fbpx
Connect with us

Igre

Preizkusili smo se v vlogi kmetovalca v Farming Simulator 22

Published

on

Po dolgih dveh letih se vrača nova izdaja najbolj popularne videoigre v Sloveniji sploh – in verjetno si marsikdo ne-bi mislil, da govorimo o Farming Simulator 2022. Igra, za katero stoji manjša ekipa, ne preseneti z impresivno grafiko, kot je sicer standard pri popularnih naslovih, a vseeno prinaša nekaj svežine in nadgradenj v primerjavi z zadnjo izdajo. Dodatno, je 22. izdaja prva ki je dostopna tudi na konzolah naslednje generacije, a smo jo sami preizkušali na “standardni” platformi, tj. na računalniku.

Že po napovedniku smo lahko od igre pričakovali kar nekaj novosti, ki bi morale navdušiti zveste navdušence ter jim prinesti obilo novih izzivov. Ko zaženemo igro, pred nas postavijo izbiro treh različnih igralnih poligonov:

  1. Elmcreek – velikanska mapa, ki je postavljena v zahodnem delu Združenih držav Amerike,
  2. Haut-Beyleron – srednje velika mapa, ki nas popelje v osrčje Francije ter za konec manjša mapa 
  3. Erlengrat, ki smo jo lahko že videli v razširitvenem paketu ali DLCju za Farming Simulator 19.

Verjetno ena največjih sprememb za stare igralce Farminga so letni časi. Ti tokrat niso mod, ki si ga morate naknadno namestiti, marveč so implementirani v igro od začetka. Zgodba se tako prične v zadnjem delu poletne sezone. Kot v realnem življenju, bomo morali pomladi pričeti s pripravo njiv ter sajenjem pridelkov, ki jih je potrebno skozi poletje paziti ter negovati, da jih bomo lahko na koncu jeseni pobrali. Zima tako ne ponudi večjega dela na njivi, je pa potrebno skrbeti da so v snežnih razmerah dovozi čisti pred snegom. Če pa bi radi zimo le prespali kot kakšen medved, lahko enostavno hitrost igre za to obdobje prestavite na 120x ali pa preprosto prespite nekaj dni v svoji hiši.

Na kmetiji pa je poleg poljščin potrebno poskrbeti tudi za živino. Pujsi, ovce ali kokoši ne bi smele povzročati večjih težav, saj vse, kar potrebujejo, je nekaj hrane ter vode. A zato pa so tukaj krave, ki lahko predstavijo malce preglavic, saj je slednje potrebno držati na urejeni dieti ter jim zagotoviti dovolj prostora, če želimo prejeti kar se da veliko mleka.

Tako pridemo do še ene dobrodošle novosti, ki nam omogoča iz osnovnega produkta narediti dosti več, kot samo prodati mleko trgovini. Sedaj lahko svoj izdelek pošljemo v mlekarno, kjer lahko z dodatkom sladkorja pripravimo čokolado, ali pa dostavimo mleko v pekarno, kjer bodo izdelali torte. Za postavitev same proizvodne verige si bo potrebno vzeti malce več časa in načrtovanja, a rezultati bodo boljši, kot bi bili le s prodajo osnovnih živil.

Seveda pa na kmetiji ni vse rožnato. Igra nas na začetku predstavi le z nekaj osnovnimi mehanikami ter čez slabo minuto spusti v divji svet kmetovanja, kjer je potrebno predvsem za nove igralce, kar nekaj časa da zadevo razumejo.

Sistem nalog, ki jih je potrebno opraviti, je bil prav tako predelan in nam tako sedaj dopusti izvajati večje število nalog hkrati – tu nam pride v pomoč tudi računalniška pamet, ki dela do določene stopnje namesto nas. Delavci so bili tako nekoliko nadgrajeni, a jim inteligenca še nekoliko peša. Se pa za razliko od prejšnjih inačic ne zataknejo med drevesa ali druge objekte.

Če pa izvrstna prodaja igre pri nas ni bila dovolj za razvijalca, so v igro dodali verjetno dve izjemno dobro sprejeti novosti – tj. izvajanje aktivnosti na področju vinogradništva ter oljkarstva. Pri obeh bo potrebno uporabiti nove procese in istočasno tudi orodja, za nakup katerih pa bo potrebno napraskati kar nekaj denarja.

Skoraj tri leta razvoja je ekipa dobro izkoristila. Igra izgleda bolje z dodelano osvetlitvijo ter boljšimi detajli tekstur in zdi se, da res živimo življenje kmeta na naših majhnih ali malce manj majhnih zaslonih. Farming Simulator 22 je prinesel svežino v igro z vsemi novosti in ni razočaral vseh, ki želijo izkusiti življenje na kmetiji brez da bi umazali roke in bo zagotovo lep pobeg iz mrzlega vsakdana, ki bo zagotovil ure in ure zabave. Vse to za kar ugodno ceno v vašem najbližjem Big Bangu.


Farming Simulator 22 igra za PS5

42,99 €

Tekst: Žan Zupančič

Igre

Fall Guys bo z junijem postal brezplačen

Published

on

Igra Knockout battle royale Fall Guys bo od 21. junija brezplačna, je sporočil razvijalec Mediatonic. Poleg tega bo premik v modelu monetizacije sovpadal z dolgo pričakovano izdajo igre na Switch in Xbox, pa tudi s prihodom nove različice PlayStation 5 in njenim izidom v trgovini Epic Games Store.

Kot del prehoda na brezplačno igranje bo Fall Guys – ki letos praznuje svoj drugi rojstni dan – znova zagnal igro in začel z novo sezono, Season 1: Free For All, ki obeta kup novih izzivov in nagrad.

Da bi Fall Guys olajšal prehod s plačljive igre na brezplačno igranje, bo Mediatonic vsem obstoječim igralcem omogočil dostop do posebnega paketa Legacy Pack, ki bo vključuje različne kozmetične izdelke in brezplačno prvo sezonsko vozovnico.

Potrebno je opozoriti, da bo igra odstranjena iz Steama od 21. junija, čeprav bodo obstoječi uporabniki lahko nadaljevali z igranjem na Valvovi platformi. Novi igralci bodo lahko dostopali do igre samo tako, da prenesejo njen zaganjalnik iz trgovine Epic Games Store.

Obstoječi uporabniki Steama pa ne bodo prisiljeni v spremembo in bodo lahko nadaljevali z igranjem kot prej, pri čemer Mediaonic obljublja, da bo različica za Steam še naprej prejemala vse običajne posodobitve, vključno z novimi sezonami, popravki in funkcijami.


MORTAL KOMBAT 11 NINTENDO SWITCH

39,99

Continue Reading

Igre

Age of Empires 3: Definitive Edition’s Knights of the Mediterranean DLC dobil datum izida

Published

on

Naslednja posodobitev vsebine za igro Age of Empires 3: Definitive Edition z imenom Knights of the Mediterranean bo izšla 26. maja 2022.

Ensemble Studios je razkril več o italijanskih in malteških civilizacijah, popolnoma novem načinu igre Tycoon in prvem naboru zgodovinskih zemljevidov, ki naj bi prinesli neskončno ponovljivost z zgodovinskim preobratom. Skupno lahko pričakujemo 30 novih naključnih map, 11 novih civilizacij, osem zgodovinskih map in dva nova načina.

Malteška civilizacija varuje Sredozemlje pred vpadi z edinstvenimi utrdbami, sijočimi oklepi in od daleč obstreljuje nasprotnike s fiksnimi topovi.

Neverjetno bogate trgovske italijanske republike, kraljestva, vojvodine in celo papeštvo prevladujejo trgovske mreže Sredozemlja. Vendar, ko italijanski politiki niso bili vpleteni v konflikte v tujini, so se med seboj skoraj neprenehoma borili, dokler Risorgimento ni povzročil nove Kraljevine Italije.

Poleg dveh novih civilizacij bo na voljo tudi 30 novih naključnih zemljevidov, devet novih manjših civilizacij, osem zgodovinskih zemljevidov in dva nova načina: Diplomacy in Tycoon. Prvi omogoča igralcem, da med igro prisežejo svojo zvestobo drugim v igri, medtem ko je bil način tycoon zasnovan tako, da igralcem omogoči ustvarjanje najmočnejših gospodarstev za svoje imperije, ne da bi jim bilo treba krepiti svoje vojske ali se braniti oblegan.

Knights of the Mediterranean je zdaj mogoče prednaročiti na Steamu in Microsoft Store za 9,99€.


SNIPER ELITE 5 – DELUXE EDITION igra za XBOX SERIES X & XBOX ONE

78,99 €

Continue Reading

Igre

Alan Wake Remastered še ni ustvaril dobička

Published

on

Ko govorimo o kultnih klasičnih igrah, je Alan Wake ena izmed tistih, ki so vedno del pogovora. Igra je prvotno izšla leta 2010 na platformi Xbox 360 in postala velika uspešnica za konzolo. Uvrstila se je na skoraj vsak seznam najboljših 10 iger ob koncu leta in dobila navdušene ocene tako igralcev kot kritikov.

Po tem uspehu je Microsoft leta 2012 izdal še verzijo za osebni računalnik, z Alan Wake Remastered pa je igra postala na voljo tudi na konzolah nove generacije PlayStation, Xbox in Nintendo Switch. Kljub vsem pohvalam, ki jih je prejela izvirna igra, se remaster ni dobro odrezal.

Nedavno poročilo razvijalca igre, Remedy Entertainment, je razkrilo, da Alan Wake Remastered ni uspel povrniti nobenih stroškov razvoja in trženja.

»V prvem četrtletju nismo imeli prihodkov od licenčnin od Alan Wake Remastered, saj Epic Games Publishing še ni povrnil stroškov razvoja in trženja igre,« omenja poročilo.

To je prvič, da je igra izšla na konzolah PlayStation, in to za naslednjo generacijo. Vendar ta izdaja ni bila tako uspešna, kot je Epic Games Publishing upal, da bo, predvsem zaradi dejstva, ker naj bi naslednje leto izšel Alan Wake 2.

Morda se bodo številke izboljšale z verzijo za Nintendo Switch, ki bo predvidoma izdana jeseni 2022, saj je Switch trenutno še vedno med najbolj prodajanimi konzolami na svetu.


Alan Wake Remastered igra za PS5

28,99 €

Continue Reading

Igre

EA se spet spogleduje z Gospodarjem prstanov

Published

on

Electronic Arts se ponovno zanima za video igre iz sveta Gospodarja prstanov – ta teden so napovedali partnerstvo z Middle-earth Enterprises za ustvarjanje novega mobilnega naslova.

EA-jev Capital Games, studio, ki stoji za milijardo dolarjev vredno mobilno igro Star Wars: Galaxy of Heroes, razvija brezplačen naslov, imenovan The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth. Gre za zbirateljsko igro vlog, katere cilj je ponuditi strateško, družbeno-tekmovalno izkušnjo.

Izvršni direktor EA Mobile Malachi Boyle je v izjavi dejal, da bo igra Heroes of Middle-earth vključevala grafiko visoke zvestobe, kinematografske animacije in stiliziran izgled. Igra bo vključevala tudi najbolj priljubljene like iz sveta Gospodarja prstanov in Hobita, čeprav ni še znano katere.

Izvršna direktorica Middle-earth Enterprises Fredrica Drotos je dejala: “Navdušeni smo, da znova sodelujemo z EA, tokrat, da bi predstavili mobilno igro, ki jo navdihuje izključno Srednji svet…”

EA je v preteklosti izdal že lepo število iger o Tolkienovih delih: Lord of the Rings: Conquest, The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth 1 in 2, The Lord of the Rings: Tactics ter The Lord of the Rings: The Third Age.

Heroes of Middle-earth ni edina nova igra v svetu Gospodarja prstanov, ki je v razvoju. Daedalic razvija igro, osredotočeno na Golluma, ki bo izšla letos. Poleg tega je dolgoletni MMO The Lord of the Rings Online pred kratkim dosegel najvišje število igralcev v zadnjih 10 letih, deloma tudi zaradi dogodka ob svoji 15. obletnici. Poleg iger  2. septembra prihaja tudi Amazonova dolgo pričakovana TV-oddaja The Lord of the Rings: The Rings of Power.


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

Igre

PUBG: Battlegrounds prinaša veliko več dobička, odkar je brezplačen

Published

on

PUBG: Battlegrounds, računalniška in konzolna različica serije battle royale strelskih iger, ustvarja bistveno več zaslužka, po prehodu na brezplačno igranje v januarju.

Glede na zadnje poročilo o zaslužku razvijalca Krafton se je na osebnih računalnikih prodaja povečala za 61 odstotkov v primerjavi z letom prej, skupno 82,3 milijona dolarjev. Na konzoli je bil skok prodaje še večji, saj se je povečal za 124 odstotkov v primerjavi s prejšnjim četrtletjem in za 274 odstotkov v primerjavi z lanskim letom, čeprav Krafton točne vrednosti ni delil. Igra je zabeležila tudi skoraj trojno povečanje povprečnih mesečnih aktivnih uporabnikov od četrtega četrtletja 2021.

PUBG: Battlegrounds je bila prvotno plačljiva igra, ko je izšla na Steamu v zgodnjem dostopu leta 2017, vendar je izjemen finančni uspeh brezplačnih streljačin, kot so Fortnite, Call of Duty: Warzone in Apex Legends, dokazal, da je brezplačen model lahko veliko bolj donosen.

V istem poročilu je Krafton tudi objavil, da je PUBG: Mobile predstavljal 75 % prihodkov podjetja v tem obdobju. Skupni prihodek je dosegel 407 milijonov dolarjev, kar je 13,5 % več kot v enakem obdobju lani. PUBG: Mobile je ustvaril 307 milijonov dolarjev, kar je 5 % več kot lani.

“Število plačljivih uporabnikov se je povečalo za več kot dvakrat in s tem znatno prispevalo k povečani četrtletni prodaji,” je dejal založnik.

Image

ASUS Rog Zephyrus G14 AW SE R9/16GB/1TB/RTX3050Ti/W10Pro prenosni računalnik

1.889,00 €

Continue Reading

Igre

Hogwarts Legacy razkriva grbe čarovniških domov

Published

on

Igra Hogwarts Legacy izpolnjuje dolgoletne želje vseh Harry Potter navdušencev, saj bodo igralci lahko končno doživeli svojo fantazijo v čarovniškem svetu.

Igra dopušča izjemno mero prilagajanja svojega lika, vključno z izbiro čarovniškega doma in ljubljenčka, ki ga želimo prinesti s sabo. Zdi se, da imajo domovi pomembno vlogo v Hogwarts Legacyju, in WB Games Avalanche je pred kratkim delil podrobnosti o novih modelih njihovih grbov v igri.

Slike prikazujejo grbe za štiri ikonične domove, ki ohranjajo izgled originalov iz knjige, a jih hkrati tudi prenavljajo. Grbi so bili oblikovani tudi v našitke, ki jih bo mogoče mogoče prišiti na oblačila študentov in prikazujejo poenostavljene modele z zapletenimi šivi za vsako hišo in njeno povezano barvno paleto ter žival.

Vsaka značka ima podoben, a nekoliko drugačen grb, obarvan tako, da predstavlja svoj dom; Gryfondomova je rdeča, Pihpuffova je rjava, Drznvraanova je modra in Spolzgadova je zelena. Prav tako so prikazane njihove maskote: lev, jazbec, orel in kača. Našitke je že bilo mogoče videti v predstavitvi igranja Hogwarts Legacy, ki je bila objavljena marca.

Poleg tega je WB Games Avalanche objavil, da so ti grbi na voljo kot čustvenčki in imenske značke za oboževalce v Hogwarts Legacy Discord strežniku.


PYRAMID HARRY POTTER HOGWARTS SKODELICA

24,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno