fbpx
Connect with us

E-športi

G2 Esports že osmič osvojil prestol Evrope

Žan Zupančič

Published

on

Kot je zadnja leta že stalnica smo ponovno v finalu LEC spremljali dvoboj dveh največjih organizacij v Evropi, G2 Esports in Fnatic. Pred pričetkom finala smo bili deležni še otvoritvene ceremonije in podelitev MVP nagrade za poletni del, ki jo je prejel Caps.

Igra 1: Za prvo igra je Fnatic imel izbiro strani ter za začetek izbral rdečo stran, kar ni pogosto v trenutni meti. Že draft nas je malce presenetil ko je G2 Esport odločil za Shen jungle, katerega je včeraj prikazal TSM. Igra se je pričela dokaj počasi in tako smo videli prvega zmaja šele pri 17. minuti, ki je dobil Fnatic. Takoj za tem se je pričel Caps show. Na LeBlanc je Caps začel pobirati kille po celotni mapi in nabiral stacke na svojem Mejai. G2 je prišel brez večjih težav do Ocean Soul in prvega Barona. Fnatic je pokazal 2 odlična team fighta in celo kazal možnosti da lahko premagajo G2. V 47. minuti je G2 dobil še Elder zmaja, a hitro izgubil 3 člane svoje ekipe ter vse stacke za Capsa na Mejai. Minuto kasneje pa sta Mikyx in Perkz ujela nasprotnikovega junglerja in kasneje tudi celoten Fnatic ter prišli so do zmage po 50 minutah igre.

Igra 2: Tokrat sta ekipi zamenjali strani in takoj se je Fnatic odločil za ban na LeBlanc in Shen, ki sta jima povzročala največ težav v prvi igri. V drugi igri smo videli samo Ashe, ki se je ponovila iz prve igra za G2 ter 9 novih herojev. Najbolj je tukaj izstopal Zilean na top lane za Fnatic. Tokrat se je igra pričela bolj agresivno in G2 je na botu dobil prvi kill na Hylissang-u že v drugi minuti igre. Tokrat je G2 dobil prvega zmaja že v 6. minuti. Obe ekipi sta v prvih 10. minutah izmenjavale kill za kill in bile povsem poravnane v goldu. V 20. minuti smo dobili prvi team fight, kjer je Fnatic uspel dobiti ključne iteame za svoje carry igralce in tako so zmagali spopad z 2 proti 0. Naslednji večji team fight je sledil v 28. minuti pri zmaju, katerega je tokrat dobil G2 po odlični potezah iz strani Capsa, ter kasneje dobili še Barona. G2 je tako prvič v igri prišel do gold prednosti, a takoj, ko je Baron potekel, je Fnatic uspel ujeti Perkz-a na mid-u in tako dobili 2 inhibitorja ter Mountai Soul. Po izjemnih team fightih je G2 ujel Nemesisa na mid lane-u in si priborili Elder zmaja ter tako prišli do kasnejše zmage in možnosti da pridejo do osmega naslova v Evropi v primeru zmage v naslednji igri.

Igra 3: Match point za G2 in zadnja možnost za Fnatic da se vrne nazaj v borbo za prvaka Evrope. Tokrat je Fnatic izbral modro stran in si tako zagotovil Caitlyn. G2 je odgovoril ponovno z Ashe ter Vladimirjem na topu. V 4. minuti smo dobili prvi kill, ki ga je dobil Mikyx na midu proti Nemesisu, a na koncu je tudi sam umrl. G2 je na začetku pridobil še nekaj killov ter prvega zmaja v sedmi minuti. G2 je kontroliral celotno igro in gradil svojo prednost z nabiranjem killov ter kasneje še Inferno soul in Baron. Fnatic se je poizkusil vrniti nazaj, a takrat je bila razlika preprosto prevelika. Fnatic je dobil team fight na botu in odšel na Elder zmaja, a takrat je Caps opazil priložnost in se teleportal v nasprotnikovo bazo in pripeljal G2 do osme lovorike.

G2 Esports je tako postala ekipa z največ naslovi Evropskih prvakov ter si prislužil prvi seed na Svetovnem prvenstvu letos.

E-športi

Profesionalni Fortnite igralci nezadovoljni

Alja Šavle

Published

on

Nagradni sklad za Fortnite turnirje se je zmanjšal. Nezadovoljni igralci svoje misli delijo na Twitterju.

Epic Games si v preteklosti ni delal zadržkov pri financiranju kompetitivne Fortnite scene. Svetovno prvenstvo v Fortnite 2019 se je tako lahko pohvalilo s skupnim nagradnim skladom 30 milijonov dolarjev. Za primerjavo, nagradni sklad za svetovno prvenstvo v League of Legends 2020 je štel pičla 2,3 milijona dolarjev.

Z daleč najvišjimi nagradami za profesionalne e-športnike se lahko še zmeraj pohvali Dota 2, ki je predlani, s pomočjo svojih igralcev, zbrala 34 milijonov dolarjev nagrad za The International 2019: Dota 2 pokal.

Kako so torej novico o manjših nagradah sprejeli Fortnite igralci? Med najbolj vokalnimi je 16-letni NRG pro, Benjy “Benjyfishy” Fish, ki se je izrazil takole:

“Najmanj turnirjev, ki smo jih kadarkoli imeli, z najmanj denarja in najmanj zabavno igro, ki jo pomnim 😢”

Objavljenih je bilo tudi nekaj bolj grobih opazk.

In nekaj šaljivk.

Vendar niso bili vsi komentarji popolnoma negativni. Nate Hill je na sjovem Twitterju objavil tudi predlog, naj se Epic začne zgledovati po Doti 2 in preusmeriti denar, ki ga dobijo iz naročnin stalnih igralcev v nagrade za profesionalne igralce.


Vroča ponudba za gamerje

FORTNITE RAPTOR FIGURA FUNKO POP

13,99 €

Continue Reading

E-športi

Z nogami speedrunal Celeste

Alja Šavle

Published

on

V primerjavi s povprečnimi igralci, speedrunnerji na dnevni ravni izvajajo neverjetne mentalne in fizične podvige. Ko pa ti ni več dovolj, da nemogoče hitro preobrneš igro, si začneš delo oteževati na dodatne načine. Kot to da igraš z nogami… ali zavezanimi očmi.

Awesome Games Done Quick 2021 Online, tedenski dobrodelni speedrun maraton, je potekal od 3. do 10. Januarja, z namenom zbiranja denarja za fundacijo za preprečevanje rakavih obolenj Prevent Cancer Foundation. Awesome Games Done Quick 2021 Online je le eden izmed mnogih dobrodelnih maratonov, ki jih organizira Games Done Quick.

Več kot 100 igralcev je “drvelo” čez več kot 100 iger, med njimi pa so najbolj izstopali ChairGTables, Vtuber, ki se na spletu prikazuje s pomočjo 3D avatarja, Bubzia ki je igral Super Mario 64 z zavezanimi očmi ter PeekingBoo, ki je preigral najtežje stopnje Celeste s plesno blazinico.

Dobrodelna organizacija Games Done Quick obstaja že več kot 10 let. AGDQ dogodki se prenašajo v živo v spletu, neprekinjeno, vse donacije pa gredo neposredno v dobrodelne namene. Na zadnjem AGDQ dogodku je bilo v sedmih dneh zbranih več kot 2,75 milijona dolarjev za preprečevanje rakavih obolenj.


Vroča ponudba za gamerje

LOGITECH G923 (PS4, PC) igralni volan + PS4 igra GT Spec II

399,99 €

Continue Reading

E-športi

Riot Games napovedali League of Legends: Wild Rift Esports

Alja Šavle

Published

on

2020 je bilo prelomno leto za ameriške razvijalce Riot Games, ki so uspešno lansiral tri nove igre. LoL franšizi sta se priključili mobilna MOBA igra League of Legends: Wild Rift in igra s kartami Legends of Runeterra. Nato pa so isto leto gaming svet pretresli še s streljačino Valorant.

Sedaj so razkrili še svoje plane za letošnje leto in napovedali League of Legends: Wild Rift Esports.

“Danes naznanjamo svojo zavezo, da bomo prinesli Wild Rift Esports igralcem po vsem svetu. Medtem ko regionalni in globalni načrti še vedno potekajo, smo že napovedali plane za Wild Rift Esports turnirje v jugovzhodni Aziji,” je LoL Esports ekipa zapisala na Wild Rift blogu.

“V jugovzhodni Aziji se bo sezona začela marca z več manjšimi občasnimi tekmovalnimi dogodki. Aprila se bodo ekipe razvrstile na osem lokacijskih turnirjev, kjer se bodo potegovale za naslov lokalnega prvaka in priložnost, da se kasneje pomerijo z drugimi lokalnimi prvaki iz vse jugovzhodne Azije.”

Čeprav igra še ni bila izdana po vsem svetu predvidevamo, da jo bodo v državah kot so kjer je mobilni šport že zelo priljubljen, nedvomno sprejeli z odprtimi rokami. 


Vroča ponudba za gamerje

REDRAGON S108 Camouflage Combo 2v1 žična gaming tipkovnica + miška (komplet)

59,99 €

Continue Reading

E-športi

Kitajska gradi e-športno areno za 732 milijonov evrov

Alja Šavle

Published

on

Prizorišče, imenovano Novi šanghajski mednarodni kulturni in kreativni e-športni center, bo stalo 5,8 milijarde juanov (732 milijonov evrov) in se bo razprostiralo na 500.000 kvadratnih metrih.

Lani oktobra se je v Šanghaju zaključilo deseto svetovno prvenstvo v igri League of Legends, ki je Kitajsko trdno zasidralo kot enega izmed globalnih e-športnih centrov. Novo središče v Šanghaju naj bi ponujalo poslovne prostore, gostinske obrate in prenočišča tako e-športnim ekipam kot podjetjem.

Podobni športni objekti že obstajajo, vendar so v večini namenjeni le posamični ekipi ali organizaciji. Med najbolj ekscentričnimi so sedež ekipe Oh My God v Šanghaju, kompleks za 100 Thieves ekipe v ZDA ter GameStop Performance Center v ZDA.


Vroča ponudba za gamerje

SHARKOON ELBRUS 2 Black – Blue gaming stol

247,99 €

Continue Reading

E-športi

Policija prekinila TSM ImperialHalov prenos v živo

Alja Šavle

Published

on

Med streamom TSM kapetana Apex Legends ekipe je vdrla specialna enota policije.

TSM igralec in streamer ImperialHal je v torek, 5. Januarja, nenadno zapustil svoj prenos v živo. Na vrata mu je namreč potrkala SWAT enota policije, ki se je odzvala na lažen klic v sili. ImperialHal je po dogodku povedal, da so bili policisti civilni in da so bili najverjetneje seznanjeni s situacijo.

Podrli so mi vrata, ampak niso nič norega storili. Imeli so pištole, ampak se niso fizično spravili name,” je med svojim prenosom pojasnil Hal.

Swattanje je način spletnega nadlegovanja, s katerim se zavede nujno službo, da na naslov določene osebe pošlje paravojaške policijske enote. To je ekstremna verzija telefonske potegavščine, ki je v zadnjih letih vse bolj pogosta. Žrtve swattanja so v večini primerov (pol)javne osebe, kot so na primer streamerji in druge znane spletne osebnosti.

ImperialHal incident se je hvala bogu razrešil brez komplikacij, vendar so take situacije lahko izjemno nevarne. Zaradi tega so nekatere policijske postaje v Ameriki začele zbirati sezname potencialnih žrtev swat prijav, da bi tako odposlane policiste opozorili na možnost zlorabe sistema.


Vroča ponudba za gamerje

APEX LIFELINE PC CIAB PCWIN

9,99 €

Continue Reading

E-športi

Zaključila se je prva Game Gang League of Legends liga

Alja Šavle

Published

on

27. decembra je potekal veliki finale prve Game Gang League of Legends lige, v katerem sta se pomerili ekipi Bottled Water in Lukec na ivano. Zmago in 600 EUR nagrade si je z rezultatom 2:0 priborila ekipa Lukec na ivano.

V treh kvalifikacijskih turnirjih je sodelovalo 29, 32 in 26 ekip, kar skupno znaša 47 različnih ekip in preko 235 igralcev. Kvalifikacije so potekale po sistemu dvojnega izločanja, 8 najboljših ekip pa se je uvrstilo v veliki finale, kjer so se v skupno 186 igrah igralci spet borili v sistemu dvojnega izločanja. 

Po napornih 11 urah finalnega prenosa sta se spopadli ekipa Bottled Water iz zmagovalnega kroga in ekipa Lukec na ivano, ki se je najboljše izkazala v veji poražencev. Z razultatom 2:0 si je ekipa Lukec na ivano dokončno priborila zmago in naziv šampiona.

Igralci Lukec na ivano:

  • Kenruto (Top)
  • Alaska Young (Jungle)
  • DeluxeZy (Middle)
  • Škorjanc (Bottom)
  • Hachi (Support)

Občinstvo je tekom dogodka glasovalo za MVP igralca celotne Game Gang lige. Gledalce je najbolj prepričal kapetan ekipe Dragons Esport, Hasagi, ki si je priboril kar 113 glasov. Tik za njim s 83 glasovi pa se je uvrstil Hachi, support igralec zmagovalne ekipe.

Več kot 5.000 navdušencev je tekom lige obiskalo uradno stran dogodka, na kateri lahko najdete še več podrobnosti o igrah, posnetke tekem, rezultate, pravila in nagrade.


Vroča ponudba za gamerje

JBL Quantum ONE Black žične gaming slušalke

249,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno