Connect with us

Uncategorized @sl

Preizkusite Tales of Arise brezplačni demo

Published

on

Pustolovščina vašega življenja se začne v enem mesecu. Tales of Arise brezplačni demo bo na voljo 18. avgusta za PS4, PS5, Xbox One in Xbox Series X|S.

300 let tiranije. Skrivnostna maska. Izgubljena bolečina in spomini. Uporabite goreči meč in se pridružite skrivnostnemu, nedotakljivemu dekletu v boju proti svojim zatiralcem. Doživite pravljico o osvoboditvi z liki z grafično izraznostjo naslednje generacije!

Tales of Arise je prihajajoča akcijska igra vlog, ki jo je razvila in objavila japonski velikan Bandai Namco Entertainment. Raziščite neznani svet Dahna, kjer se mešanica edinstvenih naravnih okolij spreminja glede na čas dneva. Povzpnite se po skalnatem terenu, plavajte v rekah, zberite se ob tabornem ognju, skuhajte hrano, pojdite v naslednje mesto, premagajte gospodarja tujega planeta in osvobodite svoje ljudstvo.

Tales of Arise izide 10 septembra 2021.


THE LEGEND OF ZELDA: TEARS OF THE KINGDOM NINTENDO Switch igra

69,99 €

Continue Reading

Uncategorized @sl

Epic kaznovan z globo 1,1 milijona evrov zaradi uporabe nepoštenih poslovnih praks

Published

on

Fortnite, ena najbolj priljubljenih iger desetletja, je bila znova pod drobnogledom zaradi uporabe manipulativnih tržnih taktik, namenjenih otrokom.

Nizozemski organ za potrošnike in trge je podjetju Epic Games naložil globo v višini 1.125.000 EUR, ker je z izkoriščevalskimi tržnimi pristopi v svoji trgovini znotraj igre uporabljalo nepoštene poslovne prakse. Fraze, kot je “kupite zdaj” naj bi bile posebno problematične, zato je bila razvijalcu za to kršitev naložena globa v višini 562.500 EUR.

Druga sumljiva praksa je uporaba odštevalnikov za ustvarjanje občutka nujnosti in potrebe po predmetih, ki v trgovini ostajajo na voljo tudi po koncu odštevanja. Za to kršitev je bila podjetju Epic izrečena še ena globa v višini 562.500 EUR.

ACM v svojem poročilu navaja, da:

“Podjetje Epic je dejansko izkoriščalo te vrste ranljivosti [pri otrocih]. Kot tak ni upoštevalo zahtevane skrbnosti, ki jo je mogoče razumno pričakovati od trgovcev, ko imajo opravka z otroki.”

Rok za odpravo teh kršitev naj bi bil do 10. junija 2024, a nekatere spremembe so že začele veljati kmalu po objavi poročila. Podjetje Epic je že začelo z odstranjevanjem časovnikov za odštevanje po vsem svetu in dodalo čas, ki označuje, kdaj bo trgovina osvežena, ter datum ob predmetih, ki igralce obvešča, kdaj bo predmet odstranjen iz trgovine.

Vir.

Continue Reading

Uncategorized @sl

Si želiš spoznati NotAleksa in ga izzvati v Fortnite?

Published

on

By

V soboto, 4. maja 2024 bo med 15.30 in 19.30 pri nas gostoval najhitreje rastoč slovenski ustvarjalec gaming vsebin – NotAleks!

Obišči Game Gang Areno v Big Bang Mega BTC Ljubljana in ga spoznaj na meet and greetu, se slikaj z njim in ga izzovi ob igranju na slušalkah Trust GXT 498W Forta, licenciranih za PlayStation!

Za vse tiste, ki vam ne bo uspelo priti na prizorišče dogajanja, bo pa NotAleks prenašal svoj gameplay igranja Fortnite na konzoli PS5 na svoj YouTube kanal in obenem uporabljal headset Trust Forta Gaming

Continue Reading

Uncategorized @sl

Igralec GTA 5 išče pomoč pri zakonitem premikanju po Los Santos

Published

on

Igralec igre GTA 5, ki ni uspešno opravil vozniškega izpita v igri, se po Los Santosu vozi le z javnim prevozom.

Po neuspešnem vozniškem izpitu v igri San Andreas se je redditor MotorDesigner obrnil na podreddit GTA in prosil za nasvet, kako se po mestu najbolje gibati brez avtomobila – zakonito, čeprav je ta koncept v vsaki igri GTA seveda komičen.

Resda vozniški izpit v igri ni videti preveč problematičen – vprašanja vključujejo, kdaj je dovoljeno prevoziti rdečo luč, kakšen je pravilen položaj za vožnjo in kako najbolje voziti, ko “med vožnjo dekle opravlja oralne usluge”. Vendar pa MotorDesigner ni izpolnil nizkih, nizkih standardov oddelka za motorna vozila v San Andreasu, zato v mestu ne more voziti zakonito.

“Ta test resnično pojasnjuje vožnjo NPC-jev,” je menil eden izmed sodelujočih v temi.
Najnovejše informacije o uhajanju podatkov o igri GTA 6 pravijo, da naj bi se 17-letni osumljenec, ki naj bi stal za nedavnim vdorom v sistem Grand Theft Auto proizvajalca Rockstar Games, se je izrekel za nedolžnega.


THE SIMS 4: HIGH SCHOOL YEARS dodatek k igri za PC

29,99 €

Continue Reading

Uncategorized @sl

Osnovna igra The Sims 4 bo na vseh platformah brezplačna

Published

on

Osnovna igra The Sims 4 bo od 18. oktobra na voljo vsem novim igralcem za brezplačen prenos na platformah PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One ter PC in Mac preko Origina ali Steama. Vse razširitve, pakete in komplete bo treba kupiti posebej.

EA je v sporočilu za javnost zapisal: “EA in Maxis sta v preteklih letih pozdravila na milijone igralcev igre The Sims in z občudovanjem opazovala, kako so sproščali svojo domišljijo, odkrivali in se povezovali z idejami, izkušnjami in različicami sebe, tako v igri kot v resničnem življenju. Ker je osnovna igra The Sims 4 brezplačna, je ekipa bolj kot kadarkoli prej predana razvoju novih in pomembnih izkušenj za igralce ter bo v bližnji prihodnosti še naprej razvijala in izdajala pakete, komplete in novosti Sims Delivery Express.”

Kot posebno darilo za igralce igre The Sims, ki so že lastniki osnovne igre, EA podarja komplet Desert Luxe Kit. S kompletom Desert Luxe Kit se lahko Simsi sprostijo v svoji sodobni oazi z razkošnim notranjim in zunanjim pohištvom, ki ga navdihuje naravna pokrajina Jugozahodne puščave in materiali, kot sta kamen in les. Do tega darila so upravičeni vsi igralci, ki do 17. oktobra kupijo osnovno igro.

Poleg tega je podjetje EA napovedalo, da bo organiziralo srečanje, na katerem bodo razpravljali o prihodnosti igre The Sims 4. Posebni prenos z naslovom Behind The Sims Summit bo potekal 18. oktobra 2022 ob 13. uri po srednjeevropskem času, ogledati pa si ga bo mogoče na kanalu The Sims na YouTubu in Twitchu.


Alan Wake Remastered igra za PS5

29,99 €

Continue Reading

Uncategorized @sl

Sinhronizatorji sprožili preplah zaradi stresnih nastopov v video igrah

Published

on

Kanadski sinhronizatorji pravijo, da se soočajo z začasnimi ali celo trajnimi poškodbami svojih glasilk, saj jih delo v video igrah prisili, da dve do štiri ure izvajajo smrtne krike, vpitje zombijev ali bojno rjovenje v glasovni kabini. Želijo si, da razvijalci iger s sedežem v Kanadi in režiserji videoiger pomagajo lokalnim igralcem varneje izraziti svoje like. 

»To je izobraževanje, usposabljanje za igralca, usposabljanje za vse. Gre za skupno prizadevanje, da zagotovimo, da igralec ne izgubi glasu,« je povedala Ellen Dubin, glavna glasovna igralka pri video igrah, kot so Fallout 4, Skyrim, Elder Scrolls, World Of Warcraft, Star Trek Online in Agents of Mayhem.

»Včasih naše grlo nosi veliko obremenitev. In to ni nujno le kričanje, smeh, tuljenje. Šepetanje je lahko čustveno obremenjujoče,« dodaja Dubin.

ACTRA, kanadski sindikat igralcev, je objavil anketo v kateri je 74,32 odstotka od 260 vprašanih povedalo, da delo za video igre zelo pogosto ali skoraj vedno vključuje glasno, agresivno ali vokalno ekstremno delo. Ivan Sherry, veteran igranja v video igrah, vključno z Ubisoftovo franšizo Assassin’s Creed, je dejal, da so igralčevi liki vedno zabodeni, ustreljeni, padajo s pečin ali jih nenadoma zajamejo plameni.

»Pomembno kot igralec je, da narediš te stvari čim bolj resnične. To je tisto, kar igralci pričakujejo – poštene, resnične nastope,« je dodala Sherry.

Raziskava ACTRA je tudi poročala, da je 42,74 odstotka anketirancev dejalo, da je trajalo dva ali več dni, da se je njihova vokalna kakovost vrnila v normalno stanje po ekstremni bralni seji, 27,68 odstotkov pa jih je razmišljalo o zavrnitvi seje zaradi strahu, da bi lahko izgubili glas, in torej prihodnje delo.

Raziskava ACTRA in člani sindikata priporočajo kot ukrepe za zaščito pred obremenitvijo glasilk, da imajo igralci vsako uro odmor med seansami, da je glasovni trener del snemanja in da se ekstremno vokalno delo pusti za konec nastopa.


THE LEGEND OF ZELDA: TEARS OF THE KINGDOM NINTENDO Switch igra

69,99 €

Continue Reading

Uncategorized @sl

Nova video igra God of War naj bi le prišla novembra

Published

on

Bloomberg poroča, da naj bi po besedah ​​treh ljudi, ki so seznanjeni z razvojem igre, težko pričakovana igra PlayStation God of War Ragnarok izšla novembra letos, kljub nedavnim poročilom, da naj bi bila premaknjena na leto 2023. Založnik Sony Group Corp. naj bi datum izida objavil kasneje ta mesec, sta povedali dve izmed oseb.

God of War Ragnarok, najnovejši vnos v dolgotrajni seriji in neposredno nadaljevanje God of War iz leta 2018, je bil najavljen leta 2020 za konzole PlayStation. Sony je od takrat igro večkrat odložil, tako javno kot interno, saj se njeni razvijalci spopadajo s pandemijo in drugimi produkcijskimi izzivi.

V začetku tega leta je bila igra načrtovana za september, vendar je bila pred kratkim prestavljena na november. Tiskovni predstavnik Sony se ni takoj odzval na prošnjo za komentar. God of War Ragnarok bo na voljo tako na novi konzoli kot na stari konzoli PlayStation 4, ki je bila prodana v več kot 117 milijonih enot, kar daje igri znatno potencialno občinstvo. Prva igra je bila prodana v skoraj 20 milijonih izvodov.

Nedavno poročilo z evropskega spletnega mesta za igre na srečo GameReactor, skupaj z odsotnostjo igre na velikih industrijskih dogodkih, kot sta Summer Games Fest in Sonyjev lastni State of Play, je povzročilo ugibanja, da bo God of War Ragnarok izšel šele leta 2023. V turbulentnem svetu razvoja iger ni gotovih datumov in se lahko še vedno znova odloži. Toda od tega tedna je še vedno na dobri poti za november.


LOGITECH G903 brezžična gaming miška

184,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno