fbpx
Connect with us

E-športi

League of Legends finale si je ogledalo 74 milijonov sočasnih gledalcev

Published

on

Riot Games je razkril statistiko svetovnega prvenstva v igri League of Legends 2021, ki je potekalo 6. novembra v Reykjaviku na Islandiji, je objavil Riot Games.

Podjetje je na tiskovni konferenci poročalo, da je imela tekma med DWG KIA in Edward Gamingom 30,6 milijona gledalcev na minuto, pri čemer je kitajska ekipa zmagala s 3:2 proti korejski ekipi. To je 32,8-odstotno povečanje v primerjavi z lanskim AMA (Average Minute Audience).

Poleg tega je finale pritegnilo 73,8 milijona sočasnih gledalcev, kar je 60 odstotkov več kot PCU (Peak Concurrent Viewers) iz leta 2020.

Po poročanju Riot so to natančne številke iz prejšnjih 3 finalov svetovnega prvenstva: 

2020: DWG KIA je na kitajski Shanghai Motor Pudong Arena premagala Suning s 3:1 

PCU = 46.067.896 AMA = 23.041.174 

2019: FunPlus Phoenix je premagal G2 Esports s 3:0 na AccorHotels Areni v Parizu v Franciji

PCU = 43.982.055 AMA = 21.469.358 

2018: Invictus Gaming je premagal Fnatic s 3:1 na stadionu Incheon Munhak v Incheonu v Koreji 

PCU = 43.997.815 AMA = 19.280.120 

Svetovni finale je v 18 jezikih prenašalo 19 kanalov na 34 platformah. Riot še ni zagotovil razčlenitve številk gledanosti po regijah ali državah. Podrobneje so pa razkrili načrte za svetovno prvenstvo 2022, ki vključujejo tekme v 4 severnoameriških lokacijah s postanki v Kanadi, Mehiki in Združenih državah.


SPARCO Grip črno-rumen gaming stol

319,00 €

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

E-športi

Panda Global zbrali več kot 500.000 USD za novo različico GameCube ploščka

Published

on

Z ikoničnim in ergonomskim dizajnom se 20 let stari plošček konzole GameCube uporablja (in prodaja) še danes.

NGC kontroler je še danes aktualen, ker je postal sinonim za tekmovalno sceno Smash, pa naj bo to Melee ali Ultimate. Shema gumbov se lepo ujema s katero koli iteracijo igre, čeprav težko enako dobro služi tudi za druge Nintendo naslove.

Panda Controller, ki ga je zasnoval PGHardware, želi odpraviti številne težave in potrebe ešportne skupnosti. Novi plošček nadgrajuje jedro z dodatnimi gumbi, sprožilci in prilagodljivimi magnetnimi ovitki.

Poleg tega je plošček zasnovan za žično in brezžično uporabo, ki se lahko poveže z osebnim računalnikom ali Switch konzolo preko Wireless Packa ali s kablom USB-C, ki ima na drugem koncu vtiča za USB in NGC.

Izvršni direktor Alan Bunnéy je pojasnil, da je pri oblikovanju sodelovala namenska ekipa modderjev, profesionalcev in celo naključnih oboževalcev.

“Navdušenci nad ploščki GameCube so najbolj kritični med vsemi skupinami uporabnikov na svetu in njihovi standardi kvalitete so absolutno najvišji. Neverjetno veliko dela smo porabili, da bi razvili ne samo plošček GameCube, ampak kontrolerjev kot celoto, in svet še nikoli ni videl ploščka, kot je Panda Controller.”


SUPER SMASH BROS ULTIMATE NINTENDO SWITCH

69,99 €

Continue Reading

E-športi

Team Vitality zmagal na VALORANT Open Tour: France finalu

Published

on

Ekipa Team Vitality je v velikem finalu turnirja VALORANT Open Tour: France zmagala proti Alliance s 3:1.

Valorant Open Tour 2021: France je spletni VALORANT turnir z dvajsetimi najboljšimi ekipami v Franciji in nagradnim skladom 20.000 evrov. Zmagovalec turnirja je bil Team Vitality, ki je v velikem finalu premagal Alliance z rezultatom 3:1 (Fracture – 13:7; Ascent – 10:13; Breeze – 13:9; Icebox – 13: 9).

Veliki finale je potekal v Lyonu v Franciji. Prvenstvo za prvaka se je začelo s precej preprosto četrtfinalno zmago nad Stunned5 (2:0). Nato se je ekipa Team Vitality v polfinalu uspešno soočila z močjo Team BDS.

V velikem finalu je Vitality samozavestno po izenačitvi z ekipo Alliance zmagala na zadnjih dveh mapah in zasluženo premagala nasprotnika z rezultatom 3:1.

Za zmago na turnirju VALORANT Open Tour: France Finals Team Vitality prejme 8.000 evrov.

Rezultati finalov VALORANT Open Tour: France

1. mesto: Team Vitality – 8.000 €.

2. mesto: Alliance – 4.000 €.

3-4. mesto: Team BDS – 2.000 €.

3-4. mesto: Last Dance – 2.000 €.

5.-8. mesto: New World – 1.000 €.

5.-8. mesto: Miracles – 1.000 €.

5.-8. mesto: Stunned5 – 1.000 €.

5.-8. mesto: BK ROG Esports – 1.000 €.


BYTEZONE ELITE Sit-Stand gaming dvižna miza

359,99 €

Continue Reading

E-športi

Skupnost Rocket League zbrala 40.000 USD za Team Seas

Published

on

Profesionalci Rocket League, igralci in ustvarjalci vsebine so se zbrali za najdaljšo avtomobilsko nogometno tekmo v zgodovini, vse za dober namen – podpreti MrBeastovo kampanjo Team Seas.

Ustvarjalec vsebine Rocket League Jared “SunlessKhan” Zook je organiziral 24-urni dobrodelni stream, da bi podprl čistilno akcijo, ki jo je začel ameriški youtubar MrBeast.

Z 12 milijoni ogledov že med streamom je Sunless pozval skupnost, ustvarjalce in komentatorje Rocket League, da bi premagali takratni rekord 11-urne nogometne tekme. 24-urni stream sta tako gostila menedžer ekipe Ghost Gaming Paco in Spacestation Gaming ekvivalenta Treyven “Lethamyr” Robitaille.

Na streamu sta nastopili ekipi “odpadki” in “morje”. V zameno za sodelovanje v nagradnih igrah, treninge in oblačila je denar začel pritekati z vsega sveta, najpogosteje uporabljena je bila donacija v višini 100 USD, da bi določenega profesionalca izključili iz tekme za dve minuti.

Akcija se je zaključila zadnjim valom donacij. Gledalci z več sto evri izključevali igralce z namenom, da bi pomagali modri ekipi, ki je bila do takrat v slabšem položaju. Nazadnje je modra ekipa le zmagala, projekt pa je zbral več kot 40.000 dolarjev. 

Pobuda MrBeasta in Marka Roberja, Team Seas, je že uspešno odstranila več kot 4.500 ton smeti, odstranjenih iz naših oceanov.


FIFA 22 igra za PS5

79,99 €

Continue Reading

E-športi

Halo Infinite ima že cheaterje

Published

on

Najnovejša igra v seriji Halo je igralcem na voljo že dobra dva tedna. Čeprav je večigralski način igre vredno še vedno v beti, so Halo navdušenci že krepko preigrali vse mape. Nekateri jih tako zelo dobro poznajo, da praktično vidijo skozi zidove.

Igralci so poročali, da so že naleteli na goljufanje v brezplačni kompetitivni streljačini studia 343. Kakor se spodobi, je splet že poln dokaznega materiala proti zlonamernežem, ki zaenkrat še pestijo spletno okolje.

“Boš vsaj poskušal to prikriti?!” se je glasil komentar Twitch streamerja Douglasa “DougisRaw” Wolfa, ki je na Twitterju delil posnetek, v katerem komentira igro goljufa v Halo Infinite, ki uporablja nekaj, kar je videti kot aimbot ali wallhack.

Goljufanje v video igrah je najbolj razširjeno v brezplačnih igrah v primerjavi s plačljivimi igrami in je običajno bolj izrazito na osebnem računalniku. Zdaj, z možnostjo navzkrižnega igranja v Halo Infinite se lahko goljufi pojavijo tudi v spopadih na konzoli. Konzolaši pozivajo 343, da dodajo možnost izklopa navzkrižnega igranja z osebnim računalnikom.

Halo Infinite vam ne omogoča izklopa navzkrižnega igranja med PC-jem in Xboxom. Vendar pa lahko igralci v ranked areni izberejo, ali želijo igrati z igralci na miški in tipkovnici ali igralci s ploščki. Čeprav to potencialno vodi do daljših čakalnih vrst, nekateri igralci konzole to storijo samo zato, da bi zmanjšali verjetnost, da bodo naleteli na računalniške goljufe.

Seveda se lahko računalniški igralci igrajo s krmilnikom na Halo Infinite. Trenutno ni možnosti, da bi se igralci Xbox izognili igranju z računalniškimi igralci, ki uporabljajo krmilnik.


HALO INFINITE XBOX ONE & XBOX SERIES X

79,99 €

Continue Reading

E-športi

G2 Gozen so postale prvakinje VCT: Game Changers EMEA Series 3

Published

on

Ekipa G2 Gozen je v velikem finalu VCT: Game Changers EMEA Series 3 uspela premagati Guild X s 3:1.

VCT 2021: Game Changers EMEA Series 3 je spletni evropski turnir, ki ga organizirajo Riot Games, DivE in Freaks 4U Gaming. Na B-Tier dogodku, ki ga sponzorira Riot Games in je potekal od 27. septembra do 15. novembra, je sodelovalo 64 ekip, ki so tekmovale za skupni nagradni sklad 50.000 EUR. 

VCT: Game Changers EMEA Series 3 je bil zadnji turnir te serije v letošnjem letu. Prejšnja dva turnirja je zmagala francoska ekipa TENSTAR NOVA, v 3. seriji pa je izgubila v nižji skupini proti Oxxgen Esports in izgubila možnost za zmago še tretjič zapored.

Tokrat so se v finale uvrstili: G2 Gozen in Guild X. Juliano in družba so ta best of 5 finale začele z zmago nad Breeze, kjer so v obrambi izgubile le en krog in zaključile s 13:7. G2 Gozen so nato zmagale na Iceboxu s 13:10, a Guild X so takoj za tem dokazale, zakaj so v finalu.

Na tretji mapi so zmagale s 13:7. V končnem spopadu so G2 Gozen najprej izgubljale s 6:0, a so na koncu le zmanjšale zaostanek in nazadnje premagale ekipo Guild X s 7:9 ter si vendarle priborile naslov prvakinj območja EMEA. 

Za zmago na VCT: Game Changers EMEA Series 3 G2 Gozen prejme 16.000 EUR.


Kingston Mikrofon HyperX QuadCast za PC, PS4, Mac

119,99 €

Continue Reading

E-športi

Severna Karolina je pripravila sklad za podporo ešporta, da bi pritegnila gaming dogodke

Published

on

Gaming je prihodnost in, čeprav je prirejanje gaming dogodkov izjemno drago, prinese lokaciji na kateri se izvajajo prestiž in novo mero prepoznavnosti med občinstvom, do katerega pred tem morda sploh ni imelo dostopa.

Tako je Guverner Severne Karoline Roy Cooper prejšnji teden podpisal zakon o letnem proračunu države ter ustanovil sklad Esports Industry Grant Fund. S tem si želi spodbuditi gaming podjetja, da začnejo prirejati svoja tekmovanja v državi. Sklad je namenjen večjim dogodkom (stroški izvajanja nad 250.000 dolarjev) in ponuja povračilo do 25 % stroškov, ki nastanejo pri zakupu izdelkov in storitev ter izplačevanju plač znotraj države. Državno ministrstvo za trgovino bo v naslednjih treh letih izdajalo nepovratna sredstva kvalificiranim podjetjem. Vsako leto bo dodeljenih največ 5 milijonov dolarjev nepovratnih sredstev.

Ustanovitev sklada je predlagal predsednik uprave za proračunska sredstva Severne Karoline Jason Saine, ki je komentiral njegovo sprejetje.

“Ne gre samo za tekmovanje v ešportu in igranje iger, ampak gre za priložnost, da se vse generacije in skupine vključijo v izobraževanje in tehnologijo,” je dejal Saine.

“In to resnično spodbujamo kot način, da zgradimo delovno silo svetovnega razreda za prihodnost in bolje plačana delovna mesta za vse.«

Sklad so podprli tudi lokalni organizacijski odbor Greater Raleigh Esports ter holding za igralništvo in esport Subnation Media:

“Ko razmišljamo o zaposlovanju ešportnih produkcij in dogodkov, nam ta program omogoča, da predstavimo ne le svojo državo, ampak tudi pridobimo veliko poslov, ki si jih drugače ne bi zagotovili.”


FIFA 22 igra za PS5

79,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno