevladoval v igrah z Ahri. Njegovo KDA razmerje 8/0/4 (Kill/Death/Assist) na Ahri v 1. igri proti Rogueu je ekipo prisililo, da so izključili prvaka v 2. igri.

Poleg osvojitve spomladanskega naslova LEC, se bo G2 pridružil še 10 drugim ekipam na MSI 2022. Ker več regij še ni določilo svojih predstavnikov, se G2 zaenkrat pridružuje ekipam T1, Istanbul Wildcats in DetoNatioN FocusMe na potovanju v Busanu v Koreji.


HITMAN 3 PS4 igra

49,99 €

Continue Reading

E-športi

CEE Champions prvenstvo v CS:GO vrača v letu 2022

Published

on

Neverjetni fragi in najboljši CS:GO igralci v državi bodo zagotovljeni na letošnjem CEE Champions prvenstvu.

Na največje regijsko prvenstvo v CS:GO se bodo znova uvrstili najboljši 2 slovenski ekipi, ki se bosta borili za 30.000 USD! Kolegi igričarskega portala in organizatorja ešportnih turnirjev Esport1 ponovno pripravljajo najbolj navdihujoče tekmovanje v igri Counter-Strike: Global Offensive v regiji.

ESPORT1.SI gostuje letošnje nacionalne kvalifikacije regijske CEE Champions CS:GO lige in zagotavlja slovenskim igralcem odskočno desko na poti do uspeha – od lokalnega turnirja do svetovnega odra.

Spodaj si lahko pogledate nekaj najboljših trenutkov lanskega leta.

Kdo bo zastopal Slovenijo?

Če razmišljate o prijavi, najprej preverite, ali vaša ekipa ustreza pogojem za udeležbo na v celoti spletnem tekmovanju. Vsaj trije igralci ekipe, ki sodeluje v tekmovanju, morajo biti državljani Republike Slovenije. Status igralca bo morda potrebno tudi dokazati, so v pravilniku zapisali organizatorji.

Ekipe se bodo v odprtih kvalifikacijah pomerile v sistemu dvojnega izločanja v formatu best-of-one. Najboljše 4 ekipe se bodo tako priborile mesto v zaprtih kvalifikacijah. Najboljši dve ekipi nacionalnega finala bosta napredovali na CEE regijski turnir, kjer se bodo igralci borili za 30.000 USD denarnega nagradnega sklada. Več informacij je na voljo v uradnih pravilih.

Nagrade tudi za lokalne dosežke

Za slovenski del turnirja je Esport1 zagotovil denarni nagradni sklad v višini 500 EUR, ki bo razdeljen med prvimi tremi mesti na slovenskih kvalifikacijah.

🥇300 EUR bruto

🥈 150 EUR bruto

🥉 50 EUR bruto


Prve odprte kvalifikacije bodo potekale v soboto, 16. 4. 2022. Druge odprte kvalifikacije pa v nedeljo, 24. 4. 2022. Oba prenosa, skupaj s profenionalnimi komentatorskimi vložki, si bo mogoče ogledati preko YouTube in Facebook strani Esport1.si.

Prijave potekajo tukaj.


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

E-športi

Začenja se četrta sezona Farming Simulator League (FSL)

Published

on

Tekmovalno kmetijstvo se vrača, saj se založnik in razvijalec GIANTS Software pripravlja na novo sezono Farming Simulator League (FSL): četrta sezona priljubljenega ešportnega načina Farming Simulator se začne s prvim spletnim turnirjem 14. maja. Prenovljena odprta beta je zdaj na voljo in GIANTS vabi vse, da preizkusijo posodobljeni zaganjalnik.

S četrto sezono se bo povečala hitrost različnih kombajnov in celotnega tekmovanja. Do 40 % večja hitrost žetve bo zagotovila, da bodo morali borci imeti hitre prste. Optimizirane so bile tudi lokacije, kjer se med igro pojavljajo prednosti. Timsko delo je še vedno ključ do uspeha pri usklajevanju žetve, proizvodnje in dostave, v boju proti nasprotni trojici.

Image

GIANTS Software začenja četrto sezono svojih ešportnih aktivnosti s prvim spletnim turnirjem, ki bo potekal med vikendom od 14. maja do 15. maja. Turnir FSL bo v živo predvajan na uradnem Twitch kanalu GIANTS Software. Več objav glede 4. sezone FSL, sponzorjev in nagradnega sklada sledi kmalu.

Zelo smo navdušeni nad vrnitvijo FSL in naše izboljšane tekmovalne dinamike,” je povedal Claas Eilermann, vodja dogodkov in ešportov pri GIANTS Software.

“Pripravljeni smo na odlično sezono. Ponovno sodelujemo z našimi predanimi igralci in partnerji, da bi še naprej razvijali Farming Simulator League in pridobili še več oprijema v svetu ešporta.”

Zaganjalnik za ešportna tekmovanja si lahko brezplačno prenesete na sl.giants-software.com.


Farming Simulator 22 igra za PC

33,99 €

Continue Reading

E-športi

Ubisoft najavil verzijo igre Tom Clancy’s Rainbow Six za mobilne naprave

Published

on

Ubisoft je napovedal Tom Clancy’s Rainbow Six Mobile, novo brezplačno taktično prvoosebno mobilno igro iz priznane franšize Rainbow Six za naprave iOS in Android v App Store in Google Play.

Rainbow Six Mobile ponuja pravo izkušnjo Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, kjer se taktično igranje sreča s hitrim dogajanjem. Igralci se bodo pomerili v igrah 5 proti 5 igralec proti igralcu (PvP) v osnovnem načinu igre: Napad proti obrambi. Napadalci bodo napotili opazovalna brezpilotna letala za pridobivanje informacij in strateški preboj skozi uničljive stene, tla in strope, medtem ko bodo branilci zagradili vse vstopne točke in uporabili vohunske kamere ali pasti za zavarovanje svoje lokacije.

Igralci bodo sestavili popolnoma prilagodljivo ekipo visoko usposobljenih operaterjev iz vesolja Rainbow Six, od katerih bo vsak opremljen s svojim edinstvenim naborom spretnosti, orožja in pripomočkov. Igra bo tudi ponovno uvedla ikonične poligone iz Rainbow Six Siege, vključno z mapama Bank in Border ter vsebovala načine igre PvP, kot sta Secure Area in Bomb

Rainbow Six Mobile je bil razvit in optimiziran za mobilne platforme z ekskluzivnimi načini in prilagodljivimi kontrolami, ki bi čim bolj ustrezali igralcem na poti.

Igralci se lahko prijavijo za možnost sodelovanja v prihajajočih testih na rainbowsixmobile.com.


TOM CLANCY’S RAINBOW SIX: EXTRACTION – GUARDIAN EDITION igra za PS4

65,99 €

Continue Reading

E-športi

Bitstamp EPICENTER Online 3: Zaključil se je največji spletni e-športni dogodek leta

Published

on

Bitstamp EPICENTER Online 3 je brez težav bil največji spletni e-športni dogodek leta v okviru katerega je potekala prva slovenska e-športna konferenca, 8 e-športnih turnirjev in 30-urni spremljevalni casual program.

Spletni večtedenski dogodek je skupno potekal tri zaporedne vikende. V dogajanje sta nas najprej vpeljala prva slovenska e-športna konferenca, ki jo je EPICENTER ekipa izvedla v sodelovanju z E-športno zvezo Slovenije.

V skupno sedmih urah programa so se predstavili strokovnjaki slovenskega in mednarodnega e-športnega sveta, kakor so organizacije Diamant Esports, Spike Esports Agency, NK Olimpija eSports, Sneaky Foxes, Cyber Wolves Esports, Arena Esport Slovenija, Relog Slovenija, Pbyte in seveda E-športna zveza Slovenije.

Svoje mnenje in znanje so predstavili tudi uspešni posamezniki, ki svoje sposobnosti koriščajo tako doma kot v tujini. Predstavili so se MOBA igralec Matic “Zarmony” Mikec, virtualni dirkač Kevin Siggy, video ustvarjalec Oskar “Sodiac” Dimec, predsednik E-športne zveze Slovenije Gašper “Cali” Bakač in eden izmed prvih organizatorjev lanpartyjev Jernej Kozole.

Vzporedno s konferenco je potekal tudi zabavni program v obliki 30-urnega maratonskega prenosa v živo. Game Gang skupnost je v dveh dneh pokrila aktualne in zimzelene igričarske vsebine, ki so jih dodatno popestrili tudi posebni gostje. Pridružil se jim je slovenski komik Marko Žerjal, ki je preizkusil igro Lost Ark, razvijalci iger One Button Bosses in NecroBouncer so v indie segmentu predstavili svoje trdo delo, strokovnjak Žan Vidrih je spregovodil o industriji NFT, ostala ekipa pa je preizkusila nove igre kot so Rainbow 6: Extraction in Dying Light 2: Stay Human.

K programu so prispevali tudi slovenski veliki in mali ustvarjalci vsebin. Videli smo na Epicentru znane obraze kot so Slovenskobudalol, JureTršanBlond in ScorpLZ ter take, ki so prišli prvič kot so AntonTheOne, Jerry_X_Gamer in PodganaDomzzy.

Seveda so glavni del katerega koli e-športnega dogodka tekmovanja. V dveh zaporednih vikendih je v osmih različnih igrah skupaj tekmovalo več kot 700 igralcev. Daleč najbolj popularen Valorant turnir s 40 prijavljenimi ekipami, sledili so mu po vrsti Fortnite, CS:GO in League of Legends turnirji. 

Zmagovalci Bitstamp EPICENTER Online 3

paysafecard CS:GO

🥇 traxemfans

🥈 Agregat10

🥉 Mrshyjecute

Bitstamp League of Legends

🥇 Cyber Wolves

🥈 Flex Queue

🥉 CWE – Rainbow Division

Axe Valorant

🥇 Diuamant Esports

🥈 Cyber Wolves Pro

🥉 Sneaky Foxes

Marvo Rocket League Trios

🥇 Cyber Wolves – Esports

🥈 SUIIIIIIIII

🥉 Koze igranje

Fortnite Duos

🥇 šing šing

🥈 Cyber Wolves

🥉 Wolf Pack

Teamfight Tactics

🥇 ionstone

🥈 exstyled

🥉 3staryassuooo

Lenovo F1 2021

Divizija 1

🥇 Jernej Dovžan

🥈 Nik Krajnc

🥉 Aljoša Miklavžina

Divizija 2

🥇 Žiga Špiljak

🥈 Taj Vadnjal

🥉 Domen Vreš

FIFA 22 PS4

🥇 TTV_Janicgaj

🥈 xborxx5

🥉 Veltacigo
Prenose vseh turnirjev in podrobne informacije o tekmovalcih li lahko ogledate tukaj.


MARVO CM370 SET 4IN1

35,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno