fbpx
Connect with us

Aktualno

Activision Blizzard je v preteklem letu izgubil 60 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov

Published

on

Activision Blizzard je objavil svoje zadnje četrtletno finančno poročilo in številke niso bile dobre za založnika, saj so bili prihodki, število igralcev in prodaja enot Call of Duty nižji kot prej.

V četrtletju, ki se je končalo 31. marca, je Activision Blizzard ustvaril prihodek v višini 1,77 milijarde dolarjev v primerjavi z 2,28 milijarde dolarjev v enakem obdobju lani. Neto vrednosti so medtem znašale 1,48 milijarde dolarjev, kar je manj od 2,07 milijarde dolarjev lani. Neto vrednosti v igri so padle it prejšnjih 1,34 milijarde dolarjev na 1,01 milijarde dolarjev.

Activision Blizzard v četrtletju dosegel 372 milijonov aktivnih mesečnih uporabnikov. To je manj od 435 milijonov v enakem obdobju lani – število je padlo za približno 63 milijonov igralcev na leto.

Activision je dejal, da se Call of Duty: Vanguard prodaja slabše od Call of Duty: Black Ops Cold War. Poleg tega je imel Warzone nižjo angažiranost. Call of Duty Mobile pa se je glede neto vrednosti izkazal približno tako dobro kot leto prej.

Kljub upadanju vrednosti Call of Duty je Activision dejal, da je še naprej hitro širil svoje razvojne vire za celotno serijo Call of Duty v prvem četrtletju leta 2022. Vodstvo Activision je nedavno napovedalo, da bo Modern Warfare 2 najnaprednejša izkušnja v franšizi zgodovino, medtem ko bo Warzone 2 doživel prelomne inovacije.

Pri Blizzardovem delu podjetja Activision Blizzard, je v pripravi nova razširitev WoW, Dragonflight, poleg Wrath of the Lich King Classic. Blizzard je tudi pravkar napovedal, da bo Diablo Immortal za mobilne naprave izšel 2. junija, medtem ko bo isti dan na voljo tudi različica za PC v odprti beta različici. Še več, Blizzard je dejal, da razvoj Diablo 4 in Overwatch 2 dobro napreduje.


Call Of Duty: Vanguard igra za PS5

76,99 €

Continue Reading

Aktualno

Prva epizoda serije Pokémon: Hisuian Snow na voljo na YouTubu

Published

on

Obiščite preteklost s prvo epizodo nove serije Pokémon: Hisuian Snow! V regiji Hisui mnogi odraščajo v prepričanju, da ljudje in Pokémoni ne morejo živeti skupaj. Toda ko Alec sreča Hisuiana Zoruo, bo morda še enkrat premislil, kako gleda na Pokémone.

Za razliko od animejev in iger Pokémon, ki se dogajajo v današnjem času, kjer ljudje in Pokémoni živijo v harmoniji kot prijatelji in tekmeci, se Pokémon: Hisuian Snow – nova omejena serija digitalnih kratkih filmov, ki temelji na igri Pokémon Legends: Arceus – odvija v daljni preteklosti na točki, ko ljudje še niso popolnoma razumeli žepnih pošasti.

Tako kot Arceus tudi prva epizoda Hisuian Snow, “Onto the Icy Blue”, pripoveduje zgodbo mladeniča, ki se iz prve roke nauči, kako neprizanesljiva je lahko regija Hisui. Serija se osredotoča na to, kako sta si protagonist Alec in njegov oče ustvarila življenje zase s potovanjem v oddaljeno regijo, kjer nabirata les. Čeprav Hisuijevo ostro podnebje jima otežuje življenje, je Alecov oče najbolj zaskrbljen zaradi tega, ker njegov sin razume, kako nevarni so lahko divji Pokémoni.

Eden izmed glavnih načinov, kako igra Arceus ponazarja nevarnost Pokémoni v preteklosti, je ta, da lahko divji Pokémoni neposredno napadejo trenerje. Nasprotno od tega serija Hisuian Snow ponazarja, kako nasilnost in brutalnost ljudi predstavljata izrazito grožnjo Hisuijevem Pokémonom.

Prva epizoda serije Pokémon: Hisuian Snow je že na voljo za ogled na YouTubu, zadnji dve epizodi serije pa naj bi prišli v kratkem.


NINTENDO SWITCH Oled Model bela igralna konzola

449,99 €

Continue Reading

Aktualno

Savdska Arabija je zdaj 5% lastnica Nintenda

Published

on

Javni investicijski sklad Savdske Arabije je pridobil 5,01-odstotni delež družbe Nintendo. Novica sledi podobnim lanskim naložbam v Capcom, EA, Take-Two in Activision, skupaj s skoraj popolnim lastništvom SNK.

Bloomberg pravi, da bi s tem javni investicijski sklad postal peti največji delničar Nintenda. PIF, ki je ime za sklad vreden 500 milijard dolarjev, je dejal, da je bil nakup Nintenda opravljen za naložbene namene. Sklad je v zadnjih dveh letih gradil deleže v podjetjih razvijalcev video iger in podjetjih za e-šport.

Savdski sklad je letos razkril več kot 5-odstotni delež v dveh igričarskih podjetjih, ki kotirajo na Japonskem: Capcom Co., razvijalec franšiz Street Fighter in Resident Evil, in ponudniku spletnih iger Nexon Co.

“Savdska Arabija je okrepila prizadevanja za ustvarjanje lastne industrije vsebin in ta serija naložb v japonska podjetja za igre je verjetno način, da se učijo od Japonske,” je dejal Hideki Yasuda, višji analitik pri Toyo Securities.

Nintendo s sedežem v Kjotu je prejšnji teden poročal o slabih finančnih rezultatih, saj se ustvarjalec Super Maria trudi revitalizirati svojo pet let staro Switch konzolo in obvladovati svetovno pomanjkanje čipov. Podjetje je napovedovalo celoletni prihodek od poslovanja pod ocenami analitikov in dejalo, da pričakuje, da bo letos prodalo 21 milijonov naprav Switch, kar je manj od pričakovanih 21,7 milijona.

Nintendo delnice so se letos povzpele za približno 10 %.


Nintendo Game & Watch: The Legend Of Zelda

49,99 €

Continue Reading

Aktualno

Netflix bo med junijskim Geeked tednom razkril novo animirano serijo Cyberpunk 2077

Published

on

Netflix bo svojo animirano serijo Cyberpunk 2077 prvič predvajal med dogodkom Geeked Week v juniju.

Cyberpunk: Edgerunners, ki je bil najavljen junija 2020, veliko pred težavnim izidom igre Cyberpunk 2077, je animirana serija sestavljena iz 10 epizod, ki sta jo pripravila CD Projekt in japonski animacijski studio Trigger (Little Witch Academia, Kill la Kill)

Serija naj bi spremljala pustolovščine uličnega mulca, ki poskuša preživeti v mestu prihodnosti, obsedeno s tehnologijo in telesnimi modifikacijami. Da ostane živ postane edgerunner – plačanec, znan tudi kot cyberpunk.

O seriji bomo izvedeli več 8. junija, sam Geeked Week pa poteka med 6. in 10. junijem in obljublja razkritje igralske zasedbe, nastope gostov, premiere napovednikov, kratke predoglede in presenečenja o več kot 60 projektih Netflixa.

Pričakujemo lahko tudi več informacij o prihajajoči seriji Resident Evil in 2. sezoni oddaje The Cuphead Show ter dejanskih igrah, ki jih pripravlja Netflix.

Netflix Geeked Week 2022 Dates Announced - Netflix Tudum


DEMON SLAYER -KIMETSU NO YAIBA- THE HINOKAMI CHRONICLES igra za PS5

51,99 €

Continue Reading

Aktualno

Los Angeles Chargers so razkrili razpored tekem z animejem

Published

on

Ekipa Los Angeles Chargers lige NFL je na najboljši možni način razkrila razpored tekem za prihajajočo sezono 2022.

Objavljanje razporeda tekem se morda zdi dolgočasno, predvsem za vse, ki ne spremljamo ameriškega nogometa. Vendar se je ekipa iz Los Angelesa odločila svojo napoved nekoliko popestriti. Chargers so objavili svoj nogometni urnik v slogu otvoritvene špice animejev, skupaj z odlično skladbo in solidno narejeno animacijo, ki so jo navdihnili priljubljeni animeji, kot so One Piece, Attack On Titan in drugi.

Posnetek se začne s prikazom logotipa, nato pa  animacija razkrije, da se bodo Chargers najprej pomerili z Las Vegas Raiders na prvi tekmi obeh ekip v sezoni 2022. Vsi, ki poznajo One Piece, lahko vihto opazijo, da je ekipa Raiders postala posadka magičnih piratov.

Preostali del videoposnetka vsebuje kup drugih odličnih referenc animejev, kot so Attack On Titan in Avatar: The Last Airbender.


LOGITECH G903 brezžična gaming miška

184,99 €

Continue Reading

Aktualno

Netflix je objavil dva nova napovednika za svojo serijo Resident Evil

Published

on

Netflix je izdal dva napovednika za svojo priredbo serije video iger Resident Evil. Legendarna franšiza Resident Evil 14. julija prinaša svojo bitko za preživetje na Netflix.

“V mirnem New Raccoon Cityju se nikoli ne zgodi nič zanimivega,” je zapisano v opisu napovednika na YouTubu. Raccoon City je priljubljena tematika tako Resident Evil iger kot filmov in drugih adaptacij osnovnega materiala. V izoliranem gorskem okrožju na srednjem zahodu Združenih držav leži mesto, ki je bilo uničeno med izbruhom virusa T-virus leta 1998.

Netflix serija navidez nadaljuje ali morda znova začenja zgodbo mesta. Prvi napovednik se začne v New Racoon Cityju v tekočem letu, nato pa dogajanje hitro preskoči v postapokaliptični London leta 2036. 

Drugi napovednik predstavlja Umbrella Corp in čudežno zdravilo ‘Joy’, ki zdravi vse bolezni človeštva, a je prepojeno tudi s T-virusom. 

To je druga Netflixova adaptacija Resident Evil. Lani je izšla CGI serija s štirimi epizodami, v katerih sledimo junaku igre Resident Evil 2 in 4 Leonu S. Kennedyju. Ni še jasno, koliko likov iz igre bomo srečali v najnovejši adaptaciji, a IMDb razkriva, da bomo srečali Alberta Weskerja.


HALO INFINITE XBOX ONE & XBOX SERIES X

79,99 €

Continue Reading

Aktualno

Battle.net si prestal DDoS napad

Published

on

Activision Blizzard so na Twitterju včeraj sporočili, da je njihova storitev Battle.net utrpela napad za zavrnitev storitve (DDoS). Nekaj ​​več kot uro pozneje je prišlo potrdilo, da so napadi, ki jih je podjetje opazilo, končani.

V noči iz srede na četrtek je podjetje preko svojega profila Twitter opozorilo, da napad lahko povzroči veliko zamudo in prekinitve povezave za nekatere igralce. Prvi tvit je omenjal le en napad, a v tvitu, ki mu je sledil čez dobro uro je bilo zapisano, da je bilo napadov več.

Na podlagi uporabniških poročil objavljenih na Downdetectorju so imeli igralci težave z določenimi igrami, vključno z Overwatchom, World of Warcraft, Call of Duty (čeprav točen naslov ni določen) in Diablo III.

Battle.net se je podobnih napadov obranil že novembra 2021. Tudi takrat je napad trajal le kakšno uro.


LG OLED 42C21LA 4K televizor

1.299,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno