Connect with us

Igre

Ubisoft je potrdil 3 glavne igre, ki bodo izdane do marca 2023

Published

on

Govorice o prodaji Ubisofta so vse bolj pogoste, a medtem ko oboževalci čakajo na več informacij, je podjetje predstavilo tri glavne igre, ki jih namerava izdati do 31. marca 2023

V letošnjem in naslednjem letu lahko pričakujemo igre:

  • Avatar: Frontiers of Pandora,
  • Mario + Rabbids: Sparks of Hope,
  • Skull & Bones. 

Avatar: Frontiers of Pandora izide še letos in je igra odprtega sveta, ki se dogaja v vesolju filma Avatar Jamesa Camerona. Igro razvija studio The Division Massive Entertainment, ki nadaljuje zgodbo o modropoltih civilizaciji Na’vi.

Mario + Rabbids Sparks of Hope je prihajajoča potezna strateška pustolovska igra, ki jo je razvil Ubisoft Milan za Nintendo Switch. Igra je križanec med franšizama Nintendo Mario in Ubisoftovim naslovom Rabbids ter je nadaljevanje igre Mario + Rabbids Kingdom Battle iz leta 2017.

Zadnja igra na seznamu je piratska pustolovščina Skull & Bones, ki naj bi izšla v prvem četrtletju 2023. Igra je precej časa trpela zaradi prekinitev v razvoju, a najnovejša poročila kažejo, da je Skull & Bones končno na pravi poti. Ubisoft verjame, da bo igra pripravljena na izid pred 31. marcem 2023 in zdi se, da so ta poročila točna.


EA SPORTS: FC 24 igra za PLAYSTATION 4

79,99 €

Continue Reading

Igre

Concord je največji neuspeh v zgodovini igričarstva

Published

on

Letošnje leto je bilo težko za studie iger AAA, ki so bili pri poskusu kopiranja formule popularne igre Valorant klavrno neuspešni. Sonyjev Concord ni le najnovejša polomija na seznamu, temveč verjetno tudi najdražja katastrofa v zgodovini iger doslej.

Če ste mislili, da je Suicide Squad: Kill the Justice League neuspešnica, ste se zmotili. Čeprav Sony in Firewalk nikoli nista javno razkrila, koliko denarja je šlo v razvoj igre Concord, se nekatere ocene strokovnjakov gibljejo med 100 in 200 milijoni dolarjev. Spet drugi novinarji ocenjujejo, da naj bi imela igra le milijon dolarjev prihodkov.

Najnovejša ekipna strelska igra za PC in PS5 je izšla 23. avgusta 2024, od začetka prodaje pa ji na platformi Steam še ni uspelo zbrati več kot 700 igralcev. Sedaj, niti dva tedna pozneje, je Sony igro v celoti umaknil iz prodaje.

“Medtem ko so se številne lastnosti te izkušnje pri igralcih dobro prijele,” piše v sporočilu na blogu PlayStation Blog, “se zavedamo, da tudi drugi vidiki igre ob začetku prodaje niso uspeli tako, kot smo si zamislili. Zato smo se trenutno odločili, da igro od 6. septembra 2024 dalje izključimo in raziščemo druge možnosti, vključno s tistimi, ki bodo bolje dosegle naše igralce.”

“Medtem ko bomo določili najboljšo pot naprej, bo prodaja igre Concord nemudoma prekinjena in vsem igralcem, ki so igro kupili za PS5 ali PC, bomo začeli ponujati celotno vračilo denarja.”

Divje. V malo verjetnem primeru, da ste igro Concord kupili v kateri koli digitalni ali fizični trgovini, ste upravičeni do vračila denarja, če tega še niste storili.

Continue Reading

Igre

Akcijska igra Black Myth: Wukong naj bi prejela dodatno vsebino

Published

on

Kitajska senzacija Black Myth: Wukong je od začetka prodaje 20. avgusta doživela neverjeten uspeh. V samo treh dneh je igra prodala 10 milijonov izvodov, dobra dva tedna pa na Steamu že dosega visoke številke z več kot milijonom sočasnih igralcev.

Razvijalci GameScience, so že pred uradnim izidom Black Myth: Wukonga izrazili željo po ustvarjanju dodatne vsebine za igro, ki so jo po nekaterih mnenjih na Redditu morali skrčiti zaradi začetnih proračunskih omejitev. Zdaj, po neverjetnem uspehu igre, naj bi studio razvijal dve razširitvi zgodbe in nadaljevanje, Black Myth: Jiang Ziya.

“Podjetje Game Science namerava izdati dva dodatka DLC za igro Black Myth: Wukong pred izdajo naslednje igre s kodnim imenom Black Myth: Jiang Ziya,” je na Discordu povedal znani puščalec Lunatic Ignus.

Slika: Imgur

Lunatic Ignus je do sedaj že razkril ali natančno napovedal število šefov v igri Black Myth: Wukong, embargo na predogled igre in datum izida napovednika za igro.

Po navedbah Lunatic Ignus naj bi se razširitve osredotočale na neuporabljeno vsebino iz prvotne igre, kot so liki Buddha, Jade Emperor in Nezha. Menda je bilo v igri Black Myth: Wukong sprva načrtovanih 13 poglavij, vendar so jih razvijalci zmanjšali na šest.

Lunatic Ignus tudi meni, da bo nova vsebina verjetno objavljena avgusta prihodnje leto, a opozorili bi vas, da je treba vse napovedi jemati z rezervo, dokler niso uradno potrjene.

Do takrat je igra Black Myth: Wukong na voljo na osebnih računalnikih in PlayStation 5.

Continue Reading

Igre

Čas je, da se vrnemo v čarovniško šolo

Published

on

Spakirajte čarobne palice in zgrabite za metle, vračamo se na Bradavičarko. Založba Warner Bros Games je pravkar razkrila nov napovednik za igro Harry Potter: Quidditch Champions za PlayStation 5, Xbox Series X|S in PC (Steam) med uradnim dogodkom Back to Hogwarts 2024 Showcase.

Čarovniški šport, ki smo ga pogrešali v igri Hogwarts Legacy, bo kmalu dobil svojo ločeno igro. Harry Potter: Quidditch Champions izide v torek, 3. septembra, za PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S, Xbox One in PC (Steam in Epic Games Store). Fizična izdaja Deluxe Edition bo za konzole PlayStation in Xbox na voljo 8. novembra. Izdaja za Nintendo Switch bo izšla konec letošnjega leta.

Poleg tega prihaja še zbirka LEGO Harry Potter Collection, ki bo v digitalni obliki izšla 8. oktobra za PlayStation 5, Xbox Series X|S in PC (Steam). Ta prenovljena kompilacija združuje igre LEGO Harry Potter: Years 1-4 in LEGO Harry Potter: Years 5-7  skupaj z dvema prej izdanima paketoma vsebine za prenos (DLC) v enem paketu.

V septembrskem duhu začetka šole so obstoječe igre iz sveta čarovnikov deležne velikih popustov na več platformah. Igra Hogwarts Legacy je za osebne računalnike na voljo v storitvah Steam in Epic za 17,99 EUR, različica za PlayStation 5 pa stane 22,49 EUR. Zbirka LEGO Harry Potter Collection za PlayStation 4 je v trgovini PlayStation znižana na 5,99 €, v trgovini Steam pa na 6,94 €.

Continue Reading

Igre

Igra Harry Potter: Quidditch Champions je dobila nov napovednik

Published

on

Podjetje Warner Bros. Games je nedavno objavilo podroben napovednik za igro Harry Potter: Quidditch Champions. V njem so predstavljeni karierni in PvP način, prilagajanje, drevo spretnosti, nadgradnje metel, in še več.

V kariernem načinu igralci trenirajo in se preizkušajo na postopoma težjih turnirjih. Začnejo s pokalom na vrtu Weasleyjev, nadaljujejo s pokalom na Bradavičarki, nato s slovitim Trišolskim turnirjem in se nazadnje podajo na svetovni oder za naslov svetovnega prvaka Quidditcha.

V načinu PvP vsak igralec nadzoruje enega od zasledovalcev ekipe in še eno vlogo po lastni izbiri – bralnilca, tolkača, ali iskalca. Igralci tekom igre pridobivajo točke spretnosti za izboljšanje svojih statistik in učenje posebnih gibov, lahko pa tudi nadgrajujejo svoje metle. Založnik Warner Bros. Games obljublja, da je vso vsebino igre mogoče pridobiti le z napredovanjem v igri in je ni mogoče kupiti s pravim denarjem.

Harry Potter: Quidditch Champions izide 3. septembra 2024 v digitalni standardni in luksuzni izdaji za PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One in PC (Steam in Epic Games Store). Standardna izdaja igre Harry Potter: Quidditch Champions bo od 3. do 30. septembra 2024 brez dodatnih stroškov na voljo vsem naročnikom PlayStation Plus.

Continue Reading

Igre

PlayStation igra Foamstars bo od oktobra uradno brezplačna

Published

on

Še ena Sonyjeva strelska igra je v težavah. Square Enixova igra boja s peno, ki je bila prej naprodaj za 29,99 EUR, bo oktobra postala brezplačna.

Foamstars je nedvomno Sonyjev ekvivalent Nintendovi ekipni strelski igri s črnilom Splatoon, ki je od svoje prve izdaje leta 2015 do leta 2022 dobila še tretjo namestitev v serijo. Januarja je statistika PlayerCounter poročala, da ima igra Splatoon 3 11,71 milijona registriranih uporabnikov in približno 53.624 aktivnih mesečnih uporabnikov. Številke, o katerih Sony lahko le sanja.

Statistični podatki za igro Foamstars so nekoliko bolj nejasni. Po podatkih spletnih strani TrueTrophies in GameInsights je začetno število igralcev igre Foamstars za PS5 in PS4 začelo upadati kmalu po izdaji februarja letos. Streljačina s peno je ob izidu sprva beležila večje število igralcev kot izjemno uspešni Helldivers 2, ki je izšel v istem tednu. A ne za dolgo.

V samo dveh tednih po izidu se je baza igralcev igre Foamstars zmanjšala za 54 %. Dva meseca pozneje se je zmanjšala za 95 %. Pol leta po izidu igre je Sony le razumel, da plačljivi in ekskluzivni model ne gresta skupaj.

Nedavno objavljeno sporočilo na spletni strani založnika Square Enix se glasi:

“Zahvaljujemo se vam za podporo igri Foamstars. Foamstars, ki je trenutno na voljo na PlayStation 5 in PlayStation4, bo od 4. oktobra 2024 ob 1.00 uri zjutraj prešel s trenutne regionalne cene na brezplačni naslov.

Poleg tega je bila prej za igranje igre Foamstars potrebna naročnina na storitev PlayStation Plus, po spremembi cene pa lahko potrošniki, ki niso naročeni na storitev PlayStation Plus, prenesejo in igrajo igro Foamstars brezplačno.“

Square Enix še vedno namerava obeležiti začetne plačnike. Tisti, ki so Foamstars prenesli pred spremembo cene, bodo prejeli brezplačno darilo Legacy Gift, ki vključuje 12 skinov Bubble Beastie, ekskluzivno zasnovo Slide Board in naslov Legacy.

Toda Foamstars ni edina Sonyjeva spletna strelska igra v težavah. Nedavno izdana vesoljska moštvena igra Concord je tako kot Helldivers 2 na voljo za PlayStation 5 in Microsoft Windows, vendar ji na platformi Steam še vedno ni uspelo zbrati več kot nekaj sto igralcev. Največ sočasnih igralcev je naštela pred štirimi dnevi, ko je zbrala le slabih 697 igralcev. Vsaj za zdaj Sony ne kaže namena, da bi tudi ta igra postala brezplačna.

Continue Reading

Igre

Katere igre so nas pritegnile na dogodku The Future Games Show?

Published

on

Uporabniki storitve Steam lahko na svoje sezname želja začnejo dodajati najbolj pričakovane igre, predstavljene na letošnjem dogodku Future Games Show na sejmu Gamescom. Voditelja Alex McKenna (Sadie Adler v Red Dead Redemption 2) in Ned Luke (Michael De Santa v Grand Theft Auto V) sta razkrila seznam prihajajočih iger, poln svetovnih premier, predstavitev razvijalcev in razkritij nekaterih najzanimivejših iger, ki jih lahko pričekujemo že leta 2024 in pozneje. Tukaj je nekaj najbolj obetavnih.

Mars Attracts

The Future Games Show na sejmu Gamescom 2024 se je začel s svetovno premiero igre Mars Attracts, igro grajenja parkov, ki se dogaja v vesolju Mars Attacks. Igra bo izšla leta 2025.

Echoes of Mystralia

Echoes of Mystralia je nadaljevanje igre Mages of Mystralia podjetja Borealys Games. Gre za akcijsko igro roguelike z modularnim sistemom izdelave urokov, ki bo kmalu izšla za osebne računalnike.

WILL: Follow The Light

Na dogodku Future Games Show se je niz svetovnih premier nadaljeval z igro WILL: Follow The Light, atmosferično pustolovsko igro, ki jo zaznamujejo kruta, vremensko pogojena okolja. Na osebne računalnike in konzole prihaja leta 2025.

Nightmare House: Reimagined

Svetovna premiera še enega napovednika je razkrila Nightmare House Reimagined, samostojno predelavo priljubljenega modula za Half-Life 2, Nightmare House. Razvijalci igre bodo na Steamu objavili tudi brezplačno izvirno različico modifikacije. Izide na osebnih računalnikih leta 2025.

Atomfall

Ben Fisher iz podjetja Rebellion se je poglobil v podrobnosti igre Atomfall, pustolovščine FPS, ki se dogaja v Yorkshiru 50. let prejšnjega stoletja po jedrski nesreči. Na voljo bo za osebne računalnike, PlayStation in Xbox leta 2025.

Greedfall 2: The Dying World

Greedfall 2: The Dying World je razširjeno nadaljevanje igre Greedfall iz leta 2019. Med predstavitvijo je debitiral pregled igranja, ki razkriva več o tem, kaj lahko igralci pričakujejo od te poglobljene RPG-igre z odprtim svetom. Greedfall 2 bo od 24. septembra na voljo v zgodnjem dostopu na platformi Steam.

Fantazijske igre

V posebni sekciji, posvečeni štirim vroče pričakovanim prihajajočim fantazijskim igram smo videli Metaphor Re: Fantazio, Monster Hunter Wilds, Dragon Age: The Veilguard in Fable.

Montaža iger, ki jih je treba igrati

Vse igre, ki so predstavljene v montaži Future Games Show Ones to Play, imajo priloženo demo različico, ki jo lahko preverite v storitvi Steam: Tiny Glade, Miniatures, Anima Flux, Office Fight in Wilmot Works It Out.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno