Poveži se z nami

E-športi

Najavljamo odprtje prijav na Intel CEE Champions CS:GO

Samo Zavašnik

Objavljeno

v

Predstavljaj Slovenijo v največjem regijskem CS:GO turnirju in zmagaj 15.000 USD!

Najavljamo odprtje prijav za slovenske kvalifikacije za Intel Central & Eastern European Championship, ki bo popeljal dve najboljši slovenski ekipi na regijski finale, kjer se bosta borili za denarni nagradni sklad v višini 15.000 USD! Izkoristi priložnost in postani e-prvak!

Vsi kvalifikacijski turnirji in slovenski finale bo potekal v celoti preko spleta, medtem ko bodo tekme prenašane v živo na YouTube in Twitch!

Kvalifikacijski turnirji:
– Nedelja, 13. september 2020: Open Qualifier 1
– Sreda, 16. september 2020: Open Qualifier 2
– Sobota, 19. september 2020: Open Qualifier 3
– Četrtek, 24. september 2020: Open Qualifier 4
– Sobota in nedelja, 26. – 27. september 2020: Slovenski finale

Več informacij prejmete na uradni spletni strani dogodka – gamegang.si/intel-cee-champions-csgo

V primeru vprašanj se pridružite uradnemu Game Gang Discordu, kjer bo potekala celotna komunikacija v zvezi z dogodkom.


E-športi

LoL igralec Jensen podpisal pogodbo za 4.2 milijona $

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Po poročanju League of Legends reporterja Travisa Gafforda, bi naj Nicolaj “Jensen” Jensen z ekipo Team Liquid podpisal 3-letno pogodbo za kar 4,2 milijona dolarjev.

Če je dogovor resničen, bo slednji predstavljal najvišjo plačo vseh igralcev v zgodovini LCS. Med najdražjimi pogodbami v regiji so tako bili Impact, ki je leta 2017 podpisal prav tako za Liquid za 3,4 milijona in Huni, ki je lani za dvoletno pogodbo od ekipe Dignitas prejel 2,3 milijona.

Gafford tvit je prišel kmalu po poročilu Jacoba Wolfa iz ESPN Esports, kjer je dejal, da je ekipa Team Liquid pripravljena podpisati Alpharija, ki je letos v Evropi igral za Origen in ga Jensen želi imeti v svoji ekipi. Wolfovo poročilo omenja, da bo Alpharijeva pogodba s Liquidom sklenila večletno sodelovanje v vrednosti več kot milijon dolarjev na leto.

Informacije glede podaljšanja pogodbe ali Alpharijevega prestopa pa še zaenkrat niso uradne. Okno za prestope za leto 2021 se namreč odpre 16. novembra ob 18. uri. Po besedah Gafforda, pa bi naj podaljšanje pogodbe za Jensena bilo podpisano v bližnji prihodnosti.


Vroča ponudba za gamerje

PCX EXTIAN i7-9700F/16GB/250GB+2TB/GTX1660-6 namizni računalnik

1.184,99 

Nadaljuj z branjem

E-športi

Bo Kitajska še tretjič zapored osvojila svetovno prvenstvo?

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Suning je včeraj v polfinalu svetovnega prvenstva v League of Legends s 3:1 presenetil glavne favorite tekmovanja Top Esports.

Lê “SofM” Quang Duy, jungler ekipe Suning, je glavni razlog za njihovo zmago. V vseh treh zmaganih igrah je prikazal različne heroje med katerimi so bili Lee Sin, Shen in Jarvan, pri katerih je zmeraj namesto damage builda za bojevanje, izbral bolj utility build za pomoč svoji ekipi.

Zelo umirjena in disciplinirana igra je tako že tretje leto zapored v finale pripeljala Kitajskega predstavnika. Po tem, ko je Suning v četrtfinalu izločil drugo uvrščeno LPL ekipo JD Gaming, so sedaj torej izločili še prvo uvrščene Top Esports. Neverjetna zgodba tretje uvrščene kitajske ekipe se lahko z zmago v finalu samo še nadgradi.

Dan pred tem, pa smo lahko spremljali še zadnje upanje zahoda G2 Esports, ki preprosto ni našel svojega sloga za igranje in tako v treh od štirih iger prepustil zgodnjo prednost Korejskemu DAMWON Gaming, ki podanih prednosti ne zapravi kar tako. Tako se je od tekmovanja poslovil še drugi Slovenec Mihael “Mikyx” Mehle, ki je do polfinala navduševal z izjemnim igranjem, katerega pa v igri proti DAMWON Gamingu ni uspel pokazati.

Suning se bo v soboto 31. oktobra pomeril z DAMWON Gamingom za naslov svetovnega prvaka. Finale se prične ob 11:00 z otvoritveno ceremonijo, ki je ne smete zamuditi.


Vroča ponudba za gamerje

BAR 9.1 3D ČRN JBL

59,99 €

Nadaljuj z branjem

E-športi

2K odgovarja na kritike oglasov v igri NBA 2K21

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Igralce NBA 2K21 je med čakanjem na novo košarkarsko tekmo v tem tednu presenetil nenaden oglas za Oculus Quest 2.

Razvijalec 2K je namreč v igro, za katero so igralci plačali polno ceno, dodal še oglase. Internet se je nad oglasi upravičeno razburil, še posebej zato, ker bi lahko bilo nalaganje igre teoretično umetno podaljšano, da bi tako zagotovili popolno predvajanje oglasov. PC igralci z SSD diski so namreč opažali, da morajo oglas vseeno pogledati do konca, preden se igra naloži.

Sedaj je NBA2K na Twitterju izdal izjavo, “Kot mnogi vedo, so bili oglasi v zadnjih letih vključeni v segmente 2KTV. Včerajšnja umestitev oglasov 2KTV pa je vplivala na izkušnjo naših igralcev na način, ki ga nismo nameravali, saj ti oglasi niso namenjeni kot del predstavitve pred igro.”

2K je zaključil z izjavo, da “to bo popravljeno v prihodnjih epizodah. Hvala za nadaljnje povratne informacije.” 2K torej trdi, da so oglasi nenameren hrošč. Kdaj bo 2K sedaj težavo odpravil, trenutno ni znano, kot tudi ni znano ali bodo oglase odstranili v celoti ali pa jih bodo preprosto preselili na drugo področje v igri. V vsakem primeru so igralci 2K21 zaenkrat primorani gledati reklame za virtualna očala. Prava košarkarska izkušnja.


Vroča ponudba za gamerje

NBA 2K21 STANDARD EDITION PS4

69,99

Nadaljuj z branjem

E-športi

Game Gang Halloween CS:GO turnir

Samo Zavašnik

Objavljeno

v

Prišla je jesen. Čas šolskih počitnic, noči čarovnic in ostalih zabav, ki jih to leto zaradi zdravstvenih omejitev na žalost ni. Prav zato smo s ciljem aktivacije slovenske Counter Strike skupnosti pripravili enodnevni CS:GO turnir, ki bo potekal 30. oktobra z začetkom ob 17.00.

 • Kaj: Enodnevni Counter Strike: Global Offensive turnir, ki ga organizira Game Gang.
 • Kdaj: Turnir bo v celoti potekal 30. oktobra 2020, od 17.00 naprej. Zaključek prijav bo 29. oktobra ob 23:59.
 • Format na kratko: Sistem enojnega izločanja, število map na igro TBD. Število prijav je neomejeno. Ekipe morajo biti sestavljene v celoti iz igralcev Adriatik regije, vsaj trije od teh Slovenci.
 • Pravila na kratko: Standardna pravila, ki se jih običajno igra na tovrstnih turnirjih. Celotna tukaj.
 • Strežniki: Igre se bo igrali na FaceIT strežnikih.
 • Livestream: Dogodek bo komentiran na Twitch kanalu twitch.tv/spidsi in twitch.tv/gamegang_slo.
 • Nagradni sklad: Najboljša ekipa bo prejela manjšo nagrado v obliki CS:GO skinov v vrednosti 25 €.

Prijavni obrazec

Splošna pravila sodelovanja

 • Organizator dogodka je Game Gang, s katerim upravlja AMPX d.o.o., Vaneča 69a, 9201 Puconci.
 • Organizator ne prevzema nikakršne odgovornosti za nobeno opremo ali drugo premoženje, ki bi se lahko poškodovalo ali kako drugače spremenilo svojo vrednost med tekmovanjem. Organizator ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebiten izpad prihodka.
 • Vsi udeleženci prevzemajo odgovornost za svoja dejanja na dogodku.
 • Organizator lahko pošlje e-pošto in besedilna ter SMS sporočila vsem igralcem, ki so se, ali jih je pooblaščena oseba prijavila na dogodek, do izrecnega preklica s strani prijavljenega. V primeru avtomatiziranih sporočil in marketinških vsebin bo organizator vedno omogočil odjavo, kot tudi varoval vse osebne podatke, skladno z GDPR.
 • Organizator lahko spremeni podatke, časovni načrt, pravila in druge elemente turnirja brez predhodnega obvestila in ne odgovarja za morebitno škodo, nastalo zaradi morebitnih sprememb.
 • Organizator lahko deli kontaktne podatke udeležencev in obiskovalcev s sponzorji dogodka in drugimi partnerji.
 • Vse spremembe bodo objavljene na spletni strani dogodka.
 • Igralci se s prijavo strinjajo, da bo zmagovalna ekipa vsake livestreamane igre po zaključku igre zagotovila 1 predstavnika ekipe, ki se bo priključil prenosu v živo ter opravil intervju v obliki video klica. V primeru, da ekipa ni pripravljena zagotoviti 1 predstavnika ekipe, si organizator pridržuje pravico do zmanjšanja zneska nagradnega sklada, v znesku 50% za prvo neskladnost in dodatnih 50% za drugo neskladnost.
 • Organizator in vsi medijski ter drugi sponzorji in partnerji lahko objavijo fotografije in druge medijske vsebine z dogodka na svojih spletnih straneh in drugih medijih, kot tudi se vsi prijavljeni strinjajo z objavo njihove podobe, imena in drugih audio-vizualnih vsebin, brez možnosti preklica.
 • Ekipa je dolžna po vsaki tekmi imeti v pripravljenosti predstavnika, ki se potencialno vključi v program prenosa v živo z intervjujem, ki mora nujno biti preko video kamere (bodisi na računalniku, telefonu ali kako drugače).

Nadaljuj z branjem

E-športi

Caps postavil G2 na svoja ramena in jih popeljal v polfinale

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Včeraj se je zaključil še zadnji četrtfinalni obračun med G2 Esports in Gen.G. Zanesljiva zmaga 3:0 za G2 Esports jih je uvrstila v polfinale, kamor so se prej uvrstili že Top Esports, Suning in DAMWON Gaming.

Teden dni nazaj so se v četrtfinalu pomerili Suning proti JD Gaming in DAMWON Gaming proti DRX. Brez večjih presenečenj so se v polfinale z izidom 3:1 uvrstili igralci Suninga in ekipa DAMWON Gaming, ki je pometla z DRX.

Za Evropejce, in predvsem slovenske navijače, je bil verjetno bolj zanimiv pretekli vikend, kjer smo lahko spremljali kar 2 naša predstavnika. V soboto Nemesisa, ki je s svojo ekipo Fnatic po začetnem rezultatu 2:0 celo imel priložnost zmago nad glavnimi favoriti turnirja Top Esports. Upanje o evropskem finalu je bilo živo dokler Top Esports ni zagnal svojih strojev in od tretje igre dalje tako prvič v zgodovini Svetovnega prvenstva preobrnil rezultat po začetnem zaostanku na končnih 2:3.

V nedeljo pa je na spored prišlo še druga evropska ekipa, kot zadnji žarek upanja za Evropo in celotni zahod. G2 Esports skupaj z našim Mikyxom je v četrtfinale prišel s sporočilom, da so resni tekmec za naslov prvaka. Odlična igra G2 Esports, katere smo navijači vajeni iz prejšnje sezone se je končno vrnila.

Mikyx je svojo vlogo ponovno opravil z odliko, a kaj ko ima v ekipi nezemljana Capsa, ki je preprosto zasenčil celotno ekipo. Caps že nekaj časa šteje med najboljše, če ne celo za najboljšega igralca na zahodu, ampak potrebno ga bo začeti uvrščati med najboljše igralce na celotnem svetu.

Tako nas sedaj v soboto čaka prava poslastica med G2 Esports in DAMWON Gaming. V nedeljo pa še drugi polfinale med Suning in Top Esports. Ali so G2 Esports resnični kriptonit Korejskim ekipam, bodo morali dokazati sedaj še enkrat. Ob primeru zmage jih nato čakajo še težji tekmeci iz Kitajske, kateri s sabo prinašajo slabe spomine iz zadnjih dveh let, ko sta kitajski ekipi povozili evropski (ravno Fnatic in G2) v obeh finalih z izidom 3:0.


Vroča ponudba za gamerje

SAMSUNG QLED
QE43Q60TAUXXH

599,99 

Nadaljuj z branjem

E-športi

Znani so pari četrtfinala Svetovnega prvenstva LoL

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Včeraj se je zaključil skupinske del Svetovnega prvenstva v League of Legends in tako smo dobili iz vsake skupine dve ekipi, ki napredujeta v četrtfinale.

Kot je zadnja leta že stalnica je tudi letos potekal Pick’em, kjer lahko gledalci napovejo rezultate skupin in končnice ter se borijo za lepe nagrade. Po končanem skupinskem delu je tako pravilen razplet napovedalo 3050 ljudi, kar je malenkost več kot lani in zajema samo 0.095% vseh gledalcev, ki so oddali svojo napoved. Če sedaj kateremu od teh preostalih 3050 gledalcev pravilno uspe napovedati še vse preostale igre, bo ta dobil nagrado Alienware Battlestation.

Kot rečeno sta iz vsake skupine v nadaljevanje prišli dve ekipi. Po vseh zaključenih igrah je sledil žreb parov za četrtfinale, kjer je edino pravilo, da se ekipi iz enake skupine ne moreta nahajati na isti strani razporeda. Tako je v primeru skupine A Suning prišel na zgornjo stran tabele in kasneje izvlečen G2 Esports na spodnji del.

Razpored četrtfinalnih tekem:

 • Četrtek 15. oktober ob 12.00: DAMWON Gaming vs DRX
 • Petek 16. oktober ob 12.00: Suning vs JDG Gaming
 • Sobota 17. oktober ob 12.00: Top Esports vs Fnatic
 • Nedelja 18. oktober ob 12.00: Gen.G vs G2 Esports

Verjetno so z žrebom najbolj zadovoljni pri G2 Esports, saj so dobili na papirju najlažjega nasprotnika iz prvega bobna in se izognili vsem trem LPL ekipam, ki so bile postavljene v zgornji del, kjer se je med njih vmešal tudi Fnatic.

Prav tako prihaja vesela novica za finale, katerega si bo lahko ogledalo 6312 gledalcev v živo. Kot kaže je Riot Games naredil vse v svoji moči, da pripeljejo temveč gledalcev na tribune novega Pudong stadiona. Vstopnice bodo brezplačne in jih bodo podelili v žrebu.

Vse kar bo potrebno za sodelovanje je level 30 račun na League of Legends in Kitajska telefonsko številka. Srečneži bodo morali plačati polog za vstopnico, kateri bo v celoti povrnjen po finalu. Prav tako tokrat ne gre za klasične vstopnice, ampak bodo sedeži rezervirani za določeno osebo in njegovo številko dokumenta kar bo preprečilo preprodajo kart na spletu.


Vroča ponudba za gamerje

Monitor LG 34WN650-W, 34”, IPS, 21:9, 2560X1080, 2XHDMI, DP, izhod za slušalke, VESA, zvočnik 2x7W

379,99

Nadaljuj z branjem

Priljubljeno