fbpx
Connect with us

E-športi

Dallas Empire zmagal COD League 2020 in prejel 1.5 milijonov USD

Published

on

Dallas Empire so zmagovalci letošnjega Call of Duty League Championship 2020 tekmovanja. V finalu so prepričljivo zmagali nad nasprotniki ekipe FaZe.

Izgledalo je, da bo Dallas Empire finalno tekmo zmagal z lahkoto, saj so prve 3 igre zmagali relativno brez težav, eno zmago pa jim je prinesla že njihova uvrstitev. V četrti igri pa so se nato FaZe delno ubodili v upanju, da lahko s petimi zaporednimi zmagami pridejo do naslova prvaka, a žal njihovo zmagoslavje ni trajalo, saj so takoj zatem Dallas Empire s četrto zmago okronali za prvake. Rezultate posamičnih iger najdete spodaj.

Naziv MVP, torej najboljši igralec serije, je prejel Dallas Empire igralec Ian “C6” Porter in z nagrado prejel tudi lastno trofejo. Ekipa Dallas Empire bo sedaj domov odnesla 1.500.000 ameriških dolarjev nagradnega denarja, Atlanta FaZe pa “le” 90.000 ameriških dolarjev. Celoten finale si lahko pogledate spodaj.

Hardpoint: Azhir Caves / Dallas Empire 250-173 Atlanta Faze
Search and Destroy: Gun Runner / Dallas Empire 6-3 Atlanta FaZe
Domination: St. Petrograd / Dallas Empire 158 – 152 Atlanta FaZe
Hardpoint: Gun Runner / Dallas Empire 211 – 250 Atlanta FaZe
Search and Destroy: Rammaza / Dallas Empire 6-4 Atlanta FaZe


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/679356/i-12_5f2b80c129454.jpg

Tipkovnica Razer Cynosa V2, UK SLO g.

74,99 €

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

E-športi

G2 Gozen so postale prvakinje VCT: Game Changers EMEA Series 3

Published

on

Ekipa G2 Gozen je v velikem finalu VCT: Game Changers EMEA Series 3 uspela premagati Guild X s 3:1.

VCT 2021: Game Changers EMEA Series 3 je spletni evropski turnir, ki ga organizirajo Riot Games, DivE in Freaks 4U Gaming. Na B-Tier dogodku, ki ga sponzorira Riot Games in je potekal od 27. septembra do 15. novembra, je sodelovalo 64 ekip, ki so tekmovale za skupni nagradni sklad 50.000 EUR. 

VCT: Game Changers EMEA Series 3 je bil zadnji turnir te serije v letošnjem letu. Prejšnja dva turnirja je zmagala francoska ekipa TENSTAR NOVA, v 3. seriji pa je izgubila v nižji skupini proti Oxxgen Esports in izgubila možnost za zmago še tretjič zapored.

Tokrat so se v finale uvrstili: G2 Gozen in Guild X. Juliano in družba so ta best of 5 finale začele z zmago nad Breeze, kjer so v obrambi izgubile le en krog in zaključile s 13:7. G2 Gozen so nato zmagale na Iceboxu s 13:10, a Guild X so takoj za tem dokazale, zakaj so v finalu.

Na tretji mapi so zmagale s 13:7. V končnem spopadu so G2 Gozen najprej izgubljale s 6:0, a so na koncu le zmanjšale zaostanek in nazadnje premagale ekipo Guild X s 7:9 ter si vendarle priborile naslov prvakinj območja EMEA. 

Za zmago na VCT: Game Changers EMEA Series 3 G2 Gozen prejme 16.000 EUR.


Kingston Mikrofon HyperX QuadCast za PC, PS4, Mac

119,99 €

Continue Reading

E-športi

Severna Karolina je pripravila sklad za podporo ešporta, da bi pritegnila gaming dogodke

Published

on

Gaming je prihodnost in, čeprav je prirejanje gaming dogodkov izjemno drago, prinese lokaciji na kateri se izvajajo prestiž in novo mero prepoznavnosti med občinstvom, do katerega pred tem morda sploh ni imelo dostopa.

Tako je Guverner Severne Karoline Roy Cooper prejšnji teden podpisal zakon o letnem proračunu države ter ustanovil sklad Esports Industry Grant Fund. S tem si želi spodbuditi gaming podjetja, da začnejo prirejati svoja tekmovanja v državi. Sklad je namenjen večjim dogodkom (stroški izvajanja nad 250.000 dolarjev) in ponuja povračilo do 25 % stroškov, ki nastanejo pri zakupu izdelkov in storitev ter izplačevanju plač znotraj države. Državno ministrstvo za trgovino bo v naslednjih treh letih izdajalo nepovratna sredstva kvalificiranim podjetjem. Vsako leto bo dodeljenih največ 5 milijonov dolarjev nepovratnih sredstev.

Ustanovitev sklada je predlagal predsednik uprave za proračunska sredstva Severne Karoline Jason Saine, ki je komentiral njegovo sprejetje.

“Ne gre samo za tekmovanje v ešportu in igranje iger, ampak gre za priložnost, da se vse generacije in skupine vključijo v izobraževanje in tehnologijo,” je dejal Saine.

“In to resnično spodbujamo kot način, da zgradimo delovno silo svetovnega razreda za prihodnost in bolje plačana delovna mesta za vse.«

Sklad so podprli tudi lokalni organizacijski odbor Greater Raleigh Esports ter holding za igralništvo in esport Subnation Media:

“Ko razmišljamo o zaposlovanju ešportnih produkcij in dogodkov, nam ta program omogoča, da predstavimo ne le svojo državo, ampak tudi pridobimo veliko poslov, ki si jih drugače ne bi zagotovili.”


FIFA 22 igra za PS5

79,99 €

Continue Reading

E-športi

Valorant ubral Dota 2 taktiko

Published

on

Valorant Champions nagradni sklad bo množično financiran z ekskluzivno novo prevleko. Riot Games je objavil, da bo 50 % prihodkov iz zbirke Champions 2021 šlo neposredno 16 sodelujočim ekipam na Valorant Champions 2021.

Ljubitelji Valoranta bodo imeli priložnost proslaviti prvi dogodek Valorant Champions s paketom omejene izdaje VCT Champions. Valorant YouTuber HITSCAN je ta teden razkril nov paket skinov VCT Champions 2021. Paket vključuje Vandal skin, karambit melee in nekaj drugih bonusov za nakup paketa. 

Obe prevleki orožja imata črno, zlato in rdečo barvno shemo. Vandal ima na boku tudi logotip Champions. Obe orožji imata možnost nadgradnje, imenovano Champions Aura, ki doda poseben žareč učinek. Ta učinek se aktivira samo, če ste najboljši fragger v svoji ekipi in deluje tudi, če orožje poberete iz tal. 

Paket predstavlja tudi neverjeten finišer, ki prikaže Champions logotion in zaigra igra del uradne pesmi turnirja. Igralci lahko tudi vstopijo v finišer in sprožijo drugo animacijo, ki je velikanski Brimstone, ki se pojavi nad zemljevidom na rdečem nebu. Animacije se navezuje na prizor v videospotu prej omenjene pesmi.

Vandal ima štiri nadgradljive stopnje, zato prihranite svoje Radiante točke, če želite soigralcem pokazati novi finišer.

K končnemu nagradnemu skladu za zmagovalce ešportnih dogodkov pa že leta prispevajo igralci Dota 2, ki vedno znova domov odnesejo naziv rekordnega nagradnega sklada za ešportna tekmovanja. Letos je Team Spirit zmagal na turnirju The International Dota 2 Championship in domov odnesel 18,2 milijona dolarjev od skupno več kot 40 milijonov dolarjev nagradnega sklada. Ali bo Valorant igralcem uspelo premagati dosedanji rekord bomo izvedeli decembra.


TOM CLANCY’S RAINBOW SIX: EXTRACTION – DELUXE EDITION igra za XBOX ONE & XBOX SERIES X

87,99 €

Continue Reading

E-športi

League of Legends finale si je ogledalo 74 milijonov sočasnih gledalcev

Published

on

Riot Games je razkril statistiko svetovnega prvenstva v igri League of Legends 2021, ki je potekalo 6. novembra v Reykjaviku na Islandiji, je objavil Riot Games.

Podjetje je na tiskovni konferenci poročalo, da je imela tekma med DWG KIA in Edward Gamingom 30,6 milijona gledalcev na minuto, pri čemer je kitajska ekipa zmagala s 3:2 proti korejski ekipi. To je 32,8-odstotno povečanje v primerjavi z lanskim AMA (Average Minute Audience).

Poleg tega je finale pritegnilo 73,8 milijona sočasnih gledalcev, kar je 60 odstotkov več kot PCU (Peak Concurrent Viewers) iz leta 2020.

Po poročanju Riot so to natančne številke iz prejšnjih 3 finalov svetovnega prvenstva: 

2020: DWG KIA je na kitajski Shanghai Motor Pudong Arena premagala Suning s 3:1 

PCU = 46.067.896 AMA = 23.041.174 

2019: FunPlus Phoenix je premagal G2 Esports s 3:0 na AccorHotels Areni v Parizu v Franciji

PCU = 43.982.055 AMA = 21.469.358 

2018: Invictus Gaming je premagal Fnatic s 3:1 na stadionu Incheon Munhak v Incheonu v Koreji 

PCU = 43.997.815 AMA = 19.280.120 

Svetovni finale je v 18 jezikih prenašalo 19 kanalov na 34 platformah. Riot še ni zagotovil razčlenitve številk gledanosti po regijah ali državah. Podrobneje so pa razkrili načrte za svetovno prvenstvo 2022, ki vključujejo tekme v 4 severnoameriških lokacijah s postanki v Kanadi, Mehiki in Združenih državah.


SPARCO Grip črno-rumen gaming stol

319,00 €

Continue Reading

E-športi

Oglejte si uradno pesem Valorant Champions

Published

on

Riot nadaljuje svojo tradicijo priprave pesmi in animiranih video posnetkov pred velikimi turnirji z novo Valorant uspešnico Die For You.

Ob zaključku letošnjega League of Legends svetovnega prvenstva je Riot izdal ne samo pesem in glasbeni video Imagine Dragons & JID Enemy, ampak tudi animirano serrijo Arcane. Ob zaključku največjega Valorant turnirja pa prihaja tudi pesem za vse strelce, ki jih je zajel First Light.

Valorant Champions je vrhunec celoletne turneje, ki si decembra v Berlinu želi okronati najboljšo strelsko ekipo na svetu. Riot je hype vlak jasno začel z banger komadom – Die For You. Pesem Die For You, ki jo je produciral in napisal Grabbitz, znan po sodelovanju z Deadmau5 in Rezzom, spremlja glasbeni video ekipe The Line Animation.

Videoposnetek vsebuje veliko prepoznavnih elementov strelske igre, predstavlja pa težak scenarij za igralce Phoenixa, Brimstonea in Sage na mapi Split, ki se poskušajo zapostaviti očitno premočnemu in bolje pozicioniranemu Chamberju.

VALORANT Champions 2021 začne 1. decembra 2021. Na svetovnem odru  se bo med seboj pomerilo 16 najboljših ekip na svetu, ki bodo okronale prvega zmagovalca VCT.

Besedilo pesmi

Time slows down when it can get no worse 

I can feel it running out on me 

I don’t want these to be my last words 

All forgotten ‘cause that’s all they’ll be

Now there’s only one thing I can do 

Fight until the end like I promised to 

Wishing there was something left to lose 

This could be the day I die for you

What do you see before it’s over? 

Blinding flashes getting closer 

Wish that I had something left to lose 

This could be the day I die for you 

This could be the day I die for you

This could be the day I die for you 

This could be the day 

Everything I know 

Everything I hold tight 

When to let it go 

When to make em all fight 

When I’m in control 

When I’m out of my mind 

When I gotta live 

When I gotta die gotta die

Everything I know 

Everything I hold tight 

When to let it go 

When to make em all fight 

When I’m in control 

When I’m out of my mind

 When I gotta live 

When I gotta die 

Feeling like there’s nothing I can do 

This could be the end it’s mine to choose 

It’s taken me my lifetime just to prove 

This could be the day I die for you 

Don’t let it be the day….

What do you see before it’s over? 

Blinding flashes getting closer 

Sacrificing everything I knew 

This could be the day I die for you


Elden Ring – Launch Edition

62,99 €

Continue Reading

E-športi

Znane lokacije za svetovno prvenstvo League of Legends 2022

Published

on

Nekaj tednov po koncu Worlds 2021 je Riot objavil lokacije za svetovno prvenstvo 2022, ki bo potekalo v treh državah: Kanadi, Mehiki in Združenih državah Amerike. 

Potem ko je bilo svetovno prvenstvo League of Legends 2021 prestavljeno na Kitajsko in pozneje na Islandijo, v obeh primerih zaradi COVID-19, Riot Games končno postavlja svoj premierni dogodek v Severno Ameriko.

Svetovni turnir 2022 bo imel podoben format kot prejšnja leta, saj bosta prinesla fazo igranja in skupinski del, ki ji bo sledila faza v razredu za določitev zmagovalca. Play-in tekme bodo potekale v Mexico Cityju, glavnem mestu Mehike, v glavnem studiu Lige Latinoamérica. Skupinski del in četrtfinale bosta potekala v New Yorku v gledališču Hulu v Madison Square Gardenu. Polfinale bo v Torontu v Kanadi na stadionu Scotiabank Arena.

Veliki finale svetovnega prvenstva 2022 potekal v novi domači areni organizacije Golden State Warriors, v Chase centru v San Franciscu v Kaliforniji. Prizorišče ima nekaj več kot 18.000 sedežev in bo 10. edinstveno prizorišče, ki bo gostilo finale svetovnega prvenstva, in prvo v Severni Ameriki za razliko od Los Angelesa.


TOM CLANCY’S RAINBOW SIX: EXTRACTION – DELUXE EDITION igra za XBOX ONE & XBOX SERIES X

87,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno