Connect with us

Igre

Max Payne praznuje 20. obletnico nastanka

Published

on

Danes je 20. obletnica prve Max Payne igre razvijalca Remedy Entertainment. Kultna franšiza, ki je zaslovela z mehaniko “bullet time”, se je zaključila kot trilogija, o policijskemu detektivu pa je bil posnet tudi film.

V intervjuju za IGN iz leta 2003 je Petri Järvilehto, takrat glavni game designer studia Remedy, povedala, da: “Že v zgodnjih prototipih igre smo razmišljali, da bi moral biti slow-motion sestavni element igranja, saj je bilo preprosto tako kul teči po hodniku z dvema baretkama, ki streljata v počasnem posnetku.”

ikonično podobo detektiva, ki ima dovolj vsega, je populariziral Remedy Entertainment  v igrah Max Payne and Max Payne 2. Od tod tudi izvira Maxova podoba, ki mu jo je posodil Sam Lake, zdaj kreativni direktor Remedyja. Sam Lake in Maxov sinhronizator James McCaffrey sta za privržence igre pripravila presenečenje. Max je za svoj 20. rojstni dan gledalcem poklonil še zadnji notranji monolog.

Tretji del serije je leta 2012 izdal Rockstar Studios ter tako zaključil zgodbo detektiva, ki bolečino preganja z tabletami. Če bi vas zamikalo preizkusiti ikonični bullet time obiščite Steam, kjer trenutno poteka akcija na vse Max Payne igre, ki jih lahko dobite do -70% ceneje.

Continue Reading

Igre

Helldivers 2 zavrača kakršno koli politično debato

Published

on

ZF streljačina Helldivers 2 kljub svoji politični vsebini ne dovoljuje politične debate med igralci. Razvijalci igre Helldivers 2, družba Arrowhead Game Studios, brez milosti banajo vse, ki na spletu izražajo svoje politično mnenje.

Zdi se, da za vsako politično sporočilo v uradnem strežniku Discord igre Helldivers 2 dobiš prepoved ne glede na tvoje politično stališče. Nekateri uporabniki so poročali, da so bili prepovedani, ker so spraševali o dodajanju ogrinjal in zastav v LGBTQ+ barvah v igro. Drugi navajajo, da so bili za komentiranje takšnih vprašanj prav tako kaznovani.

“Zaradi tega, kar bom povedal, so mi prepovedali dostop do Discorda,” pravi eden od igralcev na diskusijskem forumu za igro na platformi Steam.

“Vendar mislim, da to ni tako sporno. Rad bi, da ta igra ostane politično nevtralna. Nekdo v Discordu je predlagal preobleke v barvah LGBTQ. In moj odgovor je bil, da homoseksualno politično ♥♥♥♥ ni del igre.”

Zgornjemu igralcu namreč ne gre v račun, zakaj je dobil prepoved, če je “samo komentiral” (očitno se ne zaveda tona svojega komentarja) izjavo drugega igralca. In ni edini.

Številni komentarji objav na družbenih medijih ali videoposnetkih na YouTubu, ki obravnavajo to vprašanje, poudarjajo, da igra sama vsebuje politična sporočila in bi zato morala omogočati takšne razprave. A stališče razvijalcev je jasno.

Čeprav je igra očitna satira na vojaško-industrijski kompleks, je še vedno le igra, namenjena zabavi. Politika je lahko sicer primerna tema za debato z neznanci na spletu, a strežnik Discord o popularni videoigri v kateri streljaš mrgolazen morda ni idealen kraj za razpravljanje o resničnih dogodkih in razmerah okoli nas.

Continue Reading

Igre

Igro o seriji Invincible si lahko brezplačno zagotovite v trgovini Epic Games Store

Published

on

Toplo priporočamo, da preverite naslednje naslove v Epicovi ponudbi brezplačnih iger. Od 21. marca lahko prenesete igri Call of the Wild: The Angler in Invincible Presents: Atom Eve.

Uživajte v miru in tišini divjine s simulatorjem ribolova v odprtem svetu podjetja Expansive Worlds, razvijalca igre Hunter: Call of the Wild. V igri Call of the Wild: The Angler lahko igralci plujemo po odprtih vodah, da poiščemo popolno mesto za svojo vabo. Tako kot v prejšnjih igrah se živali, ki jih poskušamo ujeti, obnašajo različno, kar nam pušča veliko prostora za eksperimentiranje s širokim izborom palic, rol, vab, trnkov in plovcev. Na voljo je tudi možnost spletnega večigralskega sodelovanja za do 12 igralcev hkrati.

Druga ponujena simulacija je postavljena v svet stripovske serije Roberta Kirkmana Invincible. Invincible Presents: Atom Eve je mešanica pripovednega vizualnega romana in poteznega bojevanja, v kateri igramo kot priljubljena superjunakinja Atom Eve. Igra nam omogoča, da izberemo, kako razvijati sposobnosti Atom Eve, da povečamo njeno moč in odklenemo posebne bojne veščine, istočasno pa nam dovoljuje, da v pogovorih izbiramo tudi njene odgovore in tako vplivamo na zgodbo.

Slika: Skybound Games

Call of the Wild: The Angler in Invincible Presents: Atom Eve lahko od 21. do 28. marca odklenemo brezplačno v trgovini Epic Games Store. Igri bosta nadomestili trenutni izbor Deux Ex: Mankind Divided in The Bridge, ki sta na voljo samo še do četrtka.

Continue Reading

Igre

Helldivers 2 je še vedno najbolj vroča igra v storitvi Steam

Published

on

Zdi se, da gre novi kontroverzni in istočasno priljubljeni igri Helldivers 2, dobro tudi po začetnem navdušenju ob izidu.

Razvijalec hordne streljačine Arrowhead Game Studios mora biti zadovoljen s svojim uspehom, saj njihov najnovejši naslov Helldivers 2 tudi po začetku prodaje ohranja precejšnje število igralcev. Poleg tega se zdi, da je igričarska skupnost igro sprejela z zelo pozitivnimi ocenami na platformi Steam, priljubljenost pa se kaže tudi v številu prodanih kopij.

Slika: SteamDB

Med vikendom je samo na Valvovi platformi Helldivers 2 dosegel 411.000 sočasnih igralcev, kar je blizu svojega rekorda 458.000 igralcev. Igra je na voljo tudi za PlayStation 5, kjer se je zavihtela na vrh seznama najbolj prenesenih iger trgovine PlayStation Store v fabruarju 2024 in tako premagala celo FINAL FANTASY VII REBIRTH.

Kar zadeva prodajo fizičnih izvodov, številke prihajajo iz Združenega kraljestva, kjer naj bi se igra iz tedna v teden bolje prodajala, kar je izjemno nenavaden trend, saj večina iger običajno proda večino svojih enot ob izidu.

Continue Reading

Game Gang Show

Misliš, da lahko prehitiš Maxa Verstappna?

Published

on

By

Kdo je najboljši voznik? Zagotovo tisti, ki ne pije! No, razen če pije Heineken 0.0. Znamka, ki je ustvarila brezalkoholno pivo (z dejanskim okusom piva) bo v prihodnjih dneh s pričetkom lokalnega dela globalne kampanje Player 0.0 med Slovenkami in Slovenci iskala najboljšega voznika.

Player 0.0 je najnovejša aktivacija znamke Heineken, ki že več let krepi svoje partnerstvo z blagovno znamko Formula 1. S to aktivacijo želi Heineken spodbuditi vse polnoletne, da se potegujejo za možnost dirkanja v simulatorju z Maxom Verstappnom, eno največjih zvezd Formule 1.

V Sloveniji bo aktivacija razdeljena na dva dela – kvalifikacije in finale. Tekom kvalifikacij, ki potekajo od 23. februarja do 26. marca do 23.59, se bodo lahko vsi starejši od 18 let pomerili v spletni različici dirkaške igre Player 0.0. Dvanajst najbolje kvalificiranih se bo nato 7. aprila pomerilo še v velikem finalu na Game Gang Showu v Ljubljani, in sicer v vožnji v simulatorju.

A presenečenj še ni konec. Na Game Gang Showu se bodo na kar štirih dirkalnih simulatorjih v finale lahko uvrstili še štirje dodatni igralci. 16 tekmovalcev se bo tako v finalu potegovalo za vrhunske nagrade.

In kakšne so te nagrade? Prvouvrščeni se bo na globalnem finalu Player 0.0 v dirkalnem simulatorju pomeril s trikratnim svetovnim prvakom Formule 1 Maxom Verstappnom. Poleg tega prejme še vstopnici za dirkaški vikend za dve osebi. Za vse stroške pa bo poskrbel Heineken. Nagrada za drugo mesto je paket za dveh vstopnic za ogled Dutch GrandPrix Formula 1, za tretje mesto pa paket igralne konzole PS5 Slim in igre F1 23 PS.

Te mika? Sodeluješ lahko že danes! Obišči spletno stran https://heineken.si/player00 in se nam pridruži na Game Gang Showu med 5. in 7. aprilom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Continue Reading

Igre

Svoj lik za prihajajoč Dragon’s Dogma 2 lahko ustvarite že danes

Published

on

Težko pričakovana Dragon’s Dogma 2 prihaja konec marca. Like za igro pa lahko brezplačno ustvarite že danes.

Ustvarjanje svojega lika lahko v igrah traja tudi po več ur. Capcom nam je tukaj stopil nasproti in nam omogočil, da lahko svoj lik pripravimo za igranje že 2 tedna pred izidom. Ustvarite lahko kar 5 likov, ki jih potem ob igranju brez težav vstavimo v igro.

Program je na voljo za PlayStation 5, Xbox Series X/S in PC igralce in ga lahko brezplačno preizkusite na njihovi spletni strani. Ustvarite lahko 5 svojih likov in 5 likov svojega podpornega vojaka, ki so v igri znani kot Pawns.

Na spletu so igralci že začeli objavljati različne kreacije, ki dobro prikažejo raznolikost, ki jo ustvarjalec likov ponuja. Od podaljšanih vratov, do kota vašega komolca. Omogoča celo izbiro posameznih zob. S temi možnostmi gre za enega najbolj dodelanih kreatorjev likov v RPG-jih zadnjih let.

Capcom je za Pawn like pripravil tudi posebno presenečenje. Igralci bodo lahko namreč za svoje podložnike izbrali podobo znanih streamerjev kot sta MissMikkaa in Maximilian. Ti bodo delovali malo drugače kot normalni Pawni in bili omejena glede na specifično platformo (MissMikkaa bo na voljo samo na Steamu). Določeni bodo imeli tudi časovno omejitev.

Igra prihaja 22. marca, do takrat po imamo dovolj časa za oblikovanje svojih igralnih likov. Glede na kvaliteto kreatorja, pa se lahko z njim poigrate tudi, če nimate namena igre takoj preizkusiti.

Continue Reading

Igre

Fallout serija dobila nov napovednik – Po izgledu ostaja zvesta igram

Published

on

Prišel je nov napovednik za serijo Fallout, ki predstavi like, okolje in postapokaliptični svet fantastične Fallout franšize.

Ob klasični skladbi I don’t want to set the world on fire, nam napovednik pokaže, kaj pričakovati v novi seriji, ki prihaja 11. aprila na Amazon Prime ponudnika video vsebin. Serija prihaja celo dan prej, kot je bilo sprva načrtovano.

Pretvorba video igralskih svetov na filmske zaslone se je v preteklosti zgodila z različnimi rezultati. Halo serija je na primer bila deležna kar nekaj kritik, medtem ko sta seriji The Last of Us in Arcane bili univerzalno sprejeti tako s strani kritikov in gledalcev.

Kje se bo znašel Fallout še zaenkrat ni znano, je pa iz napovednika razvidno, da so ustvarjalci dobro zadeli splošno atmosfero Fallout vesolja. Čudaški, a zanimivi liki, postapokaliptična estetika, ciničen smisel za humor in neusmiljen svet, kjer moralna pravila že stoletja več ne veljajo.

Vizualno se serija tudi močno drži stila Fallout iger. Kostumi, karakterji, orožja in okolje so vzeti neposredno iz igre. Moto “Če ni pokvarjeno, tega ne spreminjaj” se je očitno ohranil in zvesti igralci so nad videnim navdušeni.

Dobra novica je tudi, da je serijo režiral Jonathan Nolan, kreator serije Westworld, kjer se tematike prihodnosti, razmišljujoč strojev in krutega sveta pojavljajo v podobni meri kot v Fallout svetu. Pomaga seveda tudi, da oba žanra vizualno predstavljata vestern.

Serija bo vsebovala 8 epizod, katere bodo za naročnike na Amazon storitev bile na voljo takoj 11. aprila.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno