fbpx
Connect with us

Igre

E3 se nadaljuje – v ospredju Xbox & Bethesda in PC igre

Published

on

Peti dan E3 virtualnega dogodka je bil namenjen PC igram, indie igram, Xboxu, Bethesdi in Square Enix. Napovedi je bilo res veliko, zato bomo izpostavili le tiste, ki so nas najbolj pritegnile. Celoten seznam vseh napovedanih iger lahko najdete tukaj.

Xbox & Bethesda Showcase

Seveda sta bili največji novici za ljubitelje streljačin napovednik Battlefield 2042, ki serijo ponovno vrača v moderno dobo in predstavitev Stalker 2: Heart of Chernobyl, nadaljevanje ukrajinske grozljive uspešnice. A najpomembnejši napovednik večera za vse Tim Schafer oboževalce je bil nedvomno Psychonauts 2, ki v fizične in spletne trgovine prihaja že 25. avgusta.

NAPOVEDNIKI:

Starfield Teaser Trailer

Stalker 2: Heart of Chernobyl – Gameplay Trailer

Back 4 Blood E3 Trailer

Sea of Thieves: A Pirate’s Life – Announcement Trailer

Contraband – Official Announce Trailer

Yakuza: Like A Dragon on Game Pass

Battlefield 2042 Gameplay Trailer

Twelve Minutes Trailer

Psychonauts 2 Trailer

Fallout 76: Steel Reign Reveal

Fallout 76: Expeditions – The Pitt Trailer

Elder Scrolls Online Enhanced Launch Trailer

Party Animals – Official Console Announce Trailer

Hades Coming to XBOX Game Pass

Somerville E3 2021 Trailer

Halo Infinite: Multiplayer Reveal

Diablo ® II Resurrected ™ Street Date Trailer

A Plague Tale: Requiem Trailer

Slime Rancher 2 Trailer

Far Cry 6 Gameplay Trailer

Atomic Heart Trailer

REPLACED | Announce Trailer

Grounded – The Shroom & Doom Update

Among Us 15 Player Lobbies

The Ascent Trailer

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes Announcement Trailer

Age of Empires IV Gameplay Trailer

The Outer Worlds 2 Announcement

Flight Simulator Trailer

Forza Horizon 5 Official Announce Trailer

Redfall

Square Enix Showcase

Square Enix seznam predstavljenih iger je bistveno krajši, tudi pokazal nam ni nič novega z izjemo Guardians of the Galaxy igre, ki nas ni preveč navdušila. Final Fantasy igre I-VI bodo dobile remaster. Nier navdušence bo morda pritegnil Babylon’s Fall, ki odgovarja na vprašanje kaj bi se zgodilo, če bi Dark Souls bila kooperativna igra.

NAPOVEDNIKI:

Guardians of the Galaxy Debut Trailer

Guardians of the Galaxy – Deep Dive

Guardians of the Galaxy – Gameplay

Final Fantasy Pixel Remaster Teaser

War for Wakanda: Avengers Expansion Trailer

Hitman Sniper Premiere Trailer

Babylon’s Fall Trailer

Babylon’s Fall Developer Interviews

Life is Strange Remastered Collection Trailer

Life is Strange: True Colors | Power and Consequence

PC Gaming Show

Iz seznama nekoliko manjših razvijalcev imamo največ upanja za Orcs Must Die 3, predvsem zato, ker je po desetih letih prvi del igre še vedno na seznamu najboljših v Tower Defense žanru. Najmanj pričakujemo od Vampire: The Masquerade Swansong, sodeč po minimalni količini truda, ki ga World of Darkness vlaga v vse svoje sodobne projekte.

NAPOVEDNIKI:

Naraka Bladepoint

Dodgeball Academia

Chivalry 2 Developer Segment

Rawmen Trailer

Dying Light 2 Trailer

Humankind Trailer

They Always Run Trailer

Orcs Must Die 3 Developer Segment

Vampire: The Masquerade Swansong

GIGABASH Trailer

Lemnis Gate Developer Segment

Next Space Rebels

WarTales Trailer

Ixion Exclusive Reveal Trailer

Far: Changing Tides Trailer

Lakeburg Legacies Trailer

Killing Room Floor 2 Trailer

Mech Warrior 5 Developer Segment

Silt Trailer

Hello Neighbor 2 Trailer

Future Games Show

Nazadnje si poglejte še dogodek Future Games Show, kjer je bilo predstavljenih več kot 40 iger različnih formatov, intervjuji z razvijalci in svetovnih premier SEGA, Private Division, Team17 ter XSEED Games iger.


Battlefield 2042 igra za PC

59,99 €

Igre

World of Warcraft igralci protestirali

Published

on

Zvezna država Kalifornija je tožila Activision Blizzard, zaradi razširjenega seksizma in spolnega nadlegovanja med uslužbenci.

Eno izmed največjih imen v gamingu Activision Blizzard se spopada s tožbo. Med uslužbenci naj bi namreč prevladovala “frat boy” kultura, v kateri so ženske stalno izpostavljene spolnemu nadlegovanju, neenakemu plačilu in drugim posledicam.

Dveletna preiskava državne agencije je pokazala, da je družba diskriminirala ženske glede na pogoje zaposlitve, vključno z odškodninami, dodelitvijo dela, napredovanjem in odpovedjo. Vodstvo podjetja naj bi sicer vedelo za težavo, a kljub temu ni sprejelo ukrepov za preprečevanje diskriminacije in nadlegovanja.

Delavke zatrjujejo, da ne morejo napredovati, če obstaja možnost da bi zanosile. Pravijo tudi, da jim sodelavci očitajo, če gredo iz službe po otroke. V enem izmed skrajnejših primerov naj bi moški sodelavko iz dobe za dojenje, ker so potrebovali prostor za sestanek.

Tožba opozarja tudi na žensko uslužbenko Activisiona, ki si je vzela življenje na službenem potovanju s svojim moškim nadzornikom. V pritožbi piše, da je bila uslužbenka pred smrtjo izpostavljena močnemu spolnemu nadlegovanju, ter grožnji, da bodo njene gole fotografije zaokrožile med službeno zabavo.

Kot odgovor na tožbo in obtožbe, je bil v igri World of Warcraft organiziran protest. Pobudo za protest je dala skupina Fence Macabre, role-play guild, ki na strežnikih Wyrmrest Accord in Moon Guard vodi zgodbe o nevtralnih frakcijah. Skupina je tudi zbirala sredstva za dobrodelno organizacijo Black Girls Code, neprofitno organizacijo, namenjeno poučevanju deklet, starih od 7 do 17 let, o računalniškem programiranju in digitalni tehnologiji.

“Nikoli ni lahka odločitev, da za seboj pustimo tako veliko čustveno naložbo,” je o protestih povedal_a Hinahina Gray, namestnik_ca v guildu Fence Macabre. Večina ljudi tukaj je preklicala vojo naročnino. Želeli smo organizirati protest v igri, saj igralcem iz vsepovsod omogočamo, da se nam pridružijo. Ker imamo še čas do poteka naročnine, lahko poskusimo tudi kaj storiti z njim.”

Na družbenih omrežjih je na ducate nekdanjih zaposlenih izrazilo podporo zgodbam, navedenim v tožbi, in v nekaterih primerih tudi potrdili določene podrobnosti. Zdaj je več kot 20 sedanjih uslužbencev Activision Blizzard izrazilo javno nestrinjanje z odzivom Activision Blizzard na tožbo, na desetine drugih pa jih je podprlo protest z repostanjem Tweetov svojih sodelavcev.

Image

JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

Igre

Max Payne praznuje 20. obletnico nastanka

Published

on

Danes je 20. obletnica prve Max Payne igre razvijalca Remedy Entertainment. Kultna franšiza, ki je zaslovela z mehaniko “bullet time”, se je zaključila kot trilogija, o policijskemu detektivu pa je bil posnet tudi film.

V intervjuju za IGN iz leta 2003 je Petri Järvilehto, takrat glavni game designer studia Remedy, povedala, da: “Že v zgodnjih prototipih igre smo razmišljali, da bi moral biti slow-motion sestavni element igranja, saj je bilo preprosto tako kul teči po hodniku z dvema baretkama, ki streljata v počasnem posnetku.”

ikonično podobo detektiva, ki ima dovolj vsega, je populariziral Remedy Entertainment  v igrah Max Payne and Max Payne 2. Od tod tudi izvira Maxova podoba, ki mu jo je posodil Sam Lake, zdaj kreativni direktor Remedyja. Sam Lake in Maxov sinhronizator James McCaffrey sta za privržence igre pripravila presenečenje. Max je za svoj 20. rojstni dan gledalcem poklonil še zadnji notranji monolog.

Tretji del serije je leta 2012 izdal Rockstar Studios ter tako zaključil zgodbo detektiva, ki bolečino preganja z tabletami. Če bi vas zamikalo preizkusiti ikonični bullet time obiščite Steam, kjer trenutno poteka akcija na vse Max Payne igre, ki jih lahko dobite do -70% ceneje.


GTA V Premium Online Edition igra za ps4

29,99 €

Continue Reading

Igre

Ukrajinsko skladišče polno PS4 konzol v resnici FIFA Ultimate Team bot farma

Published

on

Prejšnji teden je ukrajinska varnostna služba (SBU) objavila, da je odkrila obrat za rudarjenje kriptovalut, ki naj bi štel neverjetnih 3800 igralnih konzol. A slike skladišča prikazujejo PS4 Slim enot, ki pa niso idealna strojna oprema za rudarjenje.

Izkazalo se je, da so konzole uporabljali za grindanje igre FIFA Ultimate Team. Sodeč po preiskavi naj bi goljufi s konzolami želeli priigrati valuto v igri in nato povezane račune prodati na črnem trgu.

EA Sports se že leta bori proti preprodajalcem kovancev FUT, saj obstaja ogromno spletnih mest, na katerih lahko kupujete paketke in FUT kovance ter prodajate svoje kovance in celo račune. Črni trg FIFA Ultimate Team je ogromen, kljub temu, da se je EA v preteklih letih močno boril proti njemu.


Electronic Arts FIFA 22 igra za XBOX SERIES X

79,99 €

Continue Reading

Igre

Netflix bo kmalu ponujal tudi igre

Published

on

Velikan pretočne vsebine je v poročilu delničarjem potrdil, da bo svojo ponudbo v prihodnosti razširil v video igre, za katere ne bo dodatno zaračunaval.

Netflix je dejal, da namerava graditi na prejšnjih prizadevanjih podjetja glede interaktivnosti. Ponudba naslovov, ki jih Netflix dodaja k svoji novi storitvi, bo v prihodnosti brez dodatnih stroškov sprva na voljo le za mobilne uporabnike.

“Še vedno smo navdušeni nad ponudbo svojih filmov in televizijskih serij in pričakujemo povečanje naložb in rast v vseh naših obstoječih kategorijah vsebine, a po skoraj desetletju obstoja, menimo, da pravi je čas, da izvemo več o tem, koliko naši uporabniki cenijo igre,” so poročali iz podjetja.

Podjetju video igre niso tuje. Spomnimo se prejšnjih interaktivnih poskusov kot so Black Mirror: Bandersnatch serija in razne Stranger Things igre. Netflix je ustvaril veliko originalnih serij na podlagi priljubljenih video iger serijo in je pred kratkim celo organiziral prvi WitcherCon, na katerem so napovedali razvoj novih oddaj znotraj franšize.


GTA V Premium Online Edition igra za ps4

29,99 €

Continue Reading

Igre

Psychonauts 2 obljublja psihadelično zabavo

Published

on

Prihajajoče nadaljevanje Double Fine izvirnega akcijskega platformerja iz leta 2005 je večje in boljše. Novinarji so že dobili v vpogled testno verzijo Tim Schaferjeve igre. Reakcije so take, kot smo jih pričakovali.

Razputin “Raz” Aquato, izurjeni akrobat in močan mladi jasnovidec, je uresničil svoje vseživljenjske sanje o pridružitvi mednarodni nadnaravni vohunski organizaciji, imenovani Psychonauts! Toda ti super vohuni so v težavah. Njihov vodja se po svoji ugrabitvi obnaša še bolj neobičajno kot ponavadi. A veliko huje pa je, da se v vohunskem štabu skriva dvojni agent.

Kritiki, ki so igro vsaj delno že izkusili so navdušeni. Psychonauts 2, ki združuje domiselne misije in skrivnostne zarote, je platformska-pustolovska igra s kinematografskim slogom in na tone prilagodljivih psihičnih moči. Psychonauts 2 v enaki meri streže nevarnost, navdušenje in smeh, ko igralci vodijo Raza na potovanje skozi misli prijateljev in sovražnikov, da bi premagali morilskega super zlobneža.

Psychonauts 2 izide 25. avgusta 2021.


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

Igre

Kitajski velikan Tencent kupil britanskega razvijalca Sumo

Published

on

Tencent je odkupil britanskega razvijalca video iger Sumo za 1,3 milijarde dolarjev. Kitajski internetni velikan bo tako k svojem arsenalu, ki vključuje uspešnice kot je mobilna različica Call of Duty dodal še Sumojeve dirkalne in snooker igre.

Tencent je po prihodkih drugo največje gaming podjetje na svetu, takoj po Sonyju in si lasti deleže v visoko prepoznavnih igričarskih podjetjih, med drugim takih ki razvijajo Fortnite in League of Legends.

“Kitajski dogovori lahko pomenijo večje regulativno tveganje, vendar ne vidimo nobenega verjetnega odpora ali protiutež,” so povedali analitiki Jefferies, ameriške skupine vlagateljev.

Sumo, ki kot svoje stranke in partnerje šteje Microsoftove Xbox, Amazon Game Studios, Apple, Google in BBC, že od leta 2017.

“Odbor Sumo trdno verjame, da bo podjetje koristilo širokemu Tencentovemu ekosistemu video igre, in dokazalo, da strokovnemu znanju in strateškim virom,” je dejal neizvršni predsednik Ian Livingstone.


SUBNAUTICA & SUBNAUTICA: BELOW ZERO NINTENDO SWITCH

59,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno