fbpx
Connect with us

Oprema

Nalaganje iger na novem PlayStation 5 sedaj še hitrejše

Published

on

Že nekaj časa je znano, da bo najnovejši PlayStation 5 takoj ob nakupu imel že v naprej nameščeno igro Astro’s Playroom. Igro so razvili kar sami pri Sony Interactive Entertainment na Japonskem. Julija, ko je igra bila napovedana, pa smo dobili tudi njene prve posnetke.

Od julija je preteklo že nekaj mesecev in vse bližje smo dnevu, ko bo PlayStation 5 na voljo na prodajnih policah. Kot kaže je Sony te mesece izkoristil in konkretno skrajšal čas, ki ga igra potrebuje za nalaganje. Tako je sedaj nalagalni čas skoraj instanten, kar lahko tudi opazimo na primerjavi nalaganja julija in oktobra.

Prav tako so poleg Astro’s Playroom testirali tudi igro Godfall, katera bo vsaj po napovedih veljala za enega večjih naslovov na PlayStation 5. V njihovih testih, kjer so večkrat tudi umrli, se je igra le v nekaj sekundah vrnila nazaj na zadnjo točko, kjer je bila shranjena. Pri Godfall je PlayStation 5 potreboval približno dve sekundi, Astro’s Playroom pa je slednje opravil skoraj v istem trenutku.

PlayStation 5 prihaja na prodajne police 19. novembra.


Vroča ponudba za gamerje

THRUSTMASTER FERRARI F1 W HEEL ADD-ON RACING WHEEL ACCESSORY PC/PS3/PS4/XBOXONE

179,99

Continue Reading

Oprema

5 razlogov zakaj je sedaj pravi čas za nakup PlayStation 5

Published

on

By

Iščeš dobre argumente, zakaj nujno rabiš PS5 – pa naj je to za starše, stare starše ali pa enostavno, da nakup opravičiš sam sebi? Tu je pet razlogov, zakaj je 2023 pravo leto za nakup novega PlayStationa.

1. Konec je obdobja omejene zaloge konzole, ki kaplja v slovenske trgovine in oglasov na Bolhi ter Marketplaceu s celo vrsto skalperjev, ki prodajajo enote tudi po 1000 evrov. Sedaj, če se odpraviš do najbližjega Big Banga, lahko greš domov s PS5, kupljenim po priporočeni maloprodajni ceni, danes. No, če se ti ne da voziti do trgovine, pa ga naročiš na bigbang.si in ti ga dostavijo naslednji delovni dan.

2. Za to ceno je ni mogoče sestaviti gaming računalnika, bodisi novega, bodisi rabljenega, ki bo poganjal nove in prihajajoče igre tako, kot PS5. Pač, če gledamo čisto praktično iz stališča zagotavljalja optimizirane igralne izkušnje s strani razvijalca, je konfiguracija PS5 samo ena. Medtem lahko sestavimo računalnik z milijoni kombinacij matičnih, procesorjev, grafičnih kartic, spominskih modulov in več.

3. Zato bo na konzolah vsaj na začetku delovanje novoizdanih iger praviloma boljše in to obdobje, ko je konzola aktualna za AAA igre, bistveno daljše napram računalnikom. Že PS4 je preživel 7 let aktivnih izidov in zagotovo nas podobno obdobje aktivnosti čaka tudi pri PS5.

4. Ratchet and Clank, Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7, Spider Man Remastered in God of War Ragnarok. To je samo nekaj izmed res izjemnih igralskih naslovov, ki jih lahko igraš ekskluzivno in izključno na PlayStation 5. Če temu dodamo še Star Wars Jedi: Survivor, nov Suicide Squad, drugo izdajo Spidermana in še kaj, so že igre same dovolj dober razlog, zakaj vsak pravi gamer v svojem brlogu potrebuje PS5.

5. PS5 je res poln inovacij in kaže rezultate 20 let razvoja konzol PlayStation. Pa, da ne omenjamo vnovič le kontrolerja ter njegovih zmogljivosti pri izboljšanju igralne izkušnje. PS5 je že danes in bo še v prihodnosti postal igralna platforma, osnova, na katero se z dodatki dodaja funkcionalnosti in nadgrajuje izkušnjo. Tako ni samo igralna konzola za domač TV ali monitor, ampak s PS VR2 postane ena najbolj dodelanih izkušenj virtualne resničnosti na voljo na trgu – ki nas popelje v popolnoma nove svetove in dogodivščine ter s pričakovanjem čakamo, kaj vse nam bodo pri Sonyju pripravili še v prihodnosti.

Continue Reading

Oprema

Preizkusili smo Sonyjev DualSense Edge

Published

on

By

Zagotovo ena najbolj oglaševanih funkcij devete generacije gaming konzol so bili njihovi kontrolerji – Sony je igralno izkušnjo z DualSense kontrolerjem res postavil na glavo. O tem smo že govorili v našem prvotnem reviewu – a stvari, ki so nam bile všeč že takrat, ostajajo tudi na DualSense Edge, ki ga testiramo danes. Ostajajo adaptivni triggerji, haptični odziv in vgrajeni mikrofoni ter zvočniki. Ampak, ni pa vse isto – daleč od tega.

Tipke na spodnji strani kontrolerja

Edge ima dvoje “back” tipk v dveh različnih oblikah, ki si ju lahko menjavamo (tipke ali paddli). Slednji se super podajo obliki kontrolerja in roka nam pri običajni rabi že počiva na tistem mestu – tako da verjamem, da je to gumb, ki ga najhitreje stisnemo izmed vseh na kontrolerju. To pa po drugi strani predstavlja tudi problem, saj se je vsaj meni med uporabo redno dogajalo, da sem ga v napetih trenutkih pri igranju po pomoti stiskal – tako bodo vsaj pri meni za vsakodnevno rabo ostali navadni polkrožni gumbi. Morebiti pa jih zamenjam, če se mi bo igralo kak dirkalen naslov na kontroler.

Za to mi bodo prav prišle tudi funkcijske tipke, ki jih najdete pod vsakim analognim stickom, ki na ekranu prikažejo izbirni meni, s katerim si lahko preprogramiramo čisto vse tipke na kontrolerju, nastavimo občutljivost in mrtve cone analognih kontrol ter še kaj. To je super, say recimo, če igramo Fortnite ali Warzone ali Forzo, si lahko nastavimo čisto drugačne funkcije posameznih tipk, ki jih je moč spreminjati hipoma, v nekaj trenutkih in izkušnja je totalno intuitivna.

Sony se je potrudil za hardcore igralce?

Nato pa pridemo do celotne serije stvari, ki so prilagojene in optimizirane, da bodo povšeči hardcore igralcem.

Prva njih je možnost prilagajanja hoda sprožilcev. To omogoča, da za L2 in R2 gumba zmanjšamo, koliko jih moramo stisniti, da se registra pritisk ter tako poveča odzivnost – tu sicer izgubimo adaptivne triggerje, a za dolge igralske maratone ali tekmovalno igranje, je tako ali drugače bolje manj obremenjevati prste.

Druga lastnost, ki bo za večidel kupcev ključen faktor za nakup, je možnost menjave celotnih analognih modulov za joysticke. Torej, če se s težavo t.i. stick drifta še niste srečali, vam naj sprva čestitam, a je realnost vsakega rednega uporabnika. Enostavno, sčasoma se kontakti v ročki obrabijo in kontroler več ne javlja pravilno nultega položaja, kar mene osebno iritira do točke, da se controller pač mora zamenjati.

No, v Edge model pa so vgradili možnost menjave celotnih modulov z res dovršenim sistemom – kliknemo release gumb na spodnji strani kontrolerja, odpre se svetleč plastičen pokrov na zgornjem delu, le dvignemo kovinsko ročko na levi oz. desni strani ter potegnemo komplet ven. Izkušnja dovršena do podtankosti in realno je s postavko 20 evrov precej draga, a vseeno dosti boljše kot nabava DualSensa vsakič, ko odpove.

Nadalje je potrebno izpostaviti vključen kabel. Le-ta je to, kar sem si sam želel, da bi bil originalen, vključen k PS5. Dolg približno tri metre, pleten in z vključenim domiselnim plastičnim mehanizmom za fiksiranje, ki preprečuje poškodbo konektorja, če nam npr. kontroler pade na tla.

No, ta over-engineered izkušnja se nadaljuje tudi pri transportni škatli, v katero je Edge zapakiran. Trda zunanja plastika, kvalitetna zadrga, natančno prilagojene luknje za vse dodatke, ki so vključene. To je res ultimativen način za prenašanje kontrolerja, ki ga lahko še polnimo z velcro vratci na zadnji strani. A tekom uporabe se ne morem znebiti občutka, da so z vsemi dodelanimi dodatki le iskali opravičila za zasoljeno maloprodajno ceno DualSense Edge.

Pa se splača?

Če me vprašate, ali se nakup kontrolerja splača, je odgovor odvisno. Če ste e-športni tekmovalec, ki mu je pomemben vsak milimeter prednosti – bodo vzdržljivost, enostavna prenosljivost in prilagodljvost odtehtale skoraj vsako ceno. Če imate radi najboljšo gaming opremo in vam je vaš gaming kotiček najljubši del sobe, stanovanja ali hiše, je odgovor itak jasen. Če pa po drugi strani igrate nekaj ur na teden za sprostitev, pa je kontroler, ki stane polovico PlayStationa, res overkill.


PLAYSTATION PS5 C Chassis

529,99 €

Continue Reading

Oprema

Sony z izdajami za PC služi bajne količine denarja

Published

on

Zdi se, da Sonyjeva strategija izdajanja večjega števila izvirnih iger za osebne računalnike zelo dobro deluje.

Znak Sonyjeve zdrave strategije za osebne računalnike je razviden iz finančnega poročila podjetja za leto 2022, natančneje iz kategorije “Drugo” v razdelku Dodatne informacije za segment iger in omrežnih storitev.

Dokument opredeljuje “Drugo” kot “prihodke od perifernih naprav, vključno s PlayStationVR, in prihodke od prodaje izvirnih naslovov na platformah, ki niso konzole PlayStation. Številke v zadnjih dveh proračunskih letih so kar izjemne.

Leta 2022 je Sony v primerjavi z letom 2021 skoraj podvojil prodajo izdelkov “Drugo”, ki se je s 187.569 milijonov jenov (1,236 milijona eur) leta 2021 povečala na 339.915 milijonov jenov (2,241 milijona eur) leta 2022.

Nemogoče je natančno reči, kolikšen del tega skoka lahko pripišemo neposredno prodaji računalniških iger. A kljub temu ni dvoma, da je bilo to leto 2022 za Sony na osebnih računalnikih zelo pomembno.

Med Sonyjevimi lanskoletnimi izdajami na platformi Steam so  Marvel’s Spider-Man Remastered, Sackboy: A Big Adventure, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Returnal in The Last of Us Part 1. Igra God of War je bila za osebne računalnike izdana januarja 2022, zaradi česar spada v proračunsko leto 2021.

Vir.


UBISOFT Riders Republic – Freeride Edition

69,99 €

Continue Reading

Oprema

Sony prodal 38 milijonov konzol PlayStation 5

Published

on

Sony Interactive Entertainment je v prvih treh mesecih leta prodal ogromnih 6,3 milijona konzol PlayStation 5 in dosegel 38,3 milijona prodanih konzol.

To naj bi predstavljalo rekord za vse igralne konzole v prvem četrtletju. Prodaja konzole PS5 je dosegla 19,1 milijona v Sonyjevem poslovnem letu 2022 in dosegla cilj 19 milijonov za proračunsko leto.

V prihodnje je Sony dejal, da pričakuje, da bo v tekočem poslovnem letu, ki se konča 31. marca 2024, odposlal 25 milijonov konzol PlayStation 5, kar bi predstavljalo rekord za konzole PlayStation.

“Če bi to lahko dosegli, bi bila to naša najvišja raven doslej,” je dejal finančni direktor Hiroki Totoki med sporočilom javnosti o zaslužku v petek.

Podjetje verjame, da je številka mogoča, zaradi podatkov, ki jih ima o stopnji uporabnikov PS4, ki nadgradijo na PS5, pa tudi zaradi števila novih uporabnikov.

Vir.


HOGWARTS LEGACY igra za PLAYSTATION 5

74,99 €

Continue Reading

Oprema

ASUS Republic of Gamers razkriva serijo ROG Phone 7

Published

on

Brezkompromisni igričarski telefoni z novo epsko obliko, vodilnim procesorjem Snapdragon 8 Gen 2 in nadgrajenim toplotnim sistemom GameCool 7 mobilne igre dvigujejo na višjo raven.

ASUS Republic of Gamers (ROG) je na virtualnem predstavitvenem dogodku For Those Who Dare napovedal povsem novo serijo igričarskih pametnih telefonov ROG Phone 7. Novi telefoni obljubljajo brezkompromisno zmogljivost z mobilno platformo Snapdragon 8 Gen 2, do 16 GB LPDDR5X RAM, 512 GB UFS 4.0 ROM in zaslonom Samsung AMOLED s 165 Hz.

Kar zadeva energetsko učinkovitost, so novi modeli opremljeni z naprednim uravnavanjem procesorja in toplotno zasnovo, ki naj bi ustvarila najzmogljivejše in energetsko najučinkovitejše igričarske telefone leta 2023. ROG je za vse igričarje v AeroActive Cooler 7 vključil tudi nov vgrajen globokotonec za močan 2.1-kanalni zvok in neprekosljiv haptični nadzor AirTrigger.

Poleg vsega naštetega so na voljo nove programske funkcije, ki še dodatno izboljšajo igralno izkušnjo. Funkcija X Sense s pojavnim obvestilom pomaga igralcem zaznati ključne dogodke na zaslonu, na primer, ko se na mapi pojavi pomemben nov predmet ali se približa sovražnik. In če igralec z enim samim manevrom premaga več nasprotnikov, X Sense doda vizualne učinke, ki še povečajo praznovanje. X Capture je orodje umetne inteligence, ki samodejno beleži nepozabne trenutke v bitki, kot je nadvlada sovražnika ali zmaga v igri.

Ultrazvočni upravljalniki AirTrigger omogočajo igralcem nadzor nad igrami s konicami prstov za izkušnjo, ki je podobna konzolni. Podpirajo številne geste, vključno z Dual Action, Press and Lift in Gyroscope Aiming. Na voljo je tudi 10 kontrolnikov gibanja in linearni motor v osi X, ki zagotavlja močne haptične povratne informacije, ki igralce popeljejo v središče dogajanja. Telefon omogoča tudi vrhunsko vibriranje Mapping, ki izboljša izkušnjo dotika z zagotavljanjem prilagodljivih haptičnih povratnih informacij za virtualne gumbe na zaslonu.


RESIDENT EVIL 4: REMAKE LENTICULAR EDITION igra za PS5

74,99 €

Continue Reading

Oprema

PlayStation 3 je dobil posodobitev

Published

on

Sony je zadnji dan februarja skrivaj (in nepričakovano) izdal majhno posodobitev 4.90 za sistem PS3, ki ne prinaša nobenih novih funkcij.

Tukaj so opombe o popravkih:

“Posodobitev sistemske programske opreme za PlayStation 3 je bila izdana 28. 2. 2023.

Za prenos posodobitve potrebujete najmanj 200 MB prostega prostora na trdem disku PS3 (posodobitev sistema) ali na izmenljivem pomnilniškem mediju (posodobitev računalnika).

Sistem PS3 vedno posodobite na najnovejšo različico sistemske programske opreme.

S posodobitvijo lahko uživate v dodatnih funkcijah, izboljšani uporabnosti in izboljšani varnosti.

Različica 4.90

  • Ta posodobitev sistemske programske opreme izboljša delovanje sistema.”

Kaj točno posodobitev počne, iz opomb o popravkih ni povsem jasno, vendar skupnost meni, da te posodobitve vdelane programske opreme dodajajo tudi dodatno raven varnosti, ko gre za morebitne zlorabe in podobno.DIABLO IV PLAYSTATION 5

79,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno