Connect with us

E-športi

Bitstamp EPICENTER Online 3: Zaključil se je največji spletni e-športni dogodek leta

Published

on

Bitstamp EPICENTER Online 3 je brez težav bil največji spletni e-športni dogodek leta v okviru katerega je potekala prva slovenska e-športna konferenca, 8 e-športnih turnirjev in 30-urni spremljevalni casual program.

Spletni večtedenski dogodek je skupno potekal tri zaporedne vikende. V dogajanje sta nas najprej vpeljala prva slovenska e-športna konferenca, ki jo je EPICENTER ekipa izvedla v sodelovanju z E-športno zvezo Slovenije.

V skupno sedmih urah programa so se predstavili strokovnjaki slovenskega in mednarodnega e-športnega sveta, kakor so organizacije Diamant Esports, Spike Esports Agency, NK Olimpija eSports, Sneaky Foxes, Cyber Wolves Esports, Arena Esport Slovenija, Relog Slovenija, Pbyte in seveda E-športna zveza Slovenije.

Svoje mnenje in znanje so predstavili tudi uspešni posamezniki, ki svoje sposobnosti koriščajo tako doma kot v tujini. Predstavili so se MOBA igralec Matic “Zarmony” Mikec, virtualni dirkač Kevin Siggy, video ustvarjalec Oskar “Sodiac” Dimec, predsednik E-športne zveze Slovenije Gašper “Cali” Bakač in eden izmed prvih organizatorjev lanpartyjev Jernej Kozole.

Vzporedno s konferenco je potekal tudi zabavni program v obliki 30-urnega maratonskega prenosa v živo. Game Gang skupnost je v dveh dneh pokrila aktualne in zimzelene igričarske vsebine, ki so jih dodatno popestrili tudi posebni gostje. Pridružil se jim je slovenski komik Marko Žerjal, ki je preizkusil igro Lost Ark, razvijalci iger One Button Bosses in NecroBouncer so v indie segmentu predstavili svoje trdo delo, strokovnjak Žan Vidrih je spregovodil o industriji NFT, ostala ekipa pa je preizkusila nove igre kot so Rainbow 6: Extraction in Dying Light 2: Stay Human.

K programu so prispevali tudi slovenski veliki in mali ustvarjalci vsebin. Videli smo na Epicentru znane obraze kot so Slovenskobudalol, JureTršanBlond in ScorpLZ ter take, ki so prišli prvič kot so AntonTheOne, Jerry_X_Gamer in PodganaDomzzy.

Seveda so glavni del katerega koli e-športnega dogodka tekmovanja. V dveh zaporednih vikendih je v osmih različnih igrah skupaj tekmovalo več kot 700 igralcev. Daleč najbolj popularen Valorant turnir s 40 prijavljenimi ekipami, sledili so mu po vrsti Fortnite, CS:GO in League of Legends turnirji. 

Zmagovalci Bitstamp EPICENTER Online 3

paysafecard CS:GO

🥇 traxemfans

🥈 Agregat10

🥉 Mrshyjecute

Bitstamp League of Legends

🥇 Cyber Wolves

🥈 Flex Queue

🥉 CWE – Rainbow Division

Axe Valorant

🥇 Diuamant Esports

🥈 Cyber Wolves Pro

🥉 Sneaky Foxes

Marvo Rocket League Trios

🥇 Cyber Wolves – Esports

🥈 SUIIIIIIIII

🥉 Koze igranje

Fortnite Duos

🥇 šing šing

🥈 Cyber Wolves

🥉 Wolf Pack

Teamfight Tactics

🥇 ionstone

🥈 exstyled

🥉 3staryassuooo

Lenovo F1 2021

Divizija 1

🥇 Jernej Dovžan

🥈 Nik Krajnc

🥉 Aljoša Miklavžina

Divizija 2

🥇 Žiga Špiljak

🥈 Taj Vadnjal

🥉 Domen Vreš

FIFA 22 PS4

🥇 TTV_Janicgaj

🥈 xborxx5

🥉 Veltacigo
Prenose vseh turnirjev in podrobne informacije o tekmovalcih li lahko ogledate tukaj.


MARVO CM370 SET 4IN1

35,99 €

E-športi

Faker je postal prvi igralec igre League of Legends, ovekovečen v dvorani legend

Published

on

League of Legends Esports slavi Leeja “Fakerja” Sang-hyeoka kot prvega igralca v dvorani legend Hall of Legends. Faker je prejel priznanje za svoje mojstrstvo v igri MOBA, številne prispevke k e-športu in navdihovanje milijonov navijačev po vsem svetu.

Korejski midlaner je več kot 12 let izkazoval neverjetno predanost igri in e-športu. Kot srednji igralec ekipe T1 je Faker osvojil 10 naslovov LCK, dva naslova Mid-Season Invitational in štiri naslove svetovnega prvaka.

“Faker je resnično najbolj ikonična in vplivna osebnost v zgodovini igre League of Legends in e-športa,” je dejal John Needham, predsednik e-športa pri Riot Games.

“Njegovo ime je sinonim za odličnost v e-športu LoL Esports in upravičeno si je zaslužil mesto prvega člana v naši dvorani legend. Upamo, da bo še mnogo let pisal zgodovino.”

Faker bo počaščen z dogodkom v igri, ki bo oboževalcem omogočil, da proslavijo profesionalnega igralca na Riftu. Igralci si bodo lahko priborili ali kupili posebne kozmetične predmete, ki jih je navdihnila Fakerjeva do uspeha. Mercedes-Benz bo Fakerju podaril tudi posebno umetniško delo.

Dogodek Hall of Legends bo v igri vključeval bojno prepustnico, ki bo igralce peljala na popotovanje skozi Fakerjevo kariero, kjer bodo izpostavljeni njegovi najuspešnejši trenutki, dosežki in še več.

Continue Reading

E-športi

FarmCon 24 naj bi postal največja konvencija o simulatorju kmetovanja doslej

Published

on

Udeleženci lahko pričakujejo igranje najnovejše vsebine v igri Farming Simulator, številne družinam prijazne spremljevalne dejavnosti in celo ogled kultnih strojev, kot je Fendt 700 Vario.

FarmCon je letni dogodek, na katerem se oboževalci, modderji in vplivneži digitalnega kmetovanja srečajo z ekipo in ustvarjalci, ki stojijo za igro Farming Simulator. Letos se bodo ljubitelji virtualne kmetijske mehanizacije zbrali 6. in 7. julija v razstavnem prostoru družbe Fendt v bavarskem mestu Marktoberdorf v Nemčiji.

Družba je najavila izbor ključnih posameznikov, ki bodo v živo nastopili na odru:

 • – Christian Ammann (generalni direktor, direktor za raziskave in razvoj, izvršni producent)
 • – Boris Stefan (izvršni direktor, vodja založništva)
 • – Manuel Leithner (vodilni programer in producent)
 • – Stefan Maurus (programer igranja iger in vodilni integrator)

“Prizadevamo si, da bo FarmCon 24 največji doslej,” pravi Christian Ammann, izvršni direktor podjetja GIANTS Software.

“Ker se bo odvijal na forumu Fendt, predstavitvenem mestu našega najdlje uveljavljenega partnerja, smo prepričani, da bomo dosegli največje število obiskovalcev od prvega FarmCona, ki je potekal pred skoraj desetletjem. Naša skupnost še naprej raste, zato se veselimo srečanja s številnimi novimi oboževalci.”

Slika: GIANTS Software GmbH

Tekmovalni navdušenci bodo veseli tudi novice, da bodo na FarmConu 24 okronani svetovni prvaki v 5. sezoni lige Farming Simulator League. V soboto, od 16. ure dalje, se bodo finalisti na odru potegovali za svoj delež nagradnega sklada v vrednosti 200.000 EUR.

Vir.

Continue Reading

E-športi

Oglej si finale poletnega dela LEC turnirja v kinu! 

Published

on

League of Legends EMEA Championship prihaja na velika platna. Prenos v živo bodo prenašali kinematografi po vsem svetu, slovenski oboževalci igre League of Legends pa si bomo lahko zaključek poletne sezoneogledali v kinih Cineplexx.

V končnico so se v poletnem delu sezone priborile ekipe G2 Esports, Fnatic, Excel Esports in Team Heretics, ki se borijo za prva štiri mesta na lestvici. V zgornjem delu končnice sta trenutno G2 in XL, v polfinalu spodnjega dela pa še čakamo na spopad med Team Heretic in Fnaticom.

Z ekipo G2 Esports bo nastopil tudi Slovenec Mihael “Mikyx” Mehle v vlogi podpore na spodnjem pasu. V enaki vlogi pa bo za ekipo XL igral hrvaški Dino “LIMIT” Tot.

Vstopnice za ogled dogodka v Cineplexx kinih Ljubljana Rudnik, Celje, Maribor, Kranj, Koper in Novo mesto so že v prodaji. A če imate nekaj sreče, si lahko preko nagradne igre zagotovite kar dve vstopnici brezplačno.

Obiščite Instagram profil Big Bang Slovenija in v komentarje pod sliko napišite kateri kino bi radi obiskali in s kom. Nagradna igra se zaključi 24. julija 2023, zato pohiti!

Prenos finala bo v nedeljo, 30. julija ob 17.30.


FINAL FANTASY XVI PLAYSTATION 5

79,99 €

Continue Reading

Aktualno

EPICENTER lan se avgusta vrača v Maribor

Published

on

Letošnjih igričarskih dogodkov še ni konec. Lokalni gaming navdušenci se z Gospodarskega razstavišča selijo v mariborsko Dvorano Tabor, kjer bo 26. in 27. avgusta 2023 potekal najdlje aktivni e-športni in gaming dogodek v Sloveniji.

 LAN party z najdaljšo tradicijo v Sloveniji se bo tokrat organiziral že dvaindvajsetič. Kakor vsako leto bodo na sporedu tekmovanja v najbolj aktualnih igrah pri nas, dogajanje pa bo spremljal tudi vsebinski program ter možnost preizkušanja novih igre in opreme. Tudi tokrat bodo dogodek obiskali slovenski vplivneži iz sveta videoiger s katerimi se bo mogoče slikati, poklepetati in kakšno igro tudi odigrati.

Vrača se tudi Red Bull Flick, 2v2 turnir v igri Counter Strike, za katerega upamo, da bo že preseljen v novi Source 2 pogon, ki naj bi izšel še letos. Za sodelovanje na Red Bull Flick turnirju ne bo potrebno prinesti svojega računalnika, kakor tudi za konzolaška turnirja NBA 2K23 in FIFA 23 PS5, ki sta prav tako “Turn up and play”.

Nagradni skladi bodo odvisni od števila prijavljenih ekip na dogodek. Večje število ekip bo prineslo večji denarni nagradni sklad.

Če te sodelovanje na dogodku zanima, ali se želiš udeležiti eventa le kot obiskovalec si hitro poglej uradno spletno stran EPICENTER 22 in si rezerviraj svoje mesto.


RESIDENT EVIL 4: REMAKE LENTICULAR EDITION igra za PS5

74,99 €

Continue Reading

Aktualno

SPORT MEDIA FOCUS o Game Gang Showu

Published

on

Ljubljana, 3. 4. 2023 — “Prvi Game Gang Show je uspešno pod streho! Doslej največji slovenski ‘gaming’ festival, ki je minule tri dni na Gospodarskem razstavišču navduševal mlado in staro, je dokazal, da je bila Ljubljana še kako lačna tovrstnega igričarskega spektakla. Od petka do nedelje se je na prizorišču zvrstilo več kot 7 tisoč obiskovalcev tako iz Slovenije kot iz tujine, na 4.300 kvadratnih metrih razstavnih površin pa se je predstavilo 33 razstavljavcev in oglaševalcev.

Odzivi tako naključnih obiskovalcev kot profesionalnih in rekreativnih igralcev so bili nadvse pozitivni, poenoteno misel gostov Game Gang Showa bi lahko združili kot »festival, ki je v Sloveniji zelo manjkal in je bil zatorej še kako dobrodošel«. Na spektaklu, kjer so se merili ljubitelji računalniških, konzolnih, mobilnih, retro in namiznih iger, so potekala tudi tekmovanja v nekaterih najbolj priljubljenih igrah ta hip, omeniti velja zmagovalce glavnega odra, ki so si razdelili tudi več kot 10 tisoč evrov nagrad:

 • Counter Strike Global Offensive: ekipa Cyber Wolfs Blue (Slovenija)
 • Valorant: ekipa Diamant Esports (Slovenija)
 • FIFA 2023: Filip Babić (Hrvaška)
 • Clash Royale: Anžej Leskovšek (Slovenija)
 • Brawl Stars: Tai Češnovar (Slovenija)
 • Cosplay: Jan Strmšek (Slovenija)
 • EŠZS Slovensko državnoprvenstvo v League of Legends: Wattered Bottle (Slovenija); član ekipe Tim Lipovšek Nemesis, s Fnaticom med osmerico najboljših na svetovnem prvenstvu 2019

Ker sta organizatorja, podjetji Sport Media Focus in Big Bang, tovrsten igričarski festival pripravila prvič, smo prepričani, da bo prihodnje leto v Ljubljani Game Gang Show lahko le še boljši, atraktivnejši, sodobnejši in nasploh privlačnejši.”

— Rok Šinkovc, Agencija Sport Media Focus

Continue Reading

Aktualno

Vikingi, razvijalci iger in e-športniki navdušili občinstvo na Triglav odru

Published

on

Vzporedno z dogajanjem v Marmorni dvorani na Gospodarskem razstavišču, so se tekom Game Gang Showa v Stebrni dvorani predstavile skupnosti, organizacije in posamezniki, ki oblikujejo in razvijajo geek kulturo v Sloveniji.

Petek je bil namenjen fantazijskim svetom, sobota razvijalcem video iger in nedelja e-športnim organizacijam. Poglejmo si, kaj se na področju gaming kulture dogaja pri nas in kaj ljubitelje tega hobija čaka v prihodnje.

Temnice in zmaji

Petek se je začel z zagreto debato o vroči temi — kako umetna inteligenca vpliva na sodobno umetnost. Svoje mnenje so predstavili Peter Gaber, Gal Kononenko, Hana Nekrep, Tina Renko, ki se zasebno in poklicno ukvarjajo z ilustracijo, znanstvenim raziskovanjem in grafičnim oblikovanjem.

Sledila je predstavitev kulturnih in umetniških društev pri nas, ki fantazijo uporabljajo na praktične načine. Svoje dejavnosti so opisali fantazijski društvi Amulet D20 in društvo Portal, Slovensko Tolkienovo društvo Gil-galad ter srednjeveško-vikinško društvo Maistri Marpurgi.

Privlačne kostume, anekdote iz akcijskih iger vlog in uporabo iger vlog v izobraževalne namene so z občinstvom delili slovenski larperji, ki v fantazijske zgodbe ne vstopajo za mizo s knjigami in kockami, ampak v živo na odprtem in občasno celo na gradu. Spoznali smo začetke in razvoj Društva Metuzalem, lokalne in mednarodne dogodivščine Zavoda EREA ter prisluhnili prigodam z larpa s koraninami v slovenski mitologiji — Belesija.

Navdušenci trenutno najbolj popularne namizne igre Dungeons & Dragons so lahko v živo spremljali igro Discord skupnosti Krčma, ki nas je popeljala v svet Faerûna. Igralci so z metanjem kock in veliko mero prepričevanja skušali vdreti v visoko varovani zapor, da bi osvobodili eno izmed ujetnic in našli ključ do zaklada.

Razvoj gaminga od začetkov do danes

Sobota je bila v celoti posvečena video igram. Organizacija Slovenia Games je pripravila vrsto predavanj, tekom katerih so se zvrstili slovenski razvijalci — Outfit7 je predstavil svoj proces razvoja iger, Marko Grgurovič (Mordhau) in Nino Rajačić (Going Medieval) sta se osredotočila na prodajo iger sodobnemu občinstvu, razvijalci namizne igre Eldfall Chronicles pa so razložili, zakaj je njihova igra veliko bolj dinamična od povprečne namiznice.

Ob enih je Inštitut 4.0 pokazal, kako se programira igre, kar v živo! Računalniški muzej je čas zavrtel v davno leto 1972, da bi nas popeljal skozi razvoj hišnih konzol. Sledil je pogovor o psihološki in fizični pripravi profesionalnih igričarjev s psihologinjo Nušo Klepec in menedžerjem Tomom Pejanovićem Nosako iz vrhunske slovenske e-športne organizacije Diamant Esports.

Dan je zaključila E-športna zveza Slovenije in njeni člani Živa Bardorfer – Sneaky Foxes, Goran Kužet – EŠZS, Nuša Klepec – Diamant Esports, Tilen Burja – Cyber Wolves Esports, ki so opozorili na nešportno obnašanje igralcev na profesionalnem in priložnostnem nivoju igranja.

Profesionalni igričarji in cosplayerji imajo nekaj skupnega

Triglav program na festivalu se je zaključil z mešanico vsebin prejšnjih dni. Marko Štamcar, vodja laboratorija Računalniškega muzeja, je tokrat predstavil Nintendo Game Boy kamero.

Občinstvo je hitro ostalo brez prostih stolov, ko je na oder stopila Valorant ekipa Diamant Esports. Igralci Tilen “Grmekista” Grmek, Emil “runneR” Trajkovski, Ivan “Prti” Erak in trener Pavle “Pakko” Kostić so hitro pritegnili pozornost mimoidočih, ko so predstavili svojo dnevno rutino.

Več o tem, zakaj se nekateri oblačijo v fiktivne like, sta povedala zmagovalec Game Gang Show cosplay tekmovanja Jan Strmšek in Mitja Bosnič, organizator sejma Na meji nevidnega. Debato so ponovno zaključile slovenske e-športne organizacije. Gašper Bakač – EŠZS, Tilen Burja – Cyber Wolves Esport, Gregor Firbas –  Futura, Goran Kužet – Sneaky Foxes so predstavili splošno vlogo e-športnih zvez in pojasnili, čemu sploh potrebujemo take inštitucije.

Game Gang Show se vrača v letu 2024. Za še več gaming vsebin in spletnih novic nam sledite na naših družbenih omrežjih in YouTube kanalu.


FINAL FANTASY XVI PLAYSTATION 5

79,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno