fbpx
Connect with us

E-športi

“Grindanje” ni dobro ne za vas ne za profesionalne ešportnike

Published

on

Specialist za duševno zdravje, Twitch streamer in youtubar dr. K pravi, da je kultura “grindanja” v ešportu škodljiva.

Z dnevnim večurnim igranjem v javnih igrah se v resnici ne izboljšaš. Še več, predolgo dnevno treniranje igralce celo poslabša, saj se zaradi utrujenosti vedno bolj nagnivajo k neoptimalnim potezam, gibom in odločitvam, kar lahko vodi v izjemno slabe navade.

Dr. K, ki svoje nasvete deli preko YouTube, občasno pomaga tudi kot zunanji specialist raznem ešportnim ekipam in organizacijam. Pravi, da le s težavo prepriča igralce in trenerje, da je grindanje, torej brezglavo ponavljanje in igranje ene in iste vsebine, v resnici škodljivo. Igranje več kot 12 ur na dan ne pomaga, še več, vodi lahko do preobremenitev, izgorelosti in oškodovanja kognitivnih funkcij igralcev na tekmah, ki so dejansko pomembne.

Več prakse ni enako kot dobra praksa. Tako razmišljanje je že ustaljeno v svetu tradicionalnega športa, a se med ešportnimi ekipami šele razvija.


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

E-športi

Ste že naveličani novic o ženskih Valorant ekipah?

Published

on

Zdi se, kot da nas vsak dan spremljajo novice o novi ženski Valorant ekipi. Zgleda, da je VALORANT Champions Tour (VCT) Game Changers res spremenil pravila igre in postavil nov steber v ešportu.

VALORANT Champions Tour (VCT) Game Changers je celoletni program, katerega cilj je ustvariti nove priložnosti in izpostaviti ženske, ki želijo sodelovati v VALORANT ešportu, s kombinacijo dogodkov v skupnosti in vrhunskih tekmovanj. Tekmovanja se odvijajo v Severni in Južni Amerika ter regijah EMEA in APAC.

Vse kaže, da je to naslednji veliki turnir, v katerega se splača vlagati, saj se v Valorant preusmerjajo tudi ekipe iz drugih strelskih iger.

Ženska CS:GO ekipa XSET je zapustila svojo organizacijo, da bi nadaljevala kariero znotrej Valoranta.

Ekipo sestavljajo nekatera največja imena v zgodovini tekmovalne scene žensk v igri CS:GO. Ekipa je na vseh turnirjih, na katerih je sodelovala, pokazala neverjetno uspešnost, rezultat na vsaki mapi je zaključila pozitivno ter je do sedaj ostala vedno neporažena z 21-0. Ekipa Xset ostaja skupaj, a se iz severnoameriške regije seli v evropsko, kjer išče novo organizacijo, ki bi jo podprla.

Naslednji Game Changers turnir se bo odvijal v Evropi. Datumi dogodkov so že znani:

27. september – 3. oktober 2021

25. oktober – 31. oktober 2021

15. november – 21. november 2021

Oba dogodka v septembru in oktobru bosta odprta kvalifikacijska turnirja, na katerih bo nastopilo do 64 ekip, sestavljenih iz žensk. Vendar bo turnir v oktobru posebna “All-in” izdaja, ki bo omogočala mešane ekipe, če so vsaj trije člani ekipe ženske. Udeleženci se bodo nato potegovali za delež nagradnega sklada v višini 20.000 EUR. Zadnji turnir bo novembra, s skupnim nagradnim skladom 50.000 EUR.


OVERWATCH SERIES 2 OBSESEK BLIZZARD

6,99 €

Continue Reading

E-športi

Alissa Violet toži FaZe Clan – dolžni so ji delnice

Published

on

Priljubljena YouTube in Instagram vplivnicana Alissa Marie Violet Butler, bolj znana kot Alissa Violet, je tožila FaZe Clan. Ameriška ešportna organizacija, ki je sedaj vredna 300 milijonov dolarjev, naj bi ji namreč obljubila svoje delnice.

Alissa želi dokazati, da je FaZe Clan z njo sklenil “ustni dogovor“, v katerem naj bi ji obljubil svoje delnice. A tega dogovora se ne želijo držati.

Tožba je posledica predhodnih težav, v katere so bile vpletene zgoraj omenjene stranke. V skladu s predhodno pritožbo, vloženo leta 2018, naj bi Alissa sklenila pogodbo s FaZe Clan za prenos delnic podjetja Clout Gang, za delnice družbe Hubrick Limited s katero je sodeloval FaZe Clan.

Temu so sledile nove tožbe in pritožbe na tožbe. V skladu z zadnjo tožbo zoper FaZe Clan pa Alissa trdi, da je z njimi sklenila “ustni dogovor”, s katerim je obljubila, da bo umaknila tožbe proti Hubrick Limited v zameno za delnice FaZe Clan. Delnic ni dobila.

Alissin odvetnik Bryan Freedman je povedal, da je Faze Clan je v postopku tožbe, ker je izrecno obljubil, da bo Alissi povrnil strošek, ki je nastal, ko je odstopila Hubrickove deleže. “Če bi se Faze Clan preprosto držal obljube,” pravi Freedman, Alissi ne bi bilo treba tožiti Faze Clana.”

Kot odgovor na tožbo je FaZe Clan na splošno in posebej zanikal vse obtožbe, ki jih je podala Alissa. Izvršni direktor FaZe Clan Lee Trink je tudi povedal, da so prepričani, da se bodo stvari rešile sporazumno.


FUNKO POP GAMES: HALO INFINITE – MARK VII W/ COMMANDO RIFLE FUNKO DECO

16,99 €

Continue Reading

E-športi

MsDirtyBird se je vrnila kot voditeljica oddaje

Published

on

Na začetku meseca smo poročali, da je Rocket League ustvarjalka vsebine MsDirtyBird več mesecev lagala o tem, da ima raka. Sedaj se vrača kot gostiteljica ešportne oddaje.

Slips, spletno mesto za družabne stave, je v petek prek svojega Twitter profila objavilo, da se bo MsDirtyBird pridružila njihovi tedenski reviji Unscripted kot gostiteljica druge sezone. A internet ni tako hitro pozabil njene napake. Komentarji o odločitvi organizacije, ki jo je sprejela so se pojavili že na Twitterju in Redditu.

“Kar sem storila, je bilo popolnoma odf*kano in se ne bi smelo nikoli zgoditi,” je v opravičiju za javnost povedala MsDirtyBird. “Neverjetno mi je žal za to, kar sem storila, za vse laži, za vse, ki sem jih prizadela, za vse, ki sem jih razočarala. Za vse mi je žal. Za to ni opravičila.”

Svoje opravičilo je zaključila z zahvalo Slipsu, ki ji je dal “drugo priložnost”, ki jo potrebuje, saj želi biti iskrena v skupnosti in odprta za vsa mnenja.


LOGITECH G903 brezžična gaming miška

184,99 €

Continue Reading

E-športi

Udeleženci The International 2021 bodo morali biti cepljeni

Published

on

Za vse, ki si bodo želeli ogledati, tekmovati v ali sodelovati v The International 2021 veljajo strogi pogoji. Najstrožji med njimi je nedvomno popolna precepljenost sodelujočih.

Letno prvenstvo v igri Dota 2 je eden največjih ešportnih dodkov na svetu, ki ga letos Valve organizira v sodelovanju s PGL, priznanim podjetjem za ešportne dogodke iz Romunije s skoraj dvemi desetletji izkušenj.

Turnir se bo izvedel na fizični lokaciji pred občinstvom, vstopnice za glavni dogodek v Bukarešti v Romuniji pa bodo naprodaj od 22. septembra 2021. A za vse udeležence dogodka je Valve postavil stroge zahteve.

“Naša prizadevanja, da bi bil ta dogodek varen za vse vpletene, vključujejo nekatere dodatne zahteve za tiste, ki se odločijo za udeležbo,” je povedal Valve, poleg tega, pa so izpostavili še, da:

  • Vsi udeleženci dogodka v živo morajo biti popolnoma cepljeni in nositi maske.
  • Dodatni protokoli bodo vzpostavljeni, da bodo vsi na dogodku čim bolj varni.
  • Udeleženci morajo preveriti, ali obstajajo dodatna pravila in omejitve za njihovo mesto/državo izvora.

Generalni direktor PGL Silviu Stroie se je strinjal z odločitvijo in dodal, da bodo vsi prihajajoči dogodki PGL leta 2022 od udeležencev zahtevali potrdilo o cepljenju.

“Trdno verjamem, da je edini način za vrnitev množičnih dogodkov LAN to, da zahtevamo popolno cepljenje prisotnih igralcev, organizatorjev in gledalcev,” je povedal Silviu. “To bo zahteva za vse prihajajoče dogodke PGL 2022.”

International 2021 bi se sprva moral odvijati na Švedskem, vendar je Valve naletel na težave zaradi dejstva, da ešport ni zakonsko priznan kot šport.

Sčasoma, ker Valve ni mogel zagotoviti, da bo dogodek potekal na Švedskem, je kot alternativno lokacijo za dokazano največji ešportni turnir izbral Bukarešto.


SAINTS ROW: THE THIRD – REMASTERED PS4

39,99 €

Continue Reading

E-športi

Ne velikem finalu OWL si bomo ogledali Overwatch 2 spopad

Published

on

Blizzard želi čim prej pozabiti na nedavne, predvsem pa neprijetne dogodke in pozornost preusmeriti v prihodnost, ki zgleda, da ni več daleč. V kratkem si bomo lahko ogledali spopad znotraj nove igre Overwatch 2.

Overwatch liga se končuje in Blizzard želi iz nje izžeti kar je mogoče. Najprej so navdušencem lige obljubili mikavnih 100.000 dolarjev za tisto osebo, ki uspešno napove ekipe, zmage in rezultate končnice lige Overwatch League 2021. Sedaj pa obljubljajo vpogled v Overwatch 2.

V velikem finalu končnice bo predstavljena tudi prva prijateljska tekma v Overwatch 2 med profesionalnimi ešportniki. Med prenosom pa bodo razkrili tudi spremembe, ki jih bosta doživela lika Sombra in Bastion.

Naslednje leto aprila se bo turnir Overwatch League 2022 že odvijal znotraj Overwatch 2, zato bo zanimivo videti, kako so se ešportniki prilagodili na nove tipe igre in preskok iz boja 6 na 6 v petčlanske ekipe, ki ne vključujejo drugega tanka.

Veliki finale je na sporedu 25. septembra, vse dogajanje pa lahko spremljate na uradnem YouTube kanalu Overwatch League.


OVERWATCH SERIES 2 OBSESEK BLIZZARD

6,99 €

Continue Reading

E-športi

Jesse Lingard kupil Rainbow Six Siege ekipo

Published

on

Angleški vezni igralec ekipe Manchester United Jesse Ellis Lingard je odkupil Rainbow Six Siege ekipo in jo preimenoval v JLINGZ esports. Ekipa se bo prihodnjo sezono pomerila v drugi diviziji britanskih in irskih državne lige z upanjem, da se bo le vzpostavila v priljubljeni strelski prvoosebni igri.

“Že dolgo spremljam ešport in zdaj je to odlična priložnost, da se mu posvetim,” je za lokalni radio povedal mladi nogometaš.

“Vedno sem rad zamotil tudi izven nogometa. Imam svojo linijo oblačil, ker se ukvarjam z modo, vendar sem se vedno rad ukvarjal tudi z igranjem video iger. Industrija ešporta je zdaj ogromna in veliko ljudi se na vse pretege želi vključili, in komaj čakam, da svoji ekipi pomagam napredovati.”

Jesse je sicer priznal, da se ne prezirano spozna na Rainbow Six Siege, saj je odraščal s FIFA in Call of Duty igrami, a prepričan je, da ga to ne bo ustavilo.

“Rainbow Six Siege je zelo taktičen, vendar mislim, da je na nek način zelo podoben nogometu. Ekipa se mora držati skupaj in trdo delati, da doseže rezultate,” zaključuje Jesse, bo od zdaj naprej, izbiral igralce in trenerje za svojo ekipo.


FUNKO POP GAMES: HALO INFINITE – MARK VII W/ COMMANDO RIFLE FUNKO DECO

16,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno