fbpx
Connect with us

Oprema

Microsoft in Bethesda tik pred uradno združitvijo

Published

on

Evropska komisija odobrila pogodbo med Microsoftom Bethesdo brez dodatnih pogojev. Čeprav to še ne pomeni zaključka posla, je pomemben zadnji korak, preden se družbi združita.

Odločitev je bila sprejeta 5. marca, primer pa naj bi ustrezal merilom iz 6. člena Uredbe EU o združitvah, ki poudarja, da združitev ne povzroča resnih dvomov o združljivosti s skupnim trgom. Z drugimi besedami to pomeni, da EU združitev podpira.

Pridobitev podjetja Bethesda s strani Microsofta je vroča tema razprav že od napovedi pred skoraj šestimi meseci. Kakšni so Microsoftovi načrti glede ekskluzivnosti še ni znano, vendar smo prepričani, da bomo po zaključku dogovora kmalu dobili odgovore na naša vprašanja. 

Za obstoječe igralce Xbox je to začetek neverjetno razburljivega potovanja. Za vse ostale je to morda končno tisti korak v pravo smer, ki je potreben za pridružitev Xbox družini.


Vroča ponudba za gamerje

Boxshot Wizard file used for creating global boxshots

MADDEN NFL 21 XBOX ONE

69,99 €

Oprema

Vodič: Kako optimizirati kvaliteto mikrofona na gaming headsetih JBL Quantum

Published

on

Sprva je potrebno izpostaviti, da cilj gaming headsetov oz. njihovih mikrofonskih kapsul ni studijsko zajemanje zvoka, ki bi konkuriralo največjim glasbenim zvezdam, marveč zajemanje jasnega, brezšumnega zvoka vašega govora ter s tem zagotavljanje zanesljive igralne izkušnje. Konec koncev je nemogoče zajeti isto globino zvoka na mikrofonu s premerom nekaj milimetrov ali studijskim z nekaj desetkratnikom le-te.

Če iščete globino zvoka in širok frekvenčni zajem, je edina rešitev kondenzatorski mikrofon z veliko diafragmo, a le-ti istočasno pobirajo tudi zvoke iz okolice – kliki na mehanično tipkovnico, brnenje ventilatorjev računalnika in konec koncev tudi glasna okolica bodo vsi vplivali na zajem. Če pa bi radi zagotovili jasno komunikacijo, brez nepotrebnih motenj, ki bo odstranjevalo šume in zagotovilo perfektno jasen zajem zvoka, so pa mikrofoni na JBL Quantum izdelkih ustvarjeni točno za to nalogo.

Na JBL Quantum gaming headsetih so optimizacije za kristalno jasno zvočno komunikacijo že vgrajene v sam mikrofon – ni potrebno posebej inštalirati nobenega ločenega programa ali česa ločeno konfigurirati, saj so za to poskrbeli že pri proizvajalcu, ki je verjetno eno najbolj prepoznavnih imen na področju audio opreme, ki se specializira za to že od leta 1946. Vseeno nam v uporabniškem vmesniku omogočijo možnost nastavljanja občutljivosti mikrofona in stopnjo t.i. sidetone ali prisotnosti našega mikrofona v lastnih ušesih, ki marsikateremu gamerju pomaga pri bolj efektivni komunikaciji.

Če pa želite uporabljati mikrofon vgrajen na vaš gaming headset za ustvarjanje vsebin, je pa v programskem orodju OBS Studio moč nastaviti nekaj ključnih parametrov oz. efektov, s katerimi boste zajem zvoka približali t.i. broadcast kvaliteti, in sicer bo potrebno nastaviti:

  • Kompresor: Orodje, ki avtomatsko stiša najglasnejše dele vašega govora in ojača najtišje dele ter s tem zmanjša dinamiko zvoka, kar zagotavlja boljšo gledalsko izkušnjo.
  • Noise gate: Medtem, ko imajo JBL Quantum že vgrajeno izenačevanje šumov iz okolice pri zajemu, je še en nivo zmanjševanja le-tega lahko zelo koristen pri popolnem odpravljanju neželenih zvokov iz okolice.
  • Limiter: V primeru, da vas nekaj v igri prestraši, je vznemirjenje v našem glasu edina jasna stvar – ki se pa pogosto izraža v vzklikih ali krikih. Le-ti so pogosto bistveno glasnejši od našega siceršnjega govora in medtem, ko se uho v resničnem življenju zelo dobro prilagaja tovrstnim spremembam, pa ob elektronskem zajemu in predvajanju postane bistveno bolj moteče, če ne celo digitalno popačeno zaradi t.i. clippinga. Limiter nam tu ključno pomaga ter odreže vse zvoke, glasnejše od prednastavljenega nivoja.

JBL Quantum 300 Black žične slušalke

79,99 €

Continue Reading

Oprema

Objavljeno partnerstvo med Fanatec in Gran Turismo, ki vodi k razvoju novih dirkalnih zunanjih naprav

Published

on

Fanatec, vodilna blagovna znamka na področju simulacijske dirkalne opreme, je napovedala novo partnerstvo z Gran Turismo, v katerem bosta skupaj razvijali novo dirkalno periferno opremo, ki bo uporabljala napredno haptično tehnologijo. Podjetje upa, da bo sodelovanje pripomoglo k zmanjšanju razlike med simulacijskim dirkanjem in dirkanjem v resničnem svetu.

Fanatec je v preteklih letih uvedel več pomembnih novosti na področju simulacijskih dirkalnih iger ter preko partnerstev z vodilnimi avtomobilskimi proizvajalci in svetovno znanimi dirkalnimi serijami pripomogel k večji ozaveščenosti o sim dirkah. Dirkalne simulacije so danes postale sestavni del sodobnega avtomobilskega športa.

»Kazunori Yamauchi je vrsto let premikal meje na strani programske opreme in igral veliko vlogo pri popularizaciji sim dirk. Zdaj smo združili moči s skupnim ciljem, da še naprej združujemo virtualne in realne dirke. V pripravi imamo nekaj razburljivih projektov in komaj čakam, da vidim, kako se bodo obnesli v Gran Turismu,” je delil Thomas Jackermeier, izvršilni direktor Endor AG.

Producent serije Gran Turismo Kazunori Yamauchi je o sodelovanju povedal: “Fanatec je že vrsto let na vrhu tehnologije simulacijske strojne opreme. Čeprav sta kakovost in zmogljivost njihovih izdelkov impresivna, nas najbolj privlači njihova želja po inovacijah v avtomobilskem športu. Polyphony Digital in Fanatec imata isti duh in dolgoročne ambicije in resnično sem navdušen nad tem, kar lahko ustvarimo skupaj.”


F1 2021 igra za PS4

69,99 €

Continue Reading

Oprema

Preizkusili smo gaming stol Sparco Gaming Stint

Published

on

V vrhunskem motošportu je ime Sparco sinonim za vrhunske avtomobilske sedeže. To italijansko podjetje pa očitno vidi prihodnost tudi v svetu videoiger in tako je luč sveta ugledala njihova prva rešitev za navdušence nad simulacijami vožnje, e-športnike in vse druge, ki preživijo večidel njihovega dneva sede. Pa so razvili kaj drugačnga, ali je to le še eno podjetje, ki na kitajske stole lepi svoje nalepke? Jim je uspelo prenesti izkušnje ergonomije, varnosti in udobja iz sveta bencinskih hlapov v virtualnega? Oglejte si video.

Opis proizvajalca:

  • Naslonjalo je z zasnovo, ki jo je navdihnil Sparco® R333, popolnoma preoblikovano za izboljšanje udobja zadrževalnega prostora na ramenih: njegov odsek dejansko spominja na najnovejše sedeže Sparco za superšportnike, kar povečuje občutek trdnosti in podpore.
  • Sedež STINT se ponaša z novim sistemom Sparco® AIRFLOW, ki zahvaljujoč sedežnemu paketu iz satjastega zračnega materiala v kombinaciji s plastjo satja zagotavlja maksimalno zračnost in bistveno zmanjša potenje.
  • Sedež STINT je serijsko opremljen z novimi kolesi Pro Caster, ki jih je mogoče zakleniti, ki zmanjšujejo trenje in hrup pri premikanju, ter uporabo na kateri koli površini. Kot v celotni ponudbi sedežev Sparco Gaming so tudi zgornje značilnosti dopolnjene z mehanizmom za preprečevanje kotaljenja, 4D nasloni za roke, 150 ° ležanjem in mikrometrično nastavitvijo ledvenega dela, da se olajšajo dolge igralne seje in poveča igralna zmogljivost.
  • Opozorilo: tega sedeža ne smete uporabljati v avtomobilu in ni avtosedež.

SPARCO Grip črno-rumen gaming stol

319,00 €

Continue Reading

Oprema

Vodič: Nastavljanje zvočnih profilov na JBL Quantum headsetih

Published

on

Če želiš izvedeti, kako nastavljati zvočne profile tako, da bodo ustrezali tvojim preferencam in istočasno dobiti informacijo o možnostih uvažanja uporabniških profilov na gaming headsete JBL Quantum, beri dalje.

Kot se za serijo vrhunske gaming periferije spodobi, so JBL Quantum opremljene s programsko opremo QuantumEngine, v katerem si lahko nastavite vse, kar vam srce poželi – od osvetlitve z efekti, občutljivosti mikrofona, prostorskega zvoka, kot tudi zvočnih karakteristik in uporabniških profilov.

Tako so pri audio specialistih JBL ustvarili 7 prednaloženih zvočnih profilov, in sicer lahko izbirate med opcijami poudarjenih basov, zmanjšane prisotnosti nizkih tonov, boljše razločnosti zvoka, nevtralnega odziva, profil specializiran za igralce prvoosebnih strelskih iger, poudarjene visoke tone in nastavitev za igralske maratone, ki ne utrudijo vaših bobničev. Vsekakor pa je opcija, da si poudarite ali znižate volumen katere izmed želenih frekvenc vedno na voljo in si lahko shranite profil po meri.

Uporaba je v praksi super enostavna – le s kurzorjem se sprehodite preko t.i. dropdown menija, kliknete na zvočne profile ter izberete želeno nastavitev izenačevalnika zvoka. V primeru, da želite prilagoditi nastavitve vsakega posameznega prednarejenega profila, pa se le pomaknete na levo ter pri posamezni tarčni frekvenci nastavite stopnjo prisotnosti. Če se pomaknete čez polovico navzgor, je ta frekvenca bolj poudarjena, če pa pod polovico, pa nekoliko znižana pri predvajanju zvokov na slušalkah JBL Quantum.

Možnost prilagajanja lastnim preferencam se nadaljuje tudi z uporabniškimi profili, saj če si gaming sistem ali pa headset delite še s kakšnim družinskim članom, ki ima bistveno drugačne nastavitve od vaših, si lahko shranite ločena profila.

Tudi tukaj je uporaba sila enostavna, kliknete na spustni meni, v katerem izberete želen profil ali z dvojnim klikom ustvarite novega ter ga poimenujete po svojih željah. Ob kliku na izbran profil, se nastavitve v trenutku naložijo ter spet ste pripravljeni na nov gaming maraton.

Prav tako vam lahko pride ta možnost še kako prav, če igrate včasih za doživetje, včasih pa profesionalno e-športno – zahteve so v obeh primerih drugačne, a na JBL Quantum gaming headsete se lahko zanesete, da bodo poskrbeli za zanesljivo igralno izkušnjo, kot se tudi spodobi za znamko, ki jo verjetno vsak Slovenec takoj poveže s kvalitetnim zvokom, saj že od leta 1946 proizvajajo izključno zvočnike, slušalke in drugo audio opremo.


JBL Quantum ONE Black žične gaming slušalke

249,99 €

Continue Reading

Oprema

Pripravite se na novi Nintendo OLED Switch

Published

on

Novi model Nintendo Switch OLED bo na prodaj od 8. oktobra za 350 USD. Uradna cena v evrih še ni znana.

Najnovejši Switch model se bo ponašal z večjim 7-palčnim 720p OLED zaslonom. Govorice so sicer nakazovale, da naj bi konzola bila vgrajena z novim čipom Nvidia, a predstavljeni model OLED prikazuje le nadgradnjo zaslona in podpira 1080p resolucijo samo v načinu za TV.

Poleg novega zaslona prenovljeni model vključuje tudi nastavljivo stojalo za igranje na namizju, 64 GB vgrajenega pomnilnika (več kot predhodnih 32 GB), novo postajo z vhodom za ethernet kabel in izboljšan zvok za ročno ali namizno predvajanje. Naprava še vedno ne podpira 4K resolucije.

Nintendo je za The Verge potrdil, da na ni večjih sprememb v procesorju in spominu. “Nintendo Switch (model OLED) nima novega CPU-ja ali več RAM-a od prejšnjih modelov Nintendo Switch,” je povedal predstavnik Nintendo.


SUBNAUTICA & SUBNAUTICA: BELOW ZERO NINTENDO SWITCH

59,99 €

Continue Reading

Oprema

Preizkusili smo gaming headset PDP Gaming LVL50

Published

on

Danes preizkušamo cenovno ugodne žične slušalke, namenjene vsem navdušencev nad Sonyjevim taborom igralnih konzol PlayStation 4 in PlayStation 5, ki so narejene za povezavo v kontroler s 3.5-milimetrskim TRRS konektorjem ter doživljanjem virtualnih bojišč in igrišč brez, da nadlegujete širšo okolico z zvočniki televizije ali monitorja. Pa je odločitev za ta headset smiselna v tem cenovnem rangu, v katerem je najti tudi bolj prepoznavna imena, kot sta Logitech in Razer? Oglejte si video.

Proizvajalčev opis izdelka

Igrajte na visoki ravni in s kristalno čistim zvokom žičnih stereo igralnih slušalk PDP Gaming LVL50 za PS4 in PS5. Pričakujte naslednjo potezo svojega sovražnika. Zagotovite si izboljšano kakovost igranja, ki si jo zaslužite, z neverjetnim udobjem in uravnoteženim zvokom.

Dinamični, 50-milimetrski zvočni enoti visoke ločljivosti poskrbita za jasen, uravnotežen zvok. Pregiben mikrofon, ki eliminira hrup, in gumbi za upravljanje z zvokom na školjki slušalke, ki omogočajo hitre popravke. Z uporabo 3,5-milimetrskega priključka slušalke delujejo s PlayStationovim brezžičnim kontrolnikom. Zaradi lahke konstrukcije in prepustnih ušesnih blazinic je udobje na vrhuncu. Slušalke so licencirane s strani proizvajalca Sony, združljive pa so s Sony konzolami PS4 in PS5.


PDP XBOX One LVL 50 brezžične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno