fbpx
Connect with us

Igre

Bloodlines 2 drama se nadaljuje

Published

on

Pred tednom dni smo poročali, da Hardsuit Labs (Blacklight: Retribution) ne bodo več vodili razvoja Bloodlines 2. Sedaj je prišla novica, da je zaposlene v Hardsuit Labs prizadel val odpuščanj.

Številni uslužbenci, vključno s posamezniki iz pripovedne ekipe studia, so sporočili, da so čez noč izgubili službo.

“Odpuščena sem bila s položaja pisca v Hardsuit Labs – skupaj s preostalimi na oddelku za pripovedovanje (in številnimi drugimi).”

Po številnih zamikih izida igre je bil avgusta 2020 odpuščen vodja pripovedi. Istočasno je odpoved dobil tudi kreativni direktor, oktobra pa je sledila objava, da je tudi višja oblikovalka pripovedi zapustila projekt.

Trenutno še ni uradnega datuma izdaje za Bloodlines 2, Paradox prav tako ni imenoval naslednika za prevzem projekta.

Razvoj Bloodlines 2 je bil prekinjen za nedoločen čas in prednaročila odpovedana.


Vroča ponudba za gamerje

EMPIRE OF SIN – DAY ONE EDITION PC

39,99 €

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Igre

Roblox toži Rubena Sima

Published

on

Roblox toži kontroverznega ustvarjalca vsebin Rubena Sima zaradi teroriziranja platforme in njenih razvijalcev. 

Korporacija Roblox toži ameriškega youtubarja Benjamina Roberta Simona, bolj znanega na spletu z vzdevkom Ruben Sim, zaradi vodenja “kiber tolpe”, za katero pravijo, da terorizira platformo Roblox in njene razvijalce. Odvetniki Robloxa so v torek vložili tožbo na sodišču v Kaliforniji, kjer trdijo, da Simon spodbuja in izvaja nezakonita dejanja, da bi škodil Robloxu in njegovim uporabnikom. Roblox zahteva  1,6 milijona dolarjev odškodnine.

Simon ima dolgo zgodovino s platformo Roblox, na kateri je že nekaj let prepovedan. A kljub temu še naprej pa dostopa do platforme s “vdiranjem” in uporabo računov, ki so jih ustvarili drugi ljudje. Sim je bil prvotno banan zaradi nadlegovanja uporabnikov in uporabe rasističnih in homofobičnih žaljivk ter zaradi spolnega nadlegovanja in nalaganja fotografij Adolfa Hitlerja, so povedali Robloxovi odvetniki.

Sim naj bi nedavno objavil teroristične grožnje, zaradi katerih je bila začasno ustavljena konferenca razvijalcev Robloxa v San Franciscu. Glede na tožbo so Simon in njegovi privrženci »cybermob« razpravljali o streljanju na sedežu YouTuba iz aprila 2018, v katerem je Simon menda rekel: “Počakajte, da kdo to stori Robloxu”.

Dogodek je bil preložen in prisiljen v začasno zaprtje, medtem ko sta lokalna policija in zasebno varovanje izvedla preiskavo, da bi zavarovala objekt, v skladu s tožbo. Roblox je dejal, da sta preiskava in varovanje RDC po incidentu stala 50.000 $. Simon je od takrat izbrisal veliko svojih tvitov.

Elden Ring – Launch Edition

62,99 €

Continue Reading

Igre

Radiohead je zdaj v Fall Guys, Fortnite in Rocket League

Published

on

Glasbeniki vse bolj odkrivajo pomembnost video iger med mladimi. Razstava Kid A Mnesia je virtualno okolje, ki predstavlja kultna Radiohead albuma Kid A in Amnesiac. V sklopu projekta so ta vikend na voljo tudi Radiohead dodatki in kostumi v igrah Rocket League, Fall Guys in Fortnite.

V Rocket League si lahko priigramo zastavo za naš avtomobil. Fortnite ponuja pesem za predvajanje v lobbyju in zaslon za nalaganje igre. V Fall Guys pa se lahko zdaj oblečete v jokajočega minotavra z naslovnice Amnesiaca.

Zgornji in spodnji del preobleke staneta vsak po pet kron in skupaj tvorita ‘Jukajočega Minotavra.’ To je eno izmed majhnih ročno narisanih bitij, ki jih ves čas vidite v zapiskih Radioheada – mala pošast s zašiljenimi ušesi, velikimi okroglimi očmi in našpičenimi zobmi.

Kostum je na voljo le še danes, zato pohitite.


Elden Ring – Launch Edition

62,99 €

Continue Reading

Igre

Star Citizen je zbral več kot 400 milijonov dolarjev donacij

Published

on

Star Citizen je večigralska simulacijska igra za vesoljsko trgovanje in boj, ki je v razvoju od leta 2011. Razvijalec Cloud Imperium Games je igro najavil 18. oktobra 2012 z uspešno kampanjo Kickstarter, s katero so si želeli zbrati 2 milijona ameriških dolarjev.

Skoraj deset let kasneje Star Citizen še vedno zbira prostovoljne prispevke, ki so ta vikend dosegli več kot 400 milijonov dolarjev. Star Citizen je tako postal drugi najbolj podprt projekt množičnega financiranja. Prekaša ga samo Blockchain projekt EOS.IO, ki je skupno zbral 4,1 milijarde dolarjev.

Podatki na spletni strani Star Citizen pravijo, da je zdaj več kot tri milijone zvezdnih državljanov, ki prispevajo k uspehu igre. Najmočnejši mesec kampanje v zadnjih šestih mesecih je bil maj 2021, ki je projektu prinesel kar 13.453.609 dolarjev.

Star Citizen je od 19. novembra začasno brezplačen za igranje, radovedni igralci pa lahko preizkusijo več kot 120 ladij. V igri poteka tudi letni Intergalactic Aerospace Expo, na katerem se bo razkrilo šestih novih ladij, vključno z Aegis Redeemer, Ares Ion in Ares Inferno.

Dogodek se je začel tako, da je podjetje Anvil Aerospace v igri predstavilo svoje novo vozilo Spartan, medtem ko bo Argo Astronautics predstavil novo ladjo 25. novembra. Musashi Industrial in Starflight Concern (MISC) se bosta združila za zaključno “veliko presenečenje” 27. novembra.


HALO INFINITE XBOX ONE & XBOX SERIES X

79,99 €

Continue Reading

Igre

Battlefield 2042 med najslabše ocenjenimi igrami na Steamu

Published

on

Nedavno izdana igra Battlefield 2042 si je že prislužila dovolj negativnih ocen, da si je zagotovila uvrstitev na Steamov seznam najslabše ocenjenih iger vseh časov. Sprva so ljubitelji Battlefield franšize nestrpno pričakovali zadnji naslov v seriji, nekateri celo bolj od serije Call of Duty. A beta test Battlefield 2042 je marsikomu razblinil sanje.

Otvoritveni vikend je bil katastrofalen. Igričarji že vrsto let gojijo nezaupanje do EA, zato so ob prvih znakih šibkosti kaj hitro igro obsodili na prezgodnjo smrt.

“Kupil sem različico igre za 110 dolarjev,” se začne eden izmed komentarjev na Steau.

“Igral sem jo 2 dni. Tretji dan me je pozdravilo sporočilo, da sem banan. Obiskal sem spletno mesto EA, da ugotovim razlok in očitno naj bi goljufal. Kasneje sem ugotovil, da je šlo za lažno pozitivno prepoved, ki jo je povzročil Razer Synapse. Šel sem se pritožiti, a se to nikoli ne bo zgodilo. Torej so mi v bistvu vzeli 110 USD, hvala ti EA ♥♥♥♥”

DICE je en dan pred svetovno predstavitvijo Battlefield 2042 izdal majhen popravek, ki je odpravil več težav, s katerimi so se igralci srečali med zgodnjim dostopom. Vsaj še dve posodobitvi bosta objavljeni v naslednjih 30 dneh, je studio povedal v nedavni objavi na blogu. Podrobnosti o teh posodobitvah pa še niso znane.


HALO INFINITE XBOX ONE & XBOX SERIES X

79,99 €

Continue Reading

Igre

Preizkušamo The Smurfs: Mission Vileaf

Published

on

V letu, ko sta izšla dva težko pričakovana 3D platformerja Ratchet & Clank in Crash Bandicoot, je Osome Studio Games ustvaril avanturistično dogodivščino The Smurfs – Mission Vileaf. Tako danes preizkušamo Smrkce z misijo rešiti sovaščane pred zlobnim Gargamelom in njegovimi podlimi načrti.

Tako se naša zgodba začne globoko v gozdu v skriti vasici smrkcev. Naloga igralca je jasna, znebiti se moramo strupenih rož, ki so začele zastrupljati gozd, a na našo srečo sta Ata Smrk in Handy (mojster mehanik) zadevi takoj za petami in sta ustvarila plan, kako ozdraviti vse zastrupljene rastline. Handy je ustvaril prenosljivi stroj po imenu The Smurfizer, medtem, ko je Ata Smrk ugotovil katere vse sestavine moramo najti, da nam bo uspelo preprečiti Gargamelove podle načrte. 

Grafično je igra zelo lepa in liki so prikupno animirani, čeprav se na nekatrih mestih pojavijo slabo osvetljeni predmeti, ki so rahlo prekriti z terenom. Samo kontroliranje smrkcev je enostavno. Imamo super obrazložene tutoriale in skozi zgodbo spoznavamo različne mehanike. Glavni cilj naše misije je vedno jasen, najti sestavine potrebne za izdelavo zdravilnega prahu, a vsak predel mape ima še neobvezno nalogo. Najdemo lahko vse skrite predmete in ozdraviti vse zastrupljene rastline v določenem predelu. Vse skupaj se zdi dokaj enostavno, poškropimo zdravilo, se prebijemo skozi mapo in poberemo kak collectible.

Da nebi bilo preveč pusto so dodali tudi manjše pošasti, ki nam dosego cilja otežujejo. A malih zverinic je vedno več. Za osnovne je dovolj, da jih samo poškropimo, večjim pa moramo skočiti na glavo medtem ko ti na nas streljajo. Se pa najdejo tudi nasprotniki v katere se moramo zaletavati, jih morda tudi ustreliti ali prelisičiti z močjo sesanja naše napravice, da se le ti nehajo premikati po tleh. V kolikor naletimo na eno ali morda dve sorti nasprotnika še bitka ni težka, a pozneje v igri nas napade nekoliko več in vsaj dva vsake sorte, se pa kar hitro zgodi da nas ti premagajo.

Seveda ima naš Smurfizer posebne zmožnosti, ki jih odklepamo z napredovanjem skozi igro, ki pa jih lahko dodatno še izboljšamo pri našem mojstru mehaniku, v vasici. Sposobnosti kot so jadranje po zraku, dvojni skok, hitro premikanje, sesanje ovir in sesanje z izstreljevanjem nasprotnikov in njihovih izstrelkov.

Potrebno je izpostaviti tudi, da v The Smurfs: Mission Vileaf dobijo priložnost vsi očetje, bratje, sestre ali fantje, saj lahko pomagajo pri tej dogodivščini. Ta poleg običajnega igralnega načina omogoča tudi t.i. co-op”, a z manjšo spremembo, saj namesto drugega smrkca igramo manjšega robota, ki pa je neuničljiv. Večina platformerjev ali 3D platformerjev je namenjena mlajšemu občinstvu, saj imajo igre starostne omejitve od dvanajst let in manj.

Bila sem deležna ogromno zabave in smeha skozi celotno igro. Dialog je poln smrkastičnih trenutkov, a se v igri žal najdejo trenutki, ki me preprosto frustrirali. Samo platformanje v igri je zabavno, a frustrirajoče, saj moraš za določene podvige biti zelo natančen, drugače vam na marsikatero mesto ne bo uspelo priti. Prav tako se za vse “lovce dosežkov” najde kar nekaj stvari, saj najti vse zbirne predmete in ozdraviti vse bolne rastline ni mali zalogaj in vam bo vzelo kar nekaj časa.

V igri je ogromno vsebine, skozi katero vas bo spremljal lepo zasnovan svet z prikupnimi liki, s katerimi se boste podali v zabavno smrkastično avanturo skozi različnih svetov. Za najmlajše bi igra znala biti na določenih mestih rahlo pretežka, zato pride v poštev tudi zgoraj omenjen co-op mode, kjer se lahko kadarkoli v igri pridružimo in pomagamo skozi težji del. V kolikor želite razveseliti svoje najmlajše ali otroka v sebi je to super igra. 


Kingston Mikrofon HyperX QuadCast za PC, PS4, Mac

119,99 €

Continue Reading

Igre

Brezplačno si prenesite Tom Clancy’s Splinter Cell Chaos Theory

Published

on

Tretja igra v seriji Tom Clancy’s Splinter Cell je na voljo brezplačno preko portala Ubisoft Connect.

V igrah igramo kot, Sam Fisher, visoko usposobljen agent izmišljenega pododdelka za tajne operacije znotraj NSA, ki so ga poimenovali “tretji ešalon”. Splinter Cell so bile od nekdaj priljubljene med igričarji, a zadnji naslov v seriji je bil Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist iz leta 2013.

Do naslednjega tedna lahko tudi sami postanete del Splinter Cell hype in si naložite brezplačno kopijo Tom Clancy’s Splinter Cell Chaos Theory na Ubisoft Connect PC. Leto je 2008. Izpadi električne energije se širijo po vsem mestu … borzna sabotaža … elektronska ugrabitev nacionalnih obrambnih sistemov … vse kaže, da gre za informacijsko vojskovanje.

Svojo brezplačno igro lahko prenesete preko na Ubisoft Connect PC od 17. novembra ob 14.00 do 25. novembra ob 15.00 (po našem času). Ko igro prenesete jo boste lahko igrali kadar koli, saj se za vedno doda v vašo digitalno knjižnico.


TOM CLANCY’S RAINBOW SIX: EXTRACTION – DELUXE EDITION igra za XBOX ONE & XBOX SERIES X

87,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno