fbpx
Connect with us

E-športi

Dota 2 skupnost je izdelala popolnoma nov tutorial, ravno v času za anime

Published

on

Z izidom Dota 2 animeja, ki prihaja ta teden na Netflix, je smotrno pričakovati porast v novih Dota 2 igralcih.

Zato se je skupina zagnanih moderjev odločila, da bo naredila povsem novo uvodno misijo (tutorial) za Valvovo zimzeleno MOBA igro, ki je zdaj že na voljo v Steam Workshopu.

“Naš glavni cilj je, da jih [nove igralce] navadimo na igro, jih naučimo mehanike in pripravimo na prvi spopad z boti,” piše v opisu tutoriala v Steam Workshop.

»Poleg tega lahko storimo tisto, česar Valve ne more: neposredno povežemo vire skupnosti, kot so Discord [strežniki], ustvarjalci vsebin in spletna mesta za pomoč igralcem, da se lahko veliko hitreje naučijo igrati Dota 2.

Modderji se sicer zavedajo, da se bo tutorial “zlomil” takoj, ko prišel nov večji popravek za igro. Poleg tega igralci še vedno potrebujejo 30 običajnih iger v Dota 2, preden lahko dostopajo do iger po meri (custom games).

Dota 2: Dragon’s Blood izide 25. marca na Netflixu, Dota 2 tutorial pa je na voljo že zdaj, če se naročite na Steam Workshop.

E-športi

Se bo ustvarila nova G2 League of Legends ekipa?

Published

on

G2 League of Legends ekipa, kot smo jo poznali do sedaj najverjetneje ne bo obstajala naslednje leto. Carlos išče zamenjave za Wunderja, Rekklesa, Mikyxa, Grabbza in Nelsona.

Po tem ko se prvič v zgodovini organizacije G2 League of Legends ekipa ni uvrstila na svetovno prvenstvo v igri, se je G2 Esports odločil, da zamenja določene igralce v ekipi.

Novico je objavil lastnik G2 Esports Carlos “ocelote” Rodríguez Santiago v videoposnetku prek svojega računa na Twitterju, v katerem je povedal, da ekipo najverjetneje zapuščajo top laner Wunder, support Mikyx, bot igralec Rekkles, glavni trener Grabbz in strateški trener Nelson.

“Te spremembe je zelo, zelo težko narediti in verjemite mi, ko rečem, da smo porabili ure … ure in ure notranjega pogovora z igralci, ki ostajajo v organizaciji,” je dejal Rodriguez. “Kot rezultat teh razprav smo se odločili, da bomo iz ekipe umaknili in poskušali prodati Wunderja, Mikyxa, Rekklesa, Grabbza in Nelsona. G2 lstnik je tudi zatrdil, da vse, kar so storili od ustanovitve skupine G2, in vse, kar počnejo zdaj, je namenjeno temu, da zmagajo svetovno prvenstvo v League of Legends.


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

E-športi

Najboljši 1 v 1 League of Legends igralec v Sloveniji je Potato Carl

Published

on

2. oktobra je Slovenija dobila svojega Red Bull Solo Q prvaka, ki nas bo zastopal na regijskem tekmovanju v Berlinu.

Od 13. septembra do 2. oktobra 2002 je potekalo slovensko državno tekmovanje v največjem 1 na 1 League of Legends turnirju na svetu Red Bull Solo Q 2021. Turnir poteka v treh stopnjah: državne kvalifikacije in finale, regijski finale in svetovni finale. Vzporedno s tem bodo potekale tudi mednarodne spletne kvalifikacije, ki bodo vodile tudi v svetovni finale. Državni turnirji drugod po svetu potekajo že od marca 2021, regijski finale je predviden novembra, svetovni pa decembra.

Boj ena proti ena je potekal na mapi Summoner’s Rift. Igralci so se odpravili na top lane, kjer so v spopadu lahko uporabili zgornje grmičke, spodnjih “river bushev” pa ne. Kakor je navadno za 1 v 1 spopade je igro mogoče zmagati na tri načine. Podreti moraš nasprotnikov stolp, doseči 100 creep score, ali pokončati nasprotnika in si pridobili first blood.

Boji med slovenskimi igralci so se navadno razvili tako, da je bolj samozavesten izmed igralcev napadel nasprotnika že na level dva ali pa, da sta oba igralca zbirala pogum in čakala na level 6, preden sta se odločila za napad.

V slovenskih kvalifikacijskih turnirjih in v velikem finalu smo videli kar nekaj veteranov, posebej pa so navdušili nekateri novi obrazi. Med njimi je seveda treba izpostaviti trojico na stopničkah.

Tretje mesto si je po uspešnih kvalifikacijah in neverjetnem finalnem dogodku priboril mladi Mitja “Mordox” Rems. V napeti borbi za tretje mesto se je z nasprotnikom spopadel v zadnji igri skupine poražencev in na žalost izgubil z 0:2. Drugo mesto je zasedel Luka “King” Kralj, ki je v finale prišel zaradi svojih odličnih mehanskih sposobnosti in znanja marksman likov.

Slika: © Siniša Kanižaj

Na koncu se je s Kingom za naslov prvaka potegoval Žan “Potato Carl” Gornik, ki je s pomočjo nenavadnih izbir likov in agresivne taktike zmagal veliki finale z rezultatom 3:2.

Vsi udeleženci Red Bull Solo Q velikega finala, so prejeli poimenski dres in seveda paket najbolj priljubljene energijske pijače. Zmagovalec Potato Carl za svoj podvig prejel 500 € nagrade, King si je za za 2. mesto proboril 300 €, Mordox pa si je za 3. mesto prislužil 200 €.

Potato Carl se bo kmalu pomeril skupaj z ostalimi prvaki regije, če pa se bo tudi takrat dovolj visoko uvrsti, bo lahko prišel celo na svetovni oder ter zmagal možnost udeležitve na letošnji League of Legends All-Star dogodek. Srečno Žan!


HUMANKIND – DAY ONE EDITION WITH STEEL CASE igra za PC

49,99 €

Continue Reading

E-športi

Hekerji vdrli v Twitch

Published

on

Hekerji naj bi vrdli v spletno platformo Twitch. Javno naj bi objavili gesla uporabnikov, ključe za pretok, izvorno kodo, pa tudi podatke o plačilih in poročila o zaslužku več sto priljubljenih streamerjev.

Twitch osebje je predvčerajšnjem potrdilo, da je prišlo do vdora.

“Izvedeli smo, da so bili nekateri podatki izpostavljeni internetu zaradi napake pri spremembi konfiguracije strežnika Twitch, do katere je pozneje dostopila zlonamerna tretja oseba. Naše ekipe urgentno delajo na preiskavi incidenta.”

Izjava se nadaljuje: “Ker preiskava še poteka, še vedno skušamo razumeti posledice dogodka. Zavedamo se, da ta situacija vzbuja zaskrbljenost, zato želimo na tej točki odgovoriti na morebitna vprašanja, medtem ko se naša preiskava nadaljuje.”

Twitch je tudi potrdil, da so bile ukradene tudi informacije za prijavo na spletno stran. Poleg tega Twitch ne shranjuje celotnih številk kreditnih kartic, zato te niso bile razkrite.


KINGDOM HEARTS MELODY OF MEMORY PS4

63,99 €

Continue Reading

E-športi

Igralci nezadovoljni s sprejemom na The International 2021

Published

on

Začel se je prvi del The International 2021 (TI), največjega ešportnega tekmovanja v igri Dota 2, ki bo letos najboljšim tekmovalcem skupno podelil več kot 34 milijonov evrov.

Turnir je bil prvotno načrtovan od 18. do 23. avgusta 2020 v Avicii Areni v Stockholmu na Švedskem. Zaradi pandemije COVID-19 je Valve začasno preložil dogodek na leto 2021. Ker se gostovanje na Švedskem na koncu ni izšlo, se bo turnir odvijal od 7. do 17. oktobra v Areni Națională v Bukarešti v Romuniji.

Pred dvema tednoma je prišla novica, da bodo morali vsi udeleženci TI obvezno biti cepljeni, iz TI boot campa pa prihajajo novice o okuženih ekipah in pomanjkanju testov. A preblematična organizacija se ne ustavi tukaj. Po spletu že kroži nekaj zelo zaskrbljujočih novic.

Podatki, za nobeno izmed zgodb niso potrjeni. Tudi uradne izjave s strani organizatorjev še ni. Kljub temu, da Redditu se je zbralo že nekaj komentarjev.

Po besedah predstavnika ekipe Team Spirit naj bi menda, ekipe, ki so dosegle visoko število točk v Valvejevi Dota ligi, dobile boljšo sobo. Ekipe, ki so nižje na lestvici, naj bi dobile najslabše sobe, kjer ni dovolj prostora.


SUBNAUTICA & SUBNAUTICA: BELOW ZERO NINTENDO SWITCH

59,99 €

S težavo čakamo, ali se bo Valve odločil, da odgovori na obtožbe. Ter, seveda, kako bo na obtožbe sploh odgovoril.

Continue Reading

E-športi

Japonska dobila svojo prvo ekipo starejših občanov

Published

on

Spoznajte ekipo Matagi Snipers, ki jo v celoti sestavljajo japonski občani različnih spolov.

Ekipo Matagi Snipers sestavlja 10 članov, starih od 61 do 73 let, od tega sta dve mesti namenjeni “mladincem” pod 65 leti starosti. Ekipa je poimenovana po lokalni lovski skupini “matagi”. Kakor ime že pove, bodo igralci svoja prizadevanja usmerili v strelske igre. 

Delež celotnega prebivalstva prefekture Akita, starega 65 let in več, presega 38%, kar je znatno višje od državnega povprečja. Med nedavno tiskovno konferenco za lokalne medije je 72-letni igralec z vzdevkom “gospod Kita” dejal: “Dajem vse od sebe in se zabavam vsak dan. Trudil se bom, da bom postal čim boljši profesionalni igralec.”

67-letna Eba, ena od treh ženskih članic ekipe, se je v Akito vrnila pred tremi leti po dolgih letih življenja v Tokiju. Pojasnila je: “Spoznala sem, da mi je všeč moj rodni kraj Akita, in spraševala sem se, kako bi lahko razširila lokalne čare. Matagi Snipers so se ujemali s tem občutkom in želela sem sprejeti izziv.”

Ekipa načrtuje, da bo svoje igre začela predvajati na YouTubu ali platformi Twitch, najpozneje do konca tega meseca. Od aprila prihodnje leto namerava sodelovati tudi na tekmovanjih in ešportnih prireditvah.


KINGDOM HEARTS MELODY OF MEMORY PS4

63,99 €

Continue Reading

E-športi

Prodaja vstopnic za International 2021 je bila preklicana

Published

on

Moba turnir z najvišjim nagradnim skladom izmed vseh e-športnih dogodkov, bo letos potekal za zaprtimi vrati. International 2021 se bo odvil brez gledalcev v živo.

Valve in Dota 2 ekipa so danes delili uradno izjavo za vse, ki so že kupili ali so se odločali o tem, da bi kupili vstopnice za dogodek. Ekipa je namreč sledila stanju v Romuniji in uvedbi novih lokalnih omejitev v Bukarešti. Da bi zagotovili varnost vseh igralcev, napovedovalcev in produkcijskega osebja, ki sodelujejo na dogodku, se je ekipa odločila, da ustavi prodajo in povrne ceno kupljnih vstopnic za The International 2021. 

“Želeli smo si samo v živo pozdraviti oboževalce na dogodku, vendar tega ne moremo več narediti tako, da bi lahko dali prednost zdravju in dobremu počutju tako članov občinstva kot udeležencev,” je Vavle ekipa zapisala na Dota 2 blogu.

Tistim, ki so kupili vstopnice, bo samodejno povrnjeno celotno plačilo. International 2021 se bo, kot načrtovano, začel 7. oktobra in veselimo se, da bomo na oder pozdravili najboljše ekipe Dota na svetu in izkušnje na spletu delili z milijoni oboževalcev po vsem svetu. 


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno