fbpx
Connect with us

Igre

RTX v Cyberpunk 2077 – znane tudi sistemske zahteve za PC

Rok Gumzej

Published

on

Cyberpunk 2077 je tik za vogalom in v kolikor ste PC igralec se morda sprašujete ali bo stvar na vašem sistemu sploh tekla je CDPR v ta namen izdal podrobnejše sistemske zahteve.

Trikrat zamaknjen Cyberpunk je na svojem Twitter računu predstavil sistemske zahteve za določene želene konfiguracije. Tabela ponuja podroben opis strojne opreme za nižjo 1080p, višjo 1080p, ultra 1440p in 4K resolucijo ter zahteve za vse, ki želijo igro doživeti s tehnologijo Ray Tracing.

Za višje nastavitve boste že potrebovali RTX grafično kartico serije 20. Če pa za vas grafična podoba igre ni na prvem mestu (ali pa vam te denarnica ne dopušča), pa bo v najhujši sili zadoščala že GTX 780.

Ray Tracing tehnologija pa je dobila tudi posebno pozornost, saj je Nvidia ob tem izdala tudi nov promocijski video, kjer pojasnijo kaj RTX igri doprinaša. Nočne neonske luči in mokre ceste so idealno okolje za predstavitev nove generacije grafičnih pogonov.

Glede na trenutno dobavnost nove serije RTX 30 Nvidia grafičnih kartic nas bo večina mesto Night City verjetno zaenkrat izkusila brez realističnih odsevov in vizualno prestižne osvetlitve. V vsakem primeru pa bomo zgodbo alternativne prihodnosti vsi skupaj lahko izkusili že 10. decembra.


Vroča ponudba za gamerje

https://www.bigbang.si/upload/catalog/product/680286/cyberpunk-2077-pc-box-45448_5f5c484564ef7.jpg

CYBERPUNK 2077 PC

59,99 €

Igre

Xbox bo dobil novo Dungeons & Dragons igro

Alja Šavle

Published

on

Dungeons & Dragons Dark Alliance prihaja na Xbox Game Pass že prvi dan izida. Dark Alliance bo na voljo za Xbox One, Xbox Series X | S, računalnike z operacijskim sistemom Windows 10 in telefone ter tablične računalnike prek Xbox Cloud Gaming (Beta) za naročnike Xbox Game Pass od 22. junija 2021. Igra bo ob zagonu podpirala tudi navzkrižno igranje med osebnimi računalniki in konzolami.

Zakorakajte v ledeno pokravijo Icewind Dale ter skupaj z do štirimi prijatelji stopite v čevlje ikonične druščine R.A. Salvatore romanov. Postanite eden izmed pustolovcev the Companions of the Hall – Drizzt, Catti-brie, Bruenor in Wulfgar – z več kot 50 različnimi potezami, posebnimi sposobnostmi in timskimi napadi. Boja se hitro navadite, vendar ga je težko obvladati, strategije in taktike pa so odvisne od situacije, spretnosti in pošasti, ki vam grozijo.

Z druščino se znajdete na zamrznjenem severu Icewind Dale, v iskanju starodavnega in močnega kristalnega drobca – Crenshinibon. Kdor z njim razpolaga, ima neizmerno moč. Edina težava so legije pošasti, ki si ga tudi želijo.


DUNGEONS 3: COMPLETE COLLECTION XBOX ONE

36,99 €

Continue Reading

Igre

Čas je za četrtkove napovednike

Alja Šavle

Published

on

Layers of Fear 2 – Nintendo Switch

Nadaljevanje kritično priznane grozljive igre Layers of Fear 2 prihaja na Nintendo Switch 20. maja 2021. Spustite se v strašljiv film skrivnostnega in despotskega režiserja. Raziščite bizarne sobe in hodnike neznane linijske ladje. Sestavite svojo preteklost in razkrijte razlog, zakaj ste bili izbrani za ta film.

Captain ToonHead vs The Punks From Outer Space

Prihaja nova pustolovščina za Oculus Quest. Igrajte kot kapetan ToonHead, junak, s katerim smo moramo shajati v Captain ToonHead vs The Punks From Outer Space križencem med FPS in Tower Defense igrami, zasnovanim izključno za VR.

Sniper Ghost Warrior Contracts 2

Od 4. junija 2021 bo na voljo Sniper Ghost Warrior Contracts 2 je taktična, sodobna vojaška streljačina, postavljena na Bližnjem vzhodu. Igrajte kot Raven, ostrostrelska morilka, ki v dramatični kampanji za enega igralca odstranjuje vrsto tarč.

Causa, Voices of the Dusk

Se še niste naveličali iger s kartami? 26. maja 2021 prihaja na platformo Steam strateška igra Causa. Žrtvujte svoje karte in jih pozneje vrnite na polje, da ustvarite nepričakovane poteze. Dokažite svoje sposobnosti v bitki in začnite svojo pot do zmage v izjemno zahtevnih kampanjah.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clanka se vračata zelo kmalu. V tem 4K posnetku predstavitve igranja si lahko ogledate osupljive začetne lokacije in orožja Rift Apart, najnovejšega prispevka Insomniac Games ikonskemu platformerju!


NI NO KUNI 1+2 COMPILATIO N PS4

59,99 €

Continue Reading

Igre

Paradoxova izvršna direktorica priznala, da s četrtletjem ni zadovoljna

Alja Šavle

Published

on

“Paradox zmore več,” je klavrni dobiček v prvem četrtletju komentirala izvršna direktorica Ebba Ljungerud.

Paradox Interactive je poročal o 9-odstotnem zmanjšanju prihodkov v prvem četrtletju leta 2021 ter o 44-odstotnem padcu dobička v primerjavi z letom 2020. Prihodki od januarja do marca 2021 so dosegli 364,5 milijona SEK (35.8 milijonov EUR) v primerjavi z 400,4 milijona SEK (39,4 milijonov EUR) v enakem obdobju lani.

Ljungerud za slabo četrtletje krivi izredne razmere in delo od doma, ki so razvijalcu preprečile, da bi izdali več iger in dodatkov. Istočasno pa kot razloge navaja spremembe deviznih tečajev.

“Čeprav sta bila dejavnost in rast igralcev med pandemijo močna, smo kljub velikim prizadevanjem vsega osebja in partnerjev zaradi dela od doma izgubili učinkovitost na nekaterih področjih, zato se veselim, da se kmalu spet srečamo z vsemi kolegi v pisarnah,” dodaja izvršna direktorica.

Izmed najbolj uspešnimi nedavnimi potezami je bila brezplačna ponudba igre Surviving Mars v Epic Games Store, ki je obudila vesoljsko strategijo iz leta 2018, Paradoxu pa pripeljala marsikaterega novega igralca.

A spomniti se moramo tudi na kikse kot so odpuščanje Bloodlines 2 ekipe in Europa Universalis IV: Leviathan DLC kot najslabše ocenjen izdelek v Steamu, s katerimi so se močno zamerili svojim dolgoletnim oboževalcem.


REDRAGON Combo S107 3v1 komplet: tipkovnica, miška in podloga za miško

39,99 €

Continue Reading

Igre

#GameDevPaidMe ponovno v ospredju

Alja Šavle

Published

on

Twitter trend #GameDevPaidMe se je prvič pojavil lani, a se ponovno vrača. Razvijalci vsega sveta razkrivajo višino svojih plač. Številke so bizarne.

Trend se je razvil z namenom, da se prebije molk in stigmo okoli deljena “zaupnih informacij”, kakršno je plačilo delavcev. Razvijalci video iger iz prve roke s Twitter uporabniki delijo svoje dohodke od začetkov njihove kariere do sedaj. Razlike v številkah so astronomske.

“Ko sem začel spraševati, so me začeli pošteno plačevati. Z vprašanji sem začel šele, ko sem bolje razumel, koliko sem vreden. Razumevanje vaše vrednosti je lahko težko vprašanje, a pomaga,“ pravi vodilni oblikovalec za Hearthstone.

“Ne bom povedal, koliko zaslužim, lahko pa rečem, da se mi je od selitve na Švedsko plača podvojila, v primerjavi z Amsterdamom. Čeprav gre za približno polovico zaslužka, ki bi ga dobil v ZDA, sem zadovoljen s svojim dohodkom, saj so zdravstveno varstvo, varstvo otrok in izobraževanje tukaj brezplačni,” je zapisal direktor UX pri Ubisoftu Stockholm.

“Tako pomembno je, da označimo neenakost in plačno diskriminacijo. Preglednost plač je VEDNO pomembna,” je izrazil anonimni vodja digitalnega marketinga.

Višina dohodka je seveda odvisna od lokacije, izkušenosti in velikosti studia, a zaslužek razvijalcev se razteza od 15.000 evrov letno za začetnike do 80.000 evrov letno za tiste na vodilnih položajih.


PLAYSEAT Office White gaming stol

284,99 €

Continue Reading

Igre

Sveži napovdniki? Sveži napovedniki!

Alja Šavle

Published

on

Poglejmo, kaj se nam obeta v bližnji prihodnosti.

Hood: Outlaws & Legends

Na voljo je že večigralska PvPvE igra o ropanju razvijalcev Sumo Digital in Focus Home Interactive. Igrajte v ekipi proti štirim nasprotnikom in izberite lik, ki najbolje ustreza strategiji vaše skupine. Sodelovanje je ključno za zmago v igri Hood.

Open Country

Poslovite se od mesta in prepustite se divjini. Pripravite puško in strelivo ter poskrbite, da boste postavili tabor in ogenj, preden bo sonce zašlo … volkovi in medvedi stradajo, vi pa izgledate kot večerja. Ste pripravljeni na izziv, ki ga prinaša Open Country? 

Enlisted – Battle of Berlin

Za PS5 se razvija MMO streljačina Enlisted, ki praznuje obletnico zmage v Evropi z napovednikom v živo za prihajajočo akcijo Bitka pri Berlinu. Vsi igralci lahko brezplačno preizkusijo zaprto beta različico od 7. do 11. maja. Za trajni dostop do beta lahko v trgovini PlayStation®Store kupite paket Enlisted – Battle of Berlin. 

World’s End Club

Zaupajte timskemu delu in preverite koliko so zares močne vaše prijateljske vezi v igri World’s End Club! Z igranjem brezplačne predstavitve, ki zajema prvo poglavje, pokukajte v svet skrivnostne pustolovščine in prenesite svoje podatke v celotno igro in si prilužite nekaj bonusov.

Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures

Imate otroke ali nečake? Pripravite jih na nekaj spektakularnega. Pričakujte popolnoma nove dogodivščine, postavljene v svetu Hotela Transylvania.


JBL Quantum ONE Black žične gaming slušalke

249,99 €

Continue Reading

Igre

Resident Evil Village je dosegel 100.000 sočasnih igralcev

Alja Šavle

Published

on

Po podatkih, ki jih je predstavila spletna stran Steam Database naj bi Resident Evil Village že dosegel 100.000 sočasnih igralcev, prvič v seriji! Poleg tega je na Twitchu trenutno več kot 

600.000 gledalcev. 93% vseh ocen na Steamu je pozitivnih. Tako novinarji kot igralci so navdušeni nad igro, ki si je po lestvici OpenCritic zalužila oceno 84 (86% ocen na skupno vseh platformah je pozitivnih) po Metacritic pa 85.

Poleg standardnih gameplay, walkthrough in playthrough posnetkov so na spletu zaokrožile tudi slike in posnetki iz snemanja igre. Kljub japonski produkciji, je bila igra posneta v angleščini z ameriško igralsko zasedbo.

Na spodnji sliki vidimo igralke Resident Evil Village v motion capture obleki – Jeanette Maus (Cassandra Dimitrescu), Maggie Robertson (Alcina Dimitrescu), Nicole Tompkins (Daniela Dimitrescu) and Bekka Prewitt (Bela Dimitrescu). Na YouTube pa so že objavljeni primerjalni posnetki, ki primerjajo mo-cap scene s končnim izdelkom.


Resident Evil Village igra za PS5

69,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno