fbpx
Connect with us

E-športi

Še ena ženska ekipa je pripravljena na Game Changers

Published

on

VALORANT Champions Tour (VCT) Game Changers je celoletni program, katerega cilj je ustvariti nove priložnosti in izpostaviti ženske, ki želijo sodelovati v VALORANT ešportu, s kombinacijo dogodkov v skupnosti in vrhunskih tekmovanj.

Tekmovanja se odvijajo v Severni in Južni Amerika ter regijah EMEA in APAC. Včeraj smo objavili, da je ameriška ešportna organizacija Complexity Gaming podpisala sezono z žensko ekipo GX3, danes pa je prišla novica, da je Turški Futbolist podpisal pogodbo z ekipo Lux Nova, ki se bo udeležila VALORANT Champions Tour 2021: Game Changers EMEA Series 1.

Cilji programa VCT Game Changers je spodbujati vključujoče okolje za kompetitivno igranje in ustvariti varne možnosti za tekmovanje žensk brez strahu pred nadlegovanjem na podlagi identitete ali spola. Prvi turnir Game Changers v Evropi bo potekal od 27. septembra do 3. oktobra. Nagradni sklad serije EMEA Series 1 znaša 20.000 EUR.

Evropska ekipa Lux Nova, ki je bila ustanovljena avgusta 2021 in je dosegla 3.—4. mesto na tekmovanju TGH x Birds of Prey: Episode 1 in Episode 2. Sestavljajo jo Lada “h6tedthemost” Kozhemyakina (Rusija), Annika “mediKa” Lambertz (Nemčija), Siana Yoldez “sia” Matri (Francija), “alexandra” (Švedska) in “Kuripuuya” (Turčija).


SUPER SMASH BROS ULTIMATE NINTENDO SWITCH

69,99 €

Continue Reading

E-športi

Slovensko podjetje podpisalo 5-milijonsko sponzorsko pogodbo v svetu e-športa

Published

on

Britanska e-športna organizacija Guild Esports je potrdila triletno partnerstvo z borzo kriptovalut Bitstamp v poslu, vrednem 4,5 milijona funtov.

Guild Esports PLC je globalna blagovna znamka e-športa in življenjskega sloga, ki jo vodi izkušena vodstvena ekipa veteranov e-športa in je v solastništvu Davida Beckhama. Bitstamp je borza kriptovalut, ki sta jo ustanovila slovenska podjetnika s sedežem v Luksemburgu. Omogoča trgovanje med fiat valuto, bitcoinom in drugimi kriptovalutami.

V objavi za javnost je Bitstamp potrdil, da bo kripto blagovna znamka predstavljena na dresih organizacije Guild Esports in v digitalnih vsebinah, v katerih bodo sodelovali ustvarjalci vsebin in igralci organizacije. Bitstampov logotip bo integriran tudi v prostore sedeža Guild London, ki naj bi odprl v začetku leta 2022. To je največja sponzorska pogodba, ki jo je sklenil Guild Esports v svoji zgodovini.

Kal Hourd, izvršni direktor Guild Esports, je prepričan, da bo partnerstvo Guild Esports občinstvo ponudilo ustvarjalno, visokokakovostno vsebino in smiselno izkušnjo na način, da je verodostojen tako za identiteto Guilda kot za Bitstampa.

“Naš nabor novih poslovnih priložnosti ostaja močan, saj naraščajoče občinstvo Guildove mreže navijačev in uspešnosti ekip še naprej vzbuja veliko zanimanje širokega kroga oglaševalcev blagovnih znamk. Zato se veselimo, da bomo sčasoma pritegnili še več sponzorjev.”

Navdušen je bil tudi Julian Sawyer, izvršni direktor Bitstampa, ki je dodal: “Partnerstvo s kreativno in hitro rastočo organizacijo z digitalnim in svetovnim občinstvom, kot je Guild, je naravno primerno za nas. Skupno delo pri doseganju oboževalcev e-športa in video iger je pomemben trenutek za nas in naše načrte rasti. Skupni trud pri doseganju oboževalcev e-športa in video iger je pomemben za nas in naše načrte rasti, saj lahko predstavimo našo zaupanja vredno storitev širšemu občinstvu, ki prepoznava prednosti vlaganja v kriptovalute.”


LOGITECH G903 brezžična gaming miška

184,99 €

Continue Reading

E-športi

Pokemon UNITE bo del svetovnega prvenstva Pokemon 2022

Published

on

Pokemon UNITE bo kmalu imel svojo prvo tekmovalno sezono kot del svetovnega prvenstva Pokemon 2022. V pripravi je tudi nov način turnirske igre, ki bo poleg druge pomembne vsebine v igri prejela tudi dodatno jezikovno podporo.

PWC 2022 je letni ešportni dogodek, ki združuje najboljše igralce iz različnih Pokemon iger, kot sta Pokémon GO in Pokkén Tournament DX. Letos se k seznamu pridružuje še Pokemon UNITE, kakor je potrdil producent Masaaki Hoshino.

“Od tega leta bodo ekipe Pokémon UNITE iz celega sveta imele priložnost, da se borijo v tekmovalni sezoni, pri čemer se bodo kvalifikacijske ekipe pomerile na našem svetovnem prvenstvu avgusta,” je dejal Masaaki Hoshino.

Pokemon UNITE bo imel posebno tekmovalno sezono za vsako regijo, ki se bo začela kasneje letos. Te regionalne sezone bodo služile kot kvalifikacije za ekipe, ki bodo sodelovale na prihajajočem PWC 2022, ki bo avgusta v Londonu.

Poleg velike objave je producent tudi razkril, da bo kmalu izšel nov način turnirske igre, ki bo uravnotežil vse mehanike igranja ne glede na iteme vsakega igralca. To lahko verjetno pomeni, da bo novi način igre vse nadgradnje igralcev nastavil na enako raven in napredek, tako da bodo igralci lahko priročno gradili svoje builde, ne da bi jim bilo treba grindati za nadgradnje.

Poleg tega bo v Pokemon UNITE podprtih več jezikov, kot so indonezijščina, brazilska portugalščina, hindujščina, ruščina, tajščina in turščina.


PERSONA 5: STRIKERS – LIMITED EDITION PS4 igra

59,99 €

Continue Reading

E-športi

Najavljena tretja izdaja EPICENTER Online

Published

on

Društvo za elektronske športe – spid.si, dolgoletni slovenski organizator gaming dogodkov in lanpartyjev, je pravkar najavil že tretjo različico “digitalne izdaje največjega slovenskega gaming dogodka”, organizirano od poletja 2020 kot alternativa fizičnim dogodkom v času COVID-19 epidemije ter povezanih omejitev združevanja.

Prvič se kot sponzor dogodkom, organiziranim od leta 2013 naprej, pridružuje partner iz sveta kriptovalut, in sicer je v čevlje generalnega sponzorja dogodka stopil Bitstamp, verjetno najstarejša svetovna trgovalna borza, sicer bazirana v Sloveniji.

Izvajali bodo 10 e-športnih turnirjev, s skupno skoraj 3.000 evrov denarnih nagradnih skladov – seznam iger pa vključuje vse najpopularnejše naslove, npr. Counter Strike, League of Legends, Fortnite in druge. Prvič bodo organizatorji poizkusili aktivirati tudi svet mobilnih videoiger in sicer bo izvedeno prvo tekmovanje v PUBG Mobile.

Poln seznam organiziranih turnirjev je tako:

  • Counter Strike: Global Offensive
  • League of Legends
  • Valorant
  • Rocket League Trios
  • CoD: Warzone Trios
  • Fortnite Duos
  • Teamfight Tactics
  • F1 2021
  • PUBG Mobile
  • FIFA 22 PS4

E-športnim turnirjem se bodo v studiu pridružili slovenski vplivneži iz sveta industrije videoiger – prisotnost so že potrdila zveneča imena, kot Dani “Slovenskobudalol” Sima, Jure “JureTršanBlond” Tršan, Žiga “ScorpLZ” Lah, Jaka “Jack on the Box” Krčkovnik in drugi.

Poleg turnirjev in influencerjev pa želijo organizatorji pod virtualno streho Epicentra vključiti tudi skupnosti razvijalcev videoiger z enodnevnim Game Dev Industry Showcase prenosom v živo, izvajanim v sodelovanju z društvom Games Slovenia, kjer se bodo predstavljali slovenski Indie razvijalci videoier.

En dan pred tem, 19. februarja 2022, bo pa izvedena prva slovenska e-športna konferenca, v okviru katere se bodo kresala mnenja, predstavljala vizija razvoja in del katere bodo vsi, ki v slovenski e-športni sceni soustvarjajo igralno polje za nadobudne e-športnike, vključno z nedavno ustanovljeno E-športno zvezo Slovenije.

Game Gang 30-urni maraton

V dogajanje se bo pa vključila tudi skupnost Game Gang. Člani Game Gang ekipe se bodo družili in zabavali ob igranju videoiger – s kopico tematskih izzivov, speedrunnov, retro naslovov, konzolami naslednje generacije, preizkusi nove opreme, gostovanji vplivnežev in mnogo več. Vse to v 30-urnem neprestanem igralskem maratonu.

Continue Reading

E-športi

Fnatic napovedal partnerstvo z L’Oréal Men Expert

Published

on

Britanska ešportna organizacija Fnatic sedaj sodeluje z blagovno znamko osebne nege L’Oréal Men Expert. Kot rezultat dogovora bosta oba partnerja pripravila vsebine in aktivacije izdelkov, osredotočene na novo ustvarjeni slogan #PrepToPlay.

#PrepToPlay je pobuda osredotočena na izboljšanje igralčeve zmogljivosti v igri s pripravo izven nje. V svoji novi kampanji Fnatic in L’Oréal Men Expert opozarjata na pomembnost priprave pred igro, ki vključuje tudi skrb zase. Zadovoljnost s sabo in svojim izgledom pomaga pri pravi psihični pripravljenost, ki vodi do boljših rezultatov, pravita nova partnerja.

Poleg vsebine, namenjene L’Oréal Men Expert, bo znamka sponzorirala tudi The Rhobalas Show, spletno serijo, ki jo gosti ustvarjalec vsebin League of Legends Valentin “Rhobalas” Ancelin. Poleg tega bo blagovna znamka osebne nege vključena v vsebino družbenih medijev, ki jih Fnatic ekipe sproducirajo pred tekmo.

Izvršni direktor Fnatic Sam Mathews je komentiral: “Naši igralci vedo, da če želiš biti najboljši v igri, se moraš pripraviti tudi izven nje in ti dnevni rituali samooskrbe nam dajejo samozavest, da igramo bolje.”

Direktorica globalnega trženja L’Oréal Men Expert, Christine Nguyen, je dodala: “To partnerstvo bo moškim omogočilo, da izkusijo moč, ki jo daje samooskrba. To jim bo vlivalo samozavest, da bodo videti bolje, se bodo počutili bolje in bodo igrali bolje. Ker se cenijo.”

Blagovna znamka za osebno nego se pridružuje Fnaticovemu vedno večjemu seznamu sponzorjev, ki sedaj vključuje Crypto.com, Andaseat, Monster Energy in ASOS, a bo postala edini pokrovitelj, natisnjen na zadnji strani ekipnih dresov.


Elden Ring – Launch Edition

62,99 €

Continue Reading

E-športi

Virtualni voznik se je pridružil Formuli 2

Published

on

Cem Bolukbasi, ki je tri leta tekmoval v seriji F1 Esports, se letos pridruži mreži F2 s Charouz Racing System. Bolukbasi pravi, da je njegov končni cilj dirkanje v F1, njegove sanje pa postajajo vse bolj verjetna resničnost. Bolukbasi je postal prvi igričar, ki je iz digitalnega voznika postal fizični tekmovalec v Formuli 2.

Turški dirkač se je rodil v Istanbulu, kjer poteka dirka za VN Turčije F1. Bolukbasi je leta 2017 debitiral na virtualnih dirkališčih s serijo F1 Esports in si zadnjih nekaj let ustvaril svoje ime v prvenstvu športnih avtomobilov in enoprostorcev. 23-letnik bo zdaj dobil svojo priložnost v F2 po podpisu s češko ekipo Charouz Racing System s ciljem, da se povzpne vse do F1. 

“Če ne bi začel v F1 Esports, ne bi nikoli imel priložnosti sesti v pravi avto. Ne bi bil tukaj, kjer sem zdaj,” je dejal Bolukbasi. 

“Mislim, da je zelo pomembno tudi biti prvi igralec, ki bo to storil, saj lahko ljudem dam upanje. Če ljudje vidijo, da to zmore ena oseba, bodo verjeli, da to zmorejo tudi sami.” 

Bolukbasi je lani nastopal v azijskem prvenstvu F3 in dosegel točke na 13 od 15 dirk, zmagal pa je tudi na svoji prvi dirki EuroFormula Open. Po koncu lanske sezone je v Abu Dabiju preizkusil dirkalnik F2.


F1 2021 igra za PS5

69,99 €

Continue Reading

E-športi

Reginalda so obtožili verbalne zlorabe in ustrahovanja

Published

on

Sedanji in nekdanji zaposleni ter ešportni igralci so ustanovitelja in izvršnega direktorja Team SoloMid Andyja “Reginalda” Dinha obtožili, da jih je verbalno zlorabljal in ustrahoval. Riot Games in TSM sta sprožila preiskavo.

Podjetje s sedežem v južni Kaliforniji ima 51 redno zaposlenih. Med njimi je več takih, ki so privolili na anonimno izjavo za WIRED, v strahu, da bi zaradi javnega razkritja imena izgubili možnosti za sedanjo in potencialno novo zaposlitev.

“Industrija ešporta je res mlada in strupena,” pravi eden. “Odnosi bolj kot karkoli drugega prinašajo zaposlitev.” Druga dva sogovornika pravita, da so Reginaldove tesne povezave z drugimi lastniki in strokovnjaki ešportnih ekip odvrnile sedanje in nekdanje zaposlene ali igralce, da bi javno spregovorili o težavi.

Reginald naj bi bil znan po verbalni zlorabi in vpitju na igralce in zaposlene. Zaposlene naj bi zmerjal kot “neumne” ali “ničvredne”. Dva vira sta se spomnila, da je Reginald klical zaposlene po delovnem času, da bi kričal nanje. Trije sedanji ali nekdanji uslužbenci TSM pravijo, da naj bi se Reginald včasih ure in ure posmehoval zaposlenim. Na zaposlene naj bi vpil pred zbranimi kolegi, da bi ostali vedeli kaj jih čaka.

»Navaden šef, ki bi mislil, da slabo opravljaš svoje delo, bi ti dal povratne informacije. [Pri TSM] je tako: ‘To so smeti’ ali ‘Grozen si’,” pravi eden od trenutnih zaposlenih, ki ocenjuje, da je v določenem obdobju Reginald vsaj vsak drugi teden nekoga spravil v jok.

Preiskave, ki sta jih sprožila tako TSM kot Riot Games so se začele, potem ko je Yiliang “Doublelift” Peng Reginalda javno obtožil novembra 2021. Doublelift je zatrdil, da je Reginald nadlegoval in zlorabljal ljudi v TSM. 

“Toliko oseb je doživelo javno ponižanje, duševne zlome, jok na delovnem mestu, in še vedno bodo ljudje to ignorirali, če le lahko. Zdi se, da se lahko osebe na oblasti se lahko izognejo vsemu,” je Doublelift objavil na Twitterju. A z obtožbami se Reginald pretirano ne obremenjuje.

“Vem, da moram delati na komunikaciji,” pravi Reginald, “in si prizadevam izboljšati način komuniciranja s svojo ekipo in tistimi okoli mene. Podpiram in v celoti sodelujem z neodvisnimi preiskavami, ki že potekajo, in bom z veseljem sprejel vsa priporočila preiskovalcev.”


PERSONA 5: STRIKERS – LIMITED EDITION PS4 igra

59,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno