fbpx
Connect with us

E-športi

Havan Liberty napovedal League of Legends: Wild Rift seznam igralcev

Published

on

Pred kratkim smo opozorili na zaskrbljujoče dejstvo, da League of Legends: Wild Rift ekipe zapuščajo igro. Tokrat poročamo o veseli novici, da se je nova ekipa pravkar pridružila bojišču.

Brazilska ešportna organizacija Havan Liberty je objavila svoj prvi seznam League of Legends: Wild Rift igralcev. Ekipa Havan Liberty je potrdila svoj vstop na tekmovalno Wild Rift sceno z objavo ekipe na svojem uradnem profilu Twitter.

Ekipo sestavlja pet igralcev in trener, ki jih bo vodil. Seznam je naslednji.

ManoFrizer (support)

Yuu (bot)

Thae (mid)

MegaTruck (jungle)

Kona (top)

Higure (trener)

Ekipa Liberty se bo najprej preizkusila v kvalifikacijah za Wild Tour Brazil. To je uradni turnir Wild Rift v Braziliji s skupnim nagradnim skladom 4.700 USD. Po seriji štirih odprtih kvalifikacij se bo najboljših 8 ekip 8., 9. in 10. oktobra spopadlo v finalu v Sao Paulu. Ekipe si bodo poskušale zagotoviti tudi mesto na svetovnem prvenstvu v Wild Riftu, ki bo potekalo pozneje v tej sezoni.

Novopečeni ekipi želimo veliko sreče in več kot le štiri mesece igranja kot njihovi predhodniki.


LOGITECH G903 brezžična gaming miška

184,99 €

Continue Reading

E-športi

Valorant prihaja na Kitajsko

Published

on

Kitajska vlada je odobrila izdajo igre Valorant v letu 2023.

Igra Valorant podjetja Riot Games je bila od svoje izdaje poleti 2020 izjemno uspešna in je še vedno med najbolj igranimi igrami na svetu. Število ljudi, ki jo igrajo, se bo morda še povečalo, saj bo igra začela igrati tudi na kitajskem trgu. 

27. decembra je kitajska vladna agencija National Press and Publication Administration (NPPA) objavila seznam odobrenih naslovov za leto 2023. Na seznamu je poleg številnih tujih naslovov navedenih tudi več kot 80 domačih iger, ki jih bodo lahko igrali kitajski igralci. 

Kitajski trg videoiger je strogo reguliran in naslovi, razviti v tujini, se pogosto soočajo z dolgotrajnim postopkom odobritve, preden dobijo dovoljenje za začetek prodaje.

Med 45 zdaj odobrenimi tujimi naslovi je tudi Valorant. Čeprav ni pričakovati, da bo na voljo takoj, lahko vsekakor pričakujemo, da bo taktični FPS postal dostopen v prihodnjih dneh. Igra bo na voljo za prenos prek Tencentovega programa za zagon iger.


NEED FOR SPEED: UNBOUND igra za PLAYSTATION 5

79,99 €

Continue Reading

E-športi

Znani so zmagovalci slovenskega dela Red Bull Flick

Published

on

By

Counter-Strike: Global Offensive še vedno velja za vrhunec sodobnih strelskih iger, kjer razliko v zmagi lahko pomeni že en sam piksel – le-ta je odločil tudi pretekli vikend na slovenskem finalu projekta Red Bull Flick, ki je potekal v ljubljanski Cvetličarni.

Na vrhunec Red Bull Flick 2022 dogajanja v Sloveniji je bilo povabljenih 16 ekip, ki so se po dvojnih kvalifikacijah najprej uvrstile v polfinale in kasneje še v finale. Zmagovalna ekipa velikega finala se bo podala na Red Bull Flick Copenhagen Invitational, dogodek, kjer se bodo med seboj pomerili amaterski in profesionalni CS:GO igralci.

Zaključno srečanje je bilo hitro, eksplozivno in izjemno izenačeno. V polfinalu nacionalnega finala so se spopadle štiri najboljše ekipe v državi:

  • Mrshyjecute
  • traxemfans
  • Navadn
  • KromoSoncki

V srečanju med Mrshyjecute in traxemfans smo videli nečloveške mehanike najboljših v državi. Na eni izmed najtežjih map, Sky Platformu, je r0ckxd ekipe traxemfans izvedel neverjeten manever s pomočjo skakalne platforme in v zraku ujel priljubljeno ostrostrelsko puško AWP. Kljub enemu najboljših orožij v igri si tekmovalca nista izborila zmage, Mrshyjecute pa je zakorakal v finale.

Ob vprašanju, kaj pričakujeta od svoje udeležitve na mednarodnem odru je Gregor “Mrshyyy” Farčnik svoje navijače postavil na realna tla: “Konkurenca v Sloveniji je na nizkem nivoju. Realno nimava največjih možnosti, se bova pa definitivno potrudila.”

In tudi, če so njune možnosti za dobro udeležbo majhne, se pustimo presenetiti, saj so lani tri izmed prvih štirih mest Red Bull Flick Helsinki Invitational zasedle amaterske dvojice.

Njihovo pot bomo z veseljem spremljali tudi na portalu Game Gang.

Continue Reading

Aktualno

Slovenski e-športni el clasico z odločnim zmagovalcem, ki potuje na Sigma Cup 2022

Published

on

Včerajšnji veliki slovenski e-športni derbi med Diamant Esports in Cyber Wolves je odločil, katera ekipa potuje kot predstavnik Esports Balkan League, tj. največjega regijskega prvenstva v League of Legends, v Atene na Sigma Cup 2022.

Sigma Cup 2022 združi najboljše ekipe treh različnih regionalnih lig, balkanskega EBL, češkega Hitpoint Masters ter grškega GLL, tj. Greek Legends League.

Druga že določena ekipa na turnirju so predstavniki iz Češke, Dynamo Eclot, ki so v finalu presenetili predstavnike legendarne organizacije eSuba po napetem 3 – 2 rezultatu. Grško mesto še ni določeno, se pa bo današnji finale med PentagonMaze Esports in We Love Gaming odvil danes ob 18:00.

A poglejmo si raje dogajanje, ki je odločilo balkanskega predstavnika.

Diamant Esports vs Cyber Wolves, prvič

Že prvo igro so Cyber Wolves gaming navdušili s top lane pick Lllaoi, herojem, ki ga ne vidimo pogosto. To navdušenje se je stopnjevalo z igro Luka “kingggggg” Kralj na Maokaiu, ki je s prevlado nad diamantovim ADC igralcem Đorđe “Shy Carry” Stišović na Varusu prelil prvo kri dvoboja.

Malo pred deseto minuto pa je napaka Bor “Kektz” Jeršana, ki je napačno ocenil ena na ena situacijo proti Illaoi, razliko odločno povečala na 2 proti 0 v korist CWE. Volkovi so pobrali tudi prvega zmaja, kljub temu pa so Diamanti pridno nabirali cekine ter skrbeli, da je finančna situacija ostajala stabilna.

V petnajsti minuti so Diamanti končno uspeli vrniti milo za drago in so zmagali teamfight v korist dva proti ena, ki jim je priskrbel tudi zmaja. Kmalu za tem je Yusuf “Luka” Gülbak na Sylasu dobil še solo uboj nad Alexandru “Royal” Mihai Pricu in s tem izenačil število ubojev na 3 proti 3.

Po kar nekaj borbe v 21. minuti Cyber Wolves Esports vzamejo še drugega zmaja, vendar vodstvo v zlatu in ubojih ostaja v rokah DIA, in to se skozi preostanek tekme samo še povečuje. V 36 minuti se tekma zaključi, ko Kektz steče mimo inhibitorja, pritsne Olaf Ragnarok in razbije Nexus skoraj lastnoročno.

Diamant Esports vs Cyber Wolves, drugič

Druga tekma prinese presenečenje v obliki Karthusa v rokah Kinga, ki ga popelje v džunglo. Tudi to tekmo King uspešno prelije prvo kri v velikem skupinskem dvoboju, ki se vname kot posledica borbe za Herald. Ko se prah poleže in zahvaljujoč lepemu flashu Andrey “MDB” Yakovleva na Varusa ter zadetemu Piercing Arrow skill shotu, CWE vodijo po ubojih 4 proti 3.

Navkljub dejstvu, da Diamanti dobijo prvega zmaja, ves čas zaostajajo po nabranem zlatu, kar poizkusijo rešiti v 11. minuti z zagotovitvijo tudi drugega zaporednega zmaja, vendar za to drago plačajo z menjavo herojev z dva za ena. Volkovi nato prednost se povečajo na 8 proti 4, a jih hitenje ujame nepripravljene pod nasprotnikovim stolpom, kjer Kektz in LUKA oba dobita po en uboj in še “shut down” za povrh. Ni pa vse enoznačno, saj neprestano Kingov Karthus ultimate Requiem skrbi da CWE ostaja v lepi prednosti. Tako je razlika v goldu sicer naklonjena CWE, a se s časom ne povečuje, Diamanti pa vztrajno čakajo ter se branijo napadov.

V 16. minuti sredi neprestanega izmenjevanja udarcev, volkovom uspe zagotoviti Infernal Drake, a Diamanti dobijo Heralda. Temu sledi globok tower dive, ki omogoči Diamantu uboj na Kingom. Slednji pa tudi po smrti meša štrene oranžnim, saj odlično izkoristi pasivno zmogljivost Death Defied ter zadane Wall of Pain in Lay Waste na ADC ter support igralca Diamanta, nato pa z Requiemom dokončno v sivine spremeni zaslona obeh igralcev.

Na mapi akcija ne pojenja, CWE pa vodi približno 4.000 golda pri rezultatu 13 proti 17. Vseeno pa Diamant odgovarja in kaže, da znajo igrati t.i. wave control in rotacije ter se lepo borijo za vision, ne pustijo se zadušiti in v 27. minuti jim uspe perfekten teamfight. Kektz z Ornnom dobi engage in knockup na Karthusu in ADC igralcu CWE. Sicer je medtem Royal na Akali poizkušal dogajanje flankati ter presenetiti, je bil prepozen in se dvoboj tako konča klavrno za volkove, Diamanti dosežejo ACE. S tem zagonom dobijo še Barona ter hitro zaključijo tekmo ter postavijo rezultat 2-0.

Diamant Esports vs Cyber Wolves, tretjič

Tretja tekma ne nadaljuje trenda first bloodov na strani Cyber Wolves, saj je KING hitro prisiljen priznati premoč igralcu Akali po spodletelem ganku. Se pa nadaljuje trend smrti Kektza v ena na ena spopadih na vrhu, saj spet zatava pregloboko pod nasprotnikov stolp in preda Silverio “Deidara” Masi na Ireliji uboj na svojem Aatroxu.

Dogajanje se nadaljuje v 14. minuti, ko je Diamant uspel zbrati že dva zaporedna zmaja in dominantno nadaljujejo predstavo s 4-1 dvobojem na vrhu ter tako povečajo razliko v ubojih na 5 proti 2.

Volkovi vseeno ne kažejo znakov obupavanja, saj razlika v goldu ni tako velika, in naslednji Herald, uboj ter zmaj gredo vsi k njim. Pokaže se še ena enostavna priložnost in na prvi pogled se zdi, da bo Kektz vnovič storil napako ter overextendal – a to je bila le zvita past Diamantov, saj je LUKA čakal v bližnjem grmovju in vnel se je brutalen skupinski spopad, ki je šel v smer DIA z 5-1.

A CWE nadaljujejo z odlično individualno igro – v 18. minuti najde Irelia izpostavljenega ADC igralca Diamanta, a Shy Carry z dobro defenzivno igro preživi in situacijo dodatno obrne v svojo prid. Zgodba se nadaljuje v 25. minuti s celo vrsto dodatnih smrti na strani Cyber Wolves, Diamanti dobijo še vso prednost zmaganega Barona in volkovom ne uspe obraniti brloga ter Nexus še poslednjič pade.

Diamanti napredujejo, Cyber Wolves imajo še eno priložnost

Vse pa še ni izgubljeno za Cyber Wolves, saj je četrti slot na Sigma Cup 2022 še popolnoma odprt. Mesto na le-tem bo podeljeno v Sigma Cup 2022 Gauntletu, tj. odprtem tekmovanju za drugo in tretjeuvrščene ekipe vseh regij, kar za EBL tako regijo predstavljata Cyber Wolves Esports in Partizan Esports, češko eSuba in Entropiq, Grčijo pa Team Phantasma ter poraženec današnjega grškega finala.

Redni del prvenstva Sigma Cup 2022, na katerem bo pa zagotovo moč videti Diamant Esports, pa bo potekal 19. in 20. novembra in najboljše čaka denarni nagradni sklad v višini 15.000 EUR – tako, da že držimo pesti za naše slovenske predstavnike.

Continue Reading

E-športi

Zaključilo se je slovensko državno prvenstvo v Valorantu

Published

on

Po šestih zaporednih vikendih virtualnih strelskih spopadov se je zaključilo 3. Slovensko državno prvenstvo v igri Valorant. Na stopničkah so se po vrsti uvrstili Diamant Esports na prvem mestu, Sneaky Foxes na drugem, tretje mesto pa je zasedla ekipa 100Tatov.

V boj za naslov državnega prvaka in nagradni sklad 1,000 EUR se je uvrstilo osem ekip, ki so se po skupinskem delu srečale v končnici, v katero so se uvrstile le najboljše štiri med njimi.

Boj za 3. mesto

Ekipi good players and Đeko in 100Tatov sta se dvakrat srečali že v skupinskem delu, kjer si je vsaka izmed njiju izborila eno zmago. Spopad je bil po močeh torej izenačen, a na koncu je prepričljivejša ekipa le pokazala zobe. Tako ekipo good players and Đeko kot 100Tatov sestavljajo individualno močni igralci, ki pa imajo nekoliko več težav pri skupinskemu igranju. Pri obeh ekipah je bilo opazno, da potrebujeta nekoliko več dela na svoji obrambi.

Na prvi mapi Fracture 100Tatov v obrambi preprosto niso mogli ustaviti nasprotnikovih 5-man rushov. Situacija se je obrnila na mapi Breeze, na kateri so se 100Tatov že dokazali v srečanju proti Diamant Esports in ponovili vajo proti good players and Đeko s končnim rezultatom 13:5.

Stopničke si je prislužila ekipa, ki je zmagala Haven. 100Tatov so suvereno vodili celo zadnjo mapo in ponovno zaključili s 13:5. V lepo odigrani obrambi sta se izkazala 637petr z agresivnimi first bloodi in picki ter bor, ki je pokazal, da si tudi controller zasluži frage.

Končni spopad za naslov državnega prvaka

Za finalni spopad so bile, brez velikih presenečenj, izbrane najbolj priljubljene mape v Sloveniji.

Ekipi sta se najprej srečali na Iceboxu, kjer smo dobili potrdilo, da je Grmekista dokončno obupal nad Chamberjem in tokrat izbral Killjoy. Kljub tesnim spopadom se je odločitev le izkazala za pravilno, saj so Diamant Esports dobili prvo mapo z rezultatom 13:8.

Na Breezu je Grmekistov Chamber le naredil razliko in skupaj z dvojnim dimom ekipo Sneaky Foxes uspešno izrinili iz sitov in matcha, iz katerega se niso mogli več pobrati.

Slika: liquipedia.net

Novi državni prvaki so tako spet postali Diamant Esports, ki so suvereno zmagovali celo sezono brez porazov (z izjemo dveh predaj). Klasični dvojici Patiju in Grmekistu sta se pridružila izjemna al1en in runneR, peterico pa je zaokrožil mož iz ozadja Prti, ki je pokazal vse, kar zmore, na tem zadnjem srečanju.

“Kot ena močnejših Valorant ekip v regiji smo v turnir vstopili kot težki favoriti, vendar pa znajo biti prav tej domestic matchupi najtežji. Zelo smo zadovoljni, da smo skozi celotni turnir držali nivo in vsem nasprotnikom pokazali spoštovanje ter v vsako tekmo vstopili pripravljeni in resni,” je za Game Gang povedal Nejc “Saveeey” Mis, menedžer ekipe Diamant Esports.

“Slovenija ima ogromno dobrih igralcev v Valorantu in verjamem, da bodo v prihodnje domača tekmovanja še težja. Sedaj je naš fokus usmerjen v vsa prihajajoča regijska in evropska tekmovanja, želimo pokazati, da je bil uspeh na prejšnjem Valorant East: Surgeu zgolj začetek. Upam da podprete naše igralce tudi vi #godia.”


LOGITECH G903 brezžična gaming miška

184,99 €

Continue Reading

E-športi

Kako je izgledal belgijski PGL CS:GO Major?

Published

on

By

Več kot 20.000 navdušencev nad Counter Strike: Global Offensive, se je na prvem pravem post-koronskem majorju, tj. najpomembnejšim tekmovanjem v igri, ki de facto določi najboljšo ekipo na svetu, zgrnilo v drugo največje belgijsko mesto Antwerp, kjer so bili del največjega indoor e-športnega dogodka doslej.

Seveda je poleg množice v športni dvorani Sportpaleis Antwerpen, dogajanje na spletu spremljalo tudi 2.1 milijonov spletnih gledalcev sočasno, v skupnem obsegu več kot 68 milijov ur ogledanih vsebin.

Dogajanje se je pričelo s skupno 52 sodelujočimi ekipami na kvalifikacijskih turnirjih – ki se je zaključilo v epskem finalnem spopadu med nespornimi favoriti, ukrajinsko postavo Natus Vincere, ki jo vodi Aleksandr “s1mple” Olegovič Kostilev, in mednarodno kombinacijo izjemno izkušenih ter novih upov v Faze Clan, katere nesporni vodja je Finn “karrigan” Andersen.

Navkljub favoriziranemu stanju na spletnih stavnicah, izjemni podpori s strani gledalcev v dvorani, pa Na’Vi ni uspela zmaga, saj so jih igralci ameriške organizacije Faze prepričljivo premagali z 2-0 ter tako osvojili naslov najboljše svetovne Counter Strike ekipe ter tudi nezavidljivo vsoto 500.000 ameriških dolarjev.

Doseženo mestoEkipaDenarni nagradni sklad v USD
1stFaZe Clan$500,000
2ndNAVI$150,000
3rd-4thTeam Spirit, ENCE$70,000
5th-8thFuria Esports, Ninjas in Pyjamas, Copenhagen Flames, Heroic$35,000
9th-11thG2, Vitality, Imperial$8,750
12th-14thBIG, Cloud9, Outsiders$8,750
15th-16thBNE, Liquid$8,750

To pa ni vse iz sveta Counter Strike, saj je že bil napovedan naslednji Major – ta bo potekal med 31. oktobrom in 13. novembrom 2022 v brazilski Jeunesse Areni, v največjem mestu države, Rio de Janiero. Verjetno bo tako na prizorišču videti manj slovenskih zastav udeležencev, a prav gotovo čaka vse navdušence prvoosebnih strelskih iger poslastica tudi na prenosu v živo, ki ga bo pa v celoti izvajal ESL.

Continue Reading

E-športi

Oglejte si mednarodno prvenstvo Pokémon Europe 2022 v živo iz Frankfurta

Published

on

Oboževalci po vsem svetu si lahko ta konec tedna v živo ogledajo vse dogajanje s prvega dogodka mednarodnega prvenstva Pokémon v letu 2022 – evropskega mednarodnega prvenstva. Nekateri najboljši trenerji Pokémonov na svetu se bodo borili v igri s kartami Pokémon Trading Card Game, video igrah Pokémon Sword in Pokémon Shield, Pokkén Tournament DX in Pokémon GO.

Prenosi bodo potekali tri dni, 22.–24. aprila 2022, s komentarji v angleščini vodilnih vplivnežev skupnosti Pokémon.

Pokémon video igre: twitch.tv/pokemon

Komentatorji: Adam Dorricott, Labhaoisa Cromie, Lee Provost, Rosemary Kelley

Igra s kartami Pokémon TCG: twitch.tv/pokemontcg

Komentatorji: Joe Bernard, Ross Gilbert, Chip Richey, Ethan Hegyi

Pokkén Tournament DX: www.twitch.tv/pokkentournament

Komentatorji: Evan “WonderChef” Hashimoto, Solomon “SolCalibre” Richard-Croffie, Michael “Midori” Tjong

Pokémon GO: https://www.twitch.tv/pokemongo

Komentatorji: William “SpeediestChief2” Dunphey, Caleb Peng, Ryan “Zyonik” Hackel, Steven Sanders

Turnirji se bodo predvajali iz razstavnega prostora Messe Frankfurt v Nemčiji ob naslednjih terminih:

Petek, 22. aprila 2022

9:00 po srednjeevropskem času: Pokritost tekem se začne za vse štiri igre

Sobota, 23. aprila 2022

9:00 po srednjeevropskem času: Pokritost tekem se nadaljuje za vse štiri igre, sledijo pa finalne tekme za Pokkén Tournament DX in Pokémon GO

Nedelja, 24. aprila 2022

10:00 CEST: Finalna tekma za Pokémon TCG in Pokémon VGC

Če želite izvedeti več o igri in ostati na tekočem z najnovejšimi novicami z mednarodnega prvenstva Pokémon Europe 2022 obiščite Pokemon.com/uk/play-pokemon/.


PLAYSTATION PS4 PRO 1TB + 2x DUALSHOCK kontroler + FIFA 2021 igralna konzola

469,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno