fbpx
Connect with us

Igre

Preizkušamo Sea of Solitude: The Director’s Cut

Nataša Ujlaki

Published

on

Sea of Solitude je igra, ki je izšla že v letu 2019. Bila je na voljo samo za računalnik, Playstation 4 in Xbox one. V letu 2021 pa so se razvijalci Quantic Dream odločili igro vrniti z več vsebine, ampak samo za Nintendo Switch. Ta čustveno nabita ekskluziva vas bo popeljala na potovanje po morju z čolnom. Zgodba je narejena tako, da se lahko čisto vsak poistoveti z njenim pomenom. Imela je tako velik vpliv na igralce, da si je prislužila nominacijo za »The Games for Impact« in zmagala naziv »Najbolj vplivna igra« na Games for Change Awards 2020.

Kaj prinaša Director’s cut

Nova verzija prinaša s seboj nove izboljšave in dodatke, kot so novi glasovni igralci, popolnoma nov scenarij, foto način in drugi nobel načini kako doživeti Kayino čustveno potovanje. Dialogi si bili ponovno napisani s pomočjo avtorja Stephen Bella in realizirani s čisto novo igralsko zasedbo. 

Naracija me je še toliko bolj pritegnila v igro in sploh nisem hotela prenehati z igranjem. Hkrati sem kar veliko uporabljala foto način, saj je igra prelepa in sem hotela shraniti čisto vsak trenutek. Način je lahek za uporabo in ko vstopiš v njega, se vse v igri ustavi. Edino kar me je zmotilo je skakanje. Bilo je narejeno na čuden način in z lahkoto si lahko »zdrsnil« s še tako sigurnega objekta. Med igro sem lahko iskala razna sporočila v steklenici, ki so dala dodatno razlago zgodbi in odganjala galebe. Na voljo je tudi nekaj skritih dosežkov.

Ko vstopiš v igro izgledajo zgradbe megleno in neostro, kar prinaša prijetno toplino in spominja na morje. Veliko je kontrasta med barvnim in črno belim svetom, kar toliko boljše poda poudarek v zgodbi. Morje izgleda prav strašljivo, kadar je črno. Director’s cut ima resnično veliko dodatkov.

Kayina zgodba

Prvo osebo, ki jo srečamo v igri je Kay. Je oseba, ki jo spremljamo in gledamo kako se razvija skozi celotno igro. Predvsem govori o tem kako osamljena je Kay in vsi ljudje okrog nje. Razne živali in bitja, ki jih srečamo skozi zgodbo, so samo simboličen pomen za vsako osebo, ki jo pozna. 

Tako spoznamo sprva krokarja, ki predstavlja njenega brata Sunny-ja. Ugotovimo, da so ga sošolci zbadali, da je punčka in bili zelo nasilni do njega in posledično tudi Kay. Skozi njegovo zgodbo smo njegove nasilneže odstranili in jih shranili v majhen nahrbtnik. To simbolizira, kako Kay nosi veliko breme. 

Spoznamo tudi njene dvome in strahove, ki se predstavljajo kot črno vodno bitje. Hkrati, ko se vse to dogaja, imata njena starša težave. Neprestano se prepirata in se skoraj ločita. Ugotovimo kako sta se spoznala in kaj je privedlo do tega prezira med njima.

Na koncu zgodbe pa še srečamo njenega fanta, ki se spopada z lastnimi demoni in depresijo ter jo zaradi tega potiska stran od sebe. Spoznamo lepe in grde trenutke, se spopadamo z demoni ter jih poskušamo odstraniti. Na koncu se Kay le odtrga iz teme in se spremeni v čisto navadno punco. Najbolj ganljivi del je na koncu, ko se Kay spremeni in srečamo osebo, ki je enako temačna. 

Kar nam zgodba želi povedati je, da ne glede na vse ovire, strahove in dvome, vedno posije luč na koncu tunela. Zgodba obravnava ogromno težkih tem kot so depresija, anksioznost, občutek nemoči in sem zaradi tega pričakovala bolj temačen konec, ampak sem vesela, da ga ni bilo.

Igra je enostavna in včasih vsebuje kakšne uganke, ki bi lahko bile skozi poglavja težja. Ampak je bolj pripovedno potovanje kot pa, da se mučiš obvladovati mehanike. Čas igranja je štiri ure in vredno svojega denarja. Pri Big Bangu jo lahko kupite že za 29,99€, imate pa na voljo tudi zastonj demo prvega poglavja. Tako, da če je že ne želite kupiti, jo lahko vsaj preizkusite. Priporočam za vse igralce, ki obožujete dobro zgodbo in se radi navežete na like.


SEA OF SOLITUDE: THE DIRECTOR’S CUT NINTENDO SWITCH

29,99 €

Igre

Valvov Portal 2 praznuje 10. obletnico

Alja Šavle

Published

on

Nadaljevanje ikonične miselne igre s portali danes praznuje 10. bletnico izida. Ob posebni priložnosti je skupnost pripravila nov brezplačni dodatek, ki igri doda 25 novih ugank in četrto dimenzijo.

Portal Reloaded je brezplačni mod za igro Portal 2. Skupnost navdušencev je k osnovnim konceptom igranja s prostorskimi portali dodala še uporabo tretjega portala, ki omogoča potovanje med dvema različnima časovnicama oz. sedanjostjo in prihodnostjo. Razmišljanje v štirih razsežnostih je ključnega pomena za reševanje 25 povsem novih miselnih ugank.

Mod je namenjen praznovanju vseh dosežkov franšize in ambicioznemu poskusu, da koncepte osnove igre potisne še dlje. Poleg novih ugank mod vključuje še popolnoma novo govorjeno besedilo, novo glasbo in nove mehanike za reševanje ugank.

Mod je že na voljo v Steam Workshopu. Za igranje potrebujete le kopijo Portal 2 igre.


PORTAL KNIGHTS PS4

14,99 €

Continue Reading

Igre

Street Fighter V pomladna posodobitev prinaša nove like

Alja Šavle

Published

on

Od jutri lahko v Street Fighter V igrate novega lika – Rose italijansko vedeževalko, ki vihti skrivnostno obliko energije, znano kot Soul Power. Ta poteza omogoča Rose, da izvleče tarok karto, da se bodisi izboljša svoje sposobnosti ali oslabi nasprotnike.

Rose se bo prihajajoči ponedeljek končno pridružila izbirnemu zaslonu Street Fighter 5. Njena predstavitev je bila ta vikend predvajana med uradnim napovednikom likov na spletnem kvalifikacijskem turnirju Capcom Pro Tour na Japonskem.

Skupaj z Rose je bil predstavljen tudi nov lik Oro, posvečen pa je bil tudi poseben pogled na četrtega lika, Akiro. Po vrnitvi iz igre Street Fighter III, Oro prihaja opremljen s svojim klasičnim naborom napadov skupaj s peščico novih. Ohrani celo svoj enoročni bojni slog. V nasprotju s SFIII, kjer si je zapečatil eno roko, pa v SF5 med bojem drži svojega novega ljubljenčka – želvo.

Razvojna ekipa se je v predstavitev nazadnje smuknila še nekaj nedokončanih posnetkov novinke SFV Akire Kazama. Še več informacij o Oroju, Akiri in petem skrivnostnem liku prihaja kmalu. Rose bo na voljo za igranje že 19. aprila.


STREET FIGHTER V – CHAMPION EDITION PS4

19,99 €

Continue Reading

Igre

Path of Exile igralci ogorčeni

Alja Šavle

Published

on

Včeraj ponoči je priljubljeni brezplačni RPG izdal svojo najnovejšo razširitev Path of Exile: Ultimatum, v kateri se morajo igralci preizkusiti v kaosu in se odločiti, ali bodo tvegali vse za neizmerno moč. A stvari se niso odvile kot po planu.

Nekaj minut po lansiranju Ultimatuma so se prvi igralci že oglasili na Redditu. Čakalna vrsta za v server je bila nemogoče dolga. Še več, PoE navdušenci so hitro ugotovili, da streamerji niso bili deležni teh težav.

“Vsi smo nekoliko ogorčeni nad dejstvom, da se je [razvijalec] GGG odločil, da bo streamerjem dal prednost pred običajnimi igralci, saj mnoge od nas DC-ja ob prijavi. Osebno sem zelo jezen zaradi dvojnega standarda,” je zapisal Reddit uporabnik businessmanALEX.

“Ne krivim streamerjev – krivim GGG,” nadaljuje uporabnik. “Razumem. S poslovnega stališča, ni dobro, če bi več kot 100.000 ljudi gledalo samo prijavni zaslon (kar je skupna gledanost vseh velikih streamerjev, ki so preskočili vrsto). Istočasno pa menim, da je to pljunek v obraz preostali skupnosti, ki bo zgolj zanetil ogenj proti streamerjem – dvomim, da se jih je večina hotela spoprijeti s chatom polnim jeznih ljudi.”

Chris Wilson, PoE designer je tudi sam na Redditu objavil obsežen prispevek, v katerem naslovi težave, s katerimi so se srečevali tekom zagona nove razširitve. Težava je nastala zaradi migracije likov, ki bi se morala zgoditi postopoma, a se je zaradi “človeške napake” sprožila na dan izida, kar je upočasnilo vpisovanje v strežnike za dve uri. Kot začasno rešitev so razvijalci izključili migracijo.

“To je rešilo težavo s hitrostjo čakalne vrste za približno eno uro. Takrat je strežnik nehal delati in odvrgel večino igralcev, nato pa to nadaljevalo približno vsakih deset minut do konca dneva,” je povedal Wilson.

A igralce je razjezilo nekaj drugega. Dokler oni niso mogli v igro se je peščica streamerjev na Twitchu že zabavala.

“V zadnjem času izvajamo nekaj plačljivega trženja vplivnih igralcev, kar vključuje dogovor, da bi veliki streamerji predstavili Path of Exile svoji publiki za denar, “ je pojasnil Wilson. Dogovorili smo se, da bomo plačali dve uri pretočnega predvajanja, a smo naleteli naravnost v čakalno vrsto za prijavo, ki bo trajala dve uri. To je najboljši približek temu, da bi dobesedno zažgali velik kup denarja. Tako smo se naglo odločili, da omogočimo streamerjem, da obidejo čakalno vrsto.”

Situacija se je do danes popoldne že stabilizirala, kljub temu je veliko igralcev, predvsem pa tudi razvijalci sami, nezadovoljnih s tako nesrečnim razvojem dogodkov.


DIABLO III: ETERNAL COLLECTION PS4

39,99 €

Continue Reading

Igre

Village napovedi se ne nehajo – vse o zadnji Capcomovi predstavitvi Resident Evil franšize

Alja Šavle

Published

on

Capcom pripravlja tri Resident Evil Village demo scenarije pred majsko izdajo. Resident Evil 4 VR se razvija za Oculus Quest 2, Village dobiva Mercenaries način igre, predstavljen je bil tudi nov napovednik prihahajoče CGI serije na Netflixu Infinite Darkness.

Volkodlaki, vampirji in Chris Redfield so predstavljeni v najnovejšem napovedniku za Resident Evil Village.

V naslednjih treh vikendih boste lahko tudi sami doživeli vasico s prihajajočimi časovno omejenimi demo predstavitvami igre, ki vam bodo omogočile 30 in 60-minutno igranje na PlayStation 5, PS4, Stadia, Steam, Xbox One in Xbox Series X/S.

Urnike, za vsak prihajajoči demo je Capcom zbral v priročni sliki.

V Village se vrača se tudi priljubljeni Mercenaries način, v katerem morajo igralci doseči cilj, preden poteče čas. Najnovejša iteracija vključuje trgovca v igri, ki prodaja zaloge, orožje in nadgradnje. Na voljo so tudi sposobnosti, ki povečajo hitrost gibanja, moč orožja, oklep in še več.

Resident Evil: Infinite Darkness serija prihaja julija letos na Netflix. Glavna lika v zgodbi, ki se odvija nekaj let po dogodkih Resident Evil 4, sta Leon S. Kennedy in Claire Redfield.

Nazadnje je Capcom predstavil še Resident Evil 4 VR za Oculus Quest 2, ki ga razvija Armature. Ta različica igre premakne dogajanje v prvoosebno perspektivo. Več podrobnosti bo na voljo v okviru predstavitve Oculus 21. aprila.


Resident Evil 6 igra za PS4

19,99 €

Continue Reading

Igre

Zgodnji dostop MetaHuman Creator aplikacije je na voljo

Alja Šavle

Published

on

MetaHuman Creator, aplikacija v oblaku za ustvarjanje digitalnih ljudi z visoko ločljivostjo v nekaj minutah, je zdaj na voljo v zgodnjem dostopu.

Unreal Engine je na svojem YouTube kanalu objavil posnetek v katerem se z nekaterimi ekipami, ki so ustvarile orodje, pogovorijo o tem, kaj jih je navdihnilo in spodbudilo, da so vložili desetletja v oblikovanje te tehnologije.

Podjetja, kot sta 3Lateral in Cubic Motion, že leta premikajo meje digitalnega človeškega ustvarjanja. Zdaj so v okviru Epic Games tehnologijo potisnili še dlje in omogočili ustvarjanje likov v realnem času. Najpomembneje pa je, da je aplikacija na voljo čisto vsem.

Se želite igrati z nekaterimi resničnimi liki v Unreal Engine? Preizkusite več kot 50 vnaprej pripravljenih, popolnoma opremljenih MetaHumans. Zbirko lahko prenesete neposredno iz brezplačne aplikacije Quixel Bridge.

Prijavite se in se še danes pridružite brezplačnemu programu zgodnjega dostopa. Če pa ste že prejeli potrditev, zaženite aplikacijo MetaHuman Creator na uradni strani unrealengine.com.


WEREWOLF: THE APOCALYPSE – EARTHBLOOD PC igra

49,99 €

Continue Reading

Igre

Ne sprejemajte povabil na Steamu, da vam ne vdrejo v račun

Alja Šavle

Published

on

Hekerji izrabljajo CS:GO in druge Source igre, da kradejo Steam gesla. Preberi si, kako se zaščititi.

Skupina “The Secret Club” je javno razkrila luknjo v sistemu, ki vpliva na vse igre s Source pogonom. Najbolj na udaru so CS: GO igralci. Vdor v račun je mogoče izvesti na različne načine, najlažji med njimi pa je preprosto povabilo v Steam aplikaciji. Valve je bil o tem kritičnem izkoriščanju domnevno obveščen pred približno dvema letoma, vendar težava še vedno ni odpravljena.

Pazite se sumljivih povabil v igro. Ko uporabnik sprejme vabilo v zlonamerno igro, lahko heker takoj sproži postopek za izvajanje kode, s katero si pridobi dostop do celotnega uporabnikovega sistema, kar vključuje lokalne podatke v sistemu ter zagon ali zapiranje katerega koli programa.

Vendar to ni edini način, kako je mogoče izkoristiti luknjo v sistemu. Hekerji lahko gostijo strežnik skupnosti ali zlorabijo izvirne mape, ki jih je skupnost naložila v Steam Workshop.

Trenutno je edini način, da se zaščitite pred tem izkoriščanjem, zavrniti povabilo, takoj ko ga prejmete, ali pa ga preprosto ignorirati.


SPACEBASE STARTOPIA PC

49,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno