fbpx
Connect with us

E-športi

LoL igralca Rekkles in Perkz zapuščata Fnatic in G2

Rok Gumzej

Published

on

League of Legends e-športna scena je trenutno v dobi menjave igralcev in do sedaj sta jo presenetila kar dva nepričakovana odhoda ikoničnih evropskih igralcev.

LoL e-športni svet je te dni pretresla novica, da se od svojih ekip postavljata Martin “Rekkles” Larsson in Luka “Perkz” Perković. Oba sta v zadnjih letih postala obraz svojih sedaj bivših ekip, zato je njun odhod še toliko bolj nepričakovan.

Rekkles je za Fnatic igral celih 8 let in z ekipo dosegel vrsto dobrih rezultatov. V tem času se je razvil v enega izmed najboljših ADC igralcev na svetu in se to leto na svetovnem prvenstvu pokazal v najboljši formi do sedaj.

Fnatic je v svoji javni najavi objasnil, da so švedskega strelca poskušali na vsak način obdržati. Ponudili so mu do sedaj največjo vsoto, kar jo je Fnatic kadarkoli ponudil igralcu in mu ob tem zagotovili dolgoročno sodelovanju tudi po njegovi upokojitvi, a žal ni bilo dovolj. Martin pravi, da razlog za njegov odhod niso finance.

Neuradni viri zaenkrat pravijo, da se Rekkles seli h glavnim tekmecem FNC ekipe, h G2Esports. Evropski favoriti bi s tem zapolnili potencialni manko, ki ga prinaša odhod njihovega zvezdnega igralca Perkza. Hrvaški igralec je, ki je leta veljal za dominantnega midlanerja, se je nato preselil na ADC pozicijo in sredinsko mesto prepustil Capsu, igralcu, ki je prej ravno tako igral za Fnatic.

Uradnih informacij o Perkzovi novi ekipi še nimamo. Neuradno bi se naj pridružil ameriški LoL ligi in tam igral za ekipo Cloud9, ki bi za njegov transfer naj plača okoli 5 milijonov dolarjev.

Perkz velja za enega izmed najuspešnejših evropskih igralcev. V svoji štiri letni karieri pri G2 je LEC ligo zmagal osemkrat, dosegel zmago na MSI 2019, bil finalist svetovnega prvenstva in tri svetovna prvenstva končal v top 4.

Njegove izkušnje in sposobnosti bodo novi ekipi, katerakoli to že bo, veliko prinesle, je pa to še en izmed zvezdnih igralcev, ki se po ogromnem uspehu v Evropi preseljuje v ZDA. Po internetu sicer kroži šala, da so ZDA postale mesto, kjer se izjemni igralci lahko v miru upokojijo, a upamo, da je to samo še eno novo poglavje v dominantni karieri hrvaškega LoL igralca.


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/682218/103020_5facc58fc50ea.jpg

Trust GXT 170 Heron RGB gaming miška

59,99 €

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

E-športi

Call of Duty: Warzone skupno “banal” več kot 500.000 goljufov

Alja Šavle

Published

on

Raven Software sorazvijalec Call of Duty: Warzone je razkril, da je več kot 500.000 goljufov prepovedanih na strežnikih Battle Royale.

Je že čas za spomladansko čiščenje? CoD razvijalci Raven Software so se v nedavnem tweetu pohvalili, da so prepovedali več kot 30.000 “zlonamernih računov” kar skupno znaša več kot pol milijona računov.

Številka na prvi pogled zveni pretirana, a Call of Duty: Warzone skupno šteje 100 milijonov igralcev, kar je neverjeten podvig za franšizo, ki je lani prvič vstopila na trg brezplačnih iger.

Ni znano, po kakšnem ključu so računi prepoznani kot “zlonamerni” in marsikatera “žrtev” nepričakovanega bana se je na spletu pritožila, češ da so ji vdrli v račun.

Goljufije v ešportu so od nekdaj prisotne, a z močnim razvojem profesionalne scene potreba po strožjem nadzoru in kaznimi narašča. Boju proti goljufiji v ešportu se je nedavno pridružil tudi FBI.


Resident Evil Village igra za PS5

69,99 €

Continue Reading

E-športi

Dota 2 ima očitno močno weeb skupnost

Alja Šavle

Published

on

Dota 2 je pred kratkim dobila animirano serijo na Netflixu, ki po estetiki močno spominja na japonsko animacijo. A presenečenja za navdušence japonske kulture se ne končajo tukaj. Napovedan je bil namreč Dota 2 AniMajor, prihajajoči turnir z anime tematiko.

Valve in WePlay sta najavila Major na anime temo, ki se bo odvil v začetku junija. Podrobnosti o dogodku niso znane, a to naj bi bilo drugo glavno tekmovanje Dota Pro Circuit turnirja z nagradnim skladom 500.000 USD in 2.700 Pro Circuit točkami. Major bo potekal v ukrajinskem Kijevu od 2. do 13. junija brez občinstva v živo.

Iz vsake regije lahko tekmuje le določeno število ekip:

4 ekipe iz zahodne Evrope in Kitajske.

3 ekipe iz vzhodne Evrope in jugovzhodne Azije.

Po 2 ekipi iz Severne in Južne Amerike.

Format tekmovanja je Wild Card & Group Stage, ki mu bo sledila končnica z dvojno izločitvijo. Igre bodo BO3, veliki finale pa BO5.


REDRAGON Sniper M801-RGB gaming žična miška

39,99

Continue Reading

E-športi

Žgane pijače in portali za spletne stave lahko sedaj sponzorirajo ešportne ekipe

Alja Šavle

Published

on

Activision-Blizzard naj bi omogočil sponzorske pogodbe s spletnimi portali za estave in znamkami žganih pijač za Call of Duty League in Overwatch League.

Sponzorska pravila COD in Overwatch lige, ki so bila do nedavnega striktno družinam prijazna, so se spremenila. Sedaj lahko ekipe sklepajo sponzorske pogodbe tudi z blagovnimi znamkami za odrasle.

Med prvimi ekipami, ki so izkoristile to spremembo je londonska Royal Ravens, ekipa Call of Duty, ki tekmuje v ligi COD. Kot sponzorje je prevzela Midnite, spletno mesto za stave, specializirano za ešport.

Ešportne stave so v porastu, čeprav v mnogih državah, še vedno niso pravno urejene, povzročile pa so tudi pojav goljufije in nastavljana izida tekem.


JBL Quantum 800 Black brezžične gaming slušalke

199,99 €

Continue Reading

E-športi

5 milijonov dolarjev na mesec služil samo preko ustvarjalčeve kode

Alja Šavle

Published

on

Ninja, nekdanji obraz igre Fortnite, je na vrhuncu svoje kariere zbiral po milijone dolarjev vsak mesec s pomočjo Fortnite kod za podporo ustvarjalcev.

Tyler “Ninja” Blevins si je preko sponzorjev, naročnine na svoje kanale, neposrednih donacij in YouTube oglasov pridobil pravo bogastvo. A ko je Epic Games uvedel program Support-A-Creator, ga je Blevins kar najbolje izkoristil ter svoje oboževalce redno spodbujal, naj uporabijo njegovo kodo vsakič, ko opravijo nakup.

Ninja naj bi v enem izmed svojih nedavnih prenosov v živo razkril, da je največ, kar je v enem mesecu ustvaril s svojo ustvarjalčevo kodo, preseglo 5 milijonov dolarjev.

Ninja je sicer “upokojen” in ustvarja le še vsebino za lastno zabavo, a če bi kljub temu radi podprli ustvarjalce, lahko uporabite kodo katerega izmed slovenskih Fortnite streamerjev:

lejica

juretrsanblond

slo-budalol

aljazek


CRASH BANDICOOT 4: IT’S ABOUT TIME PS4

69,99 €

Continue Reading

E-športi

Discord je zamenjal svoj logotip – internet ni navdušen nad spremembo

Alja Šavle

Published

on

Kdaj pa je bil internet kadarkoli zadovoljen s spremembami? Tisti, ki ste nekoliko bolj pozorni, ste najverjetneje opazili, da je Discord včeraj šel skozi manjši rebranding. Logotip, barva in pisava Discord napisa so se nekoliko spremenili. Ravno dovolj, da je sprememba opazna, a ne dovolj, da bi bila radikalna. Ali pač?

“Discord je postal kraj, kamor ljudje prihajajo raziskovati, rasti in pripadati. Zato posodabljamo svoj videz, da bo prav tako prijeten [kot ta kraj],” je na Twitterju objavila priljubljena klepetalnica. Tako se je Discord odločil za posodabljanje logotipa, ki je sedaj nekoliko bolj zaobljen ter ni več vpet v pogovorni oblaček.

Temu je seveda sledila prenova napisa. Discord se sedaj piše le z veliko začetnico in ne več v celoti z velikimi tiskanimi črkami, da je napis bolj berljiv.

Nazadnje je platforma posodobila tudi svojo barvno paleto, ki sedaj vključuje nekoliko svetlejše in bolj žive barve, med drugim tudi rdečo. Barve so navdihnila sporočila o stanju znotraj aplikacije – Na voljo, Odsoten, Ne moti.

Discord svoje novo sporočilo povzema z besedami “zamisli si prostor” (Imagine a Place). Novi slogan naj bi poosebljal dejstvo, da Discord ni več namenjen le gamerjem. A gamerji sprememb niso sprejeli z odprtimi rokami. Na Twitterju se namreč zbirajo predlogi bolj primerne pisave za novi logotip. Kakor se za internet spodobi je med 800 “resnimi” odgovori tudi marsikateri, ki za novo pisano predlaga Comic Sans.


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

E-športi

Fnatic naj bi odkupil toplanerja Adama za 240.000 EUR

Alja Šavle

Published

on

Fnaticova League of Legends ekipa naj bi za 240.000 EUR od Karmine Corp odkupila toplanerja Adama Maananeja. Adam naj bi tudi v ekipi Fnatic igral na topu ter tako izpodrinil trenutnega toplanerja Gabriëla “Bwipo” Raua.

Kaj se bo z Bwipom zgodilo še ni znano, a obstaja možnost, da bo Bwipo rotiral v položaj džungle. Fnatic sicer že išče nadomestnega džunglarja, če se zamenjava vloge za Bwipa ne bo dobro izšla. V zadnjih nekaj tednih je Bwipo igral vlogo džungle v samostojnih igrah, kar je sprožilo sume, da bi lahko zamenjal položaj.

“Nočem biti v moštvu, kot je Fnatic, če se ne bom dobro odrezal,” je dejal Bwipo. “Na voljo so mi druge možnosti, tako da bo morda drugi toplaner prinesel rezultate Fnatiku.”


IT TAKES TWO PS4 igra

39,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno