fbpx
Connect with us

Oprema

Cena osnovnega modela Nintendo Switch je uradno znižana na 269 € po vsej Evropi

Published

on

Nintendo je zdaj uradno znižal priporočeno maloprodajno ceno osnovnega modela Switch konzole v Evropi. V kratkem bodo osnovni Switch modeli na voljo že za 269,99 € namesto 329,99 €.

Štiri leta po izdaji prve verzije družinske konzole Switch, se Nintendo pripravlja na prodajo novega modela Nintendo Switch OLED, ki bo na voljo od 8. oktobra letos. V ta namen so najverjetneje znižali distribucijsko ceno, da bi spodbudili prodajo pred izidom OLED verzije. Osnovno konzolo bo sedaj mogoče dobiti za 60 eur ceneje.

Nintendo je pred kratkim poročal, da so se pošiljke za celotno družino sistemov Switch v primerjavi s prejšnjim letom zmanjšale za 21,7%. Medtem ko se prodaja osnovne Switch konzole dejansko povečuje iz leta v leto, se je prodaja Switch Lite zmanjšala v primerjavi z letom 2020.

Switch je bil lansiran marca 2017, Switch Lite je izšel septembra 2019, nov model Nintendo Switch z zaslonom OLED pa prihaja 8. oktobra 2021.


Nintendo Switch Lite Coral Animal Crossing + 3 mesečna brezplačna naročnina na Nintendo Online

289,99 €

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oprema

Preizkusili smo gaming miško UVI Gear Lust

Published

on

Danes smo na preizkus dobili gaming miško slovenskega proizvajalca UVI Gear Lust. Po specifikacijah in tudi po ceni je izdelek postavljen v najvišji cenovni razred v kategoriji ultralahkih, žičnih mišk. Pa upraviči zasoljeno ceno? No, pa preverimo.

Sprva vsebina škatle. Poleg miške prejmemo v embalaži še dodatne gumijaste stranske gripe, kot tudi rezervne teflonske nogice, v primeru, da se vam prvi par obrabi. Poleg tega papirologija in nalepke v slovenščini povedo, da res delamo z lokalno znamko.

Na trgu je le nekaj mišk, ki imajo skupno maso nižjo od Lusta – med njimi so Glorious Model O minus, FinalMouse Ultralight 2 Cape Town, Cooler Master MM710 in G-Wolves Hati HT-M. Večidel slednjih, z izjemo Cooler Masterja, so v tem premium cenovnem razredu, v katerem pričakujemo le najboljše.

V notranjosti UVI Geare Lusta tako najdemo PIXART PMW 3389 optični senzor, ki je eden t.i. perfektnih senzorjev, brez vsakega pospeška in inherentnih napak, ki zaznava do 10 metrov podlage na sekundo pri pospešku do 50G. Sicer je hitrost zaznave nižja kot pri flagshipih od Razerja in Logitecha, ki imata 50% višjo hitrost zaznave, a verjamemo, da v primeru, da niste igralec svetovnega kalibra v hitrih strelskih igrah tipa CS:GO ali Valorant ali Quake, pač ne bo ta številka imela negativnega vpliva na vašo izkušnjo. Srce miške pošilja preko 1,85m dolgega najlonskega, pletenega USB kabla podatke računalniku do 1000-krat na sekundo in ki ima t.i. “lift-off distance” tretjine milimetra, kar je oboje super.

Ampak bolj kot specifikacije, je pomembna dejanska izkušnja uporabe – in tu miška, ki si je obliko vzela po izjemno popularni Zowiejevi seriji EC ne more zgrešiti. Za igralce, ki miško primete s celotno dlanjo, se bo čutila kot podaljšek vaše roke, za kar je zaslužna tudi lahkost. O tej lahko povemo le, da korenito spremeni način igranja, saj več nimamo v roki orodja s katerim upravljamo ter klikamo na glave nasprotnikov, marveč postane miška podaljšek roke same.

Istočasno je potrebno izpostaviti izgled. Marsikomu design t.i. strgalnika za sir s šestoglatimi luknjami po celotni miški ne bo povšeči. Nam pa v povezavi s subtilno, a iz pravega pogleda vedno prisotno RGB osvetlitvijo na spodnjem robu izdelka, več kot deluje.

Tu pa pridemo do glavne težave pri naši izkušnji, vsaj če redno uporabljate t.i. scroll wheel. Sredinski kolešček ni imel zadovoljive rotacije, dodatno so bili sredinski kliki res nerodni, saj smo jih pogosto zgrešili in tudi stranske tipke so bile preveč spužvaste zame. Seveda bo morebiti vam izkušnja popolnoma zadovoljiva – zato, kot vedno, priporočamo, da pred nakupom izdelek preizkusite v najbližjem Big Bangu.

Zagotovo pomembna prednost, ki jo je potrebno izpostaviti, je slovensko poreklo izdelka. Morebiti je res izdelano na Kitajskem, a tam proizvajajo izdelke tudi vse druge miške v prodaji pri nas – od nižjecenovnikov tipa Redragon, do Razerja in nenavsezadnje tudi Logitecha. Skratka, če imate kakršnokoli vprašanje in v primeru tovarniške napake greste skozi proces reklamacije, pa sta dokumentacija in prodajna ekipa v Sloveniji ter tako vam ne bo treba klicati v Anglijo ali na Kitajsko, marveč se boste lahko pogovorili v slovenščini.

Pod črto UVI Gear Lust, kot izdelek za zelo zahtevne uporabnike, na marsikaterem področju navduši – najsi so to odlična oblika, izjemna lahkost ali okusno izvedena RGB osvetlitev. Najdejo se modeli, ki so še lažji, ki imajo še več RGB lučk ali so še bolj popularni v rokah profesionalnih e-športnikov in vplivnežev – a verjamemo, da boste ob nakupu zagotovo d zadovoljni. No, dokler ne bodo proizvajalci našli načina, kako narediti miške z negativno maso.


Vroča ponudba za gamerje

UVI GEAR Lust RGB Black žična gaming miška

64,99 €

Continue Reading

Oprema

Steam Deck kompleti za razvijalce so že na poti

Published

on

Zapakirani, zloženi in pripravljeni na razvijalce! Na spodnji sliki si lahko ogledate ena izmed omejenih serij kompletov za razvijalce nove Valve konzole Steam Deck, ki so že na poti do Steam partnerjev, da preizkusijo svoje igre. Te enote, so funkcionalno enake tistim, ki jih bodo v roke prejeli tudi uporabniki.

Dev-kiti omogočajo, da razvijalci preizkusijo, kako bodo njihove igre delovale na Steam Decku, hkrati pa Valve še naprej zbira povratne informacije, medtem ko se pripravlja na uradni izid konec letošnjega leta.

Steam Deck je prihajajoči ročni gaming računalnik, ki ga razvija Valve Corporation. Izšel bo predvidoma decembra 2021. Rezervacije prednaročil preko prodajalne Steam so zaradi visokega povpraševanja za nekaj časa sesule strežnike. Rezervacije trenutno niso več na voljo.


GUILTY GEAR -STRIVE- PS4 igra

59,99 €

Continue Reading

Oprema

Preizkusili smo Bytezone Thunder gaming stol

Published

on

Te dni je težko narediti recenzijo gaming stola – predvsem zato, ker je pogosto težko sploh najti kakšne razlike med modeli, ki so v prodaji pod različnimi blagovnimi znamkami, a istočasno izgledajo identično. Vseeno je v poplavi različnih – a zelo podobnih si – opcij potrebno biti pozoren na razlikovalne točke.

Morebiti stol zgleda enako, a polnilo je lahko slabše ter postane uporaba po nekaj urah sedenja neudobna, lahko je material izjemno tanek in občutljiv na madeže, koleščki so lahko ceneni in se slabo vrtijo, stol je lahko premajhen in tako neudoben za večje telesne konstitucije – in zagotovo je treba paziti tudi na podporo uporabniku, v primeru da gre kaj narobe in seveda v račun vzeti tudi ceno.

No, na ta trg vstopa nova slovenska znamka gaming stolov in miz, Bytezone, ki cilja slovenskim navušencem nad videoigrami ponuditi vizualno atraktivne in cenovno ugodne rešitve, ki bodo nadgradile vsak igričarski kotiček. Danes tako preizkušamo stol Bytezone Thunder – pa ta navduši, ali je le še en izmed skoraj 150 različnih modelov, ki jih lahko kupite pri Big Bangu?

Kvaliteta izdelave in osnovne funkcije

Prvo osnove – v notranjosti se skriva kovinski okvir, ki je nasajen na t.i. “class 4” plinsko vzmet, ki naj bi skupaj zdržala gorilo, težko 185 kilogramov. No, za razliko od mojega obsotječega gaming stola konkurenčnega proizvajalca, zagotovo ni slišati nobenega škripanja in ne daje nobenega vtisa, da bi kadarkoli popustil pod pritiskom – a morebiti je to le posledica dejstva, da je stol še nov.

Nastavljivost je še ena super lastnost Bytezonovega Thunderja, saj lahko višino prilagajamo za 10 centimetrov, kot sedalnega dela pa prilagodimo tako, da skoraj ležimo. Ob tem naj izpostavim, da tudi v najbolj iztegnjenem položaju le-ta ne daje vtisa, da smo tik pred tem, da se zvrnemo po tleh.

Prvi gaming stoli so imeli čisto osnovne stranske naslonjala za roke in lepo je videti napredek na tem področju, saj t.i. 3D modeli, ki omogočajo nastavljanje gor, dol, levo, desno, naprej in nazaj s kvalitetnimi kovinskimi ročkami, zagotovijo udobno nastavitev.

Udobje in aktivno sedenje

Kar se tiče udobja sedenja moram izpostaviti, da sam nikakor ne prenašam teh ledvenih opor, ki so vse po vrsti pretrde in previsoke ter s tem želijo nenaravno pritiskati na hrbtenico – poleg tega, da se pač zaradi načina pritrditve premika gor in dol ter tako bolj malo pomaga pri ergonomiji. No, tudi sicer je potrebno izpostaviti, da medtem, ko gaming “dirkaški” stoli zagotovo zagotovijo oporo hrbtu, a tu cilj ni aktivno ergonomsko sedenje – ki je dostikrat res naporno – marveč udobje. Tu se potem pridruži zgodbi vključevanje dinamike s stoječo uporabo gaming setupa z eno dvižnih miz iz ponudbe Bytezone in zadeva funkcionira.

No, začel sem z udobjem in pisal zadnji odstavek le o ergonomiji… Torej, kar se tiče udobja, je le-to je na mestu, saj je pena nekoliko trša ter bolj kompaktna in s tem zagotavlja kontinuirano udobje tudi na najdaljših igralskih maratonih. Stranski “flapi” za rame, ki originalno v dirkaških avtomobilih pomagajo pri tem, da nas ne vrže iz ovinka, niso tako agresivno usmerjeni v nas ter ne ovirajo pri običajni rabi ter igranju.

LED osvetlitev

Tu pa končno pridemo do ene glavnih prodajnih lastnosti izdelka, in sicer je to LED osvetlitev. Stol ima tako po celotnem robu v mesh vgrajen LED trak, ki se ga priklopi na battery bank in lahko z daljincem nastavljamo barvo osvetlitve. Zadeva se sliši super kul in bo zagotovo marsikaterega kupca v trgovini prepričala z atraktivnostjo, a glede na to, da se battery banki izpraznijo, boste v praksi stvar napolnili dva cikla, za tem pa Bytezone Thunderja uporabljali brez osvetlitve – kar niti malo ne vpliva na siceršnjo uporabno vrednost. No, boste pa imeli možnost, da ko se vrnejo lokalni gaming dogodki in lanpartyji, baterijo (ki sicer ni priložena in jo je potrebno kupiti ločeno) napolnite ter s svojim RGB ledicami flexate na vse druge igralce na eventu.

Ocena pod črto

Bytezone Thunder je tako sestavljen iz dobrih, kvalitetnih materialov in pridoma uporablja in integrira napredke pri razvoju gaming stolov ter je poleg vsega na voljo po atraktivni ceni – ne pozabite pa preveriti, če tudi vam ustreza velikost ter možnosti v najbližji Big Bangovi poslovalnici.


Nintendo Switch Lite Coral Animal Crossing + 3 mesečna brezplačna naročnina na Nintendo Online

289,99 €

Continue Reading

Oprema

NVIDIA že razkrila vsebino svoje Gamescom predstavitve

Published

on

Ali tudi vas vsakič, ko zaženete svojo najljubšo igro, spremlja napis “NVIDIA: The way it’s meant to be played”? Znameniti proizvajalci grafičnih kartic niso več specializirani le za strojno opremo, ampak uporabljajo tudi umetno inteligenco in kakovostne programe, da izboljšajo igralno izkušnjo

GeForce RTX kartice zagotavljajo, da najnovejši naslovi delujejo po najboljših močeh s pomočjo ekskluzivnih RTX izboljšav. RT Cores omogoča najnovejše učinke sledenja žarkom, tehnologija NVIDIA DLSS pa zagotavlja več sličic na sekundo v več kot 60 igrah. Seznam zaključuje NVIDIA Reflex, ki prinaša prednost v 12 od 15 trenutno najbolj popularnih kompetitivnih igrah. Nazadnje je ob že tako dolgemu seznamu treba vsaj še omeniti tudi programsko opremo NVIDIA Encoder, NVIDIA Broadcast, čipe Tensor Cores, in gonilnike Game Ready Drivers in GeForce Experience.

Vsak mesec NVIDIA razvojni partnerji izdajo nove igre z DLSS, sledenjem žarkov in Reflex ter posodobitvami RTX za že razpoložljive naslove. Tudi ta mesec ni nič drugače, na virtualnem Gamescomu 2021 bodo predstavili 13 iger, ki bodo izšle s podporo RTX tehnologije ali pa jo bodo dodale v bližnji prihodnosti.

Sem spadajo Battlefield 2042, Dying Light 2 Stay Human, Marvel’s Guardians of the Galaxy, Black Myth: Wukong, Bright Memory: Infinite, Chivalry 2, Faraday Protocol, GRIT, Loopmancer, Myst, Naraka: Bladepoint, SYNCED: Off-Planet in The Ascent.


Battlefield 2042 igra za PC

59,99 €

Continue Reading

Oprema

Preizkusili smo dirkaški volan Logitech G923

Published

on

Revolucija ali le evolucija?

E-športna evforija velikih “klasičnih” iger tipa Counter Strike, Dota in StarCraft pogosto pozablja, da je del nje tudi mehurček, ki se bolj asociira sicer s fizično izdajo teh športov, a vseeno predstavlja izjemno pomembno igričarsko skupnost, tj. svet simulacij dirkanja.

Bodisi ste navdušenec nad podivjano vožnjo čez drn in strn v Dirtu ali V-Rallyju, bodisi vam je všeč eksaktnost in milimetrska optimizacija dirkalne linije v F1, ste vzdržljivostni frik, ki mu virtualni Le Mans ne predstavlja težav in svoje popoldneve preživlja v rFactor 2, bodisi igrate Assetto Corsa, Project CARS 2, iRacing, Forza 7, Gran Turismo ali katero od drugih iger, ki nagovarjajo in navdušujejo enztuziaste nad motošporti.

Ključna skupna lastnost (skoraj) vseh teh je želja razvijalcev in igralcev, da se kakor je le mogoče približa pravemu dirkanju ter da je simulacija kolikor se le da realistična. Temu cilju se podredi tudi vse druge elemente igralne izkušnje – zelo pogosto igralci nizajo monitorje tako, da jim pokrijejo celotno vidno polje, kakopak ne igrajo na tipkovnici in miški ali še huje na kontrolerju, marveč sedijo v dirkalnem stolu ter vozijo bolid tako, kot bi ga v resničnem življenju, tj. z volanom in pedali. Tu in tam je na prestižnih tekmovanjih videti tudi posameznike, ki si za virtualno dirkanje nataknejo rokavice, čelado in še kaj.

Ti napori za dvigovanje stopnje realizma pa po drugi strani hitro postanejo pregrešno dragi in z razlogom predstavlja racing sim e-športni svet enega dražjih za vstop in kredibilno tekmovalno udejstvovanje – če drugega ne, je potrebno imeti vsaj spodoben račualnik oz. še bolj kot to – dirkaški volan.

Tu je izbire ogromno – najdejo se rešitve za le nekaj deset evrov, po drugi strani je moč iti v drug ekstrem ter postaviti hidravlično ploščad na kateri se dirka za simuliranje sil pri vožnji ovinkov ter zaviranju.

No, danes vam predstavljamo Logitechovo evolucijo izjemno popularnega volana G920, ki je postal skorajda default izbira za vse, ki so resni sim dirkači, a ki niso pripravljeni investirati več tisoč evrov v high-end sisteme tipa Fanatec. Pa se nakup nadgrajene verzije, tj. Logitech G923 splača in lahko upraviči nekaj več kot evrskega stotaka višjo maloprodajno ceno?

Prvi vtisi ob uporabi

Montiranje in priklop volana sta sicer nekoliko staromodna, saj v svetu, v katerem je v zadnjih nekaj letih vsaka stvar postala brezžična, je za delovanje potrebno povezati kar nekaj kablovja – vendar nič kritičnega. Verjetno je razlog za to morebitna zakasnitev pri brezžičnem posredovanju podatkov, a glede na to, da je ta celoten del povezovanja ter montaže na mizo oz. racing stol ostal identičen predhodniku, je bolj verjetno, da so le pustili na miru stvari, ki funkcionirajo takšne, kot so.

Design je prav tako zelo podoben predhodnikom – spremenilo se res ni skoraj nič že od izida G29 leta 2015. To pa seveda ne pomeni, da volan grd, zastarel ali cenen, saj Logitech G923 s kombinacijo brušenega aluminija, mat plastike in imitacije usnja okoli volanskega obroča izgleda kot se za ta cenovni razred spodobi.

TrueForce in kaj prinese

Naj bi pa pri Logitechu nadgradili nekaj pomembnih elementov notranjosti izdelka, s katerimi naj bi nadgradili izkušnjo vožnje. Prva njih je tehnologija TrueForce, na kateri proizvajalec tudi bazira celotno marketinško kampanjo. Verjetno to pomeni, da so povečali moč zobničastega pogona volana ali ga morebiti nadgradili z jermenastim ali celo direct-drive motorji?

Žal TrueForce ne pomeni nadgradenj v notranjosti, marveč predstavlja le pameten algoritem, ki bistveno hitreje programsko zajema večjo količino podatkov iz dirkalnih iger ter jih predaja sistemu za feedback. S tem bolj natančno simulira tresljaje na cesti. Žal morajo pa podporo implementirati razvijalci znotraj samih iger – kar pomeni, da je trenutno stanje le napol podpora iger, saj Gran Turismo Sport, Assetto Corsa Competizione in GRID popolnoma podpirajo TrueForce, medtem bi Dirt Rally 2.0 moral imeti implementirano le-to že od lanskega leta, a je v času pisanja tega članka še ni, medtem F1 2021 sploh ne podpira tehnologije.

Kaj pa TrueForce spremeni v praksi? Ko vozimo po ravnem terenu in enamomerno, se zdi, da je neprestano prisotnega malce več trenja in tihega brnenja, a ko “najdemo” luknjo na cestišču, ali še bolje pločnik, pa je čutiti neko vrsto topih pulzev ali udarcev izza volana – to pa je to. Morebiti bi lahko rekli, da omogoča tehnologija dirkaču več feedbacka s katerim lahko hitreje odreagira, a smo po nekaj minutah pozabili, da je tam in je izkušnja precej neimpresivna.

Je pa do velike nadgradnje prišlo pri pedalih – te so v preteklosti imele na dnu peno ter linearno vzmet, ki je skušala simulirati hidravlični pritisk. To, da je zagotovo najpopularnejši mod na Logitech dirkalnih volanih odstranitev te pene, priča o realističnosti. Pri G923 so znova zasnovali ta sistem z vgraditvijo progresivne vzmeti, ki postaja trša, bolj kot je stisnjena. Istočasno ne zahteva toliko pritiska, da dosežemo polno moč zaviranja kot na starih modelih, ter s tem predstavlja res odlično nadgradnjo.

Povzetek

Pod črto je Logitech G923 evolucija na že obstoječe, izjemno uspešne in resnično kvalitetne volane, ki so jim dodali nekaj funkcij, popravili nekaj napak preteklikov in s tem predstavlja v cenovnem rangu do pet stotakov verjetno najboljši nakup.


Playstation PS4 igra God of War HITS

19,99 €

Continue Reading

Oprema

Youtuberji so v roke dobili Steam Deck – oglejte si nihove posnetke

Published

on

Po novinarjih, ki so Valvov ročni računalnih preizkusili že v juliju, sledijo še youtuberji, kar štiri mesece pred uradnim izidom decembra letos.

Zmogljiv, udoben, vsestranski. Valve vse-v-enem prenosni igralni računalnik Steam Deck prinaša igre in funkcije platforme Steam, v zmogljivi in priročni obliki, ki jo lahko vzamete s sabo.

Na voljo je v treh modelih. Model s 64GB notranjega pomnilnika za 419€, srednji model z 256GB pomnilnika za 549€ ter dokončni model s 512GB pomnilnika za 679€, ki vključuje:

  • 512GB NVMe SSD notranji pomnilnik
  • Hitrejše shranjevanje
  • Vrhunsko jedkano steklo proti bleščanju
  • Ekskluzivno torbico
  • Ekskluzivne kozmetične dodatke za Steam profil
  • Ekskluzivno temo digitalne tipkovnice

Steam Deck izide decembra 2021 za ZDA, Kanado, Evropsko unijo in Združeno kraljestvo. Do takrat pa si lahko oči pašete z goro YouTube posnetkov, ki včeraj preplavili internet. YouTube ustvarjalci so namreč dobili v roke Valvovo magično škatlico in jo dodobra preizkusili.


Call Of Duty: Black Ops – Cold War igra za PS4

69,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno