fbpx
Connect with us

Oprema

Preizkušamo konzolo PlayStation 5

Published

on

Končno smo dodobra preizkusili novo generacijo PlayStation konzol – ter pripravljeni smo, da vam pokažemo, kaj bo prinesla peta serija, kje so slabosti in kakšna je naša splošna ocena v primerjavi z aktualno izdajo.

Izgled izdelka in slot za optične diske

O tem smo že govorili v unboxingu, a tudi sam bi rad podal moje mnenje glede dizajna. Tisto o čemur vsi govorijo je velikost konzole. V primerjavi s prejšnjimi PlayStationi je ta res dosti večji, a po nekaj dnevih uporabe sem se na dodatno velikost navadil brez problema. Sprva se mi je tudi dizajn zdel zgrešen. Navajen sem strnjene, črne barve konzole, ki ne izstopa ne glede na to, kje jo imamo postavljeno. A po parih dneh uporabe sem se na nov dizajn ne samo navadil, ampak celo všeč mi je.

Playstation 4 je štirioglaten, preprost in nevpadljiv, Playstation 3 je imel zaokrožen dizajn z gloss barvo. Playstation 5 pa združuje to dvoje. Center konzole je črn gloss, se pravi, se sveti in je okrogle oblike. Okoli te sta dve beli mat štirikotni plošči, ki konzoli dasta tisti drugačen izgled. Mi imamo standard verzijo s prostorom za CD-je. Tukaj je edini del dizajna, ki mi ni všeč. Ta izboklina zaradi vmesnika za CD-je pokvari linijo, ki jo želita te dve beli plošči izpeljati in zato mi je digital verzija dosti bolj všeč.

Nato pridemo do kontrolerja. Ta je v slogu same konzole večji od svojega predhodnika. Za razliko od PS4 kontrolerja so tukaj tipke tudi bele. Ko sem primerjal kontrolerje sem opazil tudi, da so pri PS5 tipke malce bolj mehke in niso tako trdno pritrjene. Pri PS5 so pustili več prostora za prosto gibanje tipk, če se bo to izkazalo za slabo bo pokazala samo dolga uporaba konzole.

Pomanjkanje prostora bo večen problem

Preden zaženemo PS5 bi malce govoril še o hardwaru. Ne bom vas dolgočasil s specifikacijami, omeniti želim samo, da PS5 najbolje pokaže svojo vrednost, če je vaš TV ali zaslon temu tudi kos. 4K resolucija in hitro osveževanje sta nujni, če želimo imeti prikazano pravo moč te nove konzole. Velik plus novega PlayStationa je seveda izjemno hiter SSD, ki loading čase naredi neopazne in pri igranju nimam niti časa, da si preberem tiste “nasvete”, ki se drugače vedno izpisujejo, kadar smo v t.i loading screenu. Težava je omejena shramba. Za igre ter aplikacije je na voljo samo 667 GB, ki nam omogoča samo slabih ducat iger. Problem je pri meni takoj nastal, ko sem naložil nov Call of Duty, ki je velik več kot 200 GB. 

Popolnoma nov uporabniški vmesnik

No, dovolj sedaj o tem. Pojdimo na trenutek resnice. PS5 smo predhodno nastavili v način spanja. Naprava se prižge iz spanja v parih sekundah. Takoj opazimo, da je že izbira profila dosti bolj elegantna kot pri PS4. Sprva bomo zagnali igro Call of Duty Black Ops, recenzijo katere lahko pričakujete v naslednjih dneh in si pogledali eno izmed večjih novosti novega uporabniškega vmesnika. Ko smo v igri, se nam ob pritisku PS gumba sedaj odpre spodaj na zaslonu orodna vrstica, ki so jo pri Sonyu poimenovali Control center. Tukaj lahko nadziramo koliko baterije ima naš kontroler, downloade, kateri prijatelji so online, jakost zvoka, mikrofon in obvestila. V Control centru tudi ugasnemo konzolo.

Nad orodno vrstico boste videli velike kartice. To je novost, ki so jo Sony omogočili, da razivaljci lahko igralcem prikazujejo določene informacije. Na primer koliko še imamo do konca misije, katere trofeje smo že osvojili in stvar ponuja celo opcijo, vstaviti tukaj videe v pomoč igralcem. Razvijalec Bluepoint je na primer za igro Demon’s Souls pripravil več kot 100 videov, ki jih najdemo v Control centru za pomoč pri igranju. Prej nas je iz igre vrglo direktno na začetni zaslon, sedaj moramo pritisniti na “Home” in smo že pri izboru iger.

Vidimo, da so ločili Games in Media, kjer se nahajajo aplikacije kot so YouTube, Netflix, Twitch in druge. Prva opcija za izbiro ostaja PlayStation Store, ki je dosti lepše izdelan kot je bil pri PlayStation 4, ter dosti lažje najdem igre ali aplikacije, ki me zanimajo. Posebno omembo si zasluži tako imenovani PS Plus Collection. Vsi imetniki PS plus naročnine boste ob nakupu PlayStation 5ke prejeli 20 iger prejšnje generacije zastonj. Vključuje hite kot so na primer God of War, Monster Hunter World, Uncharted, The Last of Us Remastered in še druge. Na koncu menija imamo tudi svoj Game Library z vsemi igrami, ki smo jih imeli za PS4. Dizajn uporabniškega vmesnika je zelo moderniziram in dosti bolj eleganten kot je bil pri PlayStation 4. Je pa veliko stvari ostalo istih.

Na primer meni za nastavitve. Veliko časa boste preživeli v podmeniju Storage, kjer boste pregledovali koliko imate še prostega diska. Če želimo igro izbrisati iz naprave pritisnemo gumb Options na kontrolerju in odpre se nam meni. Tukaj imamo potem opcijo Delete, ki bo igro izbrisala iz sistema. Igra vam seveda ostane v vaši knjižnici, kjer jo lahko po želji ponovno namestite. Če želimo nameščati nove igre moramo iti v game library, klikniti na želeno igro in stisniti “download”. Pri uporabniškem vmesniku sem po nekaj dnevih uporabe prišel do spoznanja, da so pri Sonyu ohranili zelo enostaven način navigacije, ampak so nadgradili dizajn ter prehode med določenimi segmenti. Zaradi novega Control centra se pomikamo med meniji dosti bolj nemoteno. Imamo tudi funkcijo Switcher, ki nam omogoča, da hitro prehajamo med najbolj igranimi igrami ter uporabljenimi aplikacijami.

Večji in težji, a bolj tehnike poln kontroler

Toliko o uporabniškem vmesniku, čas, da se posvetimo kontrolerju. Zato bomo vstopili v Astro’s Playroom, kjer boste lahko tudi vi preizkusili, kaj zmore nov kontroler. Izbrali bomo kontroler demo. Prvo nam bo prikazalo, kako lahko vibrira vsak posamezen del kontrolerja. Začutim, da se vibracije premikajo od spodaj navzgor. Drugo in to, kar je najbolje, so adaptivni sprožilci – adaptive triggers. To lahko najbolje prikažem v videu. Vidite, da mi do neke točke tipka R2 gre, nato se ustavi in začutim upor. Ko pritisnem z malce več moči, lahko pritisnem do konca. To je res izjemno. Samo predstavljam si, kako bo to igrati nov Horizon, kjer bomo napenjali lok, gumb se bo pa vse bolj upiral, da bo enačil napetost loka. Res neverjetna tehnologija, ki igranje dvigne na čisto drugo raven. Touch pad je ostal isti. Tukaj ni veliko govoriti. GG. Naslednja funkcija je Motion sensor oz. sensor gibanja. Ta omogoča, da če nagnem kontroler levo, vibrira samo leva stran kontrolerja. Res imam občutek, da tresem nekaj znotraj kontrolerja in se premika skladno z mojimi gibi. In nazadnje še mikrofon.  V praksi vam iz prve roke povem, da je kontroler izjemen. Je malce težji, ampak nič ne de. 

Nov prestolonaslednik preživi kronanje

PlayStation 5 čeprav je večji in bolj opazen kot njegovi predhodniki, ampak to uravnoteži z novejšim, elegantnejšim dizajnom, hitrostjo, ki je večina osebnih računalnikov ne premore in dokazuje, da je več kot vreden prestolonaslednik PlayStation 4ke.


Vroča ponudba za gamerje

PLAYSTATION PS5 igralna konzola

499,99 €

Oprema

5 glavnih nadgradenj v igri EA Sports FC 24

Published

on

By

Oglej si video, kjer predstavljamo 5 glavnih nadgradenj v igri EA Sports FC 24, ki kažejo na to, da razvijalci niso zgolj spreminjali številke v logotipu in dodajali mikrotransakcij.

Med glavnimi nadgradnjami so dinamični vremenski in igriščni pogoji, izboljšave v Ultimate Team načinu, karierni način, ki se primerja s konkurenčno igro Football Manager, realistično gibanje igralcev s HyperMotionV tehnologijo ter nadgradnje spletnega igranja, vključno s crossplay in možnostjo igranja s prijatelji. Igralci bodo tako lahko doživeli bolj realistično in napredno izkušnjo virtualnega nogometa, kar predstavlja pomemben korak naprej v svetu nogometnih videoiger.

Poleg tega gre izpostaviti posebno promocijo za nakup PlayStation 5 C različice in igre EA Sports FC 24, ki jo ponuja Big Bang – več o tem pa najdete na povezavi.


EA SPORTS: FC 24 igra za PLAYSTATION 4

79,99 €

Continue Reading

Oprema

Naslednja konzola Nintendo bo primerljiva s PS4 in Xbox One, je razkril Activision

Published

on

Zdi se, da bo naslednja konzola podjetja Nintendo – po govoricah naj bi šlo za Switch 2 – bližje prejšnji generaciji konzol in ne trenutni generaciji. Razkrita vsebina izhaja iz dokumentov, ki so nedavno ušli med sodno bitko FTC proti Microsoftu. Med njimi so bila tudi elektronska sporočila podjetja Activision med izvršnim direktorjem Bobbyjem Kotickom in drugimi pomembnimi vodstvenimi delavci.

Elektronsko sporočilo razkriva, da se je družba Activision decembra 2022 sestala z družbo Nintendo, da bi razpravljala o prihajajoči konzoli podjetja. V njem je omenjeno, da bo konzola Switch 2 domnevno imela moč, ki bo bližje 8. generaciji konzol, kot sta PlayStation 4 in Xbox One.

“Glede na to, da se po zmogljivosti približujemo platformam Gen8, in glede na naše prejšnje ponudbe za PS4 / Xbox One je upravičeno domnevati, da bi lahko tudi za Switch NG [nove generacije] naredili nekaj prepričljivega. Koristno bi bilo zagotoviti zgodnji dostop do prototipov razvojne strojne opreme in to fajn zgodaj dokazati,” je navedeno v dokumentu.

Omeniti velja, da nje bil Switch 2 za zaprtimi vrati predstavljen razvijalcem na nedavnem dogodku Gamescom 2023. Za predstavitev na novem sistemu je bila izbrana izboljšana različica igre Zelda: Breath of the Wild, ki je bila zasnovana tako, da je pokazala zmogljivejše specifikacije Switch 2.

Kljub vsej verodostojnosti dokumentov predlagamo, da govorice jemljete z rezervo, saj so informacije, ki so pricurljale v javnost, že stare in jih Nintendo uradno ni potrdil.

Vir.


FINAL FANTASY XVI PLAYSTATION 5

79,99 €

Continue Reading

Odpakirano

Poslali so nam SLOVENSKO vodno hlajenje?

Published

on

By

Na preizkus smo prejeli izdelek slovenskega proizvajalca, ki se uvršča v sam svetovni vrh popularnosti in kvalitete vodnih hlajenj za zmogljive računalnike, in sicer njihovo cenovno ugodno rešitev EK Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB – White. Kakšna je izkušnja? Je to le še en kitajski klon, ali kaj posebnega? Oglejte si video.

EK Nucleus AIO CR360 LUX D-RGB je odlična izbira za vse entuziaste računalniškega hlajenja, ki iščejo vrhunski izdelek za izboljšanje učinkovitosti svojega sistema. To napredno All-in-One (AIO) vodno hlajenje je zasnovano za zadovoljitev zahtevnih potreb modernih igralnih računalnikov in delovnih postaj.

EK Nucleus AIO CR360 LUX D-RGB se ponaša s številnimi ključnimi specifikacijami, med katerimi izstopa 360-milimetrski radiatorski sistem, ki omogoča učinkovito odvajanje toplote iz računalniškega sistema. Ta radiator je združljiv z večino priljubljenih ohišij in zagotavlja izjemno hlajenje procesorja.

Eden od glavnih razlogov za izbiro tega izdelka je njegova popolna združljivost z večino modernih procesorskih podnožij, vključno z najnovejšimi Intelovimi in AMD-jevimi modeli. Tako lahko brez težav nadgradite svoj sistem, ne glede na to, kateri procesor uporabljate.

Poleg impresivnih tehničnih specifikacij EK Nucleus AIO CR360 LUX D-RGB navdušuje tudi z bogatim naborom funkcij. Vgrajena vodna črpalka s tihim delovanjem zagotavlja zanesljivo delovanje in visoko učinkovitost hlajenja. Prav tako se ponaša z napredno RGB osvetlitvijo, ki omogoča prilagajanje videza vašega sistema.

Ena izmed največjih prednosti tega izdelka je enostavna namestitev. EK Nucleus AIO CR360 LUX D-RGB je opremljen s kompletom vsega, kar potrebujete za namestitev, vključno s kakovostno termalno pasto. S priloženimi navodili bo namestitev opravljena hitro in brez težav.

Za razliko od nekaterih drugih tekočinskih hladilnikov, je EK Nucleus AIO CR360 LUX D-RGB zasnovan za dolgotrajno zanesljivost. Uporablja visokokakovostne materiale in je preizkušen na vzdržljivost, kar zagotavlja, da bo vaš sistem ostal hladno tudi pri največjih obremenitvah.

Ta izdelek je zanimiva investicija za vse tiste, ki cenijo zmogljivo in zanesljivo vodno hlajenje, še toliko bolj zaradi slovenskega porekla proizvajalca. Z EK Nucleus AIO CR360 LUX D-RGB boste lahko izboljšali učinkovitost vašega računalniškega sistema ter hkrati dodali pridih elegance s prilagodljivo RGB osvetlitvijo. Ne glede na to, ali gre za igranje iger ali profesionalno delo, bo ta izdelek izpolnil vaša pričakovanja glede hlajenja.


EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB

233,07 €

Continue Reading

Oprema

Nintendova nova konzola naj bi bila na voljo že v drugi polovici leta 2024

Published

on

Nintendovi oboževalci bodo morda končno dobili novo konzolo, ki jo že nestrpno pričakujejo.

Konzola Nintendo Switch je stara že šest let. Kljub temu da so nekateri razvijalci uspeli ustvariti tehnična čudesa, kot je The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, ki na konzoli delujejo brez težav, Switch nujno potrebuje konkretno nadgradnjo. Toda novi sistem morda ne bo toliko boljši.

Kot poročata VGC in Eurogamer, naj bi bila Nintendova nova konzola na voljo v drugi polovici prihodnjega leta. Sistem bo menda še vedno mogoče uporabljati kot prenosno napravo, kot je Nintendo Switch, vendar naj bi zaradi bolj zmogljivih komponent in nizke cene izdelka moral ohraniti zaslon LCD, čeprav za Switch že obstaja različica OLED. Novi sistem bo sprejemal tudi fizične igre prek reže za kartuše.

Slika: Nintendo

Razvijalski kompleti za naslednika Switcha so bili že razdeljeni studijskim partnerjem, je povedal VGC. Ni znano, ali bo novi sistem združljiv za nazaj ali ne.

Junija je Nintendov predsednik Shuntaro Furukawa dejal, da želi imetnik platforme preusmeriti potrošnike na naslednjo konzolo, kar so nekateri razumeli kot namig na združljivost za nazaj.

“Pri prehodu s platforme Nintendo Switch na naslednjo generacijo konzole bi radi zagotovili, da bodo stranke lahko nemoteno dostopale do in pri tem še vedno uporabljale svoje račune Nintendo,” je dejal.

Vir.


Playstation PS5 igra Marvel’s Spider-Man 2 Collectors Edition

249,99 €

Continue Reading

Oprema

PlayStation 5: 7 prepričljivih razlogov, zakaj je nakup izjemno ugoden

Published

on

PlayStation 5, najnovejša različica Sonyjeve ikonične igralne konzole, je prevzela svet video iger. S svojo vrhunsko tehnologijo, impresivno zmogljivostjo in nizom ekskluzivnih naslovov se je PS5 izkazal kot nakup fantastične vrednosti za igralce video iger in navdušence nad zabavo. Poglejmo si sedem razlogov, zakaj je PlayStation 5 izjemna naložba za vsakega igričarja.

1. Neprimerljiva zmogljivost: PlayStation 5 se ponaša z zmogljivim po meri izdelanim procesorjem AMD Ryzen in grafičnim procesorjem AMD Radeon, ki zagotavljata bliskovito hitro nalaganje iger in aplikacij, osupljivo grafiko in gladko igralno izkušnjo. S podporo za ločljivost 4K in do 120 sličic na sekundo PS5 ponuja neprimerljivo zmogljivost, ki igralce potopi v njihove najljubše digitalne svetove kot še nikoli doslej.

2. Tehnologija prihodnosti: Sony je zasnoval PS5 z naprednim pristopom, ki vključuje najsodobnejše funkcije, kot so sledenje žarkom, haptične povratne informacije na ploščku DualSense in revolucionarni 3D avdio sistem. Te inovacije povzdigujejo igralno izkušnjo na nove višine in omogočajo, da je PS5 tudi v prihodnjih letih pripravljen na vedno nove inovacije v igrah.

3. Ekskluzivni naslovi: Med najbolj prepričljivimi razlogi za nakup Sonyjeve konzole je zakladnica ekskluzivnih naslovov, ki so na voljo samo na platformi PS5. Od večkratno nagrajenih mojstrovin, kot so The Last of Us Part II, Spider-Man: Miles Morales in God of War: Ragnarok, do najnovejšega RPG naslova Final Fantasy XVI, PS5 ponuja izjemno ponudbo, zaradi katere je obvezna oprema za ljubitelje iger.

4. Združljivost s prejšnjimi različicami: Sony je šel še dlje, saj je zagotovil združljivost nove konzole z obsežno knjižnico iger za PS4. To pomeni, da lahko igrate svoje najljubše naslove PS4 na novi konzoli, v primerih različic z brezplačno nadgradnjo za PS5 (na primer Elden Ring), pa to prinese še izboljšano zmogljivost in grafiko, brez da bi morali dokupiti posodobljeno verzijo igre.

5. Zbirka PlayStation Plus: PlayStation Plus svojim naročnikom vsak mesec prinaša nove brezplačne igre, ki jih je mogoče dodati svoji knjižnici iger. Extra in Premium naročnini k temu dodata še dostop do izbranega seznama PS4 in PS5 iger, vključno z igrami God of War, Bloodborne, Horizon Forbidden West in Marvel’s Guardians of the Galaxy, slednja pa tudi do zbirke klasičnih naslovov.

6. Širok ekosistem: PlayStation 5 ni samo igralna konzola, ampak obsežen ekosistem zabave. Naprava podpira širok nabor aplikacij za pretakanje vsebin, kot so Netflix, Amazon Prime Video in tudi Twitch, povezavo in dostop do glasovnega klepeta na Discordu, osnovna različica konzole pa omogoča tudi predvajanje diskov 4K Blu-ray, kar jo naredi središče za vso zabavo v evem.

7. Hitro deljenje svojih izkušenj s svetom: Sony je PS5 oblikoval kot družbeno platformo, ki poudarja sodelovanje in interakcijo skupnosti. Integrirani glasovni klepet, sistem za sporočanje in funkcija Share Play vam omogočajo nemoteno povezovanje in igranje s prijatelji. Drugim igralcem v skupini lahko omogočite, da spremljajo vaše igranje v realnem času, ali jim dovolite, da preizkusijo eno od vaših iger, tudi če ne uporabljate iste konzole.

Skratka, PlayStation 5 je nedvomno vredna naložba za vsakega navdušenca nad video igrami. Njena zmogljivost, napredna tehnologija, impresivna knjižnica ekskluzivnih naslovov, združljivost za nazaj in razširljiv ekosistem jo naredijo konzolo, ki resnično prinaša vrednost vsakemu domu. Ne glede na to, ali ste dolgoletni oboževalec PlayStationa ali novinec v svetu iger, PS5 ponuja neprimerljivo igralno izkušnjo, ki vas bo osupnila in zabavala v prihodnjih letih.

PlayStation 5 je zdaj na voljo za 75 EUR ceneje od priporočene maloprodajne cene v trgovinah Big Bang.


PLAYSTATION PS5 C Chassis

474,99 €

Continue Reading

Oprema

Napovedana haptična igralna obleka Assassin’s Creed Mirage

Published

on

Morda je končno napočil čas, da izkusimo vse, kar nam ponujajo igre. Haptične igralne obleke postajajo vse bolj dostopne in cenovno ugodne, zato ni čudno, da Ubisoft, ki se ne boji vstopa na novo področje, že podpira to novo tehnologijo.

Proizvajalec perifernih naprav OWO je z novo haptično igralno obleko Assassin’s Creed Mirage izdelal povezavo s franšizo Assassin’s Creed. Uradno se imenuje OWO Haptic Gaming System Assassin’s Creed Mirage Edition in vsebuje osnovno igro ter naslednje elemente:

  • OWO preobleko,
  • napravo OWO,
  • x20 gelskih blazinic,
  • polnilni kabel,
  • torbico za shranjevanje,
  • kodo za igro.

Kot je navedeno v informacijah o izdelku podjetja OWO:

“Z uporabo sistema OWO boste lahko občutili svoje natančne gibe, ko boste ubijali tarče. Toda pazite! Ti vas želijo ujeti. Ne dovolite sovražnikom, da se vam preveč približajo, sicer boste občutili posledice.”

Slika: OWO

Cena in datum izida jopiča še nista bila razkrita, vendar glede na tehnologijo v obleki ne pričakujte, da bo poceni. Obleko lahko poleg AC Mirage uporabljate tudi v drugih igrah, tako da ne gre le za izdelek za enkratno uporabo.

Assassin’s Creed Mirage izide 12. oktobra 2023 za konzole Xbox Series X|S, Xbox One, PS5, PS4 in PC.

Vir.


HOGWARTS LEGACY igra za PLAYSTATION 5

59,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno