fbpx
Connect with us

E-športi

Poročilo prvih kvalifikacij Game Gang FIFA 22 Lige

Published

on

Posnetek finalnega obračuna med Žigo Veselom in Florijanom Umekom v okviru prvih kvalifikacij Game Gang FIFA 22 Lige, ki so potekale v soboto, 23. oktobra 2021 v Game Gang Areni, tj. v ljubljanskem Big Bang Mega BTC.

Oba igralca sta za svojo ekipo izbrala francoski Paris Saint-Germain, a kljub enaki izbiri je Žiga Vesel že zadel gol v tretji minuti. Po polčasu je takoj sledil še en gol s strani Vesela, a Umek se ni predal. V 76. minuti je zadel svoj prvi gol, a žal to ni bilo dovolj. Do konca prve igre Umek ni mogel več prebiti Veselove obrambe, zato je končni rezultat ostal na 1:2.

V drugi igri je bilo dogajanje napeto, saj sta bili obe strani močno izenačeni. Rezultat je ostal 0:0 vse do 90. minute, ko so se začeli sodnikovi podaljški. Nato se je sreča ali spretnost prevesila na stran Vesela, ki je svoj prvi gol zadel v 96. minuti, nato pa, kljub nekaterim dobrim poskusom Umeka, zmagal v 111. minuti z 2:0 in si prisvojil best of 3 kvalifikacijski dvoboj.

Posnetek spopada je objavljen na YouTube kanalu Game Gang, za krajši vtis celotnega dogajanja na prvih kvalifikacijah pa lahko pregledate spodnje slike.

Med 38 prijavljenimi igralci smo dobili prvih 8 finalistov velikega finala in prvega zmagovalca, ki je zmagal še Redragon ICON H502 slušalke. Prijavi se in brezplačno sodeluj na preostalih kvalifikacij naslednje tri sobote – bodisi 30. oktobra v Mariboru, 6. novembra v Murski Soboti ali 13. novembra v Celju! Zmagovalec celotne lige prejme konzolo PlayStation 5!

Več informacij najdeš na uradni spletni strani – www.gamegang.si/game-gang-fifa-22-liga

Turnirska lestvica

Galerija slik dogodka


FIFA 22 igra za PS5

79,99 €

E-športi

Team Vitality zmagal na VALORANT Open Tour: France finalu

Published

on

Ekipa Team Vitality je v velikem finalu turnirja VALORANT Open Tour: France zmagala proti Alliance s 3:1.

Valorant Open Tour 2021: France je spletni VALORANT turnir z dvajsetimi najboljšimi ekipami v Franciji in nagradnim skladom 20.000 evrov. Zmagovalec turnirja je bil Team Vitality, ki je v velikem finalu premagal Alliance z rezultatom 3:1 (Fracture – 13:7; Ascent – 10:13; Breeze – 13:9; Icebox – 13: 9).

Veliki finale je potekal v Lyonu v Franciji. Prvenstvo za prvaka se je začelo s precej preprosto četrtfinalno zmago nad Stunned5 (2:0). Nato se je ekipa Team Vitality v polfinalu uspešno soočila z močjo Team BDS.

V velikem finalu je Vitality samozavestno po izenačitvi z ekipo Alliance zmagala na zadnjih dveh mapah in zasluženo premagala nasprotnika z rezultatom 3:1.

Za zmago na turnirju VALORANT Open Tour: France Finals Team Vitality prejme 8.000 evrov.

Rezultati finalov VALORANT Open Tour: France

1. mesto: Team Vitality – 8.000 €.

2. mesto: Alliance – 4.000 €.

3-4. mesto: Team BDS – 2.000 €.

3-4. mesto: Last Dance – 2.000 €.

5.-8. mesto: New World – 1.000 €.

5.-8. mesto: Miracles – 1.000 €.

5.-8. mesto: Stunned5 – 1.000 €.

5.-8. mesto: BK ROG Esports – 1.000 €.


BYTEZONE ELITE Sit-Stand gaming dvižna miza

359,99 €

Continue Reading

E-športi

Skupnost Rocket League zbrala 40.000 USD za Team Seas

Published

on

Profesionalci Rocket League, igralci in ustvarjalci vsebine so se zbrali za najdaljšo avtomobilsko nogometno tekmo v zgodovini, vse za dober namen – podpreti MrBeastovo kampanjo Team Seas.

Ustvarjalec vsebine Rocket League Jared “SunlessKhan” Zook je organiziral 24-urni dobrodelni stream, da bi podprl čistilno akcijo, ki jo je začel ameriški youtubar MrBeast.

Z 12 milijoni ogledov že med streamom je Sunless pozval skupnost, ustvarjalce in komentatorje Rocket League, da bi premagali takratni rekord 11-urne nogometne tekme. 24-urni stream sta tako gostila menedžer ekipe Ghost Gaming Paco in Spacestation Gaming ekvivalenta Treyven “Lethamyr” Robitaille.

Na streamu sta nastopili ekipi “odpadki” in “morje”. V zameno za sodelovanje v nagradnih igrah, treninge in oblačila je denar začel pritekati z vsega sveta, najpogosteje uporabljena je bila donacija v višini 100 USD, da bi določenega profesionalca izključili iz tekme za dve minuti.

Akcija se je zaključila zadnjim valom donacij. Gledalci z več sto evri izključevali igralce z namenom, da bi pomagali modri ekipi, ki je bila do takrat v slabšem položaju. Nazadnje je modra ekipa le zmagala, projekt pa je zbral več kot 40.000 dolarjev. 

Pobuda MrBeasta in Marka Roberja, Team Seas, je že uspešno odstranila več kot 4.500 ton smeti, odstranjenih iz naših oceanov.


FIFA 22 igra za PS5

79,99 €

Continue Reading

E-športi

Halo Infinite ima že cheaterje

Published

on

Najnovejša igra v seriji Halo je igralcem na voljo že dobra dva tedna. Čeprav je večigralski način igre vredno še vedno v beti, so Halo navdušenci že krepko preigrali vse mape. Nekateri jih tako zelo dobro poznajo, da praktično vidijo skozi zidove.

Igralci so poročali, da so že naleteli na goljufanje v brezplačni kompetitivni streljačini studia 343. Kakor se spodobi, je splet že poln dokaznega materiala proti zlonamernežem, ki zaenkrat še pestijo spletno okolje.

“Boš vsaj poskušal to prikriti?!” se je glasil komentar Twitch streamerja Douglasa “DougisRaw” Wolfa, ki je na Twitterju delil posnetek, v katerem komentira igro goljufa v Halo Infinite, ki uporablja nekaj, kar je videti kot aimbot ali wallhack.

Goljufanje v video igrah je najbolj razširjeno v brezplačnih igrah v primerjavi s plačljivimi igrami in je običajno bolj izrazito na osebnem računalniku. Zdaj, z možnostjo navzkrižnega igranja v Halo Infinite se lahko goljufi pojavijo tudi v spopadih na konzoli. Konzolaši pozivajo 343, da dodajo možnost izklopa navzkrižnega igranja z osebnim računalnikom.

Halo Infinite vam ne omogoča izklopa navzkrižnega igranja med PC-jem in Xboxom. Vendar pa lahko igralci v ranked areni izberejo, ali želijo igrati z igralci na miški in tipkovnici ali igralci s ploščki. Čeprav to potencialno vodi do daljših čakalnih vrst, nekateri igralci konzole to storijo samo zato, da bi zmanjšali verjetnost, da bodo naleteli na računalniške goljufe.

Seveda se lahko računalniški igralci igrajo s krmilnikom na Halo Infinite. Trenutno ni možnosti, da bi se igralci Xbox izognili igranju z računalniškimi igralci, ki uporabljajo krmilnik.


HALO INFINITE XBOX ONE & XBOX SERIES X

79,99 €

Continue Reading

E-športi

G2 Gozen so postale prvakinje VCT: Game Changers EMEA Series 3

Published

on

Ekipa G2 Gozen je v velikem finalu VCT: Game Changers EMEA Series 3 uspela premagati Guild X s 3:1.

VCT 2021: Game Changers EMEA Series 3 je spletni evropski turnir, ki ga organizirajo Riot Games, DivE in Freaks 4U Gaming. Na B-Tier dogodku, ki ga sponzorira Riot Games in je potekal od 27. septembra do 15. novembra, je sodelovalo 64 ekip, ki so tekmovale za skupni nagradni sklad 50.000 EUR. 

VCT: Game Changers EMEA Series 3 je bil zadnji turnir te serije v letošnjem letu. Prejšnja dva turnirja je zmagala francoska ekipa TENSTAR NOVA, v 3. seriji pa je izgubila v nižji skupini proti Oxxgen Esports in izgubila možnost za zmago še tretjič zapored.

Tokrat so se v finale uvrstili: G2 Gozen in Guild X. Juliano in družba so ta best of 5 finale začele z zmago nad Breeze, kjer so v obrambi izgubile le en krog in zaključile s 13:7. G2 Gozen so nato zmagale na Iceboxu s 13:10, a Guild X so takoj za tem dokazale, zakaj so v finalu.

Na tretji mapi so zmagale s 13:7. V končnem spopadu so G2 Gozen najprej izgubljale s 6:0, a so na koncu le zmanjšale zaostanek in nazadnje premagale ekipo Guild X s 7:9 ter si vendarle priborile naslov prvakinj območja EMEA. 

Za zmago na VCT: Game Changers EMEA Series 3 G2 Gozen prejme 16.000 EUR.


Kingston Mikrofon HyperX QuadCast za PC, PS4, Mac

119,99 €

Continue Reading

E-športi

Severna Karolina je pripravila sklad za podporo ešporta, da bi pritegnila gaming dogodke

Published

on

Gaming je prihodnost in, čeprav je prirejanje gaming dogodkov izjemno drago, prinese lokaciji na kateri se izvajajo prestiž in novo mero prepoznavnosti med občinstvom, do katerega pred tem morda sploh ni imelo dostopa.

Tako je Guverner Severne Karoline Roy Cooper prejšnji teden podpisal zakon o letnem proračunu države ter ustanovil sklad Esports Industry Grant Fund. S tem si želi spodbuditi gaming podjetja, da začnejo prirejati svoja tekmovanja v državi. Sklad je namenjen večjim dogodkom (stroški izvajanja nad 250.000 dolarjev) in ponuja povračilo do 25 % stroškov, ki nastanejo pri zakupu izdelkov in storitev ter izplačevanju plač znotraj države. Državno ministrstvo za trgovino bo v naslednjih treh letih izdajalo nepovratna sredstva kvalificiranim podjetjem. Vsako leto bo dodeljenih največ 5 milijonov dolarjev nepovratnih sredstev.

Ustanovitev sklada je predlagal predsednik uprave za proračunska sredstva Severne Karoline Jason Saine, ki je komentiral njegovo sprejetje.

“Ne gre samo za tekmovanje v ešportu in igranje iger, ampak gre za priložnost, da se vse generacije in skupine vključijo v izobraževanje in tehnologijo,” je dejal Saine.

“In to resnično spodbujamo kot način, da zgradimo delovno silo svetovnega razreda za prihodnost in bolje plačana delovna mesta za vse.«

Sklad so podprli tudi lokalni organizacijski odbor Greater Raleigh Esports ter holding za igralništvo in esport Subnation Media:

“Ko razmišljamo o zaposlovanju ešportnih produkcij in dogodkov, nam ta program omogoča, da predstavimo ne le svojo državo, ampak tudi pridobimo veliko poslov, ki si jih drugače ne bi zagotovili.”


FIFA 22 igra za PS5

79,99 €

Continue Reading

E-športi

Valorant ubral Dota 2 taktiko

Published

on

Valorant Champions nagradni sklad bo množično financiran z ekskluzivno novo prevleko. Riot Games je objavil, da bo 50 % prihodkov iz zbirke Champions 2021 šlo neposredno 16 sodelujočim ekipam na Valorant Champions 2021.

Ljubitelji Valoranta bodo imeli priložnost proslaviti prvi dogodek Valorant Champions s paketom omejene izdaje VCT Champions. Valorant YouTuber HITSCAN je ta teden razkril nov paket skinov VCT Champions 2021. Paket vključuje Vandal skin, karambit melee in nekaj drugih bonusov za nakup paketa. 

Obe prevleki orožja imata črno, zlato in rdečo barvno shemo. Vandal ima na boku tudi logotip Champions. Obe orožji imata možnost nadgradnje, imenovano Champions Aura, ki doda poseben žareč učinek. Ta učinek se aktivira samo, če ste najboljši fragger v svoji ekipi in deluje tudi, če orožje poberete iz tal. 

Paket predstavlja tudi neverjeten finišer, ki prikaže Champions logotion in zaigra igra del uradne pesmi turnirja. Igralci lahko tudi vstopijo v finišer in sprožijo drugo animacijo, ki je velikanski Brimstone, ki se pojavi nad zemljevidom na rdečem nebu. Animacije se navezuje na prizor v videospotu prej omenjene pesmi.

Vandal ima štiri nadgradljive stopnje, zato prihranite svoje Radiante točke, če želite soigralcem pokazati novi finišer.

K končnemu nagradnemu skladu za zmagovalce ešportnih dogodkov pa že leta prispevajo igralci Dota 2, ki vedno znova domov odnesejo naziv rekordnega nagradnega sklada za ešportna tekmovanja. Letos je Team Spirit zmagal na turnirju The International Dota 2 Championship in domov odnesel 18,2 milijona dolarjev od skupno več kot 40 milijonov dolarjev nagradnega sklada. Ali bo Valorant igralcem uspelo premagati dosedanji rekord bomo izvedeli decembra.


TOM CLANCY’S RAINBOW SIX: EXTRACTION – DELUXE EDITION igra za XBOX ONE & XBOX SERIES X

87,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno