Connect with us

Igre

Twitch Sings zapira svoja vrata

Published

on

Na Twitch-u boste lahko svoje najljubše pesmi prepevali samo še do konca leta. Včeraj nas je kot strela iz jasnega presenetil email v katerem je Twitch zapisal, da njihova livestream karaoke platforma, katero so razvijali skupaj s studio Harmoix, zapira svoja vrata.

“Ko gledamo v prihodnost, smo se odločili, da bomo vlagali v širša orodja in storitve, ki bodo pomagale podpirati in razvijati celotno glasbeno skupnost na Twitchu” so zapisali na koncu obvestila. Celotno obvestilo si lahko preberete tukaj.

Twitch Sings is leaving the stage in January | Rock Paper Shotgun

Na Twitch-u lahko zasledite kategorijo imenovano Music katera ima 3.6 milijona sledilcev, a od tega ima Twitch Sings le majhen odstotek s 161 tisoči sledilcev. Igra ima trenutno približno 1800 gledalcev, kar jo uvršča na drugo mesto v Rhythm kategoriji pred Beat Saber in za osu!. Najbolj gledani Twitch Sings streamer ima trenutno 157 gledalcev.

Takoj po najavi je Twitch tudi malce razveselil vse pristaše karaok, saj so omogočili dostop do celotnega backlog-a pesmi, katerih je več kot 400. Twitch bo pričel z brisanjem vseh VOD posnetkov, starih livestremov, klipov in vrhuncev Twitch Sings 1. decembra in nas popolnoma zapustil 1. januarja 2021.


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/672302/149378-cloud-mix1_5ed0893cc6521.jpg

Slušalke Kingston Cloud HyperX Mix

169,99 €

Continue Reading

Igre

Ta konec tedna lahko že preizkusiš novega junaka igre Overwatch 2

Published

on

Ljubitelji Blizzardove igre FPS lahko za omejen čas preizkusite najnovejšega junaka v igri Overwatch 2. Prihajajočega damage junaka lahko od 28. do 31. marca brez odklepanja preizkusijo vsi igralci, dva tedna pred končnim izidom v igri.

Najnovejši rekrut ekipe Overwatch ima vrtalniku podobno orožje, poznano kot pametni izkopalnik, ki igralcem dovoli, da se zakopljejo pod zemljo. Med premikanjem na takšen način Venture ne bo mogoče napasti, po želji pa se lahko požene iz tal, da bi zadal_a poškodbe. Njena_njegova končna sposobnost, Tektonski udarec, povzroča škodljive udarne valove.

Poleg novega junaka, 10. sezona prinaša tudi nekatere spremembe pri odklepanju novih likov. Z najnovejšo posodobitvijo igra Overwatch 2 ne bo več zaklepala nove junake za bojno prepustnico. To pomeni, da se bodo odklenili vsi že obstoječi junaki in da bodo vsi novi junaki ob svojem izidu takoj odklenjeni vsem, ki so opravili začetno uporabniško izkušnjo.

Venture je prvi_a nebinarni_a junak_inja v igri, ki bo izšel_la v 10.sezoni in bo postal_a 40. junak_inja, dodan_a v igro.

Continue Reading

Igre

Novice o razvoju igre The Elder Scrolls 6

Published

on

Serija The Elder Scrolls letos praznuje svojo 30-letnico, razvijalci pa so nas želeli opomniti, da se igra The Elder Scrolls 6 še vedno razvija.

“Razvijamo naslednje poglavje – The Elder Scrolls VI,” je zapisano v objavi podjetja na družbenem omrežju X.

“Še zdaj nas ob vrnitvi v Tamriel in igranju zgodnjih gradenj napolnjujejo enako veselje, navdušenje in obljuba pustolovščine.

“Še enkrat se vam zahvaljujemo, da ste nas podpirali vsa ta desetletja, za vse, kar ste vnesli v igre in jih naredili za svoje. Ne bi mogli biti bolj navdušeni, da bomo to nadaljevali in praznovali naslednjih 30 let.”

Dolgo pričakovano nadaljevanje je bilo napovedano že leta 2018, a do zdaj na to temo ni bilo veliko povedanega. Na srečo se zdi, da Bethesda trdo dela in nas bo morda kmalu počastila z ustrezno napovedjo. Za zdaj tudi ni jasno, ali bo igra The Elder Scrolls 6 ekskluzivna za konzolo Xbox ali pa bo pozneje izšla tudi na drugih platformah.

Čeprav tako oboževalci kot razvijalci pričakujejo, da bo naslednja igra v seriji The Elder Scrolls enaka uspešnica, kot je bil še vedno aktualni Skyrim iz leta 2011, bo to pokazal le čas.

Continue Reading

Igre

Za vikend lahko igraš Cyberpunk 2077 brezplačno

Published

on

Kibernetični RPG Cyberpunk 2077 podjetja CD Projekt bo ta konec tedna mogoče brezplačno igrati na konzolah PlayStation 5 in Xbox Series X/S.

Igra poljskega razvijalca se je po klavrnem izidu decembra 2020 le sestavila skupaj. A verjeti spletnim uporabnikom in novinarjem, ki poročajo o izboljšanem stanju igre je eno, videti z lastnimi očmi je drugo. Zdi se, da želi CD Projekt prepričati še zadnje skeptike s svojo novo marketinško potezo.

Cyberpunk 2077 bo brezplačno na voljo od četrtka, 28. marca, ob 16.00 po srednjeevropskem času do ponedeljka, 1. aprila, ob 8.59.

Za dostop do brezplačnega preizkusa na konzolah ni potrebna naročnina na PlayStation Plus ali Xbox Game Pass, boste pa v času brezplačnega igranja omejeni na pet ur igranja. O podobni ponudbi za osebne računalnike še ni govora.

Continue Reading

Igre

Razvijalec Larian Studios je uradno zaključil s franšizo Baldur’s Gate

Published

on

Navdušenci lahko pozabite na DLC za Baldur’s Gate 3. Ne bo ga.

IGN je nedavno poročal o neprijetni, a pričakovani novici, ki so jo razvijalci sporočili 21. marca med predavanjem podjetja Larian Studios na konferenci GDC.

Slika: Larian Studios

Swen Vincke je potrdil, da je razvijalec uradno končal z vsebino za igro BG3 in D&D-jem na splošno. Razširitve igre Baldur’s Gate 3 ali nadaljevanja RPG-ja, ki ga je navdihnila igra Dungeons & Dragons, ne bo.

Vincke je to pojasnil takole:

“Na začetku sem vam povedal, da smo podjetje velikih idej. Nismo podjetje, ki je ustvarjeno za ustvarjanje DLC-jev [ali] razširitev. Pravzaprav smo to poskusili nekajkrat in vsakič nam je spodletelo. To ni za nas. Življenje je prekratko, naše ambicije so zelo velike. Tako kot Gustav [kodno ime za BG3, prevzeto od Swenovega psa, ki je pred kratkim umrl] bo tudi Baldur’s Gate vedno imel toplo mesto v naših srcih. Na igro bomo za vedno ponosni, vendar je ne bomo nadaljevali.

Ne bomo pripravili novih razširitev, kar vsi od nas pričakujejo. Ne bomo naredili Baldur’s Gate 4, kar od nas vsi pričakujejo. Šli bomo naprej. Odstopili bomo od D&D in začeli ustvarjati novo stvar. To govorim tukaj, ker imamo forum in nas bombardirajo ljudje, ki pričakujejo, da bomo naredili te stvari, vendar to ni za nas. Wizards of the Coast bodo morali najti nekoga, ki bo prevzel to blagovno znamko, saj je to njihova intelektualna lastnina. Menimo, da smo opravili svoje delo, zato je za nas čas, da si poiščemo novega kužka.”

Slika: Larian Studios

Continue Reading

Igre

Nvidia predstavlja svojo tehnologijo umetne inteligence

Published

on

Zdi se, da želi Nvidia na sejmu GDC pokazati, kako se lahko generativna umetna inteligenca uporablja za govor, animacijo in pisanje besedila za like v videoigrah.

V ponedeljek je Nvidia objavila posnetek tehnološkega posnetka demo predstavitve z naslovom Covert Protocol, ki prikazuje, kako je mogoče njena orodja za umetno inteligenco preprosto uporabiti za govor in animacijo NPC-jev, ki se odzivajo na interakcije igralcev. Posnetek prikazuje postopek, kako lahko, podobno kot klepetalni robot, NPC-ji v živo ustvarjajo nove odzive, ki ustrezajo igri.

Video prikazuje kratke posnetke vzorčnih interakcij, ki pa so bile na spletu že deležne nekaj kritik.

“Težko si je ogledati spodnji videoposnetek in ne imeti občutka, da se je poskus popolnoma izjalovil, saj imajo liki smešno obrazno animacijo, vredno najslabših primerov uncanny valleyja, poleg povsem brezdušnega igranja in odkrito otročjega pisanja,” piše TechRaptor.

Skeptični so tudi pisci portala The Verge, ki so komentirali, da: “Ti tehnični demo posnetki bodo morda dovolj, da bodo prepričali razvijalce iger, naj eksperimentirajo z dodajanjem NPC-jev z umetno inteligenco v svoje igre, vendar se vsaj pogovorno ne zdi, da so stvari kaj dosti napredovale.”

Čeprav se lahko strinjamo, da umetna inteligenca morda ne bo mogla že jutri nadomestiti sinhronizatorjev, predvsem pa ne piscev, ta orodja niso namenjena samo temu. Kakor tudi Nvidia predstavi, so lahko na primer izjemno učinkovit način za odpravo odvečnih “opravkov” animatorja, saj zagotavljajo zelo močno osnovno animacijo, ki jo lahko digitalni umetniki nato še ročno prilagodijo.

Namesto da bi takšno tehnologijo demonizirali, bi morali iskati načine, kako avtomatizirati razvoj iger in razvijalcem omogočiti boljše pogoje, da ustvarijo vse bolj navdušujoče vsebine.

Continue Reading

Igre

Preizkusite naslednjo igro očeta serije Dragon Ball

Published

on

Družba Bandai Namco je pravkar napovedala igro SAND LAND prihajajoči akcijski RPG za konzole in osebne računalnike, ki temelji na izvirnem delu pokojnega Akire Toriyame.

Slika: Bandai Namco

Ta nova eksplozivna demo različica vabi igralce, da izkusijo delček vznemirljivega bojevanja z vozili in bližnjega boja ter raziskovanja v igri SAND LAND. Vživite se v vloge hudomušnega princa Belzebuba, njegovega spremljevalca Thiefa in neustrašnega šerifa Raa, skupine junaških nesrečnikov, ki potuje po tem pisanem svetu s pomočjo bojnih tankov, oklepov in motorjev.

Z igranjem demo različice boste prejeli tudi nekaj nagrad. Demo ponuja 30 jekel razreda B in 30 vijakov razreda B, ki jih boste lahko uporabili za izboljšanje vozil v igri Spino.

SAND LAND je priljubljena manga, ki jo je leta 2000 ustvaril Akira Toriyama, avtor serij DRAGON BALL in Dr. Slump, in je od svojega izida pridobila svetovno priljubljenost.

Slika: Bandai Namco

Videoigra SAND LAND prihaja na konzole PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S in osebne računalnike prek storitve Steam 26. aprila 2024.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno