fbpx
Connect with us

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in JureTršanBlondom: Kako narediti dober gaming video

Published

on

Tehnološki napredek v zadnjih desetletjih je privedel do tega, da ima skoraj vsak v žepu napravo s procesno močjo, ki je bistveno večja od superračunalnika, ki je leta 1969 na Luno uspešno pripeljal prve astronavte. Ta razvoj je med drugim znižal tudi vstopne ovire, tj. opremo potrebno za ustvarjanje kvalitetnega videa – iz televizijskih studiev z velikimi, pregrešno dragimi kamerami, smo prišli do točke, kjer lahko danes vsakdo v dnevni sobi in s pametnim telefonom ustvarja vsebino, ki jo bodo lahko takoj po nalaganju, spremljali od kjerkoli na svetu.

Ta demokratizacija ustvarjanja vsebin je omogočila poplavo novih ustvarjalcev vseh možnih področij, ki vsi želijo uspeti na družbenih omrežjih. A kako biti opažen in uspeti, ko samo na YouTube vsako minuto uporabniki naložijo 300 ur vsebin?

Na to vprašanje danes odgovarja Jure “JureTršanBlond” Tršan, ki ga mediji radi opišejo kot interdisciplinarnega ustvarjalca, in ki so ga izkušnje na področju prenašanja gaming vsebin v živo, snemanja lifestyle videov in ustvarjanja avtorske glasbe, pripeljale do skupno več kot 40.000 aktivnih sledilcev na družbenih omrežjih.

V videu predstavi celoten proces pravilnega tehničnega ustvarjanja videa. Dotakne se tematik, kot so snovanje koncepta, izbor igre, izpostavi pomenbnost pravilne mentalitete ob snemanju, kot tudi poda obilico tehničnih napotkov (od načina snemanja zvoka, primernih resolucij in hitrosti zajema) za zagotavljanje kvalitete končnega videa, ki bo tako primerljiva z največjimi ustvarjalci vsebin.

Za konec še predstavi svoj način filtriranja zabavne vrednosti vsebine preko tehnike treh pregledov – prvega za tehnično skladnost, drugega za eliminacijo mašil in nepotrebnih fillerjev ter tretjega za bleščeč končni izdelek.

Nasvete podaja JureTršanBlond (JTB)

Slovenski ustvarjalec vsebin na YouTubu, livestreamer in raper, Jurij “JureTršanBlond” Tršan, 19, ima skoraj 27.000 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno 8,5 milijona ogledov in več kot 13.000 sledilcev na Instagramu. S tem zagotovo sodi v vrh slovenskih ustvarjalcev na področju gaminga.

 • Naroči se na njegov YouTube kanal tukaj.
 • Sledi mu na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in Aljažkom: Napad slonov v Minecraftu

Published

on

Minecraft je v svojih desetih letih obstoja korenito spremenil gaming svet. Že takoj po izgledu je 8-bitni izgled in odprt svet z neomejenimi možnostmi obnorel igralce po vsem svetu, no doslej že več kot 126 milijonov ljudi.

Med temi je pa najti tudi mnogo tematskih skupnosti, ki spreminjajo lastnosti igre, ji dodajajo funkcije, odvzemajo nepotrebne in jo skratka skušajo prilagoditi njihovim ciljem. Tako je najti modifikacije za vse – spremembe igralnega vmesnika, nalaganje HD tekstur ali v primeru igranja na toasterju Fastcraft poenostavljenih grafik, orodij za olajšanje raziskovanja kot so Not Enough Items, Journeymap in WAILA, kot tudi cel spekter kreativnih modov, ki nadgrajujejo število materialov in orodij, dodajajo izzive in mnogo več.

Ta svet je Aljaž “Aljažek” Radovan sklenil bolje raziskati in tako bo naslednjih nekaj mesecev v seriji videov #IgrajKotPRO predstavljal daljše posnetke igranja v teh virtualnih svetovih ter spoznaval Minecraft, kot ga ni še nikoli prej.

Oglej si njegov video in se zabavaj ob njegovem paničnem pobegu pred sloni, spoznavanje podzemlja in mnogo več v tem, večl kot 19 minut dolgem igralnem posnetku.

Nasvete podaja Aljažek

Eden najmlajših slovenskih livestreamerjev in ustvarjalcev gaming vsebin na YouTubu, Aljaž “Aljažek” Radovan, 16, ima več kot 15.200 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno več kot 1 miljonom ogledov, kot tudi se lahko pohvali s 5800 sledilci na Instagramu. Te številke so še posebej obetavne, saj je videoposnetke na svoj kanal začel redno nalagati šele pred dobrim letom dni.

 • Naroči se na njegov YouTube kanal tukaj.
 • Sledi mu na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in Lejico ter JureTršanBlondom: Zmaga z le enim chestom

Published

on

Po pristanku na igralno polje v Fortnite imamo v rokah le eno stvar, in sicer kramp – a za dosego končne zmage je nujno potrebno na mapi najti boljšo opremo in oborožitev. Ta se skriva večidel v hišah, natančneje v zabojih. Zadevo naredi malce bolj zahtevno dejstvo, da pred odprtjem ne vemo, kaj se skriva v posameznem zaboju in pogosto je za polno opremo potrebno najti in odpreti več deset njih. Istočasno pa bolj pogosto kot ne, nasprotniki ciljajo na iste cheste, kot vi – tako pride do prvih dvobojev še preden ima kdorkoli opremo, kaj šele polno bojno opravo.

No, glede na izjemno predstavo dvojice Leje “Lejica” Leskovar in Jureta “JureTršanBlond” Tršana v prejšnjem videu, sta tokrat sklenila, da bosta si tokrat popestrila igro tako, da bosta morala celotno igro odigrati s prvim chestom – torej, če bosta imela srečo in dobila shotgun, odlično, a če dobita v prvem ostrostrelsko puško ali le pištolo, bo pa pot do Victory Royale bistveno težja. Jima lahko uspe zmagati?

Oglej si tokratni 6 minut in 24 sekund dolg video.

Nasvete podaja Lejica

Ena redkih predstavnic nežnejšega spola, ki ustvarja vsebine ter prenaša svojo igro na YouTube, Leja “Lejica” Leskovar, 21, ima več kot 12.000 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno 500.000 ogledov, kot tudi se lahko pohvali s skoraj 4600 sledilci na Instagramu. S tem zagotovo sodi v vrh slovenskih ženskih ustvarjalk na področju gaminga.

 • Naroči se na njen YouTube kanal tukaj.
 • Sledi ji na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in JureTršanBlondom: Trening malih sivih celic

Published

on

Igramo lahko z mnogo različnimi cilji – najsi je to druženje s prijatelji, zmagovanje turnirjev in e-športno udejstvovanje, pobeg iz vsakdana ter prelevitev v srednjeveškega viteza, lahko pa je tudi izboljšanje splošne razgledanosti ali bildanje malih sivih celic.

Točno s tem razlogom se je v tokratnem #IgrajKotPRO videu Jure “JureTršanBlond” Tršan sklenil preizkusiti “The Higher Lower Game“, v kateri je cilj ugotoviti katera izmed dveh opcij, podanih na ekranu, je bolj popularna (vsaj glede na število mesečnih iskanj na Googlu). Medtem, ko so prve možnosti dokaj jasne, pa je hitro potrebno potrebno – če že ne narediti vpogleda o stvari na ekranu pa – vsaj tehtno premisliti.

Tako je to zanimiva misija za Jureta, sicer interdisciplinarnega ustvarjalca,, ki so ga izkušnje na področju prenašanja gaming vsebin v živo, snemanja lifestyle videov in ustvarjanja avtorske glasbe, pripeljale do skupno več kot 40.000 aktivnih sledilcev na družbenih omrežjih.

Do koliko pravilnih zaporednih odgovorov menite, da mu je uspelo priti? Napišite nam v komentarjih!

Nasvete podaja JureTršanBlond (JTB)

Slovenski ustvarjalec vsebin na YouTubu, livestreamer in raper, Jurij “JureTršanBlond” Tršan, 19, ima skoraj 30.200 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno več kot 10 milijonov ogledov in več kot 14.900 sledilcev na Instagramu. S tem zagotovo sodi v vrh slovenskih ustvarjalcev na področju gaminga.

 • Naroči se na njegov YouTube kanal tukaj.
 • Sledi mu na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in Lauro Petrinec: Igranje le z modro opremo v Fortnite

Published

on

Ko skočite iz magičnega, na balonih lebdečega avtobusa, vas čaka nekaj pomembnih odločitev – od lokacij dropov, o katerih je govoril ScorpLZ, do strategije napadalnosti in lootanja. A za končno zmago je v vsakem primeru nujno potrebno varno pristati ter nabrati dovolj surovin in pomembneje, oborožitve ter opreme, ki bo omogočila konkurenčno bitko z nasprotniki. Ni hujšega od občutka nemoči, ko na vas streljajo od daleč, v rokah pa imate za odgovor le šibrovko, ki ustreli le do prvega ovinka.

Dobra oprema je temelj – in Laura Petrinec, ena največjih slovenskih vplivnic, ki je pred nekaj tedni pričela tudi z rednim streamanjem in objavljanjem gaming vsebin, si je v tokratnem #IgrajKotPRO videu postavila za potek igre bistveno omejitev, tj. da lahko uporablja in igra le z izdelki, ki so modre barve. Če vam je Fortnite domač, vam je izziv pred njo jasen, a če niste tako vešči – v igri se nabira izdelke, ki so naključno porazdeljeni po igralnem polju, med vsem t.i. lootom pa je najti tu in tam tudi bistveno boljše izdelke, ki pa so temu primerno redki. Od bele, sive in zelene, ki so najpogostejši, do redkih modrih, Epic vijolične, Legendary oranžne in Mitične zlate, ki jih boste videli v večini iger – jih je pa nato še cela kopica, ki so tematski in nekaj izjemno močnih, ki se jih lahko kupi v igri z gorami zlata.

Skratka, misija pred Lauro ni nemogoča, je pa bistveno otežena – a ji bo uspelo doseči Victory Royale? Oglej si video.

Nasvete podaja Laura Petrinec

Lauro Petrinec mediji radi opišejo kot interdisciplinarno ustvarjalko, aktivno na področju glasbe in mode, ki je v zadnjih mesecih vstopila tudi v virtualni svet videoiger. Skozi več let aktivnosti je dosegla 39.000 sledilcev na Instagramu, 172.000 na TikToku ter 9.500 na YouTube ter je s tem ena največjih slovenskih vplivnic.

 • Naroči se na njen YouTube kanal tukaj.
 • Sledi ji na Instagramu tukaj.
 • Spremljaj njene videe na TikToku tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in Aljažkom: Victory Royale z zaprtimi očmi

Published

on

Imaš občutek, da je igranje Fortnite, najpopularnejše videoigre na svetu, proti nasprotnikom na računalniku postalo prelahko? Bi si rad življenje bistveno otežil? No, v tem primeru se v gaming svetu pogosto kot faktor za povečanje težavnosti izklopi zvok. A v tokratnem #IgrajKotPRO videu je Aljaž “Aljažek” Radovan ta izziv dvignil na popolnoma drug nivo, saj se je odločil zmagati z zaprtimi očmi – oziroma bolje rečeno, s prevezo čez oči.

Vas zanima, kako je šlo Aljažku in kolikokrat mu je moral pomagati kakšen soigralcev, da ni namesto v nasprotnike streljal v oblake? Oglejte si ta video in se zabavaj ob izjemnih mehanikah ter intenzivnem poslušanju zvočnih signalov znotraj igre!

Nasvete podaja Aljažek

Eden najmlajših slovenskih livestreamerjev in ustvarjalcev gaming vsebin na YouTubu, Aljaž “Aljažek” Radovan, 16, ima več kot 15.200 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno več kot 1 miljonom ogledov, kot tudi se lahko pohvali s 5800 sledilci na Instagramu. Te številke so še posebej obetavne, saj je videoposnetke na svoj kanal začel redno nalagati šele pred dobrim letom dni.

 • Naroči se na njegov YouTube kanal tukaj.
 • Sledi mu na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Igraj kot PRO

Igraj kot PRO z Mastercard in Lejico ter Dejlo: Prva zmaga v novi sezoni

Published

on

Fortnite je zagotovo najpopularnejša Battle Royale igra zadnjih nekaj let. Ta je s svojimi animacijami, skini ter dogodki znotraj nje najvidneje vplivala na celotno popularno kulturo. Razlogov za uspeh je zagotovo več, eden njih pa redno posodabljanje in vpeljevanje vsebinskih ter mehanskih novosti s strani razvijalca igre, Epic Games. Te spremembe so razdeljene v sezone ter poglavja in pred le nekaj tedni je bil izdan eden večjih kompletov le-teh.

Tako se v tokratnem #IgrajKotPRO videu Leja “Lejica” Leskovar in Dejla borita, da osvojita prvo zmago v novi sezoni, ter skupaj s tem takoimenovan “victory umbrella” ali zmagovalnega dežnika, s katerim si običajno sicer po skoku na igralno polje upočasnimo padec.

Če bi si radi ogledali zabave in smeha polno, več iger dolgo bitko slovenskih gamerk do končne zmage v Fortnite, bo ta video kot nalašč za vas.

Nasvete podaja Lejica

Ena redkih predstavnic nežnejšega spola, ki ustvarja vsebine ter prenaša svojo igro na YouTube, Leja “Lejica” Leskovar, 21, ima več kot 12.000 naročnikov na svojem YouTube kanalu s skupno 500.000 ogledov, kot tudi se lahko pohvali s skoraj 4600 sledilci na Instagramu. S tem zagotovo sodi v vrh slovenskih ženskih ustvarjalk na področju gaminga.

 • Naroči se na njen YouTube kanal tukaj.
 • Sledi ji na Instagramu tukaj.

#IgrajKotPRO omogoča

Continue Reading

Priljubljeno