fbpx
Connect with us

E-športi

Ibai in Piqué sta napovedala KOI

Published

on

Končno je znano ime novopečene španske ešportne organizacije, o kateri je bilo prvič govora septembra letos.

Nekdanji igralec in eden največjih ustvarjalcev vsebin Twitcha, Ibai Llanos, in superzvezdnik FC Barcelone Gerard Piqué sta uradno predstavila svoje novo podjetje, KOI, ešportno organizacijo, ki naj bi tekmovala v igrah League of Legends in Valorant.

Nova evropska ekipa je premagala francoski Karmine Corp, ki je zdaj dom nekdanjega bot lane igralca ekip Fnatic in G2 ‒ Rekklesa. Z so po neverjetnem preobratu končali 2-1 v prijateljsko tekmo. Po informacijah EsportsCharts je najboljšo od treh serij v določenem trenutku spremljalo 470.000 sočasnih gledalcev. Igra med KOI in Karmine Corp je pritegnila več gledalcev kot veliki finale LCS Summer Split 2021 avgusta.

Kje se bo pomerila ekipa KOI League of Legends, ni jasno, saj se je edino prosto mesto v LEC, ki je pripadalo ekipi Schalke 04, prodalo organizaciji BDS za 26,5 milijona evrov.

A KOI se ne bo osredotočal le na League of Legends. Zadnji videoposnetek objavljen na njihovem kanalu je potrdil, da KOI sestavlja tudi ekipo v taktični strelski igri Valorant.


BYTEZONE ELITE Sit-Stand gaming dvižna miza

359,99 €

Continue Reading

E-športi

Najavljena tretja izdaja EPICENTER Online

Published

on

Društvo za elektronske športe – spid.si, dolgoletni slovenski organizator gaming dogodkov in lanpartyjev, je pravkar najavil že tretjo različico “digitalne izdaje največjega slovenskega gaming dogodka”, organizirano od poletja 2020 kot alternativa fizičnim dogodkom v času COVID-19 epidemije ter povezanih omejitev združevanja.

Prvič se kot sponzor dogodkom, organiziranim od leta 2013 naprej, pridružuje partner iz sveta kriptovalut, in sicer je v čevlje generalnega sponzorja dogodka stopil Bitstamp, verjetno najstarejša svetovna trgovalna borza, sicer bazirana v Sloveniji.

Izvajali bodo 10 e-športnih turnirjev, s skupno skoraj 3.000 evrov denarnih nagradnih skladov – seznam iger pa vključuje vse najpopularnejše naslove, npr. Counter Strike, League of Legends, Fortnite in druge. Prvič bodo organizatorji poizkusili aktivirati tudi svet mobilnih videoiger in sicer bo izvedeno prvo tekmovanje v PUBG Mobile.

Poln seznam organiziranih turnirjev je tako:

  • Counter Strike: Global Offensive
  • League of Legends
  • Valorant
  • Rocket League Trios
  • CoD: Warzone Trios
  • Fortnite Duos
  • Teamfight Tactics
  • F1 2021
  • PUBG Mobile
  • FIFA 22 PS4

E-športnim turnirjem se bodo v studiu pridružili slovenski vplivneži iz sveta industrije videoiger – prisotnost so že potrdila zveneča imena, kot Dani “Slovenskobudalol” Sima, Jure “JureTršanBlond” Tršan, Žiga “ScorpLZ” Lah, Jaka “Jack on the Box” Krčkovnik in drugi.

Poleg turnirjev in influencerjev pa želijo organizatorji pod virtualno streho Epicentra vključiti tudi skupnosti razvijalcev videoiger z enodnevnim Game Dev Industry Showcase prenosom v živo, izvajanim v sodelovanju z društvom Games Slovenia, kjer se bodo predstavljali slovenski Indie razvijalci videoier.

En dan pred tem, 19. februarja 2022, bo pa izvedena prva slovenska e-športna konferenca, v okviru katere se bodo kresala mnenja, predstavljala vizija razvoja in del katere bodo vsi, ki v slovenski e-športni sceni soustvarjajo igralno polje za nadobudne e-športnike, vključno z nedavno ustanovljeno E-športno zvezo Slovenije.

Game Gang 30-urni maraton

V dogajanje se bo pa vključila tudi skupnost Game Gang. Člani Game Gang ekipe se bodo družili in zabavali ob igranju videoiger – s kopico tematskih izzivov, speedrunnov, retro naslovov, konzolami naslednje generacije, preizkusi nove opreme, gostovanji vplivnežev in mnogo več. Vse to v 30-urnem neprestanem igralskem maratonu.

Continue Reading

E-športi

Fnatic napovedal partnerstvo z L’Oréal Men Expert

Published

on

Britanska ešportna organizacija Fnatic sedaj sodeluje z blagovno znamko osebne nege L’Oréal Men Expert. Kot rezultat dogovora bosta oba partnerja pripravila vsebine in aktivacije izdelkov, osredotočene na novo ustvarjeni slogan #PrepToPlay.

#PrepToPlay je pobuda osredotočena na izboljšanje igralčeve zmogljivosti v igri s pripravo izven nje. V svoji novi kampanji Fnatic in L’Oréal Men Expert opozarjata na pomembnost priprave pred igro, ki vključuje tudi skrb zase. Zadovoljnost s sabo in svojim izgledom pomaga pri pravi psihični pripravljenost, ki vodi do boljših rezultatov, pravita nova partnerja.

Poleg vsebine, namenjene L’Oréal Men Expert, bo znamka sponzorirala tudi The Rhobalas Show, spletno serijo, ki jo gosti ustvarjalec vsebin League of Legends Valentin “Rhobalas” Ancelin. Poleg tega bo blagovna znamka osebne nege vključena v vsebino družbenih medijev, ki jih Fnatic ekipe sproducirajo pred tekmo.

Izvršni direktor Fnatic Sam Mathews je komentiral: “Naši igralci vedo, da če želiš biti najboljši v igri, se moraš pripraviti tudi izven nje in ti dnevni rituali samooskrbe nam dajejo samozavest, da igramo bolje.”

Direktorica globalnega trženja L’Oréal Men Expert, Christine Nguyen, je dodala: “To partnerstvo bo moškim omogočilo, da izkusijo moč, ki jo daje samooskrba. To jim bo vlivalo samozavest, da bodo videti bolje, se bodo počutili bolje in bodo igrali bolje. Ker se cenijo.”

Blagovna znamka za osebno nego se pridružuje Fnaticovemu vedno večjemu seznamu sponzorjev, ki sedaj vključuje Crypto.com, Andaseat, Monster Energy in ASOS, a bo postala edini pokrovitelj, natisnjen na zadnji strani ekipnih dresov.


Elden Ring – Launch Edition

62,99 €

Continue Reading

E-športi

Virtualni voznik se je pridružil Formuli 2

Published

on

Cem Bolukbasi, ki je tri leta tekmoval v seriji F1 Esports, se letos pridruži mreži F2 s Charouz Racing System. Bolukbasi pravi, da je njegov končni cilj dirkanje v F1, njegove sanje pa postajajo vse bolj verjetna resničnost. Bolukbasi je postal prvi igričar, ki je iz digitalnega voznika postal fizični tekmovalec v Formuli 2.

Turški dirkač se je rodil v Istanbulu, kjer poteka dirka za VN Turčije F1. Bolukbasi je leta 2017 debitiral na virtualnih dirkališčih s serijo F1 Esports in si zadnjih nekaj let ustvaril svoje ime v prvenstvu športnih avtomobilov in enoprostorcev. 23-letnik bo zdaj dobil svojo priložnost v F2 po podpisu s češko ekipo Charouz Racing System s ciljem, da se povzpne vse do F1. 

“Če ne bi začel v F1 Esports, ne bi nikoli imel priložnosti sesti v pravi avto. Ne bi bil tukaj, kjer sem zdaj,” je dejal Bolukbasi. 

“Mislim, da je zelo pomembno tudi biti prvi igralec, ki bo to storil, saj lahko ljudem dam upanje. Če ljudje vidijo, da to zmore ena oseba, bodo verjeli, da to zmorejo tudi sami.” 

Bolukbasi je lani nastopal v azijskem prvenstvu F3 in dosegel točke na 13 od 15 dirk, zmagal pa je tudi na svoji prvi dirki EuroFormula Open. Po koncu lanske sezone je v Abu Dabiju preizkusil dirkalnik F2.


F1 2021 igra za PS5

69,99 €

Continue Reading

E-športi

Reginalda so obtožili verbalne zlorabe in ustrahovanja

Published

on

Sedanji in nekdanji zaposleni ter ešportni igralci so ustanovitelja in izvršnega direktorja Team SoloMid Andyja “Reginalda” Dinha obtožili, da jih je verbalno zlorabljal in ustrahoval. Riot Games in TSM sta sprožila preiskavo.

Podjetje s sedežem v južni Kaliforniji ima 51 redno zaposlenih. Med njimi je več takih, ki so privolili na anonimno izjavo za WIRED, v strahu, da bi zaradi javnega razkritja imena izgubili možnosti za sedanjo in potencialno novo zaposlitev.

“Industrija ešporta je res mlada in strupena,” pravi eden. “Odnosi bolj kot karkoli drugega prinašajo zaposlitev.” Druga dva sogovornika pravita, da so Reginaldove tesne povezave z drugimi lastniki in strokovnjaki ešportnih ekip odvrnile sedanje in nekdanje zaposlene ali igralce, da bi javno spregovorili o težavi.

Reginald naj bi bil znan po verbalni zlorabi in vpitju na igralce in zaposlene. Zaposlene naj bi zmerjal kot “neumne” ali “ničvredne”. Dva vira sta se spomnila, da je Reginald klical zaposlene po delovnem času, da bi kričal nanje. Trije sedanji ali nekdanji uslužbenci TSM pravijo, da naj bi se Reginald včasih ure in ure posmehoval zaposlenim. Na zaposlene naj bi vpil pred zbranimi kolegi, da bi ostali vedeli kaj jih čaka.

»Navaden šef, ki bi mislil, da slabo opravljaš svoje delo, bi ti dal povratne informacije. [Pri TSM] je tako: ‘To so smeti’ ali ‘Grozen si’,” pravi eden od trenutnih zaposlenih, ki ocenjuje, da je v določenem obdobju Reginald vsaj vsak drugi teden nekoga spravil v jok.

Preiskave, ki sta jih sprožila tako TSM kot Riot Games so se začele, potem ko je Yiliang “Doublelift” Peng Reginalda javno obtožil novembra 2021. Doublelift je zatrdil, da je Reginald nadlegoval in zlorabljal ljudi v TSM. 

“Toliko oseb je doživelo javno ponižanje, duševne zlome, jok na delovnem mestu, in še vedno bodo ljudje to ignorirali, če le lahko. Zdi se, da se lahko osebe na oblasti se lahko izognejo vsemu,” je Doublelift objavil na Twitterju. A z obtožbami se Reginald pretirano ne obremenjuje.

“Vem, da moram delati na komunikaciji,” pravi Reginald, “in si prizadevam izboljšati način komuniciranja s svojo ekipo in tistimi okoli mene. Podpiram in v celoti sodelujem z neodvisnimi preiskavami, ki že potekajo, in bom z veseljem sprejel vsa priporočila preiskovalcev.”


PERSONA 5: STRIKERS – LIMITED EDITION PS4 igra

59,99 €

Continue Reading

E-športi

Wild Rift Esports bo svojo prvo uradno sezono začel letos

Published

on

Končno je znano, kako bo potekala tekmovalna sezona v Riotovi mobilni igri League of Legends: Wild Rift.

Leo Faria, globalni vodja Wild Rift Esports, je napovedal, da bo to leto prva uradna sezona Wild Rift Esports po njenem prvencu leta 2021. Na mednarodnem odru se bodo spopadle zmagovalne ekipe iz regijskih tekmovanj po vsem svetu ter se potegovale za kvalifikacijo na svetovnem prvenstvu Wild Rift in naslov svetovnega prvaka Wild Rift 2022.

V sezoni 2022 bo skupno tekmovalo 8 regij, na katerih se bo osnovala globalna tekmovalna struktura. V tabeli lahko preverite ime regionalnega tekmovanja skupaj s pripadajočimi regijami. Podobno, le nekoliko bolj razčlenjeno strukturo, smo vajeni iz drugih Riot tekmovanj.

IME TEKMOVANJAREGIJA
WR Champions KoreaJužna Koreja
WR LeagueCelinska Kitajska
WR Champions SEAJugovzhodna Azija, Oceanija
WR Cup JapanJaponska
WR Championship EMEAEvropa, Bližnji vzhod, Afrika
WR North America SeriesSeverna Amerika
WR Latinoamérica OPENLatinska Amerika
WR BrasilBrazilija

Regionalno tekmovanje bo potekalo od januarja do maja. Zmagovalci bodo kvalificirali na prvi svetovni turnir Wild Rift z imenom Wild Rift Icons Global Championship, ki bo poleti v Evropi.

Po zaključenih kvalifikacijah, bo na svetovnem finalu nastopilo 24 ekip, od katerih se bo 8 ekip uvrstilo neposredno iz regijskih tekmovanj. Ostalih 16 ekip se mora pomeriti med seboj v play-in fazi. Po odigranih igrah se bodo preostale ekipe združile z zmagovalci regijskega tekmovanja. Temu sledi skupinska faza in izločilni del. Veliki finale bo, kakor smo že vajeni, potekal med dvema najboljšima ekipama. Zmagovalci bodo okronani prvaki prve sezone Wild Rift’s Esports.


JBL Quantum ONE Black žične gaming slušalke

249,99 €

Continue Reading

E-športi

Nekdanji KRÜ Valorant trener izgubil priložnost za delo, ker ni bil cepljen

Published

on

KRÜ Esports je argentinska ekipa, ki se je na turnirju Valorant Champions, kljub težkim nasprotnikom, priborila do polfinala. Pohvalo si seveda zaslužijo igralci, a tudi njihov izjemni trener Rodrigo “Onur” Dalmagro.

Onur se je v trenutni sezoni želel ločiti od KRÜ in nove priložnosti poiskati pri brazilski ekipi Loud, a odločitev ni bila dobro premišljena. Odločitev, da se južnoameriški trener pridruži Loudu in se preseli v Brazilijo, je prišla v času, ko stanje v državi še ni bilo kritično, saj pred decembrom vlada od tujih popotnikov ni zahtevala dokazila o cepljenju, dovolj je bil že negativni PCR test. A pogoji za vstop v državo so se spremenili. Sedaj je potrebno veljavno potrdilo o cepljenju. 

Onur, ki je večkrat izrazil, da ni cepljen proti COVID-19, je na družbenih omrežjih poudaril, da o sebi ne razmišlja kot o proticepilcu, temveč o osebi »proti zdravstvenem potnem listu«.

“Nisem proti cepivom. Sem proti zdravstvenim potnim listom, kar ni isto. Tisti, ki so me vedno spremljaji, poznajo moje stališče, o tem sem govoril v preteklosti in razumejo, ko jim povem, da sem dosleden s svojimi prepričanji,« je Onur zapisal na twitlongerju.

“Z Loudom nimam podpisane pogodbe. Bili smo v pogajanjih, zelo smo napredovali, vendar med nami ni pravne povezave,” dodaja Onur. 20. decembra Brazilija izdala novo uredbo, ki poleg PCR zahteva tudi obvezno cepljenje za tujce nerezidente. 

Na koncu je Onur potrdil, da je bila priložnost za zaposlitev pri Loudu umaknjena, ali se bo namesto tega posvetil kateri drugi ekipi še ni znano.


FIFA 22 igra za PS5

79,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno