fbpx
Connect with us

E-športi

Ste že naveličani novic o ženskih Valorant ekipah?

Published

on

Zdi se, kot da nas vsak dan spremljajo novice o novi ženski Valorant ekipi. Zgleda, da je VALORANT Champions Tour (VCT) Game Changers res spremenil pravila igre in postavil nov steber v ešportu.

VALORANT Champions Tour (VCT) Game Changers je celoletni program, katerega cilj je ustvariti nove priložnosti in izpostaviti ženske, ki želijo sodelovati v VALORANT ešportu, s kombinacijo dogodkov v skupnosti in vrhunskih tekmovanj. Tekmovanja se odvijajo v Severni in Južni Amerika ter regijah EMEA in APAC.

Vse kaže, da je to naslednji veliki turnir, v katerega se splača vlagati, saj se v Valorant preusmerjajo tudi ekipe iz drugih strelskih iger.

Ženska CS:GO ekipa XSET je zapustila svojo organizacijo, da bi nadaljevala kariero znotrej Valoranta.

Ekipo sestavljajo nekatera največja imena v zgodovini tekmovalne scene žensk v igri CS:GO. Ekipa je na vseh turnirjih, na katerih je sodelovala, pokazala neverjetno uspešnost, rezultat na vsaki mapi je zaključila pozitivno ter je do sedaj ostala vedno neporažena z 21-0. Ekipa Xset ostaja skupaj, a se iz severnoameriške regije seli v evropsko, kjer išče novo organizacijo, ki bi jo podprla.

Naslednji Game Changers turnir se bo odvijal v Evropi. Datumi dogodkov so že znani:

27. september – 3. oktober 2021

25. oktober – 31. oktober 2021

15. november – 21. november 2021

Oba dogodka v septembru in oktobru bosta odprta kvalifikacijska turnirja, na katerih bo nastopilo do 64 ekip, sestavljenih iz žensk. Vendar bo turnir v oktobru posebna “All-in” izdaja, ki bo omogočala mešane ekipe, če so vsaj trije člani ekipe ženske. Udeleženci se bodo nato potegovali za delež nagradnega sklada v višini 20.000 EUR. Zadnji turnir bo novembra, s skupnim nagradnim skladom 50.000 EUR.


OVERWATCH SERIES 2 OBSESEK BLIZZARD

6,99 €

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

E-športi

Je linija za nego kože 100T Valkyrae prevara?

Published

on

Solastnico organizacije 100 Thieves so na družbenih omrežjih kritizirali zaradi oglaševanja “znanstveno dokazano neuporabnega” izdelka, ki ščiti kožo proti modri svetlobi.

YouTubova ustvarjalka vsebine Rachell ‘Valkyrae’ Hofstetter je 19. oktobra lansirala svojo linijo za nego kože RFLCT, ki naj bi ščitila uporabnike pred »onesnaženostjo z modro svetlobo«, ki jo oddajajo zasloni. Najava je naletela na negativen odziv, saj so mnogi izdelke označili za prevaro.

Zasnovani tako, da koristijo vsem, ki uporabljajo zaslon, pet izdelkov za nego kože v ponudbi RFLCT naj bi povečalo obrambo kože pred modro svetlobo.

“To je zbirka za nego kože za vse, ki uporabljajo zaslon,” pravi Valkyrae v video objavi za RFLCT. “Linija je zasnovana za zaščito vaše kože pred modro svetlobo, ki jo oddajajo vsi digitalni zasloni.”

Faktor preprečevanja modre svetlobe (BLPF), ki naj bi po navedbah RFLCT spletne strani bil podoben podoben faktorju zaščite pred soncem (SPF), naj bi bil po ocenah določenih posameznikov na spletu popolnoma neuporaben.

Eden izmed Twitter uporabnikov je objavil povezavo na članek, ki ga je objavil PubMed, ki je zaključil naslednje: “Študija je pokazala, da uporaba računalniškega zaslona 8 ur v petih zaporednih dneh na razdalji 20-cm ni poslabšala melazmatske lezije.

Zadevo še poslabša izjava o omejitvi odgovornosti na spletni strani RFLCT v zvezi z navedenimi viri, ki pojasnjujejo dolgoročno škodo zaradi izpostavljenosti modri svetlobi. “Ne odgovarjamo, če informacije, ki so na voljo na tem spletnem mestu, niso točne, popolne ali aktualne,” navajajo.

Valkyrae še ni objavila uradnega odgovora na pritožbe. Je pa ob izidu RFLCT zapisala, da ne more nehati jokati, ker je to je bila dolga pot s njeno ekipo; testiranje, vzorci, srečanja, kemiki in celo Claudia Poccia.


Dying Light 2 – Deluxe Edition igra za PS5

89,99 €

Continue Reading

E-športi

Smash igralcu je med turnirjem padel plošček v školjko

Published

on

Moist Esports igralec Kolawole “Kola” Aideyan je ime svoje organizacije vzel dobesedno, ko je med obiskom stanišča v školjki izgubil svoj plošček. 

Po tem, ko si je Kola priboril mesto v top 8 na Smash Con Fall Festu, se je odločil za krajšo “wc pavzo”, ki se je tragično končala. Koli je pomotoma padel GameCube kontroler v straniščno školjko, preden se je v polfinalu zmagovalne skupine spopadel z Enriquejem “Maistrom” Hernándezom.

Kola se je na oder le vrnil z drugim ploščkom, a je naslednjo igro proti Maistru izgubil. Neuspešen pa je bil tudi proti Moist Esports kolegu Parisu “Lighut” Ramirezu, potem ko je padel v skupino poražencev in se dokončno uvrstil na 5. mesto.

Devetnajstletnik, ki se je v času spletnega obdobja uveljavil in zmagal na turnirjih, kot je bila serija The Quarantine, je kljub nesrečnemu dogodku ponovno dokazal, da je sposoben tekmovati tudi na offline prireditvah.

Nintendo Switch Lite Coral Animal Crossing + 3 mesečna brezplačna naročnina na Nintendo Online

289,99 €

Continue Reading

E-športi

Team Spirit je zmagal na svetovnem prvenstvu Dota 2 v Bukarešti

Published

on

Moskovski Team Spirit je zmagal na svetovnem prvenstvu v Dota 2, znanem tudi kot The International 10, ki ga je letos gostila nacionalna arena v Bukarešti. V finalu tekmovanja je vzhodnoevropski Team Spirit premagal favorita tekmovanja, kitajsko ekipo PSD.LGD.

Kljub temu, da se je rusko-ukrajinska ekipa v Dota 2 TI10 turnir uvrstila “po sreči” in se je po prvi igri celo spustila v skupino poražencev, je Team Spirit zmagal v velikem finalu proti PSG.LGD in dvignil prestižno nagrado Aegis of the Champion.

Team Spirit je v TI10 prišel iz regionalnih kvalifikacij za CIS. Sestavljen iz štirih obetavnih vzhodnoevropskih Dota 2 zvezdnikov z Jaroslavom “Miposhko” Naidenovom kot kapetanom in Airatom “Silentom” Gazievom kot trenerjem, si nihče ni predstavljal, da bo Team Spirit najboljši tekmovalec v Internationalu, kaj šele zmagal vse.

Finalista sta do končnega spopada prišla na zelo različne načine. Medtem ko je imel PSD.LGD skoraj idealen napredek, s prepričljivimi zmagami, je Team Spirit izgubil prvo tekmo v izločilni fazi in je moral iti skozi težjo pot v spodnjem delu lestvice. Kljub temu jim je uspelo premagati vse nasprotnike in po spektakularni tekmi zmagati s končnim rezultatom 3:2.

To je prva zmaga vzhodnoevropske ekipe v zadnjih desetih letih. Čestitamo!


Dying Light 2 – Deluxe Edition igra za PS5

89,99 €

Continue Reading

E-športi

Epic pravi, da je za razliko od Steama odprt za blockchain igre

Published

on

Epic naj bi bil odprt za igre, ki podpirajo kriptovalute ali blockchain, za razliko od spletne trgovine Valve, ki je iz trgovine Steam prepovedal igre, ki vsebujejo blockchain tehnologijo ali NFT.

Epic pravi, da bodo morale biti igre v skladu s finančnimi zakoni, jasno povedati, kako se uporablja blockchain, in imeti ustrezno starostno omejitev. Prav tako pravi, da razvijalci ne bodo mogli uporabljati plačilne storitve Epic za sprejem kriptovalute; namesto tega bbodo morali uporabiti lastne plačilne sisteme. 

A to še ne pomeni, da bodo lahko razvijalci, ki jih Steam zavrne, naslednjo priložnost dobili v trgovini Epic Game Store. Trenutno je program Epic za samozaložništvo v zaprti beta različici.


Dying Light 2 – Deluxe Edition igra za PS5

89,99 €

Continue Reading

E-športi

North America Last Chance Qualifier bo potekal preko spleta

Published

on

VALORANT Champions Tour 2021: North America Last Chance Qualifier je bil prestvljen za vsaj 12 dni in bo potekal preko spleta.

NA LCQ naj bi do nedavnega potekal v Los Angelesu preko LAN omrežja. A igralci so se močno pritoževali, da je ping na strežniku večji od 30, kar naj bi nakazovalo na dejstvo, da ekipe igrajo na privzetih strežnikih, ne na namenskem LAN strežniku. Pred tekmo med FaZe Clan in Rise sta dva igralca ekipe FaZe pokazala pozitivne teste na COVID-19. Celotna ekipa FaZe naj bi igrala iz hotela, njihov nasprotnik Rise pa je igral z odra.

Riot je izdal uradno izjavo o prekinitvi turnirja, zaradi varnosti igralcev in podporne ekipe. V ta namen bodo LCQ spremenili v spletni dogodek, podoben VCT, da se lahko izbere zadnja ekipa, ki se bo udeležila VALORANT Champions.


HUMANKIND – DAY ONE EDITION WITH STEEL CASE igra za PC

49,99 €

Continue Reading

E-športi

Se bo ustvarila nova G2 League of Legends ekipa?

Published

on

G2 League of Legends ekipa, kot smo jo poznali do sedaj najverjetneje ne bo obstajala naslednje leto. Carlos išče zamenjave za Wunderja, Rekklesa, Mikyxa, Grabbza in Nelsona.

Po tem ko se prvič v zgodovini organizacije G2 League of Legends ekipa ni uvrstila na svetovno prvenstvo v igri, se je G2 Esports odločil, da zamenja določene igralce v ekipi.

Novico je objavil lastnik G2 Esports Carlos “ocelote” Rodríguez Santiago v videoposnetku prek svojega računa na Twitterju, v katerem je povedal, da ekipo najverjetneje zapuščajo top laner Wunder, support Mikyx, bot igralec Rekkles, glavni trener Grabbz in strateški trener Nelson.

“Te spremembe je zelo, zelo težko narediti in verjemite mi, ko rečem, da smo porabili ure … ure in ure notranjega pogovora z igralci, ki ostajajo v organizaciji,” je dejal Rodriguez. “Kot rezultat teh razprav smo se odločili, da bomo iz ekipe umaknili in poskušali prodati Wunderja, Mikyxa, Rekklesa, Grabbza in Nelsona. G2 lstnik je tudi zatrdil, da vse, kar so storili od ustanovitve skupine G2, in vse, kar počnejo zdaj, je namenjeno temu, da zmagajo svetovno prvenstvo v League of Legends.


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno