fbpx
Connect with us

Igre

7.500 spletnih nakupovalcev je nevede prodalo svoje duše

Published

on

Leta 2010 je med prvoaprilsko potegavščino več tisoč ni slabena slutečih angleških kupcev prodalo svojo druo na spletu.

Britansko spletno podjetje GameStation, je pogodbi, ki je bila podpisana pred kakršnim koli spletnim nakupom v začetku aprila 2010, dodala “klavzulo o nesmrtni duši”. Navaja, da stranke dajejo podjetju pravico zahtevati njihovo dušo.

“Z oddajo naročila preko tega spletnega mesta na prvi dan četrtega meseca v letu 2010 Anno Domini se strinjate, da nam dodelite neprenosljivo možnost, da za zdaj in za vedno zahtevamo vašo nesmrtno dušo,” je pisalo v prvoaprilskih pogojih poslovanja podjetja GameStation. 

“Če želimo uporabiti to možnost, se strinjate, da boste svojo nesmrtno dušo in morebitne zahtevke do nje predali v 5 (petih) delovnih dneh po prejemu pisnega obvestila s strani gamesation.co.uk ali enega od njegovih ustrezno pooblaščenih privržencev.”

Obrazec GameStationa tudi poudarja, da si pridržujejo pravico, da takšno obvestilo vročiti v ognjenih črkah visokih 6 čevljev, za kar ne bojo sprejemali nobene odgovornosti, v primeru kakršne koli izgube ali škode, ki jo povzroči takšno dejanje.

Pogoji poslovanja so bili posodobljeni na prvi april z namenom, da bi opozorili na zelo resnično težavo: nihče ne bere spletnih pogojev nakupovanja, podjetja pa lahko v dokumente vnesejo kar želijo.

Vsi nakupovalci so prvega aprila tudi dobili možnost, da odstopijo od klavzule, kar bi jih nagradilo z bonom v vrednosti 5 funtov. A po podatkih GameStation kar 88 % njihovih kupcev ni prebralo pogojev spletnega mesta, preden je opravilo nakup.

Družba je opozorila, da ne bo uveljavljala lastniških pravic nad njihove duše in namerava strankam po elektronski pošti poslati zahtevek za razveljavitev pogojev.


HALO INFINITE XBOX ONE & XBOX SERIES X

79,99 €

Continue Reading

Igre

Igra Pandemic umaknjena iz trgovin Steam, App Store in Google Play

Published

on

Digitalno verzijo namizne družabne igre Pandemic ni več mogoče kupiti preko spleta. Igralci, ki so igro že kupili, jo lahko z nekaj truda ponovno prenesejo.

Reddit uporabnik bad_boy_barry je pred nekaj dnevi hotel prenesti igro Pandemic na svoj novi telefon, a je presenečeno ugotovil, da igre ni več v spletni trgovini. Ko je pomoč poiskal pri podpori za uporabnike je nemudoma prejel avtomatski odgovor.

“Zdravo,

Najprej se želimo zahvaliti vam in vsem igralcem igre Pandemic za vašo zvestobo in podporo vsta ta leta. Žal smo aplikacijo Pandemic umaknnili iz spletnih trgovin. Več kot 4 leta smo trdo delali na igri in njen umik iz trgovin ni bila lahka izbira. Ta odločitev je bila sprejeta s težkim srcem zaradi številnih razlogov, ki jih ne moremo razkriti.

Za zdaj smo odstranili samo PC, App Store in Google Play verzije. Microsoftova različica bo umaknjena 31. januarja 2022 in nato verzija za Nintendo Switch do konca julija 2022.

Če ste igro kupili in prenesli pred odstranitvijo iz trgovine, boste še naprej imeli dostop do nje. Če odstranite igro, boste morali dostopati do svoje knjižnice, da lahko poiščete in znova namestite igro.

Cenimo vašo dolgoletno podporo. Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav, Asmodee Digital Support”

Tudi Steam je za igralce pripravil obvestilo: “Na zahtevo založnika Pandemic: The Board Game ni več na voljo za prodajo v Steamu.” Igra tudi ni več navedena na spletni strani založnika Asmodee.

Uradni razlog za tako potezo ni znan, a vestni igralci namiznih iger tako situacijo ne vidijo prvič. SilentLurker je napisal: “Malo verjetno je, vendar vem, da je bil Boss Monster odstranjen, preden je bila izdana uradna različica TTS. Dvomim, da Pandemic dela uradno različico TTS. Še vedno pa je [igra dosegljiva] na Board Game Arena.

“Najverjetneje je to povezano s tem, da jih je kupil Embracer (THQ Nordic). To pomeni, da želijo igro prepakirati zase ali pa preprosto niso zadovoljni s to različico. To so res samo moje domneve,” je namignil SetAbomnai07.

“Zanima me, ali je to povezano s tem, da je Asmodee odkupil boardgamearena.com – Pandemic je na voljo za igranje tam. Morda spodbujajo ljudi k uporabi te platforme, saj gre za plačevanje naročnine v primerjavi z enkratnim plačilom, čeprav ponujajo tudi brezplačne račune,” se je zamislil adm533.

Asmodee je francoski založnik družabnih iger, iger s kartami in iger igranja vlog. Ustanovljen je bil leta 1995 za razvoj lastnih iger ter za objavo in distribucijo za druge manjše razvijalce iger. Znani so predvsem po izjemno priljubljenih in razširjenih igrah kot so Naseljenci otoka Catan, Carcassonne, Ticket to Ride in Love Letter.


LIFE IS STRANGE: TRUE COLORS igra za PS5

51,99 €

Continue Reading

Igre

Igričarske in ešportne vsebine na Twitterju je bilo lani za 14 % več kot predlani

Published

on

Twitter je v ponedeljek delil podatke o igričarskih objavah, ki so še naprej rasle v letu 2021. Med najbolj pogostimi temami so bili Genshin Impact, Mongraal, LOUD esports, FaZe Clan in E3.

Skupno, se je lani objavilo več kot 2,4 milijarde tvitov o video igrah, kar je 14 % več kot v letu 2020. To je kar 10-kratno povečanje v primerjavi z objavami v letu 2017.

Med državami, v katerih so igričarski pogovori najbolj prevladujoči je na prvem mestu, nepresenetljivo, Japonska, ki ji sledita ZDA in Južna Koreja. Španijo je iz seznama izpodrinila Indonezija, ki se je pridružila na osmem mestu.

Na vrhu najbolj diskutiranih iger je sedaj Genshin Impact, ki je prehitel Animal Crossing: New Horizons. Mobilna ritmična igra Project Sekai: Colorful Stage! s Hatsune Miku pa je debitirala na devetem mestu.

Ešportno lestvico kraljuje igra League of Legends, ki se najpogosteje pojavlja v povezavi s profilom Campeonato Brasileiro de League of Legends (@CBLOL), najvišjo profesionalno ligo v Braziliji. Na samem vrhu med ustvarjalci pa je Ibai Llanos (@IbaiLlanos, Spain) z največ pridobljenimi sledilci in največ ogledi posnetkov.


DEMON SLAYER -KIMETSU NO YAIBA- THE HINOKAMI CHRONICLES igra za PS5

51,99 €

Continue Reading

Igre

War Robots razvijalci pomagali uslužbencu do prostetične roke

Published

on

Ruski studio za mobilne igre je enega izmed svojih delavcev spremenil v DLC lika, da bi lahko pomagali plačati protetično roko po prometni nesreči.

Novembra 2019 je Andrey Kvasov, ki je takrat delal v IT podpori za Pixonic, doživel hudo prometno nesrečo, ko se je tovornjak zaletel v turistični avtobus, med njegovim dopustom v Dominikanski republiki. Kljub temu, da je preživel nesrečo, je Andrej izgubil levo roko, uho in prst na desni roki.

Ko se je Andrey po štirih mesecih vrnil na delo, mu je ekipa ponudila, da postane lik v njihovi igri War Robots. Nastopil bi kot pilot s protetično roko, z lastnim imenom in epsko zgodbo.

“Že kot otrok sem sanjal, da bi postal lik v računalniški igri,” je Andrej zapisal v nedavni objavi na ruskem forumu Pikabu.

“Ko je prvi dan v pisarni po nesreči k meni prišla kolegica Karina in rekla: ‘Poslušaj, Andrej, ali želiš biti pilot? Lahko bi priredili tvojo zgodbo in jo nekako vključili v igro,’ sploh nisem razmišljal o zavrnitvi.”

Andrejev lik je bil dodan kot pilot v igri poleti 2021. Podrobnosti o njegovi nesreči niso bile razkrite skupnosti igre, v opisu njegovega lika pa je preprosto pisalo: “Posvečeno Andreju Kvasovu. Andrej, ti si kul sodelavec, s katerim je veselje sodelovati. Soočen z nečim, kar bi marsikoga zlomilo, nisi le ostal močan, ampak si ohranil pozitiven pogled na življenje in nas vse navdihnil.”

Lik se je prodajal v posebnem DLC paketu, z izkupičkom pa so razvijalci Andreju kupili protezo, ki ni vedel za to pobudo.

“To je bilo zame popolno in prijetno presenečenje. Tudi igralci so ugotovili, da je zgodba resnična. Vsak lastnik pilota je prejel brezplačno nagrado in obvestilo, da je denar, vložen v to dejavnost, namenjen nakupu proteze za resnično osebo. Igralci so novico zelo pozdravili in prejel sem veliko prijaznih besed,” je zapisal Andrej.

Ob taki zgodbi se v nas ponovno prebudi upanje v sočloveka. A ustvarjanje vsebine in likov poimenovanih po svojih uslužbencih ni vedno dobra poteza, kakor se je lani naučil Blizzard.


YAKUZA: LIKE A DRAGON – DAY ICHI EDITION PS4

51,99 €

Continue Reading

Igre

Nagradni sklad za IEM Katowice 2022 bo 1,5 milijona USD

Published

on

IEM Katowice 2022 bo imel nagradni sklad 1,5 milijona dolarjev in občinstvo v živo, je potrdil ESL na tiskovni konferenci. Letos bo tudi potekalo praznovanje desete obletnice IEM Katowice.

IEM Katowice je eden največjih evropskih ešportnih dogodkov za CS:GO in Starcraft sceno ter MOBA igri Dota 2 in League of Legends. Na prireditev je močno vplivala pandemija COVID-19, zaradi česar turnir v letu 2020 ni imel občinstva in posledično tudi navijačev. Leto pozneje je Gambit domov odnesel naslov zmagovalcev Katowice, a se je dogodek v celoti odvil na spletu.

Občinstvo, predvsem pa navijači, so ključnega pomena za največje ekipe, saj močno prispevajo k morali igralcev. Poleg tega je nastop na odru za marsikaterega večletnega profesionalca ključen, saj jim pomaga ujeti “pravi mindset”, medtem ko za mlajše, neizkušene igralce, pogosto predstavlja dodatni vir stresa.

Z letom 2022, ob desetletnici serije IEM Katowice, se občinstvo v živo ponovno vrača v poljsko dvorano za dogodek ESL. Arena Spodek bo znova zaživela z navijači in igralci, ki se bodo potegovali za kar zavidljiv nagradni sklad.

»Ponosni smo, da spet prihajamo v Katowice kot tekmovanje v živo in se izjemno veselimo, da bomo skupaj praznovali spominsko obletnico,« pravi Michal »Carmac« Blicharz, podpredsednik razvoja izdelkov.

Da bi praznovali deseto obletnico Katowic, ESL načrtuje edinstvene dogodke za praznovanje legendarnih junakov Counter-Strike Global Offensive in Starcraft 2 skupaj z mestom Katowice.


TOM CLANCY’S RAINBOW SIX: EXTRACTION – DELUXE EDITION igra za XBOX ONE & XBOX SERIES X

87,99 €

Continue Reading

Igre

Dying Light se še vedno vleče iz zagate

Published

on

Razvijalci Dying Light 2 so prejšnji teden ponosno napovedali, da bo za dokončanje njihove igre potrebno vložiti 500 ur igranja. Izjavo so hitro poskušali pojasniti, a razlike v občutju Twitter uporabnikov ni bilo. Zato so naredili korak dlje.

Prvi objavi, ki je čas potreben za dokončanje igre primerjala s časom, ki ga potrebuješ, da prepešačiš od Varšave do Madrida, je sledila kopica odgovorov na komentarje pod sliko. 500 ur naj bi bilo potrebnih za 100% dokončanje celotne vsebine, ki jo igra ponuja, povprečni igralec pa naj bi zgodbo in stranske naloge dokončal v 60 do 100 urah.

A dodatne razlage očitno niso bile uspešne, ali pa morda niso bile dovolj razumljive. Včeraj je Techland objavil novo grafiko, na kateri dokončno potrdi, v kolikšnem času je mogoče dokončati igro. In številka je bistveno manjša.

Glavnino zgodbe je mogoče dokončati v 20 urah igranja. Če temu dodamo še stranske naloge se številka poveča na 80. Ocenjenih 500 ur pa ostaja za dokončanje popolnoma vse vsebine, ki je na voljo v igri.

Še vedno ni jasno, kaj so razvijalci sploh želeli doseči s prvotno izjavo. Kakor je Twitter uporabnik Mightykeef povzel:

“Iskreno povedano, tega res ni bilo treba pojasnjevati, vendar je dobro, da ste to vseeno naredili lol.

Kdor je mislil, da bo za dokončanje glavne zgodbe potrebnih 500 ur, je moral biti trčen.”


Dying Light 2 – Deluxe Edition igra za PS4

81,99 €

Continue Reading

Igre

Navdušenci naredili brezplačni Resident Evil 1: Remake

Published

on

RESIDENT EVIL 1 Fan Remake bo na voljo za igranje brezplačno še v letošnjem letu.

O ikoničnih igrah smo slišali že marsikaj, a bodisi zaradi grafike, zastarele tehnologije ali rožnatih očal nostalgije, mlajše generacije ne bodo nikoli “zares” izkusile preskoka v žanru in na splošno igranju, ki so ga te igre ustvarile.

Tako sedaj nastaja, vzporedno z drugo RE igro Code Veronica, prenovljena HD izdaja prve Resident Evil igre japonskega razvijalca Capcom. Predvidoma bo remake izšel leta 2022 v številnih jezikih že na dan izdaje.

Ekipa Bravo je izginila v gorovju Arklay. Sledi Jill Valentine in preostali Alpha ekipi na misiji, da ugotovi kaj se je zgodilo z njihovimi predhodniki. V preživetveni grozljivki morate dobro premisliti, preden ustrelite in skrbno upravljati s svojo opremo. Poiščite obrambne nože, da hitreje pobegnete, če vas preseneti zombi. Svojo svetilko uporabite, da razsvetlite temne kote Spencerjevega dvorca in odkrijete kaj se je dogajalo pred vašim prihodom.

Razvijalci opozarjajo, da vse pravice pripadajo Capcomu, a vprašanje ostaja, ali bo igra res doživela luč sveta, predvsem ker je dežela vzhajajočega sonca znana po zatiranju marsikaterega “fanmade” nelicenciranega projekta.


Resident Evil Village igra za PS5

64,99

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno