fbpx
Connect with us

Igre

Preizkušamo Super Monkey Ball Banana Mania

Published

on

Svetovno prepoznavna arkadna franšiza Super Monkey Ball je dobila novo izdajo.

Serija iger Monkey Ball se je prvič pojavila leta 2001. Od takrat je nastalo že enaindvajset iger, najnovejša med njimi je tako novoizdana Super Monkey Ball Banana Mania, ki smo jo preizkusili na Playstation 4, a je na voljo na skoraj vsaki platformi (Nintendo Switch, Playstation , Xbox One in Xbox Series X/S).

Čeprav te franšize nisem nikoli preizkusila, sem tako dobila priložnost se poglobiti v nekaj novega. Moram priznati, ko sem igro prvič zagnala, mi je izgledala precej simpatična in z največjim veseljem sem se podala v igranje. Izbrala sem Main Game in igrala po zgodbi. Kontrolke so lahke za uporabo. Samo nagibamo platformo z levim stickom na kontrolerju. Cilj celotne igre je, da našo priljubljeno opico, ki je v žogi, pripeljemo do gola oz. cilja na koncu platforme. Za določene levele je potrebno malo motorike in načrtovanja oz. timanja. 

Na začetku je večina levelov kar preprostih. Začnejo se z enostavno ravno platformo na kateri je na koncu cilj, v katerega se moramo zapeljati. Prvih nekaj mi je še kar šlo, z lahkoto sem opravila svetova Jungle Island in Volcanic Magma. Malenkost se mi je zataknilo pri Under the Ocean, kjer sem se že rahlo znojila in moja frustracija je bila že opazna – pri Inside the Whale pa je piskru odletel pokrov in sem potrebovala pavzo. Čeprav igra izgleda prav prisrčno na začetku, je zahtevnost hitro narasla in s tem postala pravi izziv. Opico sem morala voziti po zelo ozkih poteh, kjer sem plačala za vsako najmanjšo napako, ali pa me je poteptalo gromozansko kamenje. Hkrati so bili cilji na vedno bolj težko dosegljivih mestih.

V času pavze od kampanjskega dela, sem se preizkusila v nekaj Party Game igrah. Prvo sem preizkusila Monkey Bowling, ker me je zanimalo kako to deluje. Ta modus mi je bil predvsem všeč, saj je odvisen od tvojih refleksov. Prvo si žogo z opico nastavil iz kakšne strani se bo izstrelila, nato si izbral kot meta in na koncu še moč. Če si se slučajno zmotil si si lahko popravil žogo s spinom. Bilo je precej zabavno in intuitivno. Uspelo mi je zadeti en Strike. 

Naslednje mini igre, ki sem jih preizkusila, so bile Monkey Target, v katerem nisem nikoli uspela prileteti dovolj blizu tarče, Monkey Fight, ki je bil kar dober, ampak spet nisem najbolj znala zboksati ljudi iz platforme. Sicer sem dosegala točke za vsak uspešen udarec, a mi je le redko uspelo zmagati. Mini game, ki pa je lahko konkuriral z bowlingom, pa je Monkey Race. Le-ta je podoben Mario Kartu, tekmovali smo v dirkanju, najhitrejši zmaga. Pridobili smo si lahko ogromno powerupov, s katerimi smo lahko sabotirali druge igralce. No, poleg vseh navedenih, pa je dodatno še 11 drugih party iger, torej skupno trinajst mini zabav, ki dodajo več kot dovolj raznolikosti v igralno izkušnjo.

Še dva pomembna igralna modusa sta – Ranking Challenge in Missions. Ranking Challenge ni nič kaj posebnega. Je kot time attack, kjer moraš v najkrajšem možnem času priti do cilja in svoj čas lahko primerjaš z ostalimi časi po vsem svetu. Za vsak level moraš poiskati bližnjico ali pa imeti srečo, da ob udarcu terena opica poleti v cilj. Drug način igranja pa se imenuje Missions. V tem je več različnih “misij”, ki jih je potrebno opraviti v različnih levelih. Na primer – pobrati moraš vse banane v levelu ali pa ga dokončati brez funkcije za pomoč. Skupno število teh izzivov je ogromno, ki poskrbi, da bodo igralci, ki morajo končati naslov na 100%, preigravali Super Monkey Ball Banana Mania še lep čas.

Za na konec pa še imate Galerijo, kjer si lahko ogledate slike, Point Shop, kjer si lahko kupite nove opice ali oblačila, Costumes, kjer si lahko oblečete opice po svoji želji in Online Rankings, kjer si lahko ogledate najvišje ocene igralcev po celem svetu. 

Moje mnenje o igri je odlično, saj je na razpolago ogromno načinov igranja ter tako se vedno najde nekaj za početi. Ključna za uspeh in kontinuirano igranje je pa funkcija helperja, ki vam pomaga pri končevanju levelov – le-ta se vklopi po nekaj neuspešno izvedenih poizkusih. S pomočjo tega lahko opravite vse levele z lahkoto, razen če ste trmasti tako kot jaz in želite vse narediti po svoje. Potem vam pa igra vzame kar nekaj časa. 

Če ste hitre jeze in ne marate tako veselih in preprostih iger, vam tole ne bo všeč. Če pa ste t.i. “zaključevalec”, radi tekmujete in si trenirate motorične sposobnosti, potem je to igra za vas. Super Monkey Ball Banana Mania je tudi dobra družinska igra, še posebej zaradi Party iger. Prepričana sem, da jo bom po tem preizkusu še leta in leta igrala – če ne drugače, pa ko mi noben izmed drugih naslovov v moji knjižnici iger ne bo ustrezal.


LET’S SING 2022 – DOUBLE MIC BUNDLE igra za PS4

59,99 €

Igre

Marvel Snap je nova igra s kartami nekdanjih razvijalcev Hearthstone

Published

on

Marvel, založnik Nuverse in razvijalec Second Dinner so v četrtek napovedali novo igro s kartami za mobilne naprave in Windows: Marvel Snap. To je najhitrejša igra s kartami v vseh svetovih. Zberite svojo sanjsko ekipo iz MARVEL vesolja in se s kartami borite 1 proti 1 ali z več igralci.

Razvijalci v prvi vrsti obljubljajo hitro igro, pri čemer ocenjujejo, da bo vsaka bitka trajala približno tri minute, hkrati pa opozarjajo, da bosta oba igralca lahko igrala hkrati, namesto da bi čakala drug na drugega. Igra vključuje tudi številne nove koncepte, kot je mehanika “snap“, ki igralcem omogoča podvojitev stave, če so prepričani v zmago.

Razvojni studio Second Dinner, ki sta ga ustanovila nekdanji direktor igre Hearthstone Ben Brode in nekdanji izvršni producent Hearthstonea Hamilton Chu, ima za sabo kar nekaj uspešnih mobilnih naslovov – in v Chujevem primeru zgodovino, ki vključuje delo kot producent pri zgodnjih igrah Bungie Halo.

Bojišča vključujejo več kot 50 različnih lokacij po vsem Marvelovem vesolju, od katerih ima vsaka svoje ikonične sposobnosti, ki spreminjajo igro. MARVEL SNAP ostaja svež in vznemirljiv z vedno novimi kartami, lokacijami, kozmetiko, sezonskimi vstopnicami, ranked sezonami, izzivi, misijami in seveda dogodki.


Alan Wake Remastered igra za PS5

28,99 €

Continue Reading

Igre

Warner Bros izdaja novo pretepačino MultiVersus

Published

on

MultiVersus zaprta alfa je končno pred nami in oboževalci si želijo vedeti, kako se nekateri njihovi najljubši liki odrežejo na bojišču.

Player First Games se pripravlja na izdajo pretešapke igre za več igralcev MultiVersus, v kateri se lahko proti nasprotnikom borimo z liki iz obsežnega seznama kataloga Warner Bros. MultiVersus se od podobnih iger loči po tem, da se osredotoča na boj v parih. Poleg tega vsak izmed likov pripada eni izmed štirih skupin, ki tvorijo glavno mehaniko igre: brawler (pretepač), assassin (morilec), mage (čarovnik) in tank (tank).

Igre se odvijajo zelo podobno kot pri Smash Bros., kjer je cilj povzročiti čim več škode nasprotniku in ga poslati izven meja v brezno, ki obdaja oder. Vsak lik ima enako nadzorno shemo, sestavljeno iz običajnih in posebnih gumbov za napad, od katerih ima vsaka različne poteze, odvisno od smeri, v katero potegnete analogno palico, gumb za skok in izmikanje.

Trenutno je napovedanih 16 likov iz različnih Warner Bros. vsebin, kot so Batman, Superman, Wonder Woman in Harley Quinn iz DC sveta, Velma in Shaggy iz Scooby-Doo risanke, Garnet in Steven iz Steven Universe, Arya Stark iz serije Igra prestolov in drugi.

Trenutna zaprta alfa bo trajala do 27. maja. Igra gre v odprto beta različico julija, s popolno izdajo nekje v prihodnosti, a točnega datuma še ni.


Lost Sphear (Switch)

49,99 €

Continue Reading

Igre

Borderlands 3 brezplačen v  Epic Games trgovini

Published

on

Najbolj znani shooter-looter je sedaj na voljo brezplačno v trgovini Epic Games Store. Prestrelite svojo pot skozi nove svetove in sovražnike ter rešite svoj dom pred najbolj neusmiljenimi voditelji kultov v galaksiji.

Preprečite fanatičnim dvojčkom Calypso, da združijo razbojniške klane in zavladajo galaksiji. Postanite eden izmed štirih izjemnih lovcev, vsak z edinstvenimi sposobnostmi, slogom igranja, spretnostmi in številnimi možnostmi personalizacije.

Strelka Moze: Ko Moze potrebuje pomoč, uporabi svoj stroj Iron Bear, ki še dodatno zabije nasprotnike.

Sirena Amara: Samozavestna, sposobna bojevnica, ki lahko prikliče eterične pesti, Amara uporablja svoje moči sirene, da razbije sovražnike.

Mojster zveri FL4K: FL4K živi za lov. Najljubši plen njegovih zvestih zveri so nič hudega sluteči razbojniki.

Operativec Zane: Zane je specializiran za bojne pripomočke, ki mu dopustijo, da smukne v boj, ustvari kaos in se izmuzne nazaj, kot da ga nikoli ni bilo.

Z milijoni pušk in pripomočkov je vsak boj priložnost za pridobitev nove opreme. Borderlands 3 je idealna igra za vse, ki želijo izklopiti možgane in rutinsko sortirati, katero orožje je boljše od trenutnega.

V igri lahko srečate tudi Tiny Tino, zvezdnico najnovejše igre v Borderlands svetu Tiny Tina’s Wonderlands. Borderlands 3 si je mogoče brezplačno priskrbeti samo do 26. maja 2022.

Borderlands 3 | Slika: Gearbox Software

Alan Wake Remastered igra za PS5

28,99 €

Continue Reading

Igre

Dead By Daylight razkriva novo poglavje Resident Evil in sodelovanje z Attack On Titan

Published

on

Prenos v živo ob šesti obletnici grozljivke je razkril novico o dveh prihajajočih sodelovanjih za video igro – zbirki Attack on Titan in popolnoma novem poglavju Resident Evil.

Dead By Daylight je lani prvič sodeloval s klasično franšizo grozljivk Resident Evil z dodajanjem preživelih Jill Valentine in Leona S. Kennedyja ter zlobneža Nemesis v večjem poglavju na temo Resident Evil. Zdaj bo Resident Evil prva franšiza, ki se bo v Dead By Daylight pojavila dvakrat, z novim povezovalnim poglavjem z naslovom Resident Evil Chapter: Project W.

Medtem ko razvijalec Behavior Interactive ni potrdil, kateri novi liki bodo predstavljeni kot del projekta W, je dovolj enostavno ugibati, da se naslov poglavja nanaša na zlobnega Alberta Weskerja. Vse, kar je bilo uradno objavljeno, je, da bo novo poglavje predstavilo še več likov iz legendarne franšize grozljivk.

Behavior je napovedal tudi novo zbirko Attack on Titan, prvo anime sodelovanje z Dead by Daylight. Povezava AoT je zgolj estetska, sestavljena je iz 10 različnih preoblek za morilce in preživele, ki bodo obstoječe like preoblikovale v vojake in titane iz Attack on Titan. Celoten seznam še ni razkrit, vendar bo vključeval Dwighta kot Erena, Zarino kot Hange in Onija kot oklepnega Titana.


MONSTER HUNTER RISE NINTENDO SWITCH igra

59,99 €

Continue Reading

Igre

Angry Birds prihaja v Minecraft v novem DLC

Published

on

Najnovejši DLC, ki je zdaj na voljo na Minecraft Marketplace, vključuje Angry Birds vsebino. DLC omogoča uporabnikom, da igrajo Angry Birds v Minecraftu, pri čemer so tako mehanika kot liki prevedeni v blokovski svet švedske uspešnice.

V Angry Birds DLC se bodo igralci podali na različne misije in odklenili nove igralne like, tako da rešijo vedno več ptic pred zlobnimi zelenimi prašički. Igralci bodo lahko igrali Angry Birds v Minecraftu s prijatelji v co-op načinu in bodo imeli na izbiro igranje standardnih misij s klasičnim raziskovanjem v stilu Minecrafta ali v “klasičnem načinu”, ki je bližje izvirnemu igranju v Angry Birds.

Kakor so že poudarili komentarji na spletu, se zdi, da je to konkretno sodelovanje prišlo desetletje prepozno, saj gre za igri, ki sta prevladovali v kulturni krajini od leta 2010. Kljub temu zgleda, da imata obe igri še vedno dovolj privržencev in začetni odzivi na DLC so trenutno izjemno pozitivni.

DLC vsebino je razvil Oreville Studios, studio, ki je specializiran za ustvarjanje vsebine v Minecraftu, v sodelovanju s studiem Angry Birds Rovio Entertainment. Dodatek lahko kupite na Minecraft Marketplaceu za 1340 Minecoinov, kar ustreza nekaj več kot 8 evrov.


Lego Minecraft 21170 Pujsova hiša

54,99 €

Continue Reading

Igre

Fall Guys bo z junijem postal brezplačen

Published

on

Igra Knockout battle royale Fall Guys bo od 21. junija brezplačna, je sporočil razvijalec Mediatonic. Poleg tega bo premik v modelu monetizacije sovpadal z dolgo pričakovano izdajo igre na Switch in Xbox, pa tudi s prihodom nove različice PlayStation 5 in njenim izidom v trgovini Epic Games Store.

Kot del prehoda na brezplačno igranje bo Fall Guys – ki letos praznuje svoj drugi rojstni dan – znova zagnal igro in začel z novo sezono, Season 1: Free For All, ki obeta kup novih izzivov in nagrad.

Da bi Fall Guys olajšal prehod s plačljive igre na brezplačno igranje, bo Mediatonic vsem obstoječim igralcem omogočil dostop do posebnega paketa Legacy Pack, ki bo vključuje različne kozmetične izdelke in brezplačno prvo sezonsko vozovnico.

Potrebno je opozoriti, da bo igra odstranjena iz Steama od 21. junija, čeprav bodo obstoječi uporabniki lahko nadaljevali z igranjem na Valvovi platformi. Novi igralci bodo lahko dostopali do igre samo tako, da prenesejo njen zaganjalnik iz trgovine Epic Games Store.

Obstoječi uporabniki Steama pa ne bodo prisiljeni v spremembo in bodo lahko nadaljevali z igranjem kot prej, pri čemer Mediaonic obljublja, da bo različica za Steam še naprej prejemala vse običajne posodobitve, vključno z novimi sezonami, popravki in funkcijami.


MORTAL KOMBAT 11 NINTENDO SWITCH

39,99

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno