fbpx
Connect with us

E-športi

Bitka botov – Bot The International 3 se prične 23. septembra

Rok Gumzej

Published

on

Dota 2 turnir The International 10 se verjetno letos ne bo zgodil zaradi COVID-19, ampak Beyond the Summit bo poskrbel, da oboževalci MOBA klasike dobijo nekaj kvalitetnih vsebin v obliki Bot The International, ki se vrača že svoje tretje leto zapored. Ste pripravljeni na bot-bitko leta?

BTS je povedal “Boti ne morejo dobiti COVID, torej so popolnoma brez skrbi v trenutni pandemiji. Kakor koli, Boti bodo nadeli maske in upoštevali razdaljo med njimi v znak solidarnosti do njihovih človeških Dota igralcev”.

Pri BOT TI pet enakih herojev sestavlja posamezno ekipo. Igra se v formatu na dve dobljeni igri, kjer je igra dolga 30 sekund. Prva igra se prične pri Lvl 5 herojev, naslednja pri Lvl 15 in kot novost se letos igra tri prične pri Lvl 30.

Dogodek je iz meme eventa postal prava stalnica v Dota skupnosti. Letos bo tako za spremembo možno spremljati igre v živo s komentatorji na BTS Twitch kanalu.


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/679768/1-59_5f4881be6cf40.jpg

Tipkovnica Razer Huntsman Clicky Optical Switch, US

129,99 €

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

E-športi

Call of Duty: Warzone skupno “banal” več kot 500.000 goljufov

Alja Šavle

Published

on

Raven Software sorazvijalec Call of Duty: Warzone je razkril, da je več kot 500.000 goljufov prepovedanih na strežnikih Battle Royale.

Je že čas za spomladansko čiščenje? CoD razvijalci Raven Software so se v nedavnem tweetu pohvalili, da so prepovedali več kot 30.000 “zlonamernih računov” kar skupno znaša več kot pol milijona računov.

Številka na prvi pogled zveni pretirana, a Call of Duty: Warzone skupno šteje 100 milijonov igralcev, kar je neverjeten podvig za franšizo, ki je lani prvič vstopila na trg brezplačnih iger.

Ni znano, po kakšnem ključu so računi prepoznani kot “zlonamerni” in marsikatera “žrtev” nepričakovanega bana se je na spletu pritožila, češ da so ji vdrli v račun.

Goljufije v ešportu so od nekdaj prisotne, a z močnim razvojem profesionalne scene potreba po strožjem nadzoru in kaznimi narašča. Boju proti goljufiji v ešportu se je nedavno pridružil tudi FBI.


Resident Evil Village igra za PS5

69,99 €

Continue Reading

E-športi

Dota 2 ima očitno močno weeb skupnost

Alja Šavle

Published

on

Dota 2 je pred kratkim dobila animirano serijo na Netflixu, ki po estetiki močno spominja na japonsko animacijo. A presenečenja za navdušence japonske kulture se ne končajo tukaj. Napovedan je bil namreč Dota 2 AniMajor, prihajajoči turnir z anime tematiko.

Valve in WePlay sta najavila Major na anime temo, ki se bo odvil v začetku junija. Podrobnosti o dogodku niso znane, a to naj bi bilo drugo glavno tekmovanje Dota Pro Circuit turnirja z nagradnim skladom 500.000 USD in 2.700 Pro Circuit točkami. Major bo potekal v ukrajinskem Kijevu od 2. do 13. junija brez občinstva v živo.

Iz vsake regije lahko tekmuje le določeno število ekip:

4 ekipe iz zahodne Evrope in Kitajske.

3 ekipe iz vzhodne Evrope in jugovzhodne Azije.

Po 2 ekipi iz Severne in Južne Amerike.

Format tekmovanja je Wild Card & Group Stage, ki mu bo sledila končnica z dvojno izločitvijo. Igre bodo BO3, veliki finale pa BO5.


REDRAGON Sniper M801-RGB gaming žična miška

39,99

Continue Reading

E-športi

Žgane pijače in portali za spletne stave lahko sedaj sponzorirajo ešportne ekipe

Alja Šavle

Published

on

Activision-Blizzard naj bi omogočil sponzorske pogodbe s spletnimi portali za estave in znamkami žganih pijač za Call of Duty League in Overwatch League.

Sponzorska pravila COD in Overwatch lige, ki so bila do nedavnega striktno družinam prijazna, so se spremenila. Sedaj lahko ekipe sklepajo sponzorske pogodbe tudi z blagovnimi znamkami za odrasle.

Med prvimi ekipami, ki so izkoristile to spremembo je londonska Royal Ravens, ekipa Call of Duty, ki tekmuje v ligi COD. Kot sponzorje je prevzela Midnite, spletno mesto za stave, specializirano za ešport.

Ešportne stave so v porastu, čeprav v mnogih državah, še vedno niso pravno urejene, povzročile pa so tudi pojav goljufije in nastavljana izida tekem.


JBL Quantum 800 Black brezžične gaming slušalke

199,99 €

Continue Reading

E-športi

5 milijonov dolarjev na mesec služil samo preko ustvarjalčeve kode

Alja Šavle

Published

on

Ninja, nekdanji obraz igre Fortnite, je na vrhuncu svoje kariere zbiral po milijone dolarjev vsak mesec s pomočjo Fortnite kod za podporo ustvarjalcev.

Tyler “Ninja” Blevins si je preko sponzorjev, naročnine na svoje kanale, neposrednih donacij in YouTube oglasov pridobil pravo bogastvo. A ko je Epic Games uvedel program Support-A-Creator, ga je Blevins kar najbolje izkoristil ter svoje oboževalce redno spodbujal, naj uporabijo njegovo kodo vsakič, ko opravijo nakup.

Ninja naj bi v enem izmed svojih nedavnih prenosov v živo razkril, da je največ, kar je v enem mesecu ustvaril s svojo ustvarjalčevo kodo, preseglo 5 milijonov dolarjev.

Ninja je sicer “upokojen” in ustvarja le še vsebino za lastno zabavo, a če bi kljub temu radi podprli ustvarjalce, lahko uporabite kodo katerega izmed slovenskih Fortnite streamerjev:

lejica

juretrsanblond

slo-budalol

aljazek


CRASH BANDICOOT 4: IT’S ABOUT TIME PS4

69,99 €

Continue Reading

E-športi

Discord je zamenjal svoj logotip – internet ni navdušen nad spremembo

Alja Šavle

Published

on

Kdaj pa je bil internet kadarkoli zadovoljen s spremembami? Tisti, ki ste nekoliko bolj pozorni, ste najverjetneje opazili, da je Discord včeraj šel skozi manjši rebranding. Logotip, barva in pisava Discord napisa so se nekoliko spremenili. Ravno dovolj, da je sprememba opazna, a ne dovolj, da bi bila radikalna. Ali pač?

“Discord je postal kraj, kamor ljudje prihajajo raziskovati, rasti in pripadati. Zato posodabljamo svoj videz, da bo prav tako prijeten [kot ta kraj],” je na Twitterju objavila priljubljena klepetalnica. Tako se je Discord odločil za posodabljanje logotipa, ki je sedaj nekoliko bolj zaobljen ter ni več vpet v pogovorni oblaček.

Temu je seveda sledila prenova napisa. Discord se sedaj piše le z veliko začetnico in ne več v celoti z velikimi tiskanimi črkami, da je napis bolj berljiv.

Nazadnje je platforma posodobila tudi svojo barvno paleto, ki sedaj vključuje nekoliko svetlejše in bolj žive barve, med drugim tudi rdečo. Barve so navdihnila sporočila o stanju znotraj aplikacije – Na voljo, Odsoten, Ne moti.

Discord svoje novo sporočilo povzema z besedami “zamisli si prostor” (Imagine a Place). Novi slogan naj bi poosebljal dejstvo, da Discord ni več namenjen le gamerjem. A gamerji sprememb niso sprejeli z odprtimi rokami. Na Twitterju se namreč zbirajo predlogi bolj primerne pisave za novi logotip. Kakor se za internet spodobi je med 800 “resnimi” odgovori tudi marsikateri, ki za novo pisano predlaga Comic Sans.


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

E-športi

Fnatic naj bi odkupil toplanerja Adama za 240.000 EUR

Alja Šavle

Published

on

Fnaticova League of Legends ekipa naj bi za 240.000 EUR od Karmine Corp odkupila toplanerja Adama Maananeja. Adam naj bi tudi v ekipi Fnatic igral na topu ter tako izpodrinil trenutnega toplanerja Gabriëla “Bwipo” Raua.

Kaj se bo z Bwipom zgodilo še ni znano, a obstaja možnost, da bo Bwipo rotiral v položaj džungle. Fnatic sicer že išče nadomestnega džunglarja, če se zamenjava vloge za Bwipa ne bo dobro izšla. V zadnjih nekaj tednih je Bwipo igral vlogo džungle v samostojnih igrah, kar je sprožilo sume, da bi lahko zamenjal položaj.

“Nočem biti v moštvu, kot je Fnatic, če se ne bom dobro odrezal,” je dejal Bwipo. “Na voljo so mi druge možnosti, tako da bo morda drugi toplaner prinesel rezultate Fnatiku.”


IT TAKES TWO PS4 igra

39,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno