fbpx
Connect with us

E-športi

Damwon Gaming zmagali LoL svetovno prvenstvo

Published

on

Včeraj je potekalo finale svetovnega prvenstva v League of Legends. V finalu, kjer sta se pomerila korejski Damwon Gaming in kitajski Suning, je Damwon zmagal s 3:1.

Po mesecu tekem, kjer se je 22 ekip s celega sveta borilo za naslov prvaka, smo včeraj dobili zmagovalca letošnjega svetovnega prvenstva v LoL. V seriji 4 iger je Suning, tretjeuvrščena ekipa iz Kitajske, poskušala premagati korejsko prvouvrščeno ekipo Damwon Gaming in pri tem spodletela.

Damwon je na turnir prišel pripravljen. V skupinski seriji je izgubil le eno igro, v eliminaciji pa skupno dve. Prvo je iz turnirja z rezultatom 3:0 odstranil korejski DRX, nato pa s 3:1 še evropski G2 Esports. Njihove igre so potekale odločilno in pogosto so spominjale na dominantnost korejskih ekip, ki so v preteklosti bile strah in trepet svetovnih tekmovanj.

Suning pa je na drugi strani na turnir prišel dokaj neopazen, zasenčen s strani kitajske prvouvrščene ekipe Top Esports, ki je veljala za jasnega favorita letošnjega tekmovanja. Suning se je prebil skozi skupinski del tekmovanja, premagal kitajski drugouvrščeni JD Gaming in se nato v polfinalni seriji spopadel proti Top Esports ter tudi njih premagal na prepričljiv način.

Velik uspeh za kitajsko ekipo pa se v finalnem obračunu ni ponovil. Prva igra finalne serije je trajala kar 43 minut in dolgo sta bili obe ekipi izenačeni. A Damwonu je po uspešnem zavzetju Baronu in eliminaciji 2 nasprotnikov, le uspelo zlomiti Suningovo bazo.

V drugi igri je Suning udaril nazaj. Njihov jungler SOFM je v igro prinesel Rengarja, njihov toplaner Bin pa Fioro. Fiora se je izkazala za še posebej dobro izbiro, saj si je z njo Bin prislužil celo Pento. Rezultat je bil 1:1.

Tretjo igro je Bin izbral Jaxa in Damwon je izbiro močno kaznoval. Konstanti pritisk na zgornjem delu mape s strani Damwon junglerja Canyona in še posebej slaba izvedba napada pod stolpom s strani Suninga, jih je stala ogromno zlata. Čeprav je Suningu kasneje uspelo vseeno za kratek čas priti nazaj v igro, je bil Damwon vedno en korak pred njimi. Tretjo igro je Damwon zaključil po 35 minutah.

V zadnji igri je Suning podlegel pritiskom in Damwon ni imel večjih težav zaključiti igro, in s tem tudi serijo, hitro in odločilno. Po 26 minutah igre je Damwon postal prvak svetovanega prvenstva v LoL-u 2020.

S to zmago se je pokal vrnil nazaj v korejsko regijo, ki je leta nazaj dominirala LoL e-športno sceno in mogoče je to spet začetek obdobja nadvlade korejskih ekip. V vsakem primeru se regije na svetovnem odru ponovno srečajo jeseni 2021. Upajmo, da se bo pokal kdaj znašel tudi v rokah evropske ekipe.


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/680357/4710180768381-1_5f618e48496d7.jpeg

Acer Predator Cestus 350 brezžična gaming miška

123,99 €

E-športi

Je linija za nego kože 100T Valkyrae prevara?

Published

on

Solastnico organizacije 100 Thieves so na družbenih omrežjih kritizirali zaradi oglaševanja “znanstveno dokazano neuporabnega” izdelka, ki ščiti kožo proti modri svetlobi.

YouTubova ustvarjalka vsebine Rachell ‘Valkyrae’ Hofstetter je 19. oktobra lansirala svojo linijo za nego kože RFLCT, ki naj bi ščitila uporabnike pred »onesnaženostjo z modro svetlobo«, ki jo oddajajo zasloni. Najava je naletela na negativen odziv, saj so mnogi izdelke označili za prevaro.

Zasnovani tako, da koristijo vsem, ki uporabljajo zaslon, pet izdelkov za nego kože v ponudbi RFLCT naj bi povečalo obrambo kože pred modro svetlobo.

“To je zbirka za nego kože za vse, ki uporabljajo zaslon,” pravi Valkyrae v video objavi za RFLCT. “Linija je zasnovana za zaščito vaše kože pred modro svetlobo, ki jo oddajajo vsi digitalni zasloni.”

Faktor preprečevanja modre svetlobe (BLPF), ki naj bi po navedbah RFLCT spletne strani bil podoben podoben faktorju zaščite pred soncem (SPF), naj bi bil po ocenah določenih posameznikov na spletu popolnoma neuporaben.

Eden izmed Twitter uporabnikov je objavil povezavo na članek, ki ga je objavil PubMed, ki je zaključil naslednje: “Študija je pokazala, da uporaba računalniškega zaslona 8 ur v petih zaporednih dneh na razdalji 20-cm ni poslabšala melazmatske lezije.

Zadevo še poslabša izjava o omejitvi odgovornosti na spletni strani RFLCT v zvezi z navedenimi viri, ki pojasnjujejo dolgoročno škodo zaradi izpostavljenosti modri svetlobi. “Ne odgovarjamo, če informacije, ki so na voljo na tem spletnem mestu, niso točne, popolne ali aktualne,” navajajo.

Valkyrae še ni objavila uradnega odgovora na pritožbe. Je pa ob izidu RFLCT zapisala, da ne more nehati jokati, ker je to je bila dolga pot s njeno ekipo; testiranje, vzorci, srečanja, kemiki in celo Claudia Poccia.


Dying Light 2 – Deluxe Edition igra za PS5

89,99 €

Continue Reading

E-športi

Smash igralcu je med turnirjem padel plošček v školjko

Published

on

Moist Esports igralec Kolawole “Kola” Aideyan je ime svoje organizacije vzel dobesedno, ko je med obiskom stanišča v školjki izgubil svoj plošček. 

Po tem, ko si je Kola priboril mesto v top 8 na Smash Con Fall Festu, se je odločil za krajšo “wc pavzo”, ki se je tragično končala. Koli je pomotoma padel GameCube kontroler v straniščno školjko, preden se je v polfinalu zmagovalne skupine spopadel z Enriquejem “Maistrom” Hernándezom.

Kola se je na oder le vrnil z drugim ploščkom, a je naslednjo igro proti Maistru izgubil. Neuspešen pa je bil tudi proti Moist Esports kolegu Parisu “Lighut” Ramirezu, potem ko je padel v skupino poražencev in se dokončno uvrstil na 5. mesto.

Devetnajstletnik, ki se je v času spletnega obdobja uveljavil in zmagal na turnirjih, kot je bila serija The Quarantine, je kljub nesrečnemu dogodku ponovno dokazal, da je sposoben tekmovati tudi na offline prireditvah.

Nintendo Switch Lite Coral Animal Crossing + 3 mesečna brezplačna naročnina na Nintendo Online

289,99 €

Continue Reading

E-športi

Team Spirit je zmagal na svetovnem prvenstvu Dota 2 v Bukarešti

Published

on

Moskovski Team Spirit je zmagal na svetovnem prvenstvu v Dota 2, znanem tudi kot The International 10, ki ga je letos gostila nacionalna arena v Bukarešti. V finalu tekmovanja je vzhodnoevropski Team Spirit premagal favorita tekmovanja, kitajsko ekipo PSD.LGD.

Kljub temu, da se je rusko-ukrajinska ekipa v Dota 2 TI10 turnir uvrstila “po sreči” in se je po prvi igri celo spustila v skupino poražencev, je Team Spirit zmagal v velikem finalu proti PSG.LGD in dvignil prestižno nagrado Aegis of the Champion.

Team Spirit je v TI10 prišel iz regionalnih kvalifikacij za CIS. Sestavljen iz štirih obetavnih vzhodnoevropskih Dota 2 zvezdnikov z Jaroslavom “Miposhko” Naidenovom kot kapetanom in Airatom “Silentom” Gazievom kot trenerjem, si nihče ni predstavljal, da bo Team Spirit najboljši tekmovalec v Internationalu, kaj šele zmagal vse.

Finalista sta do končnega spopada prišla na zelo različne načine. Medtem ko je imel PSD.LGD skoraj idealen napredek, s prepričljivimi zmagami, je Team Spirit izgubil prvo tekmo v izločilni fazi in je moral iti skozi težjo pot v spodnjem delu lestvice. Kljub temu jim je uspelo premagati vse nasprotnike in po spektakularni tekmi zmagati s končnim rezultatom 3:2.

To je prva zmaga vzhodnoevropske ekipe v zadnjih desetih letih. Čestitamo!


Dying Light 2 – Deluxe Edition igra za PS5

89,99 €

Continue Reading

E-športi

Epic pravi, da je za razliko od Steama odprt za blockchain igre

Published

on

Epic naj bi bil odprt za igre, ki podpirajo kriptovalute ali blockchain, za razliko od spletne trgovine Valve, ki je iz trgovine Steam prepovedal igre, ki vsebujejo blockchain tehnologijo ali NFT.

Epic pravi, da bodo morale biti igre v skladu s finančnimi zakoni, jasno povedati, kako se uporablja blockchain, in imeti ustrezno starostno omejitev. Prav tako pravi, da razvijalci ne bodo mogli uporabljati plačilne storitve Epic za sprejem kriptovalute; namesto tega bbodo morali uporabiti lastne plačilne sisteme. 

A to še ne pomeni, da bodo lahko razvijalci, ki jih Steam zavrne, naslednjo priložnost dobili v trgovini Epic Game Store. Trenutno je program Epic za samozaložništvo v zaprti beta različici.


Dying Light 2 – Deluxe Edition igra za PS5

89,99 €

Continue Reading

E-športi

North America Last Chance Qualifier bo potekal preko spleta

Published

on

VALORANT Champions Tour 2021: North America Last Chance Qualifier je bil prestvljen za vsaj 12 dni in bo potekal preko spleta.

NA LCQ naj bi do nedavnega potekal v Los Angelesu preko LAN omrežja. A igralci so se močno pritoževali, da je ping na strežniku večji od 30, kar naj bi nakazovalo na dejstvo, da ekipe igrajo na privzetih strežnikih, ne na namenskem LAN strežniku. Pred tekmo med FaZe Clan in Rise sta dva igralca ekipe FaZe pokazala pozitivne teste na COVID-19. Celotna ekipa FaZe naj bi igrala iz hotela, njihov nasprotnik Rise pa je igral z odra.

Riot je izdal uradno izjavo o prekinitvi turnirja, zaradi varnosti igralcev in podporne ekipe. V ta namen bodo LCQ spremenili v spletni dogodek, podoben VCT, da se lahko izbere zadnja ekipa, ki se bo udeležila VALORANT Champions.


HUMANKIND – DAY ONE EDITION WITH STEEL CASE igra za PC

49,99 €

Continue Reading

E-športi

Se bo ustvarila nova G2 League of Legends ekipa?

Published

on

G2 League of Legends ekipa, kot smo jo poznali do sedaj najverjetneje ne bo obstajala naslednje leto. Carlos išče zamenjave za Wunderja, Rekklesa, Mikyxa, Grabbza in Nelsona.

Po tem ko se prvič v zgodovini organizacije G2 League of Legends ekipa ni uvrstila na svetovno prvenstvo v igri, se je G2 Esports odločil, da zamenja določene igralce v ekipi.

Novico je objavil lastnik G2 Esports Carlos “ocelote” Rodríguez Santiago v videoposnetku prek svojega računa na Twitterju, v katerem je povedal, da ekipo najverjetneje zapuščajo top laner Wunder, support Mikyx, bot igralec Rekkles, glavni trener Grabbz in strateški trener Nelson.

“Te spremembe je zelo, zelo težko narediti in verjemite mi, ko rečem, da smo porabili ure … ure in ure notranjega pogovora z igralci, ki ostajajo v organizaciji,” je dejal Rodriguez. “Kot rezultat teh razprav smo se odločili, da bomo iz ekipe umaknili in poskušali prodati Wunderja, Mikyxa, Rekklesa, Grabbza in Nelsona. G2 lstnik je tudi zatrdil, da vse, kar so storili od ustanovitve skupine G2, in vse, kar počnejo zdaj, je namenjeno temu, da zmagajo svetovno prvenstvo v League of Legends.


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno