fbpx
Connect with us

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in JureTršanBlondom: Kako narediti dober gaming video

Published

on

Tehnološki napredek v zadnjih desetletjih je privedel do tega, da ima skoraj vsak v žepu napravo s procesno močjo, ki je bistveno večja od superračunalnika, ki je leta 1969 na Luno uspešno pripeljal prve astronavte. Ta razvoj je med drugim znižal tudi vstopne ovire, tj. opremo potrebno za ustvarjanje kvalitetnega videa – iz televizijskih studiev z velikimi, pregrešno dragimi kamerami, smo prišli do točke, kjer lahko danes vsakdo v dnevni sobi in s pametnim telefonom ustvarja vsebino, ki jo bodo lahko takoj po nalaganju, spremljali od kjerkoli na svetu.

Ta demokratizacija ustvarjanja vsebin je omogočila poplavo novih ustvarjalcev vseh možnih področij, ki vsi želijo uspeti na družbenih omrežjih. A kako biti opažen in uspeti, ko samo na YouTube vsako minuto uporabniki naložijo 300 ur vsebin?

Na to vprašanje danes odgovarja Jure “JureTršanBlond” Tršan, ki ga mediji radi opišejo kot interdisciplinarnega ustvarjalca, in ki so ga izkušnje na področju prenašanja gaming vsebin v živo, snemanja lifestyle videov in ustvarjanja avtorske glasbe, pripeljale do skupno več kot 40.000 aktivnih sledilcev na družbenih omrežjih.

V videu predstavi celoten proces pravilnega tehničnega ustvarjanja videa. Dotakne se tematik, kot so snovanje koncepta, izbor igre, izpostavi pomenbnost pravilne mentalitete ob snemanju, kot tudi poda obilico tehničnih napotkov (od načina snemanja zvoka, primernih resolucij in hitrosti zajema) za zagotavljanje kvalitete končnega videa, ki bo tako primerljiva z največjimi ustvarjalci vsebin.

Za konec še predstavi svoj način filtriranja zabavne vrednosti vsebine preko tehnike treh pregledov – prvega za tehnično skladnost, drugega za eliminacijo mašil in nepotrebnih fillerjev ter tretjega za bleščeč končni izdelek.

Nasvete podaja JureTršanBlond (JTB)

Slovenski ustvarjalec vsebin na YouTubu, livestreamer in raper, Jurij “JureTršanBlond” Tršan, 19, ima skoraj 27.000 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno 8,5 milijona ogledov in več kot 13.000 sledilcev na Instagramu. S tem zagotovo sodi v vrh slovenskih ustvarjalcev na področju gaminga.

 • Naroči se na njegov YouTube kanal tukaj.
 • Sledi mu na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in ScorpLZ: Reakcija na SypherPK video

Published

on

Leaks. V svetu spletnih iger in video iger nasploh si težko predstavljamo napoved katerega koli večjega gaming naslova brez novic, ki so “ušle” pred uradno najavo. Žvižgači so tako postali del igričarskega ekosistema, ki vestno ustvarja hype tedne in celo mesece pred izidom igre ali razširitve za igro.

Žiga “ScorpLZ” Lah redno spremlja uradne in neuradne Fortnite novice, da bi svojim sledilcem vedno ponujal aktualno vsebino. V tokratnem #IgrajkotPRO posnetku je analiziral video znanega komentatorja SypherPK, ki analizira vse informacije o Fortnite Chapter 3, ki so bile do sedaj na voljo.

Če želiš ostati na vrhu v kompetitivni igri ni dovolj le tvoja sposobnost, potrebno je tudi znanje. ScorpLZ poleg svojih refleksov slovi predvsem po znanju, ki ga ima o igri. S tem znanjem lahko bolj taktično razmišlja znotraj igre ter hitreje odreagira na težke a nepredvidene odločitve.

Nasvete podaja ScorpLZ

Slovenski livestreamer in ustvarjalec vsebin na YouTubu, Žiga “ScorpLZ” Lah, 24, ima več kot 32.000 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno skoraj 13 milijoni ogledov, več kot 13.000 sledilcev na Instagramu in 650 na Twitterju. S tem je med največjimi gamerji v Sloveniji.

 • Naroči se na njegov YouTube kanal tukaj.
 • Sledi mu na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in ScorpLZ: Chapter 3 je potrjen

Published

on

V gaming svetu, ki se konstantno spreminja, se morajo tudi igre konstantno spreminjati, če želijo ostati relevantne. To velja predvsem za spletne igre, ki si želijo ohraniti dovolj visoko število aktivnih igralcev.

Tako so se razvijalci Fortnite odločili, da bodo vključevali novo vsebino v svojo igro na tedenski ravni. Včasih igralce preseneti velika sprememba, včasih pa jih razveselijo kozmetični dodatki. Dohajanje vsem tem spremembam ni lahko, zato je izjemno priročno imeti nekoga, ki skrbi, da vedno ostaneš na tekočem.

Žiga “ScorpLZ” Lah redno pregleduje novo vsebino in svoje gledalce opozori na spremembe v igri. V okviru posnetkov #IgrajkotPRO lahko gledalci izvejo, kaj jih čaka v tekočem tednu, hkrati pa dobijo komentar ali razlago strokovnjaka, ki vsakič znova preseneča s svojim znanjem.

V tokratnem videu odkrijte, katera nova orožja, preobleke in lokacije prinaša Chapter 3, ki naj bi izšel 7. decembra. ScorpLZ tudi predvideva, da med posodobitvijo skoraj dva dni ne bo mogoče igrati. Morda pa (v tem primeru prisilni) odmor ne škoduje.

Nasvete podaja ScorpLZ

Slovenski livestreamer in ustvarjalec vsebin na YouTubu, Žiga “ScorpLZ” Lah, 24, ima več kot 32.000 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno skoraj 13 milijoni ogledov, več kot 13.000 sledilcev na Instagramu in 650 na Twitterju. S tem je med največjimi gamerji v Sloveniji.

 • Naroči se na njegov YouTube kanal tukaj.
 • Sledi mu na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in Dejlo: Nemogoč izziv

Published

on

Video igre so danes zelo resna stvar z resnimi tekmovanji, resnimi komentatorji in resno vsebino. A včasih pozabimo, da so igre namenjene zabavi. Namenjene so druženju v živo in preko spleta. Namenjene so zgodbi, umetnosti in izzivom. Dejla Pašić, ustvarjalka vsebine na YouTubu, v video igrah uživa in včasih #IgrajkotPRO pomeni ravno to – da se v igre spustiš z lahkom srcem in željo po zabavi.

Ta je teden Dejla uporabila zelo enostavno a efektivno tehniko, da si zakomplicira življenje in igranje. Miško je držala v levi roki, tipkovnico pa uporabljala z desno. Kakor je sama povedala, je levičarka in je njena dominantna roka vselej leva, a se je, kakor velika večina ostalih uporabnikov, z miško naučila upravljati samo z desno roko.

V posnetku zagotavljamo veliko mero smeha in dobre volje, ne le, ker je tak izziv res “nemogoč”, ampak predvsem zaradi Dejline simpatičnosti, njenega ekspresivnega izraza na obrazu, smisla za situacijski humor in to kar je v angleščini poznano kot “comedic timing”.

Nasvete podaja Dejla

Vedno nasmejana in pripravljena na igro, Dejla Pašić preko platforme YouTube v živo prenaša svoje podvige, spodrsljaje in zabavne momente v igrah Fortnite, World of Warcraft in Paladins. A na njenem kanalu najdete veliko več kot samo prenose iger. Poleg streamanja, ocenjevanja naprav ter gaming in zabavne vsebine Dejla rada posname tudi kakšne vloge. Na Instagramu je nedavno dosegla 1.130 sledilcev v povprečju pa njeni posnetki dobivajo okoli 1000 ogledov. Po letu dni od svojega nastopa na spletu pa je ustvarjalka vsebine uspela nabrati že 2.440 naročnikov.

 • Naroči se na njen YouTube kanal tukaj.
 • Sledi ji na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in Lejico: Late game arena

Published

on

Igranje iger zahteva obvladovanje različnih veščin od fizičnih, kot so koordinacija in reakcijski čas, do takih, ki so popolmona psihične narave, kot na primer sposobnost odločanja v stresnih situacijah, ter seveda splošno taktično razmišljanje. Leja “lejica” Leskovar se je odločila, da bo preizkusila svoje sposobnosti “zaključevanja igre” in v trojicah sodelovala v načinu Late game arena, ki zahteva hitre prste, predvsem pa veliko mero koordinacije med vsemi tremi člani ekipe.

Prva variacija takega načina igranja je bil Bugha’s Late Game, ki je bil dodan v Fortnite v prejšnji sezoni. Profesionalcem Fortnite je bil ta način všeč, saj je dobra praksa za turnirsko igro. Vsak boj se je začel v tretjem nevihtnem krogu, kjer so se igralci pomerili z določenim materialom in opremo. Epic Games je kasneje odstranil Bugha’s Late Game, zdaj pa se je Late Game Arena vrnila v Fortnite s solo in trio formatom ter nekaj prilagoditvami načina igre.

V tokratnem #IgrajKotPRO lahko spremljaš, kako Lejica in njena ekipa poskušajo svojo srečo in sposobnosti proti nenavadno močnim nasprotnikom.

Nasvete podaja Lejica

Ena izmed najbolj spretnih igralk strelskih iger pri nas, Leja “Lejica” Leskovar redno prenaša svoje igre v živo. Ima več kot 13.000 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno 500.000 ogledov, pohvali se lahko tudi s skoraj 5.100 sledilci na Instagramu. Lejica sodi v sam vrh slovenskih ženskih ustvarjalk na področju gaminga.

 • Naroči se na njen YouTube kanal tukaj.
 • Sledi ji na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in JureTršanBlondom: Halloween izziv

Published

on

Že veste, v kaj se boste našemili letos? Ne za pusta, za noč čarovnic. Ameriška tradicija šemljenja, izdolbljanja buč in deljenja sladkarij je postala globalni fenomen. Tudi “JureTršanBlond” se je odločil, da bo vsaj virtualno sodeloval v oktobrski šegi in svojega Fortnite lika preoblekel v nekaj strašnega.

Tako imenovani skini, outfiti, wrapi in ostale preobleke za lika in orožja v Fortnite in podobnih igrah, so postali pomemben del vseh spletnih Free-to-play video iger, saj skupaj z Battle passi predstavljajo glavnino zaslužka za razvijalce iger. A vrednost take vsebine ni enostranska. Izoblikovanje lika po svojem okusu ter iskanje načina, kako se ločiti od mase, so želje, ki jih ima vsak igralec. V virtualnem svetu, ki je preplavljen z igralci, so dodatki estetske narave ključni, za ohranjanje navdušenja igralcev.

Preobleke in drugi dodatki so včasih dober pokazatelj tega, kdo je pravi PRO tudi izven bojnega polja. Veliko dodatkov ni mogoče kupiti in si jih igralci lahko priborijo le z uspešnim osvajanjem izzivov ali preizkušenj.

V tokratnem Igraj kot PRO posnetku ne zamudi kombinacije preoblek, ki jo je izbral Jure ter preveri, ali je njegova izbira bolj strašna od tvoje.

Nasvete podaja JureTršanBlond (JTB)

Slovenski ustvarjalec vsebin na YouTubu, livestreamer in raper, Jurij “JureTršanBlond” Tršan, 19, ima več kot 30.000 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno 10,2 milijona ogledov in več kot 14.900 sledilcev na Instagramu. S tem zagotovo sodi v vrh slovenskih ustvarjalcev na področju gaminga.

 • Naroči se na njegov YouTube kanal tukaj.
 • Sledi mu na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in ScorpLZ: Fortnitemares je tu!

Published

on

Buče, čarovnice in pumpkin spice latte. Spooktober je tukaj in skupaj z njim tudi kopica “strašnih” posodobitev v spletnih igrah. Halloween vsebina je sedaj že tako pogosta, da je nenavadno, če je igra nima.

In kako se Fortnite spopada s “spooky” sezono? Z letečimi metlami in tarok kartami očitno. Tudi letos je najbolj popularna battle royale igra pripravila Halloween vsebino. V svojem #IgrajkotPRO posnetku lokalni Fortnite poznavalec ScorpLZ našteje vse spremembe, ki jih prinaša Fortnitemares patch.

Fortnite in druge spletne brezplačne igre so močno odvisne od mase igralcev, ki jih podpira. V za namen redno pripravljajo in objavljajo novo vsebino ter dodajajo spremembe znotraj igre, da bi ohranile pozornost igralcev ter seveda ustvarjale dobiček. Tako dobi Fortnite vsebinske posodobitve vsaj enkrat na dva tedna. Te navadno vključujejo nova orožja in preobleke ali nove aktivnosti znotraj obstoječih igralnih načinov.

Nasvete podaja ScorpLZ

Slovenski livestreamer in ustvarjalec vsebin na YouTubu, Žiga “ScorpLZ” Lah, 24, ima več kot 32.000 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno skoraj 13 milijoni ogledov, več kot 13.000 sledilcev na Instagramu in 650 na Twitterju. S tem je med največjimi gamerji v Sloveniji.

 • Naroči se na njegov YouTube kanal tukaj.
 • Sledi mu na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Priljubljeno