fbpx
Connect with us

E-športi

Caps postavil G2 na svoja ramena in jih popeljal v polfinale

Žan Zupančič

Published

on

Včeraj se je zaključil še zadnji četrtfinalni obračun med G2 Esports in Gen.G. Zanesljiva zmaga 3:0 za G2 Esports jih je uvrstila v polfinale, kamor so se prej uvrstili že Top Esports, Suning in DAMWON Gaming.

Teden dni nazaj so se v četrtfinalu pomerili Suning proti JD Gaming in DAMWON Gaming proti DRX. Brez večjih presenečenj so se v polfinale z izidom 3:1 uvrstili igralci Suninga in ekipa DAMWON Gaming, ki je pometla z DRX.

Za Evropejce, in predvsem slovenske navijače, je bil verjetno bolj zanimiv pretekli vikend, kjer smo lahko spremljali kar 2 naša predstavnika. V soboto Nemesisa, ki je s svojo ekipo Fnatic po začetnem rezultatu 2:0 celo imel priložnost zmago nad glavnimi favoriti turnirja Top Esports. Upanje o evropskem finalu je bilo živo dokler Top Esports ni zagnal svojih strojev in od tretje igre dalje tako prvič v zgodovini Svetovnega prvenstva preobrnil rezultat po začetnem zaostanku na končnih 2:3.

V nedeljo pa je na spored prišlo še druga evropska ekipa, kot zadnji žarek upanja za Evropo in celotni zahod. G2 Esports skupaj z našim Mikyxom je v četrtfinale prišel s sporočilom, da so resni tekmec za naslov prvaka. Odlična igra G2 Esports, katere smo navijači vajeni iz prejšnje sezone se je končno vrnila.

Mikyx je svojo vlogo ponovno opravil z odliko, a kaj ko ima v ekipi nezemljana Capsa, ki je preprosto zasenčil celotno ekipo. Caps že nekaj časa šteje med najboljše, če ne celo za najboljšega igralca na zahodu, ampak potrebno ga bo začeti uvrščati med najboljše igralce na celotnem svetu.

Tako nas sedaj v soboto čaka prava poslastica med G2 Esports in DAMWON Gaming. V nedeljo pa še drugi polfinale med Suning in Top Esports. Ali so G2 Esports resnični kriptonit Korejskim ekipam, bodo morali dokazati sedaj še enkrat. Ob primeru zmage jih nato čakajo še težji tekmeci iz Kitajske, kateri s sabo prinašajo slabe spomine iz zadnjih dveh let, ko sta kitajski ekipi povozili evropski (ravno Fnatic in G2) v obeh finalih z izidom 3:0.


Vroča ponudba za gamerje

SAMSUNG QLED
QE43Q60TAUXXH

599,99 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

E-športi

Shopify sestavil svojo e-športno ekipo

Alja Šavle

Published

on

Kanadsko podjetje za ustvarjanje spletnih trgovin Shopify vstopa v svet e-športa z ekipo, imenovano Shopify Rebellion. Prvi, ki so z njimi podpisali pogodbo, so profesionalni StarCraft 2 igralci Lambo, Scarlett in Byun.

Prva igra, ki jo bo ekipa Shopify Rebellion podprla je StarCraft 2. Seznamu igralcev so se pridružila tri že ustaljena imena na StarCraft 2 sceni: Julian “Lambo” Brosig, Sasha “Scarlett” Hostyn in Byun “ByuN” Hyun-woo.

Morda najšibkejši člen v trojici, Zerg igralec Lambo, konsistentno zaseda stopničke na Major in Premier turnirjih. Nekoliko bolj obetaven je južnokorejski Terran igralec ByuN, ki je nekdanji svetovni prvak StarCraft 2 in zmagovalec GSL.

Zadnja na seznamu Shopify e-športnikov je Scarlett, znana pod imenom Kraljica Zergov. Scarlett je med najboljšimi “tujimi” igralci na svetu, njen način igranja Zerg rase pa je, ko je v dobri formi, pogosto brezhiben.

Shopify bo v prihodnosti morda razširil nabor podprtih iger. Razlog, da je StarCraft 2 na vrhu seznama pa se skriva v tem, da je direktor Shopify, Tobias Lütke dolgoletni oboževalec Blizzardove strateške igre.

Skupnost Starcraft II po vsem svetu je še danes zelo aktivna, kljub temu, da je Blizzard pred časom ukinil podporo za igro.


Vroča ponudba za gamerje

STARCRAFT II LEGACY OF THE VOID

19,99 €

Continue Reading

E-športi

Valorant komentatorji so obupno plačani

Alja Šavle

Published

on

Avstralski Overwatch komentator je v epizodi oddaje Dusttin Bowerman Show razkril razloge za površno komentiranje na Valorant turnirjih.

Mitch “Uber” Leslie, v e-športni sceni poznan kot kralj rapa, si je slavo priboril s play-by-play komentiranjem Overwatch League v kateri je prisoten že od leta 2016. Pred kratkim je kot gost nastopil v e-športnem podcastu Dusttin Bowerman Show, kjer je pojasnil stanje, v katerem so se znašli tako nadobudni kot profesionalni komentatorji.

Uber je prepričan, da so za trenutno situacijo odgovorne izredne razmere, zaradi katerih je veliko posameznikov ostalo brez dela ali stalnih prihodkov. To je povzročilo influks mladih komentatorjev na sceno, ki so pripravljeni komentirati turnirje za manj kot polovico standardizirane cene.

Povpraševanja za mesto komentatorja na turnirju je veliko, ponudb za delo pa ni dovolj, kar je privedlo do spusta v ceni med amaterskimi komentatorji in težav pri iskanju spodobne ponudbe za že ustaljene profesionalce.

K že tako slabi situaciji pa prispeva tudi dejstvo, da so Valorant dogoki trenutno še precej slabo profitabilni za organizatorje turnirjev. Zaradi omejenih sredstev si preprosto ne morejo privoščiti kvalitetnega kadra, kar poslabša produkcijski nivo, zniža interes v občinstvu in prispeva k začaranemu krogu.


Vroča ponudba za gamerje

Lost Sphear (Switch)

49,99 €

Continue Reading

E-športi

Bo Valorant na naslednjem Twitch Rivals dogodku?

Alja Šavle

Published

on

Twitch Rivals Twitter profil nas draži z enigmatično napovedjo, ki vključuje Valorant glasbo. 

Twitch Rivals je tedenski dogodek na platformi Twitch, v katerem najbolj popularni streamerji tekmujejo v največjih igrah na platformi. Z več kot 100 dogodki v več kot 200 dneh v letu 2021 je Twitch Rivals prvo mesto za tekmovalno zabavo v živo.

Trenutni program za naslednje dni vključuje le špansko obarvan Among Us Showdown, včeraj pa je uradni Twitter profil dogodka namignil, da bi v naslednjih dneh morda videli kaj Valorant akcije. Tweet namreč vsebuje nekaj sekund Valorant glasbe, ki se predvaja med zaslonom za nalaganje v igro.

Konkretnih informacij o datumih, skupinah, nagradnem skladu ali formatu dogodka zaenkrat še ni.


Vroča ponudba za gamerje

PLAYSTATION PS5 igralna konzola

499,99 €

Continue Reading

E-športi

Fortnite izgublja e-športne ekipe, Valorant jih pridobiva

Alja Šavle

Published

on

E-športna organizacija Team Solo Mid zapušča kompetitivno Fortnite sceno in se usmerja v ustvarjanje vsebine.  Alliance, Fnatic in Team Vitality se pridružujejo Valorant Champions Tour.

TSM Fortnite igralci Macwood, Ferrrnando and Safaroonie zapuščajo organizacijo, ki je zdaj dokončno izstopila iz kompetitivne Fortnite scene. Leena Xu, generalna direktorica TSM, je pred leti v videu povedala, da Fortnite kompetitivna scena v resnici ni tako velika priložnost za e-športne organizacije. V primerjavi z drugimi igrami Fortnite morda res ni najbolj primeren za e-športnike, imajo pa veliko potenciala za izdelavo zabavnih video vsebin.

Medtem, ko se ene organizacije odmikajo iz Fortnite, se druge vključujejo v Valorant. Fnatic je ta teden napovedal pridobitev evropske Valorant ekipe SUMN FC, podprvakov First Strike turnirja, na čelu katere je Jake “Boaster” Howlett.

Patrik “cArn” Sättermon, gaming direktor pri Fnatic, je komentiral: “Tako smo navdušeni, da smo se končno pridružili VALORANT. To je zahteva številka ena, ki jo naši navdušenci prosijo od lansiranja igre, zato smo si vzeli čas, da določimo ekipo, ki ustreza naši viziji tekmovanja za najvišje naslove v vsaki igri, v katero vstopimo.”

Tudi francoske ekipa Team Vitality se letos spušča v Valorant vode. Podobno kot Fnatic, tudi Team Vitality si je pridobila obstoječno Valorant  ekipo FrenzyGoKill, ki je že pripravljena na 2021 Champions Tour.


Vroča ponudba za gamerje

PLAYSTATION PS5 igralna konzola

499,99 €

Continue Reading

E-športi

Več kot 50 odstotkov ameriških privržencev e-športa stavi na izide iger

Alja Šavle

Published

on

E-šport je šport v pravem pomenu besede. K profesionalnim ekipam, navijačem, svetovnim prvenstvom in komentatorjem so se pričakovano priključili še igralci na srečo in z njimi tudi goljufije.

Raziskava potrošniških navad, ki jo je opravila skupina Interpret, je pokazala, da več kot polovica (52%) e-športnih spremljevalcev v ZDA stavlja na večje turnirje. 21% anketirancev je bilo nevtralnih glede tega, 28% pa jih najverjetneje ne bi stavilo.

Interpret je pojasnil, da je vzorec za njihov anketni vprašalnik vseboval 9.000 prebivalcev ZDA, starih od 13 do 65 let, od katerih je le 521 bolj ali manj občasno spremljalo e-šport. Poleg tega so se vprašanja nanašala le na uporabo spletnih stavnih storitev, in niso vključevala nedenarnih stav ali stav na kozmetične dodatke.

Z naraščanjem popularnosti e-športa in s tem povezanih iger na srečo, postajajo škandali o prirejanju tekem, podkupovanjem igralcev in goljufijo vse prej kot izjema.


Vroča ponudba za gamerje

OVERCOOKED + OVERCOOKED 2 DOUBLE PAC

25,99 €

Continue Reading

E-športi

Po lanskem škandalu Valve uvaja novo pravilo za CS:GO trenerje

Alja Šavle

Published

on

Odkar se je izvajanje turnirjev preselilo na splet, je nešportnega obnašanja na profesionalni e-športni sceni vedno več. Da bi dokončno zajezili širitev goljufije med trenerji, je Valve izdal nova pravila za izvajanje turnirjev.

E-športna agencija za preprečevanje goljufije Esports Integrity Commission (ESIC) ima polne roke. Prejšnji teden je izključila 35 avstralskih, severnoameriških in evropskih CS:GO igralcev in izdala 10.000 dolarjev kazni francoski CS:GO ekipi Vitality. Sedaj se loteva še lanskoletnega trenerskega škandala.

V lanskem letu je napaka v igri Counter-Strike: Global Offensive trenerjem ekip omogočala, da vidijo dele zemljevida, do katerih običajno ne bi imeli dostopa in zbirajo informacije o nasprotni ekipi. Po podrobnih preiskavah o zlorabi napake med turnirji je od 5. oktobra do danes ESIC izključila že sedemintrideset trenerjev.

Z zadnjim ukrepom Valve prepoveduje trenerjem, da bi med spletnimi tekmami bili v isti sobi ali strežniku kot igralci. Ne samo trenerji, ampak tudi vsaka oseba, ki ni igralec, ne sme v igralno sobo.

Od sedaj naprej trenerji ne bodo imeli več stikov z igralci med tekmami, kar bo pomenilo veliko prilagoditev za ekipe, predvsem tiste, ki nimajo kapetana. Kaj to pomeni za trenerje in ali bodo sploh potrebni v ekipah z analitiki, ni jasno.


Vroča ponudba za gamerje

FIFA 21 – 2200 FUT POINTS PC

19,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno