Poveži se z nami

Igre

99% PS4 iger bo delovalo na novem PS5

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Po zadnjem Sony-jevem dogodku končno poznamo ceno in datum izdaje PlayStation 5. Konzola bo na voljo 12. novembra v večini regij po svetu skupaj s kar nekaj novimi naslovi iger. Kot kaže bo možno že takoj igrati večino PlayStation 4 iger na PS5 konzoli, ampak po informacijah, naj bi backwards compatibility (igranje iger prejšnje generacije) segal dlje kot smo sprva pričakovali.

V intervjuju za The Washington Post, je CEO Jim Ryan povedal, da so testirali backwards compatibility na tisočih različnih igrah in večina jih je delovala. Podaj je tudi izjavo da bo delovalo 99% iger, kar pomeni, da bo kar izziv najti igro PS4 generacije, ki je PS5 ne bi poganjal.

Po prvih napovedih je Sony podal informacije, da bo na PS5 delovala večina iger iz njihovega “top 100” izbora, ampak v zadnjih časih pridobivamo vedno več potrditev, da bo PS5 zmožen poganjati skoraj celotno zbirko PS4 naslovov. Na žalost pa je Sony potrdil, da PS5 ne bo poganjal iger starejših PS1, PS2 in PS3 generacij.

Re-examining Uncharted 4: Naughty Dog's messy, misunderstood masterpiece |  GamesRadar+

Prihod nove konzole ne bo ustavil razvijanja iger za njegovega predhodnika, saj želijo podpirati PS4 igre še prihodnjih nekaj let. Sony je tudi najavil, da prihaja PS Plus ekskluziva Plus Collection, katera bo igralcem na PS5 konzolah ponudila dostop do kataloga PS4 iger, med katerimi bodo tudi veliki naslovi kot so Bloodborne, God of War, Uncharted 4 in mnogo več.


Vroča ponudba za gamerje

THE SIMS 4 STAR WARS: JOURNEY TO BATUU – BASE GAME AND GAME PACK BUNDLE PS4

49,99 €

Nadaljuj z branjem
Klikni za komentiranje

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

E-športi

2K odgovarja na kritike oglasov v igri NBA 2K21

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Igralce NBA 2K21 je v tem tednu presenetil nenaden oglas za Oculus Quest 2, medtem ko so čakali, da se naloži nova košarkaška tekma.

Razvijalec 2K je namreč v igro, za katero so igralci plačali polno ceno, dodal še oglase. Internet se je nad oglasi upravičeno razburil, še posebej zato, ker bi lahko bilo nalaganje igre teoretično umetno podaljšano, da bi zagotovili popolno predvajanje oglasov. PC igralci z SSD diski so namreč opažali, da morajo oglas vseeno pogledati do konca, preden se igra naloži.

Sedaj je NBA2K na Twitterju izdal izjavo, “Kot mnogi vedo, so bili oglasi v zadnjih letih vključeni v segmente 2KTV. Včerajšnja umestitev oglasov 2KTV pa je vplivala na izkušnjo naših igralcev na način, ki ga nismo nameravali, saj ti oglasi niso namenjeni kot del predstavitve pred igro.”

2K je zaključil z izjavo, da “to bo popravljeno v prihodnjih epizodah. Hvala za nadaljnje povratne informacije.” Kdaj bo 2K odpravil težavo, trenutno ni znano, kot tudi ni znano ali bodo oglase odstranili v celoti ali pa jih bodo preprosto preselili na drugo področje v igri. V vsakem primeru, so igralci 2K21 zaenkrat primorani gledati reklame za virtualna očala.


Vroča ponudba za gamerje

NBA 2K21 STANDARD EDITION PS4

69,99

Nadaljuj z branjem

Igre

Kojima po Death Strandingu razvija že novo igro?

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Od izida Death Strandinga je očitno minilo že dovolj časa, da je razvijalec Kojima Productions že prešel na svoj naslednji projekt.

Hideo Kojima je nekaj časa nazaj predstavljal konceptne skice za morebitno novo igro, vendar ne vemo ali so se te slike spremenile v dejanski nov projekt ali ne. Razvijalci se namreč pogosto lotevajo različnih konceptov in idej, potem pa mnoge od njih nikoli ne ugledajo luči sveta.

A očitno je Kojima za eno idejo že zagrabil. Namreč, Ludvig Forssell, skladatelj in avdio režiser Kojima Productions studia, je včeraj na svojem Twitterju dražil z objavo, ki naznanja še “nerazkrit projekt”. Dejstvo, da je prva glasba že posneta, kaže na to, da je nova igra verjetno že v razvojni fazi.

The DeanBeat: Death Stranding and the madness or genius of Hideo Kojima |  VentureBeat
Death Stranding (2019)

Druge informacije glede bodoče igre s strani Hidea Kojima in njegove ekipe, so sedaj še neznane. Ne vemo niti ali gre za nov IP ali celo za nadaljevanje Death Stranding 2. Mogoče nas nove informacije čakajo že čez dva meseca na dogodku The Game Awards, kjer se vsako leto razkrijejo novi gaming naslovi. Karkoli je že v razvoju, bo zagotovo zanimivo. Stvar bo namreč prišla izpod rok mojstra, ki je svetu dal serijo Metal Gear Solid, Silent Hills in lani predstavljen Death Stranding.


Vroča ponudba za gamerje

DEATH STRANDING – STEELBOOK EDITION PC

69,99 

Nadaljuj z branjem

Igre

Odpakirali smo Zoids Wild: Blast Unleashed

Nastja Topovšek

Objavljeno

v

Zoids Wild: Blast Unleashed je peta izdaja anime igre, ki je bila prvič predstavljena javnosti 1985. V tokratni, za Nintendo Switch ekskluzivni, se igralci borijo na velikanskih mehanskih živalih – vsebuje 16 robotskih kreatur, borimo pa se lahko v načinu zgodbe, treninga ali večigralstvo na eni konzoli, kot tudi igranje preko interneta. Tokrat nam je razvijalec poslal t.i. “media kit”, ki smo ga unboxali v zgornjem videu.

Transkript

Pozdravljeni in dobrodošli v novem GameGang unboxing videu, v katerem bomo skupaj odpakirali novo Zoids Wild Blast Unleashed videoigro. A se kdo spomni Zoids iger? Prva je izšla že leta 1985 za njo pa kar nekaj njenih naslednic, za različne polatforme Gameboy, PS1, PS2, nato Xbox360 in tudi kar nekaj mobilnih verzij te igre.

Danes pa imamo igro za platformo Nintendo Switch, sicer tale škatla ni navadna škatla za igro, kot bi jo kupili recimo v Big Bangu. Je medijska verzija, ampak dajmo pogledati kaj se skriva v njej.
Tukaj že prva stvar, ki je zanimiva oz. me mogoče malo zmoti, ker nevem za kaj je, sta te dve ušesi.. Mogoče je tole za to, da nosimo škatlo, vendar pa ne razumem, zakaj bi tole škatlo želeli kam nesti. Bomo videli, mogoče pa se za temi ušesi skriva kaj drugega.

Škatla je lepa, kvatitetna, tukaj pa imamo eno presenečenje, na katerem piše “Are you ready to join the battle?”. Smo pripravljeni? No pa dajmo.

Evo tukaj že imamo grafiko, podobno kot na prvi strani. Aha! Evo ušesa – igralna plošča. Predvidevam, da se v škatli skrivajo tudi kakšne igralne karte. Ali jih mogoče moramo že imeti?

Naslednja stvar je A4 poster, v bistvu enaka slika kot na pokrovu. Skrivajo se še nalepke, seveda sama igra – originalno zapakirana. Aha in imamo igralne karte. Ena zanimivost o Zoids igralnih kartah pa je, da so bile izdane že leta 1999, vendar le v kitajskem jeziku in jih nikoli niso prevedli, ker so bile zelo podobne igralnim kartam Pokemon.

Jih verjetno zaradi tega, ker so se Pokemon tako dobro uveljavile niso prevedli – mogoče? Imamo še 3 broške – nisem prepričana ali so te broške še tako popularne – zgledajo vredu. Dodatne karte in še ena broška, ta ko da 4 broške! Še nekaj kart se skriva na dnu.

Tukaj pa imamo pa nek zavitek, zgleda kot poster, mogoče pa kaj drugega. Kot vidimo je zapečaten z nalepko mogoče je kaj zanimivega, no pa poglejmo. Nalepka se lepo odstrani… Vau – na zadnji strani je samo logo od igre, tukaj pa imamo hmm… imamo samo nekaj slik iz same videoigre.

Ampak kakorkoli že, tukaj je sama igra, ki jo bomo sedaj odprli, da vidimo ali je samo koda ali ne. Ja.. Velika škatla za malo spominsko kartico, ampak na koncu koncev je tale spominska kartica vse kar vstavite v vaš Switch in pričnete z igranjem videoigre.

No, to je bilo to za tale unboxing, mi pa se vrnemo čez nekaj dni s polnim testom te igre Zoids Wild Blast Unleashed.


Vroča ponudba za gamerje

ZOIDS WILD: BLAST UNLEASHED NINTENDO SWITCH

31,99 €

Nadaljuj z branjem

Igre

Preizkušamo Star Wars: Squadrons

Samo Zavašnik

Objavljeno

v

Star Wars Squadrons je prva video igra kultne franšize Star Wars, v kateri so se razvijalci osredotočili izključno na pilotiranje in s tem želeli ustvarili posebno vesoljsko-letalsko izkušnjo. Pa jim je uspelo? Berite naprej.

Če igro primerjamo s Star Wars filmi moramo najprej omeniti njen izgled, ki je futurističen, izjemno dovršen in natančen. Razvijalci so presegli vsa pričakovanja, vsaj kar se tiče izgleda samega vesolja, laserjev, izstrelkov, ladij, itn. Osredotočili so se tudi na najmanjše malenkosti, tako da je izkušnja med letenjem resnično neverjetna. Presenetila nas je možnost ogleda okolice v vsakem trenutku igranja, ki pri VR verziji daje še dodatni občutek realističnosti in je za vse navdušence nad virtualno resničnostjo skorajda nujna za preizkus.

Izgled vesolja, ki se razprostira vse okrog pilota je poln detajlov, ki jih nismo pričakovali, npr. meteoriti, vesoljski kamni, zvezde in planeti v daljavi, različne sence, meglice, prah, ter še mnoge druge. Presenetilo nas je še posebej to, da so vsi predmeti in ovire postavljeni tja z namenom in nam lahko med boji pomagajo obenem pa tudi poškodujejo našo ladjo, če si jih želimo ogledati pobližje.

No, nehajmo s teorijo in se preselimo v glavni meni igre, ki te ob prvem zagonu napoti naravnost na izbor “strani”, za katero se želiš bojevati (New Republic ali Galactic Empire). Dalje nas igra popelje na sestavo svojega avatarja, ki malo spominja na sestavo avatarja v igri The Sims.

Pričetek igranja opcije Story v glavnem meniju se začne z daljšim odsekom posnete scene, kateri sledi osnovni tutorial kako leteti, manevrirati in streljati glavne laserje. Takoj ko končaš prvih nekaj izzivov – tj. sestreliš nekaj sovražnih ladij, se naučiš prvih trikov, pa te vodilna ladja pripelje v Hangar in prve misije je kar hitro konec.

V Hangarju pa nas čaka neprijetno presenečenje, saj se hitro zavemo, da se ni mogoče premikati po prostoru, kot bi nam bilo normalno. Premiki so možni le na nekaj vnaprej določenih mest v prostoru, ki so označeni z ikonicami na katero klikneš, da te teleportira v tisti pogled. Poleg tega se je v hangarju možno še pogovoriti z nekaterimi člani tvoje AI ekipe, kjer pa nas pričaka naslednje neprijetno presenečenje, kajti pogovor poteka kot vnaprej posneti monolog našega sogovornika – smo z avatarjem sicer prisotni, vendar pa se ne odzivamo, niti se ne sliši ali vidi odgovora, ki smo ga sogovorniku podali.

Po pogovoru pa nas čaka še tako imenovani Briefing oz. sestanek, kjer dobiš vizualna navodila kot tudi ustno obrazložitev poteka naslednje misije. Ko je sestanka konec, se v Hangarju odpre možnost, da skočiš v pilotsko kabino in morebiti zamenjaš orožja na posameznih delih ladje (gumbih na kontrolerju) ali zamenjaš celotno ladjo, če ti misija to dovoljuje. Nekatere misije, predvsem začetne, nimajo možnosti zamenjave ladje, saj je tista, ki ti jo dodelijo najbolj primerna za izvedbo predstavljene naloge, lahko pa si zamenjaš vrsto laserjev, drugih orožij in funkcij ter s tem vplivaš na različne lastnosti ladje (hitrost, pospešek, manevrske sposobnosti, ščit in odpornost na škodo).

Skupno je v opciji Story 14 misij, ki se počasi razvijajo, ko tudi ti kot pilot vzporedno razvijaš nove sposobnosti, spoznavaš nove ladje, nove možnosti streljanja, trike letenja, nova orožja, spremembe targetiranja in izmikanja, premikanja med tarčami, zgoščevanja moči ladje na ščite, orožje ali letenje in še mnoge druge. V skoraj vsaki misiji imaš nov tutorial ali kombinacijo gumbov, ki je primerna za določeno situacijo. To nam je bilo še posebej všeč, saj se tako na nekatere osnovne funkcije letenja navadiš že prej in potem v novi misiji posledično le vadiš en ali dva nova trika.

Težava pa nastane pri misijah v katerih dobiš več vzporednih izzivov naenkrat in se ne osredotočiš na pravilnega. Kar hitro se potem zgodi, da misije ne zaključiš uspešno in jo moraš začeti znova. Dodatna zmeda pa so še Optional oz. opcijski izzivi, ki za uspešno opravljeno misijo niso nujno potrebni. Pri opcijskih izzivih se nam je večkrat zgodilo, da smo zaradi njih morali ponoviti kar celotno misijo, saj smo v njih bili hitro uničeni. Opcijski izzivi so namreč nekaj stopenj težji od ostalih, a ti na koncu prinesejo dodatne trofeje in medalje.

V glavnem meniju pa imamo še nekaj drugih možnosti igranja, kot sta Quick Match in Multiplayer.

  • Quick Match je hitra online ali offline igra, ki je podobna kot misije, vendar krajša, medtem ko opcija Multiplayer odpira več podkategorij.
  • Prva od le teh je tako imenovan Dogfight – online dvoboj dveh ekip v formatu 5v5, ki vam ne vzame več kot četrtino ure. Naloga Dogfight načina igranja je, da čim večkrat sestreliš svoje nasprotnike. Zbiraš točke za Kill in Assist, medtem, ko nasprotniki poskušajo enako. Zmaga ekipa z največ točkami.
  • Naslednja podkategorija je Fleet Battles vs. AI, ki pa je boj za varovanje svojega ladjevja proti AI ekipam. Na boju je več ekip hkrati, ki med sabo sodelujejo, da premagajo nasprotnika.
  • Še zadnja podkategorija pa je Training, ki pa vsebuje tutoriale taktik, združevanja, strategij in še več, ter različne proge z ovirami za treniranje manevrov letenja in streljanja.

Na koncu lahko povzamemo, da je igra kar se tiče grafike, izkušnje letenja, detajlov in možnosti, ki jih ponuja, dobra in vsekakor vredna preizkusa. Vsebuje sicer napake in moteče elemente, ki naredijo včasih igro med misijami dolgočasno, a vendar mislimo, da ima igra zelo dober potencial in upamo, da ji sledi še kakšna nova izboljšana verzija ali nadaljevanje. Letenja in pilotiranja pa se še nismo naveličali, tako da bomo še skočili v pilotsko kabino v videoigri Star Wars: Squadrons.


Vroča ponudba za gamerje

STAR WARS: SQUADRONS PC

39,99 €


Nadaljuj z branjem

Igre

EA ima ponovno težave z loot boxi

Žan Zupančič

Objavljeno

v

Ponovna se je pojavila tožba proti EA Games. Tokrat v Kanadi, kjer tožniki trdijo, da velikan iger nezakonito izkorišča igre na srečo s prodajo naključnih loot boxov za denar. Izjemno podobno je tožbi, vloženi avgusta letos zoper EA v Kaliforniji, ki je trdila, da Ultimate Team v FIFI v bistvu sodi med igre na srečo.

EA buckles in Belgium, stops selling FIFA Points following loot box  gambling pressure • Eurogamer.net

Tožbo proti družbi EA sta vložila dva posameznika, ki se opisujeta kot stranki EA. Za enega je opisano, da je kupil loot boxe za igro Madden NFL EA, drugi pa za različne NHL igre. Skupinska tožba proti EA se je sprožila v imenu vseh, ki so od leta 2008 kupili loot boxe v katerikoli igri EA. Če bo tožba uspešna, bo EA primoram izplačati velikansko vsoto denarja.

Canadian Class Action Lawsuit Targets EA Over In-Game Loot Boxes |  Game-Thought.com

Tako kot druge skupinske tožbe, ki so bile vložene okoli loot boxov, tudi v tej tožbi navajajo rubrike kazenskega zakonika, ki zadevajo igra na srečo, in trdijo, da je treba tudi loot boxe obravnavati kot vrsto iger na srečo. Tožba navaja tudi druge mednarodne primere, na primer Japonsko in Korejo, ki sta prepovedali loot boxe, in nedavne zakone Nizozemske in Belgije o omejitvi hazarderske mehanike.

Kanada trenutno glede loot boxov nima zakonov in še tudi ni sprejela ukrepov za preučitev vprašanja. Druge države po svetu so pretehtale povezavo med loot boxi in igrami na srečo, vključno z Nizozemsko in Belgijo, in so sprejele ukrepe za ureditev loot boxov. Po drugi strani pa so države, kot sta Francija in Nova Zelandija, ki loot boxe ne smatrajo kot igre na srečo.


Vroča ponudba za gamerje

FIFA 21 – 2200 FUT POINTS PC

19,99 

Nadaljuj z branjem

Igre

PS5 igre že lahko prednaročite

Žan Zupančič

Objavljeno

v

V pričakovanju začetka prodaje PlayStation 5 konzole je Sony začel izdajati nove posodobitve za PlayStation Store, ki vključujejo tudi možnost prednaročanja iger za PS5. Posodobitev še zaenkrat ni na voljo v vseh državah.

PlayStation 5 Boot Screen and User Interface Concept - YouTube

Igre lahko torej kupite še preden boste za njih sploh imeli konzolo. S tem se Sony že počasi pripravlja na naslednji mesec, ko bodo PS5-ke prišle v roke kupcev. Zanimivo je videti različne načine, na katere se Sony začenja pripravljati na naslednjo generacijo konzol.

Medtem, ko so prejšnji generacijski premiki predstavljali malo križanja med eno generacijo konzole in naslednjo, bo tokrat nekoliko drugače. Na dan začetka prodaje bodo PlayStation oboževalci že igrali številne igre, ki so bile prej na PS4 in so zdaj na voljo kot nadgradnje za naslednjo generacijo.

Sem spadajo Fortnite, Borderlands 3 in For Honor. Trgovina PlayStation Store pa bo verjetno videti enako na PS4 in PS5, da bo prehod med generacijami konzol veliko bolj postopen kot prejšnja leta.

Sony finally shows off PlayStation 5 UI and new software features -  GSMArena.com news

Analitiki napovedujejo, da bo PS5 sistem izjemno uspešen, zahteve po prednaročilih pa ostajajo precej visoke. Vse te manjše priprave so le še en opomin na to, kako hitro se približuje datum izdaje nove konzole 12. novembra oziroma v Evropi 19. novembra.


Vroča ponudba za gamerje

PlayStation 5 Digital

399,99 

Nadaljuj z branjem

Priljubljeno