fbpx
Connect with us

E-športi

Najavljamo odprtje prijav na Intel CEE Champions CS:GO

Samo Zavašnik

Published

on

Predstavljaj Slovenijo v največjem regijskem CS:GO turnirju in zmagaj 15.000 USD!

Najavljamo odprtje prijav za slovenske kvalifikacije za Intel Central & Eastern European Championship, ki bo popeljal dve najboljši slovenski ekipi na regijski finale, kjer se bosta borili za denarni nagradni sklad v višini 15.000 USD! Izkoristi priložnost in postani e-prvak!

Vsi kvalifikacijski turnirji in slovenski finale bo potekal v celoti preko spleta, medtem ko bodo tekme prenašane v živo na YouTube in Twitch!

Kvalifikacijski turnirji:
– Nedelja, 13. september 2020: Open Qualifier 1
– Sreda, 16. september 2020: Open Qualifier 2
– Sobota, 19. september 2020: Open Qualifier 3
– Četrtek, 24. september 2020: Open Qualifier 4
– Sobota in nedelja, 26. – 27. september 2020: Slovenski finale

Več informacij prejmete na uradni spletni strani dogodka – gamegang.si/intel-cee-champions-csgo

V primeru vprašanj se pridružite uradnemu Game Gang Discordu, kjer bo potekala celotna komunikacija v zvezi z dogodkom.


E-športi

ESIC “banal” 35 profesionalnih CS:GO igralcev

Alja Šavle

Published

on

E-športna agencija za preprečevanje goljufije Esports Integrity Commission (ESIC) ponovno odkrila znake korupcije. Tokrat je z izključitvijo kaznovala 35 avstralskih, severnoameriških in evropskih CS:GO igralcev.

ESIC komisija se ne heca. Na svojem Twitterju je v celoti objavila poročilo o svoji preiskavi in zapisala, da izreka sankcije proti 35 igralcem zaradi kaznivih dejanj, povezanih s stavami, ter da podaljšuje prepovedi za dva igralca, ki sta bila predhodno sankcionirana že oktobra 2020.

Za katere tekme je šlo in s kom so igralci stavili ni razkrito. Sodeč po kaznih pa je jasno, da je šlo za kršitev protikorupcijskega kodeksa, kar vključuje stave na tekme, v katerih sodelujejo člani ESIC, stave na posamične tekme igralcev znotraj ESIC ali stave proti tekmam nekoga znotraj ESIC.

Izrečene kazni obsegajo od enega do petih let izključitve.

Za večino kaznovanih igralcev je to prvi prekršek, prejšnjim prestopnikom so se kazni zvišale. Akram ‘ADK’ Smida, nekdanji igralec ekipe Rooster, ima zdaj namesto enega dveletno prepoved, kazen za nekdanjega igralca ekipe Ground Zero, Darlya ‘Mayker’ Maya, pa se je zvišala iz enega na tri leta.

ESIC bo še naprej preiskovala nadaljnja kazniva dejanja v Avstraliji, NA in Evropi v sodelovanju z organi pregona.


Vroča ponudba za gamerje

CALL OF DUTY: BLACK OPS 4 MYSTERY BOX PC

149,99 €

Continue Reading

E-športi

CS:GO ekipa Vitality prejela 10.000 dolarjev kazni

Alja Šavle

Published

on

E-športna agencija za preprečevanje goljufije Esports Integrity Commission je francoski CS:GO ekipi Vitality izdala 10.000 dolarjev kazni zaradi domnevnega “stream snipinga”.

S prestavljanjem fizičnih tekmovanj na splet imajo organizatorji veliko manj vpogleda v to, kaj se dogaja v zakulisju posamezne tekme. Priložnosti za goljufanje pa je več kot kadarkoli prej. Ekipa Vitality je bila kaznovana, ker naj bi med igro spremljala prenos svoje tekme in si tako pridobila informacijsko prednost.

E-športna agencija za preprečevanje goljufije je ugotovila, da naj bi ekipa Vitality “stream snipala” na turnirju BLAST Premier: Global Final 2020 med tekmo proti Team Liquid.

Komisija je odkrila, da se je uradni prenos tekme predvajal na televiziji v skupnem dnevnem prostoru ekipe. Kljub temu, da nihče izmed igralcev Vitality s televizije ni pridobil nikakršne prednosti, je bila kazen še vedno izdana kot del ESIC-ove politike ničelne tolerance glede “stream snipinga”.

Osebje ekipe Vitality je sprejelo tako kazen kot odgovornost za incident. Ekipa bo še naprej igrala na prireditvi kot običajno.


Vroča ponudba za gamerje

CALL OF DUTY: MODERN WARFARE- DARK EDITION PS4

249,99 €

Continue Reading

E-športi

PUBG Mobile Global Championship začasno prekinjen

Alja Šavle

Published

on

Po obvestilu, da se bo turnir izvajal online, se težave z izpeljavo PUBG Mobile Global Championship finala le še kopičijo.

V začetku tega tedna je PUBG MOBILE, ki zaključuje sezono 2020 turnirja PUBG Mobile Global Championship, obvestil, da bodo tekmovalci finale odigrali izolirano na zaprtem omrežju, saj so bili trije izmed igralcev pozitivni na COVID testu. Sedaj jih mučijo še tehnične težave.

V uradni izjavi za javnost so organizatorji razložili:

“Ker naša glavna naloga ostaja zaščita zdravja in varnosti naših igralcev, vztrajamo, da bodo glede na COVID-19 situacijo morali naši igralci še naprej igrati PMGC finale v izolaciji, zaradi česar postane reševanje tehnoloških in omrežnih rešitev zahtevnejše. Kljub temu naše tehnične ekipe trenutno neutrudno delajo na reševanju težav za naslednje tekme.

Zelo nam je žal, ker danes ne moremo prenašati tekem in zelo cenimo vaše potrpljenje in podporo. Ostanite z nami, dokler se finale PMGC ne nadaljuje.”

Turnir bo do nedavnega prekinjen, ekipe pa ostajajo na čakanju.


Vroča ponudba za gamerje

FIGURA FUNKO POP GAMES: PUBG -THE LONE SURVIVOR

14,99 €

Continue Reading

E-športi

PUBG Mobile igralci v karanteni

Alja Šavle

Published

on

Prvenstvo PUBG Mobile Global Championship je zadnji dogodek PUBG 2020 sezone mobilne verzije igre. Na dogodek je bilo povabljenih ali se je uvrstilo 24 najboljših ekip z vsega sveta. Finale, ki ga ne bodo več gostili v Coca-Cola Areni, bodo tekmovalci odigrali izolirano na zaprtem omrežju, saj so bili trije izmed finalistov pozitivni na COVID testu.

Največje PUBG Mobile prvenstvo bi se moralo 21.-24. januarja odigrati brez prisotnosti gledalcev v Coca-Cola Areni v Dubaju. A žal je direktor podjetja Global Esports James Yang med tiskovno konferenco na predvečer turnirja povedal, da bo dogodek potekal pod strožjimi pogoji. Zboleli so namreč trije igralci nerazkritih ekip.

“Po testiranju na COVID-19 ob vstopu v finale PMGC so bili trije igralci pozitivni. Zaenkrat ostajajo dobro in nimajo simptomov. So v samoizolaciji, skupaj s tistimi, ki so bili v tesnem stiku z njimi in na njih izvajamo redna testiranja,” je povedal James Yang.

“V luči tega se je PUBG MOBILE, v skladu z našim načrtom za nepredvidljive razmere, odločil, da bodo v začetni fazi finala igralci ločeno tekmovali v namenskem omrežju, namesto da bi se zbirali na prizorišču, saj zdravje in varnost igralcev vedno ostajata naša prioriteta.

Kljub temu si bomo še naprej prizadevali, da turnir izpeljemo po načrtih, hkrati pa zagotovili, da bodo ekipe lahko tekmovale v varnem in poštenem okolju. Vsi igralci so trenutno v karanteni kot del naših previdnostnih ukrepov in bodo od 21. januarja igro igrali v izolaciji.”


Vroča ponudba za gamerje

JINX PUBG PAN CREST SNAP, KAPA

19,95 €

Continue Reading

E-športi

Nagradni sklad za Fortnite Champion Series 2021 povečan na 20 milijonov USD

Alja Šavle

Published

on

Prejšnji teden smo poročali o reakciji profesionalnih Fortnite igralcev na zmanjšanje denarne nagrade za prireditve Cash Cup in skupno število turnirjev v letošnjem letu.

Nazadnje so se pri Epic Games vendarle odločili, da bodo ustregli svojim oboževalcem. Povečali so nagradni sklad Fortnite Champion Series za leto 2021, ki sedaj skupno šteje 20 milijonov USD (za 3 milijone več kot prejšnjo sezono).

Poleg tega so napovedali tudi nekaj novosti. Fortnite Champion Series turnirji bodo vključevali igranje na več platformah, dodan bo še en krog k tedenskim kvalifikacijam, predhodno kvalificirane ekipe pa ne bodo morale več sodelovati v dodatnih kvalifikacijah.

Svetovni pokal Fortnite World Cup letos ne bo potekal, kar pomeni da je FNCS verjetno največji vir nagrad za profesionalne Fortnite igralce v letu 2021.


Vroča ponudba za gamerje

Figura FUNKO POP GAMES: FORTNITE S3 – 10″” LOOT LLAMA 25cm

34,99 €

Continue Reading

E-športi

Rapaztriste hekal med tekmo in dobil soulban

Alja Šavle

Published

on

Rui “rapaztriste” Fonseca, igralec španske Valorant ekipe Movistar Riders, je po kvalifikacijski tekmi za LVP Rising Series dobil vseživljenjsko prepoved igranja.

Liga de Videojuegos Profesional je največja športna organizacija na špansko govorečem trgu, ki spada v skupino MEDIAPRO. LVP organizira prestižna državna tekmovanja in velike mednarodne turnirje, lasti si spletne tekmovalne platforme in svetovne prireditve prenaša v španskem jeziku.

Po kvalifikacijski tekmi za LVP Rising Series, naj bi člani ekipe Movistar Riders svojega menedžerja opozorili na sumljivo vedenje soigralca rapaztriste. Ta naj bi uporabljal aplikacijo, s katero naj bi si pridobil prednost pred ostalimi igralci v tekmovanju, kar je striktno proti pravilom igre in tekmovanja.

Movistar Riders so situacijo komentirali tako:

“Igralec [rapaztriste] ni več del Movistar Riders. Želimo se opravičiti LVP in Riot za to, kar se je zgodilo, in se jim zahvaliti za hitrost in razpoložljivost, da najdejo rešitev za težavo. Seveda se tudi iskreno opravičujemo vsem navdušencem Valoranta in udeležencem turnirja.”

Riot Games ne pozna milosti za tiste, ki kršijo pravila. Philipp Koskinas, Riotov podatkovni inženir proti goljufijam svoje delo razlaga tako:

“Kdor je že kdaj goljufal, trenutno goljufa ali če načrtuje goljufanje v prihodnosti, bo izgubil vse svoje sedanje in prihodnje Valorant račune, tudi če si poskuša ustvariti nove.”

Rapaztriste najverjetneje ne bo mogel več mogel niti priložnostno igrati Valorant, kaj šele tekmovati.


Vroča ponudba za gamerje

APEX BLOODHOUND XBOX ONE XB1

19,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno