fbpx
Connect with us

E-športi

ESIC je moči združil z FBI

Alja Šavle

Published

on

E-športna komisija za preprečevanje goljufije Esports Integrity Commission (ESIC) drži svojo obljubo. Po izključitvi 35 profesionalnih CS:GO igralcev januarja v Avstraliji, svoje delo nadaljuje v Severni Ameriki.

Preiskava domnevnega prirejanja tekem na severnoameriški Counter-Strike sceni zdaj vključuje ameriški zvezni preiskovalni urad. Podrobnosti prihajajo od Iana T. Smitha, pooblaščenca za integriteto komisije Esports Integrity Commission, ki je v intervjuju YouTuberjem smash32 potrdil vpletenost FBI.

Smith je dejal, da je urad šele pred kratkim začel voditi enoto za športne stave, ki je dobra, a trenutno še precej neizkušena. Strokovnjake skrbi, da je situacija v Ameriki veliko slabša od tiste v Avstraliji, saj igralce naj ne bi vodil le osebni oportunizem – podkupovali naj bi jih zunanji stavni sindikati.

E-športi

Street Fighter pro Momochi se pritožuje zaradi staranja profesionalcev, ki prevladujejo v igri

Alja Šavle

Published

on

35-letni profesionalni Street Fighter igralec je šokiran nad majhnim številom mladih igralcev, ki prihajajo v vrste japonske skupnosti SFV. Na kvalifikacijski tekmi CPT Japan 1 prevladujejo veterani.

Kariera profesionalnih e-športnikov se navadno konča v poznih dvajsetih letih, a v svetu pretepaških iger se ta številka že bliža štiridesetim. Na ta trend je opozoril japonski igralec Yusuke Momochi, zmagovalec Capcom Cup and Evo turnirjev.

Momochi, ki se je uvrstil med najboljših 8 na turnirju Japan 1, je bil s svojimi 35. leti najmlajši igralec v skupini za poražence, skupaj z veterani Keita “Fuudo” Ai (35), Hiromiki “Itabashi Zangief “Kumada (39) in Daigo Umehara (39) ob njem.

“Sem najmlajši igralec v skupini poražencev. Ta panoga je nevarna. Ali obstaja prihodnost? Skrbi me, to je turnir v borbenih igrah, poln starejših mož,” je po dogodku v svojem Twitch kanalu pojasnil Momochi.

Yusukejeva frustracija izhaja najverjetneje iz njegove želje po razvoju scene, ki zaradi pomanjkanja novih in mlajših igralcev stagnira.


STREET FIGHTER 30TH ANNIVERSARY COLLECTIONPS4

34,99 €

Continue Reading

E-športi

Valve spremenil politiko CS:GO VAC prepovedi

Alja Šavle

Published

on

Igralce, ki imajo pet let ali več prepovedi v igri Counter-Strike: Global Offensive bodo lahko ponovno igrali na tekmah, ki jih sponzorira Valve.

V nedavni objavi na uradnem Counter Strike blogu je Valve naznanil, da je ponovno pregledal svoje smernice za dogodke.

“Do danes igralci niso bili upravičeni do udeležbe na dogodkih, ki jih sponzorira Valve, če so kdaj prejeli prepoved VAC v CS:GO,” pravi Valve. “Te smernice niso bile posodobljene odkar je igra prišla na trg in so bile vse prepovedi CS:GO VAC razmeroma nove. Toda prepovedi VAC so zdaj lahko starejše od osem let. Zato smo se odločili, da jih posodobimo.”

Od zdaj bodo zaradi Valve Anti-Cheat prepovedi iz prireditve diskvalificirani le igralci, katerih prepoved je bila sprejeta pet let pred turnirjem ali če je bila prejeta kadar koli po tem, ko je igralec igral na dogodku, ki ga sponzorira Valve.


MORTAL SHELL PC

29,99 €

Continue Reading

E-športi

Se ešportni dogodki vračajo na oder?

Alja Šavle

Published

on

Overwatch liga potrjuje, da se bodo v kitajski regiji odvili skupaj trije LAN dogodki , ki bodo vključevali večino ekip v pacifiški diviziji.

Dogodki se bodo odvijali med junijem in avgustom, v njih pa bo sodelovalo pet ekip s sedežem na kitajskem, med katerimi so Chengdu Hunters, Guangzhou Charge, Hangzhou Spark, Shanghai Dragons in Los Angeles Valiant.

Igre bodo potekale v manjših prostorih, da bi izpolnjevale lokalne varnostne zahteve, izbrana mesta in datumi so naslednji:

4. do 6. junija: Hangzhou Spark (June Joust)

9. – 11. julij: Shanghai Dragons (Summer Showdown)

7. – 8. avgust: Guangzhou Charge (Countdown Cup)

Kot smo že omenili, se bodo na teh prireditvah pomerile ekipe s sedežem na Kitajskem. V primeru, da imajo tekmo z moštvom iz Južne Koreje, kot so New York Excelsior, Philadelphia Fusion, or ali Seoul Dynasty, bodo kitajske ekipe še vedno igrale na odru, korejski predstavniki pa bodo igrali preko strežnika v oblaku.


OVERWATCH MVP NAHRBTNIK JINX

49,95 €

Continue Reading

E-športi

Svetovno prvenstvo COD za mobilne naprave se začne letos junija z nagradnim skladom 2 milijona dolarjev

Alja Šavle

Published

on

Svetovno prvenstvo COD Mobile World Championship 2021 ima nagradni sklad 2 milijona USD in se bo predvidoma začelo 3. junija 2021. Tako kot prejšnje leto bo tudi letos Sony spet generalni sponzor.

“Navdušenje nad Call of Duty: Mobile po vsem svetu je neverjetno, saj se naši igralci še naprej lepo zabavajo. Kot rezultat lanskega turnirja smo povečali denarne nagrade in število ekip, ki se lahko uvrstijo, zato je še več razlogov, da navdušenci dokažejo, da so najboljši,” je povedal Matt Lewis, podpredsednik mobilne sekcije pri Activisionu.

Kako sodeluješ?

Svetovno prvenstvo Call of Duty Mobile bo odprto za vse po vsem svetu. Vendar pa bo potekalo regionalno v več fazah. Igralci, ki izpolnjujejo minimalna merila za uvrščanje, se lahko udeležijo prireditev v igri in se uvrstijo v regionalne tekme. Igralci lahko sodelujejo tudi prek turnirjev, katerih podrobnosti bo kasneje razkril Activision. Celoten turnir bo predvajan na novo izdelanem YouTube kanalu COD Mobile Esports.


CALL OF DUTY: MODERN WARFARE- DARK EDITION PS4

249,99 €

Continue Reading

E-športi

Nakamura se je opravičil svojim podpornikom

Alja Šavle

Published

on

Hikaru Nakamura se je opravičil šahovski skupnosti zaradi drame z Ericom Hansenom. Dodatno je še sporočil, da po sporu zaradi avtorskih pravic na YouTubu ne bo več sodeloval s Chessbae.

Ameriški šahist Hikaru Nakamura je izdal izjavo v odgovor na dramo med njim in kolegom šahovskega velemojstra Ericom Hansenom, v katerem se opravičuje šahovski skupnosti.

Do napetosti med igralcema je prišlo po kontroverzni hitropotezni igri 27. marca 2021, kjer je napačna komunikacija igralca privedla do tega, da je Nakamura obtožil Hansena, da je zavlačeval – taktika, ko se drugi igralec izogiba matu in namerno pusti, da čas poteče. Čeprav je strategija dovoljena, je šahovska skupnost ne odobrava.

Nakamura je nasprotniku ponudil remi, za katerega Hansen trdi, da ga ni videl pravočasno, kar je sprožilo razdraženo reakcijo prvega, ki je ocenil, da je šlo za primer nešportnega obnašanja.

Situacijo je še dodatno poslabšalo vedenje Nakamurine upravnice YouTube računa Chessbae94, ki je z opominom zaradi kršitve avtorskih pravic uspešno umaknila Hansenov posnetek, v katerem komentira partijo in razlaga svoje razmišljanje.

Nakamura je kasneje Chessbae94 odstavil, v sporočilu za javnost pa povedal:

»Opravičujem se vsem, ki so razočarani nad našim vedenjem. Jasno mi je, da mi šah veliko pomeni in moja strast me na trenutke lahko prevzame. Upam, da lahko vsi [ta incident] pustimo za sabo in se osredotočimo na tisto, kar je najbolj pomembno.”


JBL Quantum 300 Black žične slušalke

79,99 €

Continue Reading

E-športi

Activision bo letos začel s COD Mobile Esports

Alja Šavle

Published

on

Založnik mobilne igre Activision, je na Twitterju objavil dražilnik, ki razkriva, da se COD Mobile Esports začenja letos. Od izdaje oktobra 2019 je igra že precej popularna. Resni igralci pa so le dočakali tudi začetek uradne ešportne scene.

Tweet na uradni strani CODM se glasi: “Pozivamo tekmovalce z vsega sveta! Ste tu?” in prikazuje kratek 28-sekundni posnetek s hashtagom #WeAreCODM.

Poleg objav na Twitterju je bil odprt tudi namenski kanal Call of Duty: Mobile Esports na YouTubu. Na začetku videoposnetka se izpiše “Lani se je rodila tradicija”. Napis se najverjetneje nanaša na svetovno prvenstvo COD Mobile, ki je potekalo aprila 2020, z nagradnim skladom za finale tekme v višini 750,000 dolarjev.

Sodeč po napovedi naj bi mobilna različica prilagodila tekmovalni sistem, ki ga je Activision zgradil za PC verzijo Call of Duty.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno