fbpx
Connect with us

Aktualno

Nekateri igralci izgubili DLC po migraciji Bethesda iger na Steam

Published

on

Nekateri igralci, ki so poskušali preseliti svoje igre iz Bethesda Launcherja v Steam, so pozneje ugotovili, da pogrešajo nekaj svojih nakupov.

Bethesda je zdaj v celoti v lasti Microsofta in žrtev te pridobitve je Bethesda Launcher, računalniška platforma podjetja, podobna EA Origin in Ubisoftu Connect. Microsoft zapira Bethesda Launcher, vendar preden se to zgodi, uporabnikom omogoča, da svoje nakupe prenesejo na platformo Steam.

Na žalost imajo uporabniki pri tem vrsto težav. Te nastajajo pri igrah, ki imajo na voljo več različic, DLC ali mikrotransakcije. Največja težava pa je popolna nezmožnost povezovanja Bethesda Launcherja s Steamom, da bi sploh prenesli igre.

Napako, ki se glasi “Povezovanje računa ni uspelo. Poskusite znova ali se za pomoč obrnite na podporo za stranke.” vidijo številni uporabniki. Nekateri so ugotovili, da je težava v tem, da imajo drug račun Bethesda Launcher že povezan z njihovim računom Steam. Nekateri so na primer ustvarili račun za igranje Quake Champions in so v naslednjih letih nanj pozabili.

Bolj specifične težave z igrami vključujejo uporabnike Fallout 76, Elder Scrolls Online in Doom Eternal, ki poročajo o nepravilnih izdajah, manjkajočem DLC ali celotni igri. Poleg tega obstajajo regionalne težave, pri katerih nekatere igre niso na voljo v Steamu, ampak so bile na Bethesda Launcherju, kot je Quake 3 Arena v Nemčiji.

Bethesda je aktivna na družbenih medijih in aktivno rešuje težave. Čeprav bo Bethesda Launcher izklopljen že 11. maja, bodo uporabniki lahko še naprej nadaljevali s prenosom svoje vsebine.


JBL Quantum 800 Black brezžične gaming slušalke

199,99 €

Aktualno

Youtubarji morajo plačati 3,5 milijona dolarjev odškodnine

Published

on

Japonsko sodišče je močno prizadelo dve osebi, ki sta celovečerne filme spremenili v 10-minutne videoposnetke na YouTubu. Več kot deset imetnikov avtorskih pravic je proti njima vložilo civilno tožbo zaradi kršitve 54 filmov. Odločitev, ki jo je ta teden sprejelo okrožno sodišče v Tokiu, dvojici nalaga plačilo odškodnine v višini 3,56 milijona dolarjev.

Tako imenovani YouTube kanali “hitrih filmov” ponujajo priljubljene filme, pokrajšane na približno 10 minut. Kljub očitnim pomanjkljivostim, posnetke z veseljem gleda na milijone ljudi.

Po načelu vestnosti in poštenja, sta se youtubarja do sedaj izognila kaznim. A ne na Japonskem. Junija 2021 so bili na podlagi kazenskih ovadb več medijskih podjetij aretirani trije japonski youtubarji. Vsem trem je grozila zaporna kazen in globe zaradi kaznivih dejanj, ki naj bi jih storili leta 2020.

Obtoženci so spričo prepričljivih dokazov priznali in prejeli zaporne kazni od 18 do 24 mesecev, pogojno do štirih let, ter skupne denarne kazni v višini približno 25.000 USD, ki jih je treba plačati državi. Družbe Asmik Ace, Kadokawa, Gaga, Shochiku, TBS Television, Toei, Toei Video, Toho, Nikkatsu, Nippon Television Network, Happinet Phantom Studio, Fuji Television in WOWOW, ki so skupno navedle 54 avtorsko zaščitenih del, vključno z “I Am a Hero” in “Shin Godzilla”, so tožniki.

“Fast Movies” na spletnem mestu YouTube imajo že 10 milijonov ogledov, kar je povzročilo skupno škodo v višini dveh milijard jenov (14,2 milijona dolarjev). Vendar pa so tožniki za namene civilne odškodninske tožbe vložili delni zahtevek v višini “le” 500 milijonov jenov (3,56 milijona dolarjev) proti tožencem.

Sodnik Masaki Sugiura je v nedavni odločitvi na okrožnem sodišču v Tokiu odločil, da morata toženca, ki sta nalagala “Fast Movie” priredbe brez dovoljenja, imetnikom pravic povrniti povzročeno škodo.


THE CHANT – LIMITED EDITION igra za PLAYSTATION 5

39,99 €

Continue Reading

Aktualno

Slike in podrobnosti filma Super Mario Bros. so pricurljale na splet

Published

on

Očitno uhajanje, ki je bilo sprva objavljeno na portalu 4chan, nato pa je bilo deljeno na Twitterju, vključuje različne promocijske slike, ki prikazujejo like iz filma. Med njimi najdemo tudi vrsto portretov, na katerih so Mario, Peach, Luigi, Bowser in Toad v različnih pozah.

Promocijskim slikam filmskih junakov so dodani tudi slogani. Na Mariovi sliki na primer piše “Plumbing’s Our Game“, na Peachini pa “She can do anything”.

Po navedbah uporabnika Twitterja dfffaz01, ki je delil slike, naj bi puščanje na portalu 4chan vsebovalo tudi kratek povzetek zgodbe filma.

Ta se glasi: “Film pripoveduje o dveh vodovodarjih iz Brooklyna, ki sta brata in najboljša prijatelja: Mario, pogumni, ki se rad odpravi na pot, in Luigi, ki je nenehno zaskrbljen in se najraje ne odpravi nikamor.”

“Film se začne, ko brata Super Mario skušata rešiti težave s svojim vodovodnim poslom, a končata na viharni pustolovščini po Kraljestvu gob. Na njunem potovanju spoznamo vrsto znanih in simpatičnih likov, ki se nazadnje združijo, da bi premagali zlobneža Bowserja, željnega moči.”

Uhajanje naj bi bilo pristno, čeprav sta besedilo na portretnih slikah in domnevni opis vsebine filma nekoliko nenavadna. Sumimo, da gre za začasno vsebino, ali morda za direktni prevod iz drugega jezika.

Odgovore na vprašanja bomo dobili danes ob 23.00 v novem prenosu Nintendo Direct, ki bo v celoti filmu The Super Mario Bros. Movie in bo vključeval drugi napovednik filma. Datum izida filma v Sloveniji še ni znana, po podatkih IMDb pa naj bi se slovenski prevod naslova glasil Super brata Mario film.


SPLATOON 3 NINTENDO SWITCH

61,99 €

Continue Reading

Aktualno

Top 5 najboljših zvočnih sistemov po znižanih cenah

Published

on

Počasi se bližamo zadnjim dnem popustov v Big Bangu. Če še vedno niste našli pravega darila za prijatelje ali družino, si poglejte današnji izbor prenosnih zvočnih sistemov, za vse, ki želijo v trenutku postati center zabave.

5. CELLULARLINE VERTICAL Music Sound BT

BT zvočnik VERTICAL Music Sound je zmogljiv, predvsem pa barvit in prenosljiv bluetooth zvočnik. To je izdelek, ki mladim omogoča do 5 ur neprekinjenega predvajanja glasbe. S svojim modernim dizajnom in štirimi barvnimi shemami se prilega vsakemu slogu.

4. JBL Flip 5

Mojstri zvočnih sistemov predstavljajo zmogljiv in kompakten JBL Flip 5. Lahek in vodotesen Bluetooth zvočnik lahko s sabo vzamete tudi ob slabem vremenu. Naprava tudi omogoča, da med seboj povežite več zvočnikov, združljivih z JBL PartyBoost funkcijo. Na voljo je v različnih živahnih barvah.

Slika: JBL Flip 5 prenosni zvočnik

3. BOSE SoundLink

Robusten silikonski trak vam omogoča pritrditev zvočnika na kolo, nahrbtnik, ali za pas. Ohišje različnih barv je, prevlečeno s silikonom, zvočnik pa je vodoodporen in prenese tudi padec v bazen. Baterija omogoča do 6 ur delovanja z dometom do 9 metrov. Funkcija Speakerphone vam omogoča tudi sprejem klicev.

Slika: BOSE SoundLink Micro Bluetooth zvočnik, moder

2. SONY SRSXE200L.CE7

Zvočnik XE200 je zgrajen na podlagi Line-Shape Diffuser tehnologije, ki omogoča bolj enakomerno razporeditev zvoka, ne glede na to kje stojite. X-Balanced zvočniška enota se od standardnih krožnih enotah razlikuje glede na obliko, kar zmanjšuje popačenje. Zvočnik je tudi odporen proti vodi in prahu ter tresljajem in nižjim padcem.

Slika: SRSXE200L.CE7 Sony

1. Karaoke zvočni sistem PB1 0DB

Morda ne gre ravno za prenosni zvočnik, a vseeno je naprava vredna izpostavitve. Karaoke zvočni sistem Blaupunkt PB10DB ne predvaja samo glasbe preko Bluetootha, ampak ima tudi popoln set priključkov za AUX, USB, microSD, žične mikrofone in kitaro. Z FM sprejemnikom boste ujeli tudi valove radijskih postaj. Kot dodatek h kompletu pa sta napravi sta priložena 2 brezžična mikrofona, ki se avtomatsko povežeta na zvočnik. Med karaoke funkcijami lahko nastavimo prioritete mikrofona ali glasbo popolnoma utišamo, da bi skladbo zapeli a capella.


Karaoke zvočni sistem PB1 0DB

389,99 €

Continue Reading

Aktualno

Kitajski igralci igre World of Warcraft napadajo strežnike sosednjih regij

Published

on

Družba Blizzard Entertainment je pred kratkim napovedala, da bo zaradi izteka veljavnih licenčnih pogodb z družbo NetEase prekinila večino storitev iger Blizzard na celinski Kitajski. To zadeva tudi njihove strežnike WoW, ki se bodo zaprli januarja 2023. A nekateri igralci ne mislijo kar tako oditi.

Kitajski navdušenci igre World of Warcraft domnevno napadajo strežnike sosednjih držav, da bi jih spremenili v drugi kitajske strežnike. Uporabnik AngerRyan je z objavo na podredditu World of Warcraft o tem obvestil druge igralce, vendar je najbolje, da vse v tem članku berete z rezervo, saj ne gre za uradne informacije.

Igralci s celine naj bi oblegali strežnike na Tajvanu, v Macau in Hongkongu. AngerRyan pojasnjuje, da imajo te sosednje regije zaradi političnih konfliktov ločen strežnik od Kitajske. A zdi se, da nameravajo igralci največjega kitajskega foruma World of Warcraft, NGA, te strežnike spremeniti v svoje. S številčno prednostjo želijo oblegati strežnike in si pokoriti obstoječo kulturo in okolje.

Poleg tega naj bi igralci s celinske Kitajske prijavili vsakogar, ki bi uporabljal tradicionalno kitajščino ali govoril kaj slabega o kitajski vladi. V bistvu želijo iz teh strežnikov narediti sekundarne kitajske strežnike in prijaviti obstoječe igralce, ki se ne bodo podredili novemu redu.

Tema na podredditu World of Warcraft je bila zaradi toksičnosti zaklenjena. Nekateri igralci obtožbe opisujejo kot “digitalni imperializem“, drugi pa zahtevajo konkretne dokaze iz lokalnih forumov.

Ponovno želimo poudariti, da moderatorji opozarjajo na vprašljivo legitimnost teh obtožb. Če ne drugega je to le ena stran zgodbe. Če zgodba sploh obstaja.


JBL Quantum ONE Black žične gaming slušalke

249,99 €

Continue Reading

Aktualno

Top 5 najboljših gaming telefonov po znižanih cenah

Published

on

Črni petek se bliža, mi pa si poglejmo katere pametne telefone, primerne za igranje iger, lahko že danes dobite po znižanih cenah.

5. NOVA 10 BLACK HUAWEI

Nova 10 ima 6,7-palčno diagonalo, 8 GB RAM-a in 128 ali 256 GB notranjega pomnilnika. S procesorjem octa-core (4×2.4 GHz Kryo 670 & 4×1.8 GHz Kryo 670) in OLED zaslonom s frekvenco osveževanja 120 Hz boste svoje igre lahko igrali ali streamali v izjemni kvaliteti.

Slika: NOVA 10 BLACK HUAWEI

4. Motorola Moto G100 8/128GB pametni telefon

Motorola G100 ima 6,7-palčni Full HD zaslon s frekvenco osveževanja 90 Hz, za gladko igranje iger v polni kvaliteti. Telefon poganja čip Qualcomm Snapdragon 870 skupaj z 8 GB RAM-a in 128 GB razširljivega notranjega pomnilnika. Model je primeren tudi za ustvarjanje posnetkov, ali morda snemanje vlogov ‒ na zadnji strani ima 4 kamere s 64MP, 16MP in 2MP objektivi ter objektivom TOF za informacije o globini.

Slika: Motorola Moto G100 8/128GB pametni telefon

3. APPLE iPhone 11 pametni telefon

Na voljo v različnih barvah in z različno kapaciteto shrambe, iPhone 11 omogoča snemanje 4K posnetkov s sistemom z dvojno kamero. Telefon bo najbolj ustrezal umetniškim dušam, ki iščejo prenosno alternativo DSLR snemalnih setupov. Igričarje bo navdušil A13 Bionic čip med igranjem napetih iger ali med “čiliranjem” v razširjeni resničnosti (AR). Zanimiv dodatek je tudi vodoodpornost do 2 metra za 30 minut, kar pomeni, da lahko brezskrbno posnamete svoje naslednje počitnice.

2. SAMSUNG Galaxy S22

SAMSUNG Galaxy S22 je namenjen vsem, ki želijo stopiti v svet ustvarjanja izjemnih posnetkov. S podporo do 8K resolucije pri 24 FPS ter 50 MP, 10 MP in 12 MP glavnimi kamerami, bodo posnetki tekoči in natančni. S funkcijo nightography bodo vaše slike jasne tudi ponoči. Dynamic AMOLED ekran s hitrostjo osveževanja 120Hz in podporo HDR10+ pa pomaga ustvariti idealno platformo tudi za mobilno igranje.

Slika: SAMSUNG Galaxy S22

1. VIVO X80 Pro 12GB/256GB/120Hz 

Vivo in Zeiss sta združila moči in nastal je novi X80 PRO, ki je s pomočjo vivo V1 čipa in SnapDragon 8 Gen 1 procesorja dobra izbira za igričarje na poti. Opremljen je s kar petimi kamerami, ki ponujajo slikanje v temi, stabilizacijo videoposnetkov in več različnih opcij portretnega slikanja. Njegova zasnova in funkcije so odlična kombinacija za igranje iger ali snemanje videoposnetkov.

Slika: VIVO X80 Pro 12GB/256GB/120Hz (črn) pametni telefon

VIVO X80 Pro 12GB/256GB/120Hz (črn) pametni telefon

1.129,99 €

Continue Reading

Aktualno

Top 5 najboljših gaming televizorjev po znižanih cenah

Published

on

Znižanih TV sprejemnikov pri Big Bangu je trenutno malo morje. Med vso izbiro smo poiskali take naprave, ki bi igričarjem prinesle čim boljšo izkušnjo za žepu čim bolj prijazno ceno.

 5. LG 60UQ81003LB

S televizorjem LG 60UQ8100 boste lahko uživali v UHD 4K resoluciji, kar 152 cm diagonale in realističnih barvah z vseh zornih kotov. Televizor poganja Alpha5 4K procesor, ki izboljša barve in ostrino slike, tudi v posnetkih slabše kvalitete in se odlično prileže HDR tehnologiji, ki zagotavlja najboljšo možno sliko, ne glede na vir posnetka. Vgrajen ima tudi Bluetooth in Wifi sprejemnik za brezžično povezovanje.

Slika: LG 60UQ81003LB pametni televizor

4. Hisense OLED A8G

Ta model z diagonalo 139 cm izkorišča napredno optiko in tehnologije izboljšave barv OLED, da omogoči širšo paleto barv in jih živahno prikazovanje slike na zaslonu. K temu lahko dodamo še certifikat HDR10+ in UHD Premium ter tehnologijo Dolby Vision IQ, ki omogočajo svetlejše in podrobnejše prizore. Vsebini se prilagaja z Načinom za igre, Načinom za šport ter Načinom za režiserja. Senzor okoliške svetlobe samodejno optimizira sliko na podlagi osvetlitve v prostoru.

Slika: Hisense OLED A8G

3. SONY Bravia X90KAEP

Z diagonalo 164 cm, 4K resolucijo, 120 sličicami na sekundo in hitrostjo osveževanja 100 Hz se model SONY Bravia X90KAEP uvršča visoko na igričarski lestvici, posebno pozornost pa so razvijalci namenili PlayStation 5 igralcem. Full Array LEDupravlja osvetlitev ozadja v conah, da istočasno reproducira realističen kontrast na svetlih in temnih območjih.

2. SONY KE48A9BAEP

Naslednji Sonyjev model vključuje eksplozijo funkcij, ki niso namenjene samo igranju, ampak splošnemu uživanju pred ekranom. Poleg slike so se razvijalci močno posvetili tudi zvoku, ki je pri tem modelu sinhroniziran, večdimenzionalen, posveča se človeškemu glasu in ponuja močne, nižje tone. Tale pametni Android TV podpira 5000 aplikacij, AirPlay, Chromecast, Bluetooth in še več. S sicer nekoliko manjšo diagonalo 122 cm in 100 Hz frekvenco osveževanje slike je ravno prav za vse, ki želijo “gejmati” v svoji sobi.

Slika: SONY KE48A9BAEP TV sprejemnik

1. SAMSUNG QE55S95BATXXH OLED

Sicer ne največji televizor na našemu seznamu, že samo s solidnimi 139 cm diagonale, OLED  4K zaslonom in podporo HDR10+ bi se lahko uvrstil na naš top seznam. A SAMSUNG QE55S95BATXXH ponuja še veliko več. Način za udobje oči družbe Samsung prilagaja svetlost slike glede na uro in zunanjo svetlobo, 120 Hz zagotavlja gladko akcijo brez zamikov in zameglitev, Soundbar zvočnik ustvarja boljši učinek obdajajočega zvoka, s funkcijo Google Duo pa lahko opravite videoklice na velikem zaslonu.

Slika: SAMSUNG QE55S95BATXXH OLED TV sprejemnik

AMSUNG QE55S95BATXXH OLED TV sprejemnik

1.399,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno