fbpx
Connect with us

Igre

Star Wars novosti na obzorju

Published

on

V začetku tega tedna je Lucasfilm Games postal uradna identiteta vseh igralnih naslovov podjetja Lucasfilm, sedaj napovedujejo že novo partnerstvo.

Po skoraj osem letih ekskluzivnosti bo naslednjo Star Wars igro izdelalo podjetje zunaj EA. Za pripravo nove odprtosvetne igre v seriji je bil namreč izbran Ubisoft. V pripravi je tudi nova igra Indiana Jones, ki jo bo razvil Bethesda Game Studios.

EA je vedno bil in bo še naprej zelo strateški in pomemben partner,” je za WIRED povedal Sean Shoptaw, višji podpredsednik Global Games in Interactive Experiences v Disneyju. “Toda zdelo se nam je, da je prostor tudi za druge.”

K temu tiskovni predstavnik EA dodaja še: »Ponosni smo na naše dolgoletno sodelovanje z Lucasfilm Games, ki bo trajalo še prihodnja leta. Naše nadarjene ekipe so ustvarile nekaj najuspešnejših iger v zgodovini franšize Vojna zvezd, med drugim Star Wars Jedi: Fallen Order, Star Wars: Battlefront in Battlefront II, Star Wars: Galaxy of Heroes in Star Wars: Squadrons. Obožujemo Vojno zvezd in se veselimo ustvarjanja še bolj razburljivih izkušenj, v katerih bodo igralci lahko uživali.”

V kolikor vas zanima, kako si je vesoljsko bojno fantazijo zamislil EA, si lahko do naslednjega četrtka brezplačno prenesete STAR WARS™ Battlefront™ II: Celebration Edition, ki bo na voljo ves teden v Epic Games Store trgovini.


Vroča ponudba za gamerje

FUNKO POP STAR WARS: CLONE WARS – GAR SAXON figura

14,99 €

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Igre

Preizkusili smo arkado Bus Simulator 21

Published

on

V gaming industriji obstaja neapisano pravilo, ki se imenuje – če se zadeva prodaja letos, jo malo izboljšaj, dodaj kaj novega in naslednje leto prodaj kot novo igro. Tako so pri StillAlive Studios nadgradili njihov Bus Simulator 18 in izdali novejši in izboljšan Bus Simulator 21.

V letu, ko so simulatorji med najpopularnejšimi igrami za sproščanje in preganjanje dolgčasa, je Bus Simulator dobrodošel, pa čeprav bi osebno bil bolj vesel novega Euro Truck Simulatorja. Moram priznati, da sploh nisem vedel za obstoj Bus Simulatorja in se priložnosti za igranje nisem moral upreti, saj sem svoje otroštvo preživel na avtobusu na poti v šolo in iz nje.

Začetek ni kaj kompleksen, izberemo si izgled voznika in ime svojega podjetja. Pri izbiri težavnosti pa se odločimo kako realistično izkušnjo si želimo, saj je tudi tukaj odvisno, katere funkcije bodo naši vozniki in avtobusi upravljali sami in katere bomo morali upravljati mi. Tutorial je vključen kar v samo igro, kjer vam na hiter in precej nenatančen način pokažejo kateri gumbi so namenjeni za upravljanje vseh različnih funkcij na avtobusu.

Sama vožnja avtobusa ni nič posebnega, na tipkovnico je voziti precej nerodno, saj je kontroliranje preobčutljivo, je pa toliko lažje voziti na igralni plošček in volan. Težji in zanimivejši del igre postane takrat, ko začnete upoštevati vsa pravila avtobusnega šoferja.

Te so prižiganje in ugaševanje luči na avtobusu, odpiranje ter zapiranje pravilnih vrat in nastavljanje rampe za invalidske vozičke, prodaja pravilne avtobusne karte in še nekaj drugih. Vsaka izmed naštetih potez, v kolikor je bila izvršena pravilno, osreči naše potnike in tako si pridobimo večje število experience točk, kot tudi več denarja.

Igra pa istočasno ocenjuje tudi učinkovitost in pravilnost naše vožnje, kot naprimer:

 • ustavljanje pri rdeči luči
 • pravilna uporaba smerokazov, ko zavijate na in z postaje
 • umirjena vožnja, vožnja po predpisih in točnost

V koliko pa tega ne upoštevamo, pa bomo dobili minimalne experience točke kot tudi počasnejšo rast našega transportnega imperija. Paziti pa moramo, da ne prevozimo rdeče luči, se zaletimo ali kršimo zakona na cesti, saj so kazni kar visoke, saj vas lahko določeni prekrški stanejo tudi več kot 1000€. 

Sam koncept igre je zanimiv in ima veliko potenciala, a žal je v takšnem stanju za leto 2021 žal podpovprečna. Grafično je igra še kar sprejemljiva, a sam dizajn ljudi v mestu kot potnikov so pomanjkljivi. Dialog je ponavljajoč in hoja potnikov je robotska, za češnjo na vrhu torte pa se včasih tudi kje “zataknejo” in ne gredo v ali iz avtobusa tako, da dobimo penale.

Vožnja avtobusa je simplistična, saj so presenetljivo hitro občutljivi na pospeševanje in zaviranje.  Se pa splača biti pazljiv, katero znamko avtobusa si vzamemo, saj ima vsak različen obračalni krog, število sedežev in število stojišč. Me pa moti, da niso dodali še opcije za tankanje, saj trenutno je količina goriva neomejena.

Kljub temu, da je moja izkušnja igre bolj negativna kot pozitivna, sem še vedno ljubitelj simulatorjev, saj so perfekten način za preganjanje dolgočasja ali za igranje med gledanjem serije. Upam, da podjetje StillAlive Studios ne obupa nad igro in izda še nekaj popravkov in dodatkov, saj menim, da bi lahko igra z večjo mapo, malo lepšo grafiko in bolj tekočim gameplayjem prekosila priljubljenost Eurotruck Simulatorja. 

No, v kolikor pa ste izrazit ljubitelj Bus Simulatorja 16 ali 18 ter je to koncept, ki vam je na kožo pisan, vam novejšo različico priporočam, saj je boljša kot pa njen predhodnik – vsem drugim pa bi priporočil, da počakate nekaj mesecev in igro preizkusite, ko bo brez dvoma na voljo bodisi po smešni ceni na kakšni razprodaji ali celo zastonj na Epic Clientu.


Bus Simulator 21 Day One Edition igra za XBOX ONE

49,99 €

Continue Reading

Igre

Riot umika /all chat

Published

on

Poslovite se od znamenitega /all chata. Riot se je odločil, da možnost nagovarjanja nasprotne ekipe dela več škode kot koristi.

Riot se je letošnje leto večinoma osredotočal na vedenjske sisteme znotraj igre, kot sta AFK-janje in intanje. Sedaj pa so svoje moči uprli v zamejevanje verbalne zlorabe, ki se kaže za vse večji problem. Riot dela tudi na številnih spremembah, s katerimi bi to težavo sistemsko rešili tako na ravni igre kot razvijalca. 

S popravkom 11.21 bo onemogočimo komuniciranje z nasprotno ekipo v vseh matchmade igrah. Kot opozorilo, onemogočena je samo /all chat funkcija, ker pomeni, da bo nasprotna ekipa še vedno lahko slišala in videla vaše čustvenčke in champ mastery (razen če so utišani), pa tudi ponavljanje CTRL+1/2/3/4 akcij. End of Game chat ostaja za obe ekipi, s svojo ekipo pa se boste lahko še vedno usklajevali po team chatu.

Riot se zaveda, da se verbalno nasilje dogaja tudi znotraj iste ekipe, kar pomeni, da trenutni ukrepi ne bodo izkoreninili slabega obnašanja. Team chat ima pomembno vlogo pri usklajevanju ekipe, zato je potencialna vrednost, ki jo prinaša, izjemno pomembna, čeprav lahko s sabo prinese tudi nekaj negativnih izkušenj.


Metro Exodus Complete Edition igra za PS5

39,99 €

Continue Reading

Igre

O drugi svetovni vojni je še veliko treba povedati

Published

on

Prišla sta dva nova napovednika za naslednjo igro v Cod franšizi – Call of Duty®: Vanguard. Poglejte se predstavitev zgodbe in komentarje ekipe, ki pripravlja igro.

O igri ni prav veliko za povedati, kar zvesti navdušenci še ne vedo. Najnovejši CoD najverjetneje ne bo spreminjal formule, ki igro že skoraj dvajset let drži med najpomembnejšimi franšizami v gamingu.

Zadnji napovednik objokuje naravo vojne in kako grozljiva je a hkrati daje poudarek tudi na vizualni aspekt igre s prikazom mestnega vojskovanja, terena in realističnimi podrobnostmi upodabljanja podvigov skupine vojakov.

“O drugi svetovni vojni je še veliko treba povedati,” je komentiral zgodovinar in pisec Martin K. A. Morgan. Vsaka zgodba ima svoj navdih. Vsak junak ima izvor in Call of Duty®: Vanguard daje tokrat poseben poudarek “nepovedanim” zgodbam druge svetovne vojne. 

Call of Duty: Vanguard izide 5 novembra 2021.


Call Of Duty: Black Ops – Cold War igra za PS4

69,99 €

Continue Reading

Igre

Nintendo 64 igre bo mogoče igrati s 60 Hz

Published

on

Vse Nintendo 64 igre, vključene v paket Nintendo Switch Online + Expansion Pack, se lahko igrajo v različicah v angleškem jeziku s hitrostjo osveževanja 60 Hz. Nekatere igre bodo imele tudi možnost predvajanja izvirne evropske različice PAL z drugimi jezikovnimi možnostmi.

Zbirka iger Nintendo Switch Online + Expansion Pack bo vključevala:

 • Super Mario 64
 • The Legend of Zelda: Ocarina of Time
 • Mario Kart 64
 • Lylat Wars
 • Sin and Punishment
 • Dr. Mario 64
 • Mario Tennis 64
 • Operation: WinBack
 • Yoshi’s Story

Še vedno ni znano, koliko bo stala naročnina na Nintendo Switch Online + Expansion Pack, in še ni konkretnega datuma izdaje, razen informacije “konec oktobra”.

Nintendo Switch Lite Coral Animal Crossing + 3 mesečna brezplačna naročnina na Nintendo Online

289,99 €

Continue Reading

Igre

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition izide kmalu

Published

on

Konec tega meseca Rockstar Games praznuje 20 let od prvotne izdaje Grand Theft Auto III – igre, ki je igralce spustila v razsežno tridimenzionalno metropolo Liberty City z revolucionarnim občutkom svobode in doživetja. Poleg tega, da je Grand Theft Auto III ustvaril novo pot za žanr iger odprtega sveta, se je Grand Theft Auto vzpostavil kot kulturni pojav, skupaj s svojima dvema in prav tako legendarnima naslovoma v seriji Grand Theft Auto: Vice City in Grand Theft Avto: San Andreas.

V čast prihajajoče obletnice bodo vse tri igre kasneje letos izšle tudi za sedanje generacije knzol v Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition za PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S , Xbox One, Nintendo Switch in Rockstar Games Launcher na računalniku. Grand Theft Auto: Trilogy-The Definitive Edition bo vseboval vsestranske nadgradnje, vključno z grafičnimi izboljšavami in sodobnimi izboljšavami igralne izkušnje za vse tri naslove, hkrati pa bo ohranil klasičen videz in občutek izvirnikov.

Poleg tega bo Grand Theft Auto: Trilogy – The Definitive Edition za iOS in Android izšel v prvi polovici leta 2022, v okviru praznovanja 20. obletnice GTAIII lahko pričakujemo še kavalkado posebne opreme, ki jo bo mogoče zbrati v Grand Theft Auto Online.


GTA V Premium Online Edition igra za ps4

29,99 €

Continue Reading

Igre

Preizkušamo civilizacijsko strategijo Humankind

Published

on

Po skoraj desetletju razvoja je podjetju Amplitude Studios s pomočjo družbe SEGA uspelo ustvariti izvrstno 4X strateško igro, ki bo igričarje popeljala skozi zgodovino človeštva.  V tem žanru je vrsto let vladala igra Civilization, ki je dobila tekmeca. Ta igra se imenuje Humankind ali Človeštvo.

Za vse novince strateških iger, ima za vas zelo kompleksen in podroben »tutorial«, kateri vas nauči vse začetne in napredne mehanike, ki jih potrebujemo za uspešno igranje. V kolikor pa raje raziskujete in se učite sami, imate na razpolago samoigralni način. Tako si lahko na velikih mapah izberete od enega do sedmih nasprotnikov, katere bo upravljala umetna inteligenca in se z njimi podate v bitko razvoja populacije. Za bolj vešče in tekmovalne igralce, pa je na voljo tudi večigralni način kjer lahko svoje znanje in spretnosti pomerite z drugimi igralci po svetu.

Igra vsakič ustvari drugačno mapo, zato nima nihče prednosti pri poznavanju lokacij rudnin ali drugih unikatnih surovin katere so potrebne za razvoj. Izberemo lahko tudi dolžino vsake igre z maksimalnim številom potez, kjer najdaljše igre lahko trajajo tudi do šeststo potez na igralca.

Vsak igralec začne z ljudstvom nomadov, kjer je naša naloga nabrati čim več hrane, da se lahko razvijemo in postavimo svojo prvo taborišče. Naš cilj je napredovati v novo, naprednejšo civilizacijo, zato potrebujemo civilizacijske točke. Te pridobimo z doseganjem manjših zastavljenih ciljev. Ko nam uspe doseči dovolj civilizacijskih točk, nam igra ponudi izbiro med desetimi kulturami, ki sodijo v dano časovno obdobje v katerem se nahajamo. Igra vas ne sili v napredovanje, a vam lahko nasprotnik ukrade želeno civilizacijo. Vsaka izmed teh civilizacij ima svoje posebnosti kot so lažje pridelovanje hrane, boljša vojska, hitrejše raziskovanje novih iznajdb in mnoge druge.

Tekom igre bomo morali sprejeti manjše kot večje odločitve. Te bodo povezane z religijo, znanostjo ali pa nam bo mati narava povzročala preglavice. Vsaka manjša odločitev, nam lahko prinese nekaj hrane, vplivnih točk ali zlata, lahko pa škodi stabilnosti in volji naših ljudi. Večje težave, pa lahko pripeljejo do izgube kakšnega taborišča, zaradi napada divjih živali ali izgube kmetije zaradi poplave. Vsaka odločitev s katero se bomo srečali tekom igre lahko ima pozitiven razplet, ampak je vse odvisno od našega ljudstva, surovin in odločitev, v danem trenutku.

Eden izmed ciljev igre je, priti skozi vseh sedem dob človeštva, iz Kamene dobe vse do Sodobnosti. Zmagamo pa lahko na več načinov:

 • Premagamo vse nasprotnike
 • Končamo projekt Mars Colony National Project in pošljemo prve ljudi na mars
 • Raziščemo celotno tehnološko drevo
 • Dosežemo največ točk Slave ob zadnji potezi.

Zame je Humankind kot dih svežega zraka v žanru kjer se iz igre v igro ne dogaja prav veliko sprememb in novosti. A žal ni vse samo v lepi grafiki in prijetnem pristopu. Tekom igre postanejo naša dejanja precej ponavljajoča in v primerjavi s predhodnikom Endless Space ali konkurenčnimi igrami, kot so igre franšize Civilization in Age of Wonder, kjer se lahko dogaja več stvari, je tukaj igranje bolj monotono. 

Vsaka igra ima svoje dobre kot slabe lastnosti, a večino teh slabih lastnosti in pomanjklivosti lahko razvijalci še vedno nadgradijo z posodobitvami in dodatki, zato so možnosti skoraj neskončne. Na tej točki pa bom tudi jaz svoj prvi pogled v igro zaključil. Zato vsi ljubitelji strateških iger, ki si želite poskusiti nekaj drugačnega nikoli ne veste, morda je ravno Humankind to kar iščete, a če iščete drop-in zamenjavo za Civilization, to Humankind trenutno še nikakor ni.HUMANKIND – DAY ONE EDITION WITH STEEL CASE igra za PC

49,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno