fbpx
Connect with us

E-športi

Call of Duty: Mobile Masters 2021 nagradni sklad znaša 100.000 USD

Published

on

Aprila smo poročali o tem, da namerava Activision začeti CoD svetovno prvenstvo za mobilne naprave. Sedaj je prišla potrditev in napoved semi-invitational dogodka z imenom ‘Call of Duty: Mobile Masters 2021.

Dogodek je omejen na igralce iz Evrope in Severne Amerike s skupno 100.000 USD nagrad (50.000 za vsako regijo). Skupaj z nagradnim skladom se bodo ekipe pomerile za zagotovljena mesta na finalu svetovnega prvenstva CODM 2021.

V vsako regijo je povabljenih 16 ekip, ostale pa se jim pridružijo v odprtih kvalifikacijah. Seznami povabljenih ekip še niso razkriti. Vendar bodo povabila obstoječim ekipam poslana predvsem na podlagi lestvice igralcev in nedavnih dosežkov na turnirjih.

Vsi igralci, starejši od 18 let, lahko sodelujejo v odprtih kvalifikacijah tega turnirja, ki so napovedane 29. in 30. maja. Datum in način prijav bo Activision razkril pozneje.


CALL OF DUTY: MODERN WARFARE- DARK EDITION PS4

249,99 €

E-športi

Riot Games razkril mesta, ki bodo gostila svetovno prvenstvo LoL 2021

Published

on

Letošnje svetovno prvenstvo v igri League of Legends se bo odvijalo na Kitajskem. V sporočilu za javnost je Riot Games razkril prve štiri lokacije turnirja – Šanghaj, Kingdao, Vuhan in Čengdu, veliki finale svetovnega prvenstva pa se bo odvil predvidoma 6. novembra v Športnem centru Univerzijade v Šenzenu.

John Needham, vodja globalnega oddelka za ešport pri Riot Games, je komentiral: “Po izjemno konkurenčnem postopku zbiranja ponudb, smo izbrali petih kitajskih mestih. Zdaj smo pripravljeni izpolniti obljubo igralcem z večmestno turnejo za največji ešportni dogodek na planetu.”

Leta 2019 je svetovno gostila Evropa, s finalom v Parizu. Temu je sledila Kitajska leta 2020, po uradni objavi LoL Esports 2019 je bila Severna Amerika prvotno predvidena za leto 2021, a so se Riot Games zaradi posledic epidemije odločili, da si Kitajska zasluži še eno priložnost. Najnovejša napoved je potrdila, da bo leta 2022 svetovno prvenstvo vendarle potekalo v Severni Ameriki.

Vsako od napovedanih mest bo gostilo enega izmed krogov turnirja, podrobnosti pa bodo objavljene naknadno. Ni še znano, ali bodo gledalci lahko tokrat v živo spremljali svetovno prvenstvo 2021.


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

E-športi

Team Vitality Fan Tokens izidejo julija v partnerstvu s Chiliz

Published

on

Francoska ešportna organizacija Team Vitality je objavila, da bo 1. julija 2021 lansirala žeton za svoje oboževalce preko aplikacije Socios.com. Z žetonom si želijo dodatno spodbuditi rast svojih oboževalcev.

Žeton za oboževalce $VIT preide v virtualni obtok 1. julija in skupno šteje 7 milijonov žetonov, ki bodo prvotno na voljo po 2 evra. Team Vitality bo z žetoni za oboževalce opolnomočil svoje navdušence z izbiro edinstvenih in razburljivih nagrad.

Ljubitelji organizacie, ki bodo kupili žetone za oboževalce $VIT, bodo imeli dostop do ekskluzivne vsebine, aktivacij s Team Vitality igralci, kuponov za spletno trgovino, prav tako pa se bodo lahko kot posebni gostje udeležili Team Vitality dogodkov.

“V Team Vitality imamo srečo, da imamo nekaj najbolj kreativnih in najbolj zavzetih oboževalcev v ešportu, in vedno iščemo načine za tesnejše sodelovanje in zagotavljanje novih izkušenj. Socios.com že ima izkušnje z zagotavljanjem inovativne platforme Fan Token za nekatere velike športne in ešportne ekipe, zato smo ponosni, da sodelujemo z njimi,” je pojasnil Nicolas Maurer, izvršni direktor, Team Vitality.


JINX CYBERPUNK 2077 BIGGEST FAN ZIP-UP HOODIE ČRNA M

59,99 €

Continue Reading

E-športi

PashaBiceps na naslovnici poljske revije

Published

on

CS:GO superzvezdnik pashaBiceps krasi naslovnico poljske modne revije ELLE Moški. Poljski predstavnik organizacije Team Liquid je znan po več kot le igrah. Jarosław “pashaBiceps” Jarzabkowski, poljski CS:GO igralec, se je v intervjuju predstavil reviji ELLE Moški.

Jarzabkowski, ali bolje znan kot pashaBiceps, se ne ukvarja samo z ešportom. V članku je povedal o svojem življenju znotraj in izven ešporta. Kakor pravi ELLE, PashaBiceps v resničnem življenju dokazuje, da je gibanje dobro za vse, ne samo tiste, pred računalniškim zaslonom.

33-letnik je sicer že zaključil svojo tekmovalno kariero, a njegova povezava z ešportom in video igrami je še naprej trdna. Trenutno streama za severnoameriško organizacijo Team Liquid, ustvarja vsebine na Twitchu in YouTubu, ki vključujejo CS:GO, napotke za zdrav življenjski slog in odpiranje skrinj presenečenja. 

PashaBiceps je v času svoje kompetitivne kariere bil del slavne poljske skupine igralcev Golden Five, ki je bila priznana kot ena najuspešnejših in najbolj profitabilnih ekip v CS:GO. Jarzabkowski je večkratni zmagovalec DreamHack, ESL in drugih večjih turnirjev.


Ratchet & Clank: Rift Apart igra za PS5

69,99 €

Continue Reading

E-športi

Overwatch League se nadaljuje v živo v Arlingtonu

Published

on

Zmagovalci May Melee Dallas Fuel se bodo 9. julija v živo spopadli z regionalnim tekmecem Houston Outlaws.

Po zgledu kitajskih kolegov, je izvršni direktor Envyja Mike “Hastr0” Rufail potrdil, da bo Dallas Fuel naslednji mesec gostil dogodek v živo na stadionu Esports Arena Arlington. Po uradnih informacijah, ki jih je zagotovil Dallas Fuel, ESA zahteva maksimalno 50-odstotno zasedenost prostora, kar pomeni približno 1.200 sedežev. Vstopnice stanejo 15 dolarjev.

Navijači bodo imeli priložnost prispeti zgodaj na prizorišče in se fotografirati na odru ter si ogledati še dve tekmi Overwatch League, ki se bosta igrali na spletu (Washington Justice proti London Spitfire in Los Angeles Gladiators proti Toronto Defiant).

Ekipa Dallas Fuel je v sezoni OWL 2021 že trikrat igrala proti Houstonu, prvo tekmo je izgubila v uvodnem dnevu 3-2, v kvalifikacijah May Melee in June Joust pa je premagala Outlaws s 3:0.


Battlefield 2042 igra za PC

59,99 €

Continue Reading

E-športi

SonicFox zmagal na prvem LEVO turnirju v Guilty Gear Strive

Published

on

Japonska animirana pretepaška igra Guilty Gear -Strive- je bila uradno izdana pred dvema dnevoma, a se je v njej že izpeljal prvi večji turnir.

LEVO je tedenski dogodek, ki se osredotoča na naslove, kot sta Super Smash Bros. Melee in Guilty Gear XX Accent Core Plus R, od izida novega Arc System Works naslova pa zgleda, da se bo seznam igranih iger povečal za ena.

Največji Strive dogodek prvi vikend po izidu igre je bil severnoameriški turnir za LEVO z vrhunskimi talenti iz različnih naslovov, med drugim: SonicFox, Punk, Supernoon, Cloud805, Reynald, Nitro, Honzogonzo, Daze, Trener Steve, Doza in Shin Paulo skupaj s stotinami ostalih udeležencev.

Severnoameriški LEVO turnir v Guilty Gear -Strive- je uspel doseči 334 registriranih igralcev in skoraj 100 drugih v evropski skupini. Na vrh zmagovalnih stopničk se je povzpel 23-letni SonicFox, predstavnik organizacije Evil Geniuses in večkratni zmagovalec številnih pretepaških turnirjev.

Zdi se, da bo skupni nagradni sklad tega dogodka znašal 1.100 ameriških dolarjev, ki si ga bosta razdelili obe regiji, toda resnična nagrada bo slava, ki jo bo prejel zmagovalec prvega velikega dogodka Strive.


GUILTY GEAR -STRIVE- PS4 igra

59,99 €

Continue Reading

E-športi

CS:GO bo spet plačljiv

Published

on

Counter-Strike: Global Offensive je vedno imel težave s hekerji, boosterji in goljufivci. Težave so se še dodatno začele stopnjevati pred nekaj več kot dvema letoma, ko je igra postala free-to-play. V času ukrepov za zajezitev širjenja okužb so težave dosegle višek. Stanje je postalo tako problematično, da je Valve z zadnjo razširitvijo ponovno postavil ranked igre za plačljiv zid.

Odslej bodo igralci CS:GO, ki niso kupili ali prejeli nadgradnje »Prime Status«, deležni precej omejene izkušnje. Ne bodo mogli igrati ranked iger in ne bodo več del skill groupa.

Igralci, ki niso plačali za omenjeno nadgradnjo, prav tako ne bodo prejeli naključnih predmetov ali XP. Poleg tega igralci ne bodo več mogli dobiti Prime Status samo z igranjem igre. Za popoln dostop do CS:GO bo potrebno odšteti 12,75 €.

Če pa že imate Prime Status, ga boste obdržali, ne glede na to, kako ste ga pridobili. Igralci, ki ga nimajo in ne želijo izgubiti uvrstitve ali skill groupa, imajo na voljo dva tedna od dneva objave posodobitve (3. 6. 2021) za nakup nadgradnje, da lahko obdržijo svoj napredek.

Vzporedno s tem poteka tudi nov val izključitev iz igre. Valve tudi prosi igralce, naj jim pomagajo pri prepoznavanju booster lobijev in računov. To so računi, ki jih posamezniki uporabljajo za vzpenjanje po lestvici v igri ali prodajo takšnih storitev.


GUILTY GEAR -STRIVE- PS4 igra

59,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno