Poveži se z nami

Igre

Minecon se bo sedaj imenoval Minecraft Live

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Minecon dogodek, ki povezuje navdušence nad Minecraftom, se bo sedaj imenoval Minecraft Live in se bo odvil 3. oktobra letos.

Zaradi vpliva Covid-19 se je Mojang Studio odločil, da fizičnega Minecraft Festival-a ne bo vse do leta 2022. Do takrat želijo zabavo svojim igralcem prinesti neposredno na njihove naprave z mnogimi nagradami, novostmi in novicami. Dogodek bo mogoče spremljati ob 17:00 na Minecraft.net/live.

Nadaljuj z branjem
Klikni za komentiranje

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Igre

Fallout 4: New Vegas – klasika v novi preobleki

Rok Gumzej

Objavljeno

v

Avtor

Projekt Fallout 4: New Vegas bo skozi Creation Engine 2.0 obnovil kultni New Vegas v novi grafični podobi. Čas je, da se vrnemo v puščavo Mojave.

Zgornji posnetek predstavlja napredek ekipe, ki se imenuje Fallout 4: New Vegas Project. Skupina želi zadovoljiti svojo strast do Fallout: New Vegas, ki je izšel na današnji dan pred natanko 10 leti in igro v celoti zgraditi od znova. Želja po obnovitvi je razumljiva, F:NV je bil namreč razvit s strani studia Obsidian Entertainment, ki so mojstri RPG žanra in mnogi menijo, da je ravno New Vegas najboljši Fallout v Fallout seriji.

Sedaj torej stari igralci poskušajo zadovoljiti svojo nostalgijo, in tako so se odločili, da bodo celotno igro zgradili iz nule v novem grafičnem pogonu Creation Engine 2.0, v katerem sta nastala tudi Fallout 4 in Skyrim Special Edition.

https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/t_original/ycnfkgcmfacssf7zfw13.jpg

Kdaj bo stvar na voljo širši javnosti je odlično vprašanje, na katerega še en čas verjetno ne bomo imeli odgovora. Razvijalci pri projektu sodelujejo prostovoljno in naprej jih žene le strast do starega naslova. Prejšnji tovrstni projekti (Oblivion, Skyrim) so lahko trajali več let preden je zadeva prišla do izida.

Če želite prispevati pomoč k uresničitvi tega ambicioznega cilja ali pa vas samo zanima potek projekta, se jim lahko pridružite na njihovi spletni strani.


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/679767/1-58_5f4881be44950.jpg

Miška Razer DeathAdder V2 Mini + protizdrsne nalepk

59,99 €

Nadaljuj z branjem

Igre

Stardew Valley dobiva splitscreen!

Rok Gumzej

Objavljeno

v

Avtor

Priljubljena indie igra Stardew Valley, bo v svoji novi 1.5 posodobitvi dodala možnost igranja za več igralcev preko razdeljenega zaslona s funkcijo splitscreen.

Svojo farmo boste sedaj lahko igrali skupaj s prijatelji kar na isti napravi. Na PC platformi bodo isto igro lahko igrali kar do 4 igralci naenkrat, za druge sisteme število hkratnih igralcev še ni znano. Twitt razvijalca ConcernedApe, ki ga sestavlja ekipa le 3 oseb, pa v sebi nosi še več vsebina kaj lahko v posodobitvi pričakujemo.

Prikazana je farma na pesku, verjetno prihaja kmetija v puščavi o kateri so že krožile govorice. Vidi se tudi novo škatlo, novo pošast v rudniku, ki nosi sončna očala in nove naprave, kot je stvar pred vhodom, ki ima na sebi nekakšno kost. Funkcija naprave bo še razkrita.

Posodobitev bo prinesla tudi nova drevesa za gojenje banan in misteriozna vrata v Willyjevi delavnici, za katera pa še ne vemo kam vodijo. Govorice pravijo, da lahko pričakujemo tudi mango drevesa.

Posodobitev je pričakovana nekje do konca tega leta.


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/680239/gaming-brezina-mika-redragon-shark2-m688-1-box-458_5f5af7a9d39b8.jpg

GAMING SET 4 IN 1 REDRAGON COMBO S101-BA-2

44,99 €

Nadaljuj z branjem

Igre

Prva igra: Call Of Duty: Black Ops Cold War

Samo Zavašnik

Objavljeno

v

Novo leto, nov Call of Duty. Z lanskoletnim, izjemno uspešnim igralnim modusom Warzone, ki ga še zdaj igra ogromno ljudi, pri Activisionu spet vidijo potrebo, da plačajo delničarjem in posledično prihaja Call of Duty: Black Ops Cold War. To je sedaj šesta izdaja v Black Ops zgodbi in prva po letu 2018 za Black Ops 4. Kaj bo novega, če sploh kaj, se vprašate?

Call of Duty je verjetno ena najbolj prepoznavnih igričarskih oz. gaming franšiz sploh. Na začetku se je ukvarjala z drugo svetovno vojno, natančneje v Call of Duty 1, 2 in 3 na Xbox 360 in PlayStationu, ter nato s četrtim, tj. Modern Warfare, presedlala v moderni čas. Živo se še spomnim hypea, ko je bila izdana prva Call of Duty: Black Ops – a gre tudi v peto?

Sedaj naj bi se s Cold War selili nazaj v svet takoj po originalnem – tako bo igra postavljena v začetek 80. let prejšnjega tisočletja in vrnilo naj bi se kar nekaj znanih imen, med njimi Frank Woods, Alex Mason in Jason Hudson, kot karakterji, ki jih lahko igramo in so vključeni v kampanjski način.

Mehanika igranja, perki in celotna izkušnja je izjemno podobna preteklim Call of Duty naslovom in je milo rečeno dodelana do te točke, da bi sam gameplay lahko izdali kar jutri, pa se ne bi videlo, da je zadeva še v razvoju. A konec koncev je to tudi posledica tega, da se bolj malo spremeni iz ene v drugo izdajo – nekaj grafik, nekaj tekstur, malce prilagodijo animacije in imajo novo igro.

Glavne novosti, ki bi nas naj čakale so:

  1. Nadaljuje se Warzone in bo ostal kot ločen gameplay mode, a znotraj Black Ops Cold War. Igralcem bo ponujen DLC in dodanih bo nekaj novih mehanik, a na koncu bo ostal kot ločen produkt, kar je izjemno dobra novica za vse tiste, ki igrate Warzone. Ne bo tako, kot je bilo v Black Ops 4 z Blackoutom, ki je bil in ga nato naenkrat več ni bilo.
  2. Še ena novica, ki je bila pogosto zahtevana in v nekem obsegu že implementirana v zadnjem Modern Warfare, je crossplay. Na enem strežniku bodo lahko igrali PC, Xbox in PlayStation gamerji – kar dostikrat ni pošteno za t.i. konzolaše, a vseeno lahko igrate s prijatelji, tudi če ti nimajo iste konzole ali računalnika kot vi.
  3. Že v Open Beti je bilo opaziti hitrejši gameplay, ki več ne bo podpiral animacij montiranja orožij ali počasnega preverjanja kotov pri prehajanju skozi vrata. S tem mislijo poenostaviti izkušnjo ter jo bistveno pohitriti – z več šprintanja in manj počasnega gledanja okoli vogalov, lahko pričakujete manj kemperjev in več akcijske igre, ki je od Call of Duty tudi pričakujemo.
  4. Vrača se Gunsmith, ki je sedaj nadgrajen z do 54 nadgradnji za orožja, kar omogoča igralcem, da si poosebijo orožje do potankosti. Istočasno se vračajo tudi WildCardi, ki bodo omogočili do osem dodatkov na posamezno orožje. Nas prav zanima, kakšne kombinacije bomo videli v prihodnosti na strežnikih.
  5. Zadnja sprememba, a tudi tista, ki bo za kampanjske navdušence tudi najpomembnejša, je vključitev več možnih zaključkov kampanjskega dela v sam enoigralski mode. Igro želijo razvijalci narediti manj premočrtno in linearno ter jo bolj odpreti igralčevim odločitvam in izbiram. Nekaj, kar še ni bilo preizkušeno nikoli prej. Vedno si šel skozi iste korake, iste misije, streljal na iste nasprotnike. Sedaj se to konkretno spreminja. Mislim, da bo ta sprememba ključna za uspeh novega Call of Duty: Black Ops Cold War.

Na portalu Game Gang lahko pričakujete poglobljeno, in-depth recenzijo, ko igra enkrat izide sredi novembra.


Vroča ponudba za gamerje

CALL OF DUTY: BLACK OPS COLD WAR PS5

84,99 €

Nadaljuj z branjem

Igre

Among Us – igra laži sedaj dobila še hekerske goljufe

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Vsakič, ko večigralska igra postane priljubljena in pridobi ogromno število igralcev, se bodo med njimi zagotovo znašli tudi takšni, ki poskušajo goljufati. Among Us ni nobena izjema in po ogromnem uspehu v zadnjih nekaj mesecih je bilo razvitih več orodij za goljufijo, vključno z nevidnostjo, insta-killing, povečanje hitrosti igralca in drugimi neprijetnimi metodami za uničenje igre.

Among Us developers drop the ban hammer on hackers for the first time

Ena od hekerskih goljufij razvitih za Among Us dopušča igralcu, da vsako igra prejme vlogo imposterja. Ta je povzročila zmedo, ko so določeni igralci več iger zapored postajali imposterji. Drugi igralci so ta vzorec opazili in se jim je zdel dovolj sumljiv, da so začeli razmišljati, da verjetno goljufajo.

V nekaterih primerih so obtožbe seveda posledica hekanja. Več igralcev je poročalo o incidentih, kjer so njihovi karakterji bili pod kontrolo hekerjev, ki so upravljali njihova dejanja in klepet. “Igral sem Among Us na InnerSloth Discordu, ko sem nenadoma izgubil nadzor nad svojim likom,” je dejal eden od igralcev na Redditu. “Moj lik je nadaljeval z ubijanjem štirih ljudi, vključno z mojim soigralcem in vsi so se jezili,” je zapisal igralec.

Hekanje in obtožbe hekanja so seveda pogoste pri mnogih večigralskih igrah, vendar se zdi še posebej smešno, da je Among Us zdaj razvil še en sloj socialne dedukcije, v katerem ljudje poskušajo izkoreniniti dejanske hekerje in jih iztrebiti. Vzdušje v igri je že tako ali tako sumljivo, zaradi česar se sprašujem ali so Among Us igralci še posebej pozorni pri iskanju goljufivega početja v igri.


Vroča ponudba za gamerje

BIGBEN STEREO GAMING ŽIČNE SLUŠALKE V3, RDEČE

29,99 

Nadaljuj z branjem

Igre

Sony pokazal uporabniški vmesnik za PS5 – Prihaja nov Killzone?

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Do izdaje PlayStation 5 nas čaka še en mesec. Izgled konzole je Sony že predstavil, a pri predstavitvi ni bilo govora o uporabniškem vmesniku. Sedaj pa je podjetje končno odstranilo zavese in v najnovejšem posnetku pokazalo kako bo izgledal vmesnik nove generacije.

Takoj, ko vklopite PlayStation 5, vas bo pozdravil spodnji zaslon. Tu boste izbrali profil v katerega se želite prijaviti. V primerjavi z zaslonom za prijavo pri PS4 je novi vmesnik manj okoren in minimalističen. Prav tako je sedaj spodaj na zaslonu možnost izklopa PS5.

Ljubitelji igre Killzone so hitro opazili, da jih je na prikazni ikoni pričakal Killzone motiv. Ravno tako je uporabniško ime na posnetku Scotty Kenzo, kar je lahko referenca na lik iz Killzone: Shadow Fall, ki se je imenoval Kenzo Hakan. Kenzo je v igri bil narednik Helghasta, a v njej nikoli ni bil zares prikazan, je pa bil omenjen v zvočnih posnetkih. Mislite, da s tem Sony namiguje na kakšno novo igro?

Posodobitve celotnega UI sistema tudi prinaša novosti v tem segmentu. Lepši pregled nad meniji, kakor tudi bolj čisti dizajn, se bodo lepo podali novi konzoli, ki cilja na futuristični izgled.


Vroča ponudba za gamerje

PlayStation 5 Digital

399,99 

Nadaljuj z branjem

Igre

Genshin Impact dobiva novo zgodbo

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Včeraj je MiHoYo izdal povsem nov napovednik svoje priljubljene brezplačne akcijske igre Genshin Impact. Napovednik se osredotoča na Ventijevo zgodovino in ponuja še en pogled na enega najbolj priljubljenih likov v igri.

Pri MiHoYotu so Ventija opisali takole. “Bard, za katerega se zdi, da so ga prinesli neznani vetrovi, včasih poje pesmi, stare kot hribi, drugič pa pesmi, ki so sveže in nove. Obožuje jabolka in živahne kraje, ni pa ljubitelj sira ali česar koli lepljivega. Ko uporablja svojo moč Anemo za nadzor vetra, je ta pogosto videti kot perje, saj ima rad tisto, kar se zdi lahkotno in vetrovno.”

Video prikazuje nekaj opaznih interakcij med Venti in drugimi pomembnimi liki. Eden od teh je človek, katerega obraz je zakrit, kar so nekateri igralci že sklepali, da gre za legendarnega Lionfang Knighta.

Druga dva sta mogočni bitji, katerima se ne bi približal kar en naključni bard. Kot je bilo prvič nakazano v zgodnji napovedi zgodbe, namreč Venti ni človek, ampak Archon vetra.


Vroča ponudba za gamerje

9 MONKEYS OF SHAOLIN PC

29,99 

Nadaljuj z branjem

Priljubljeno