fbpx
Connect with us

E-športi

G2 Esports že osmič osvojil prestol Evrope

Published

on

Kot je zadnja leta že stalnica smo ponovno v finalu LEC spremljali dvoboj dveh največjih organizacij v Evropi, G2 Esports in Fnatic. Pred pričetkom finala smo bili deležni še otvoritvene ceremonije in podelitev MVP nagrade za poletni del, ki jo je prejel Caps.

Igra 1: Za prvo igra je Fnatic imel izbiro strani ter za začetek izbral rdečo stran, kar ni pogosto v trenutni meti. Že draft nas je malce presenetil ko je G2 Esport odločil za Shen jungle, katerega je včeraj prikazal TSM. Igra se je pričela dokaj počasi in tako smo videli prvega zmaja šele pri 17. minuti, ki je dobil Fnatic. Takoj za tem se je pričel Caps show. Na LeBlanc je Caps začel pobirati kille po celotni mapi in nabiral stacke na svojem Mejai. G2 je prišel brez večjih težav do Ocean Soul in prvega Barona. Fnatic je pokazal 2 odlična team fighta in celo kazal možnosti da lahko premagajo G2. V 47. minuti je G2 dobil še Elder zmaja, a hitro izgubil 3 člane svoje ekipe ter vse stacke za Capsa na Mejai. Minuto kasneje pa sta Mikyx in Perkz ujela nasprotnikovega junglerja in kasneje tudi celoten Fnatic ter prišli so do zmage po 50 minutah igre.

Igra 2: Tokrat sta ekipi zamenjali strani in takoj se je Fnatic odločil za ban na LeBlanc in Shen, ki sta jima povzročala največ težav v prvi igri. V drugi igri smo videli samo Ashe, ki se je ponovila iz prve igra za G2 ter 9 novih herojev. Najbolj je tukaj izstopal Zilean na top lane za Fnatic. Tokrat se je igra pričela bolj agresivno in G2 je na botu dobil prvi kill na Hylissang-u že v drugi minuti igre. Tokrat je G2 dobil prvega zmaja že v 6. minuti. Obe ekipi sta v prvih 10. minutah izmenjavale kill za kill in bile povsem poravnane v goldu. V 20. minuti smo dobili prvi team fight, kjer je Fnatic uspel dobiti ključne iteame za svoje carry igralce in tako so zmagali spopad z 2 proti 0. Naslednji večji team fight je sledil v 28. minuti pri zmaju, katerega je tokrat dobil G2 po odlični potezah iz strani Capsa, ter kasneje dobili še Barona. G2 je tako prvič v igri prišel do gold prednosti, a takoj, ko je Baron potekel, je Fnatic uspel ujeti Perkz-a na mid-u in tako dobili 2 inhibitorja ter Mountai Soul. Po izjemnih team fightih je G2 ujel Nemesisa na mid lane-u in si priborili Elder zmaja ter tako prišli do kasnejše zmage in možnosti da pridejo do osmega naslova v Evropi v primeru zmage v naslednji igri.

Igra 3: Match point za G2 in zadnja možnost za Fnatic da se vrne nazaj v borbo za prvaka Evrope. Tokrat je Fnatic izbral modro stran in si tako zagotovil Caitlyn. G2 je odgovoril ponovno z Ashe ter Vladimirjem na topu. V 4. minuti smo dobili prvi kill, ki ga je dobil Mikyx na midu proti Nemesisu, a na koncu je tudi sam umrl. G2 je na začetku pridobil še nekaj killov ter prvega zmaja v sedmi minuti. G2 je kontroliral celotno igro in gradil svojo prednost z nabiranjem killov ter kasneje še Inferno soul in Baron. Fnatic se je poizkusil vrniti nazaj, a takrat je bila razlika preprosto prevelika. Fnatic je dobil team fight na botu in odšel na Elder zmaja, a takrat je Caps opazil priložnost in se teleportal v nasprotnikovo bazo in pripeljal G2 do osme lovorike.

G2 Esports je tako postala ekipa z največ naslovi Evropskih prvakov ter si prislužil prvi seed na Svetovnem prvenstvu letos.

E-športi

League of Legends: Wild Rift ekipe zapuščajo igro

Published

on

ONIC Esports je po štirih mesecih razpustil League of Legends: Wild Rift ekipo. Tudi Bigetron Esports je razpustil svojo Wild Rift ekipo Bigetron Infinity.

ONIC Esports, profesionalna ešportna ekipa iz Indonezije, ustanovljena 26. julija 2018, je razpustila svoje Wild Rift igralce. Ekipa je bila razglašena šele pred štirimi meseci in nedavno osvojila tudi naslov prvaka serije ICON Summer Indonesia.

Organizacija je na Twitterju objavila sporočilo za svoje igralce: “Danes vam mimin želi povedati, da se moramo ločiti tudi od ONIC Wild Rift. Zahvaljujem se vam za vso predanost in dosežke, ki ste jih prejeli med delom za ONIC Esports. Veliko sreče v vaši nadaljnji karieri. Seveda vas bodo naše želje in upi vedno spremljali v prihajajočih potovanjih. Se vidimo naslednjič.”

Svojo Wild Rift ekipo pa je razpustila tudi skupina Bigetron Esports. Ekipa Bigetron Infinity je bila ustanovljena pred približno devetimi meseci. Tudi njihova skupna pot se je končala s tweetom, ki ga je objavil Bigetron Esports. Ta novica je sprožila vprašanja o prihodnosti profesionalne scene Wild Rift, saj zaznamuje drugo razpustitev v enem tednu.


LOGITECH G502 Hero žična gaming miška

89,99 €

Continue Reading

E-športi

IEM Cologne 2021 – najbolj gledani CS:GO turnir

Published

on

Zaključil se je prvi CS:GO LAN dogodek po več kot 500 dneh premora. Ogledalo si ga je več kot 840.000 gledalcev, skupni nagradni sklad pa je znašal 1 milijon ameriških dolarjev.

Veliki finale med ekipama Natus Vincere in G2 Esports turnirja Intel Extreme Masters Cologne 2021 si je ogledalo več kot 840.000 sočasnih gledalcev (brez Kitajske), kar je rekordno število za CS:GO turnir takoj za IEM Katowice 2020 in Major dogodki. IEM Cologne 2021 je združil približno 200 igralcev, trenerjev in osebja iz 24 tekmovalnih ekip s celega sveta v prvem offline CS:GO turnirju po skoraj letu in pol premora.

Po dveh tednih napetih in razburljivih dvobojev je Natus Vincere v velikem finalu, ki je potekal v nedeljo, 18. julija, s 3:0 premagal ekipo G2 Esports.

“To je bil odličen turnir,” je dejal igralec ekipe Natus Vincere Aleksander “s1mple” Kostyliev. “Kakšno leto in pol – mislim, da sem bil šele po 500 dneh spet v svojem mestu in zdaj je vse popolno in upam, da bodo ESL in vsa ekipa še naprej opravljali to izvrstno delo.”

S1mple je bil med navijači in strokovnjaki nominiran za MVP turnirja ESL Pro Tour: DHL. S štirimi smrtmi celotne nasprotne ekipe, 0,96 KPR in 93,1 ADR na celotnem turnirju ter trenutno velja za najboljšega igralca CS:GO vseh časov.

Kompetitivna scena se nadaljuje z ESL Pro Tour za CS:GO z imenom ESL Pro League Season 14, ki naj bi se odvijala od 16. avgusta do 12. septembra, sledil pa bo jesenski IEM turnir, ki se začne 28. septembra.


SPARCO Grip črno-rumen gaming stol

319,00 €

Continue Reading

E-športi

Tudi e-šport ima svoj teden mode

Published

on

Esports Fashion Group je pred kratkim objavil celoten program za “Esports Fashion Week“, ki se bo začel 24. julija.

To je povsem nov dogodek, ki vključuje ogromna imena gaming industrije in sveta oblek, kot so H4X, We Are Nations, XSET in debitantske kolekcije oblačil September Doves.

Gostitelji dogodka bodo manekenka in streamerka Azalia Lexi, streamer in e-športni strokovnjak Garrett Smith, e-šoprtna voditeljica Lottie Van-Praag ter e-športna gostiteljica in manekenka Barney Banks. Vsak gostitelj bo sodeloval tudi pri ustvarjanju video vsebin, ki bodo na ogled ves teden in bodo nudile ekskluziven vpogled v svet e-športa in mode.

»Neverjetno sem navdušen, da začnemo pilotski teden mode Esports Fashion Week s skupino blagovnih znamk, ki so resnično v ospredju tega, kar predstavlja e-športna moda. Kar smo ustvarili, je resnično edinstveno in v čast nam je zagotoviti platformo, ki lahko oblikuje prihodnost te raznolike in navdihujoče industrije. To je šele začetek, ” je dejal Ali Rezvan, ustanovitelj in predsednik Esports Fashion Group.

Program

Uvodna oddaja: 19.00 BST

  • Uvod v Esports Fashion Week

H4X – kibernetska atletika: 20.00 BST

  • Najnovejša kolekcija H4X

We Are Nations: 21.00 BST

  • Globlji vpogled v notranje delovanje We Are Nations

XSET: 22.00 BST

  • Pogled v oblikovanje XSET

September Doves: 23:00 BST

  • Razkritje nove kolekcije

LOGITECH G502 Hero žična gaming miška

89,99 €

Continue Reading

E-športi

Evil Geniuses predstavili novo platformo za analizo podatkov Factor.gg

Published

on

Ena izmed najstarejših severnoameriških profesionalnih ešportnih organizacij svetu razkriva sistem analize igre League of Legends, ki je primeren za vsakogar.

Factor (EG projekt) je nastal iz želje organizacije Evil Geniuses, da spremeni igro s podatki. Portal se želi vzpostaviti kot prvo mesto za napredno statistiko in pripovedovanje zgodb v ešportih. 

Nova platforma omogoča globoko poglobitev v odigrane igre z 2D sledenjem zemljevida v živo, napovedi o prihajajočih igrah v najboljših regijah League of Legends, uvrstitve POWR za igralce in ekipe in tudi posamezne statistike in meritve o uspešnosti igralcev na profesionalnih tekmah.

Informacije, ki jih Factor.gg nudi:

  • Verjetnosti zmag pred tekmo – hitro si oglejte, kdo bo zmagal v vseh prihajajočih igrah.
  • Profili igralcev – pregled statistike vsakega igralca, baze prvakov in zgodovine tekem.
  • Profili ekip – preverite nedavne nastope, vodje ekip in njihov razpored tekem.
  • Podatki o igrah – več kot 30 statističnih podatkov za vsakega igralca v vsaki igri, ki jo igrajo. 
  • Članki – poglobite se v zgodbe, strategije in analize e-novice vas bodo obveščale o najnovejših zgodbah, statistikah in stvareh, ki jih ponuja Factor.

DEATH STRANDING SPECIAL EDITION

79,99 €

Continue Reading

E-športi

LEC 2021 poletna sezona – igralci so spet na odru!

Published

on

Organizatorji so v svojem sporočilu za javnost povedali, da se razmere v Berlinu konstantno izboljšujejo in zdaj je končno priložnost, da se igralci vrnejo na oder ter v živo igrajo v popolnoma varnem okolju.

S pričetkom 5. tedna Evropskega prvenstva League of Legends (LEC) bodo ekipe spet tekmovale z glavnega odra. V Riotovem LEC studiu se bodo po dolgem času spet v živo spopadle ekipe v 1., 3. in 5. igrah dneva.

Razloga, da bodo le tri izmed petih iger potekale v studiu, sta dva. Najprej zaradi omejitev velikosti na kraju samem ni zmogljivosti, da bi v studiu hkrati imeli vseh deset ekip, ki bi istočasno še vedno ohranjale socialno distanco. Z igranjem iger na daljavo med posameznimi studijskimi igrami bodo organizatorji imeli dovolj časa, da ustrezno pripravijo studio za ekipe, ki prihajajo in odhajajo.

Da bi zagotovili pošteno izpostavljenost in ohranili konkurenčno integriteto, se bodo ekipe izmenjevale in tako morda privabile še kakšnega novega igralca, da bo zagotovljena čim večja količina iger, ki jih igrajo v studiu.

Na žalost še vedno ni znano kdaj se občinstvo v živo in medijski predstavniki lahko vrnejo v studio. A ostajamo optimisti.


F1 2021 igra za PS4

69,99 €

Continue Reading

E-športi

Poletje ni poletje brez lanpartyja

Published

on

Omejitve se sproščajo, cepiva so na voljo in čas je, da prilezemo iz svojih sob. Vračajo se dogodki v živo v tujini in tudi doma. Kje? V Mariboru.

LEC je nedavno potrdil, da se igralci vračajo na berlinski oder, mi pa naznanjamo, da se v Slovenijo vračajo lanpartyji. Ob zaključku šole in “uradnem” začetku poletja si privoščite oddih in druženje s spletnimi prijatelji v živo.

CHILLAN se je preimenoval v EPICENTER Light. Ime je morda drugačno a vsebina ostaja ista. Dogodek bo potekal 24. – 25. julija 2021 v GGHQ Studio prostorih v Mariboru. 50 mest je na voljo za igralce s PCT potrdili.

Pričakujete lahko 1on1 e-športne turnirčke in ping pong borbe z nagradami. Pripravljena bosta tudi retro gaming in next-gen kotička, za poslastico pa si lahko zbvečer privoščite še movie night.

Prijavnina šteje slabih 15€ z DDV, v ceno pa je vključen tudi izbor hladnih prigrizkov in brezalkoholna pijača. Igralci mlajši od 16 let potrebujejo dovoljenje staršev, zaradi varnosti opreme in udeležencev vstop zunanjim obiskovalcem ni mogoč.

Pravo poletje se ne začne brez lanpartyja. Prijave potekajo tukaj.


Ratchet & Clank: Rift Apart igra za PS5

69,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno