fbpx
Connect with us

Aktualno

TikTok se resno spušča v igričarstvo

Published

on

TikTok naj bi izvajal teste za novo funkcijo v aplikaciji, ki naj uporabnikom dovolila igranje iger z namenom, da prodre v igričarski prostor.

Igranje iger na njegovi platformi naj bi povečalo prihodke iz oglaševanja in količino časa, ki ga uporabniki porabijo v aplikaciji, ki je trenutno med najbolj priljubljenimi na svetu z več kot milijardo aktivnih uporabnikov na mesec.

TikTok, ki je v lasti kitajske družbe ByteDance, je v svojo aplikacijo poskusil vnesti HTML5 igre, običajne oblike mini iger, prek povezovanja z razvijalci iger in drugimi razvojnimi studii, kot je Zynga Inc (ZNGA.O).

“Vedno iščemo načine za obogatitev naše platforme in redno preizkušamo nove funkcije in integracije, ki prinašajo vrednost naši skupnosti,” je dejal TikTok predstavnik v izjavi, poslani Reutersu.

Medtem ko bo podjetje začelo z mini igrami, ki imajo navadno preproste mehanizme igranja in kratek čas igranja, njegove igričarske ambicije segajo še dlje. TikTok dela tudi na številnih funkcijah za pretakanje v živo. Te naj bi vključevale igre, ki streamerjem pomagajo pri interakciji z gledalci, vključno z igro, podobno Pictionaryju, darilno izkušnjo, ki naj bi naključnim gledalcem delila nagrade in nakupovalno izkušnjo, ki gledalcem omogoča brskanje po izdelkih iz prenos v živo.

Igre na TikToku bodo verjetno že od začetka vsebovale oglase, prihodki pa naj bi bili razdeljeni med ByteDance in razvijalce iger.


LET’S SING 2022 – DOUBLE MIC BUNDLE igra za PS4

59,99 €

Continue Reading

Aktualno

Square Enix želi še naprej razvijati NFT-je

Published

on

NFT vročica počasi pojenja. Večina razvijalcev videoiger se je po burni reakciji spletnih uporabnikov umaknila od NFT projektov, a nekateri še vedno verjamejo v to vrsto tehnologije.

V pismu, objavljenem med lanskimi božično-novoletnimi prazniki, se je predsednik Square Enix Yosuke Matsuda zavezal, da bodo igre blockchain in NFT postale del portfelja Square Enix.

Načrt še vedno ostaja, saj je Square Enix nedavno potrdil, da načrtuje ustvarjanje NFT-jev, ki so osredotočeni na zgodbo. Iz poročila o skupščini delničarjev za leto 2022 (kot poroča michsuzuki), je razvidno, da srednjeročni cilji podjetja vključujejo razvoj blokverižnih iger in zabavnih izdelkov.

Poleg tega je Matsuda tudi opozoril, da nova tehnologija še ne bo vplivala na največje franšize podjetja: “Še vedno je prezgodaj razmišljati o ustvarjanju blokverige znotraj iger kot sta Dragon Quest in Final Fantasy.”

Square Enix je skupini Embracer za 300 milijonov dolarjev nedavno prodal Crystal Dynamics, Eidos Montreal, Square Enix Montreal in katalog IP-jev, vključno s Tomb Raider, Deus Ex, Thief in Legacy of Kain.

Ko je bil nakup objavljen, je Square Enix dejal, da transakcija omogoča zagon novih podjetij z naložbami na področjih kot so tehnologija blockchain, umetna inteligenca in igranje v oblaku.

Vendar je med celoletnim poročilom o finančnih rezultatih japonskega založnika 13. maja predsednik Yosuke Matsuda namesto tega dejal, da bo denar od prodaje porabljen za krepitev osnovnega poslovanja podjetja z igrami.

“Namesto da bi prihodke od odsvojitve uporabili v novih naložbenih domenah, kot sta NFT in blockchain, jih nameravamo uporabiti predvsem za financiranje naših prizadevanj za spodbujanje trdnega IP-ja in za izboljšanje naših razvojnih zmogljivosti v našem osrednjem segmentu digitalne zabave,” je dejal.

Po tolikih nasprotujočih si izjavah ni točno jasno, kam pes taco moli, a zdi se, da Square Enix ni še popolnoma pripravljen obupati nad NFT-ji.


DEMON SLAYER -KIMETSU NO YAIBA- THE HINOKAMI CHRONICLES igra za PS5

51,99 €

Continue Reading

Aktualno

Razvijalci masovno odpovedali letošnjemu Gamescomu

Published

on

PlayStation se, skupaj s številnimi drugimi velikimi imeni, ne bo udeležil sejma Gamescom 2022.

Informacijo je objavila nemška publikacija Games Wirtschaft, ki je potrdila, da japonski velikan letos ne bo obiskal Kölna in ne bo imel predstavitev med dogodkom Opening Night Live.

Activision Blizzard, Take-Two in Nintendo so že prej napovedali, da tudi ne bodo šli na Gamescom.

V začetku tega meseca je Nintendo za Games Wirtschaft dejal: “Po skrbnem premisleku smo se odločili, da ne bomo sodelovali v Kölnu.” Namesto tega se bo Nintendo udeležil regionalnih dogodkov po vsej Nemčiji, je dodal.

Gamescom 2022 bo potekal od 24. do 28. avgusta in se bo prvič vrnil kot fizični dogodek od začetka pandemije COVID-19. Dogodek bo še vedno vključeval digitalne predstavitve za tiste, ki se jih fizično ne morejo udeležiti.


Apex Lifeline igra za PS4

9,99 €

Continue Reading

Aktualno

Posodobitev Epic Games Store dodaja nove funkcije

Published

on

Epic Games izdaja novo posodobitev za Epic Games Store s funkcijami, ki si jih skupnost računalniških igričarjev močno želi.

Za trgovino Epic Games prihaja popolnoma nova posodobitev, ki igram dodaja sistem ocenjevanja in ankete. Sistem ocenjevanja je med najbolj zahtevanimi funkcijami za Epic Games Store in nekaj, kar že prevladuje na platformi Steam.

Epic Games sistem ocenjevanja se bo nekoliko razlikoval od tistega na Steamu in bo od naključnih igralcev z več kot 2 urami igranja zahteval, da ocenijo igro. Priložnost za oceno igre se pojavi po seji igranja, igralec pa igro oceni z eno do petimi zvezdicami. Ker so zahteve naključno razvrščene, Epic Games verjame, da sistem ocenjevanja ne bo deležen izkoriščanja ali “review bombinga”, ki je pogost pojav na Steamu.

Druga novost je sistem anketiranja, ki deluje ločeno od ocenjevalnega sistema. Tudi da se naključno pojavi ko tem, ko igralec zaključi sejo. Igralcem bo zastavljeno vprašanje, ki se nanaša na njihovo izkušnjo, odgovori pa bodo ustvarili oznake za ustrezne opise in sezname izdelkov. Epic Games navaja, da bodo oznake pomagale izboljšati odkrivanje iger v trgovini Epic Games Store.

V primerjavi s Steamom so PC uporabniki trgovino Epic Games Store že leta pod drobnogled vzeli zaradi pomanjkanja funkcij, a nova posodobitev končno potiska Epic Games Store v pravo smer.


JBL Quantum 800 Black brezžične gaming slušalke

199,99 €

Continue Reading

Aktualno

Amazon Prime ob Prime dnevu podarja 30 iger

Published

on

Amazon je razkril naslednji val “brezplačnih” naslovov, ki so na voljo članom Prime Gaming. Kot del letnega nakupovalnega dogodka Amazon Prime Day, maloprodajni velikan v naslednjem mesecu podarja več kot 50 iger.

Letos bo Amazon Prime Day potekal v dveh dneh, od 12. do 13. avgusta. Med dogodkom Prime Day bodo člani Prime lahko prenesli več kot 30 brezplačnih iger, vključno z Mass Effect: Legendary Edition, Grid Legends, Need for Speed Heat in Star Wars Jedi Academy.

Dodatno bodo lahko od 21. junija do 13. julija člani Prime takoj brezplačno naložili več kot 25 indie iger. Ponujene igre bodo vključevale Death Squared, Fatal Fury Special, Giana Sisters: Twisted Dreams, Gone Viral, Hue, Metal Slug 2, Pumped BMX Pro, Samurai Shodown II, The Darkside Detective in The King of Fighters 2002.

Prime Gaming, ki je na voljo kot del naročnine na Amazon Prime, ponuja članom nove naslove za osebne računalnike, ki jih lahko obdržijo, in ekskluzivno vsebino v igrah vsak mesec.


REDRAGON ANUBIS K539 RGB brezžična mehanska tipkovnica

69,99 €

Continue Reading

Aktualno

Wargaming odpira studia v Beogradu in Varšavi

Published

on

Wargaming bo odprl dve novi pisarni v Beogradu v Srbiji in Varšavi na Poljskem. To prestrukturiranje sledi umiku podjetja iz Rusije in Belorusije kot odgovor na vojno v Ukrajini.

Nova studia bosta zaposlovala več kot 400 ljudi in se bosta pridružila šestim drugim pisarnam po Evropi. Wargaming Belgrade naj bi se osredotočil tako na razvoj kot na založništvo, Wargaming Warsaw pa na založništvo z majhno ekipo za začetek.

Generalni direktor Victor Kislyi je komentiral: “Varšava in Beograd sta bili logični izbiri za novi lokaciji, oba sta hitro razvijajoča se tehnološka sektorja z ogromnim potencialom.

“Veselimo se tesnega sodelovanja z IT-skupnostmi obeh mest, da bi zgradili najboljše v svojem razredu razvojne in založniške enote. Wargaming nadaljuje z velikimi načrti za prihodnost. Lokaciji v Beogradu in Varšavi bosta ključnega pomena za doseganje naših ciljev.”


Elden Ring – Launch Edition

69,99 €

Continue Reading

Aktualno

Igre Riot bodo na voljo z Xbox Game Pass

Published

on

Riot Games se združuje s Xbox Game Pass, da bi odklenil vašo izkušnjo v svojih največjih računalniških in mobilnih igrah!

Riot Games in Xbox sta sporočila, da bodo Riotovi največji naslovi to zimo prišli na Game Pass. To bo združilo dve največji skupnosti igranja iger na eni platformi.

V prvem primeru za Game Pass partnerstvo presega Riotove računalniške igre in vključuje Riotove naslove, ki so samo za mobilne naprave in so dostopni za mobilne naprave. Vsi člani Game Pass bodo lahko igrali:

  • League of Legends (PC): vsi prvaki so odklenjeni
  • League of Legends: Wild Rift (mobilno): vsi prvaki so odklenjeni
  • Legends of Runeterra (PC & Mobile): Foundations Set odklenjen
  • Teamfight Tactics (PC & Mobile): izbrane Little Legends odklenjene
  • Valorant (PC): vsi agenti so odklenjeni

Z Game Pass bodo člani odklenili vseh 160+ prvakov League of Legends ter dobili prvi dan dostop do vsakega novega prvaka, ko bo izdan, kot tudi vseh 80+ prvakov League of Legends: Wild Rift (Mobile) ter dostop do prvega dne vsak novi prvak.

Game Pass bo odklenil tudi Foundations Set v Legends of Runeterra (PC & Mobile). Z odklenjenim kompletom Foundations imajo člani Game Pass prednost pri tej brezplačni igri s kartami PVP.

Teamfight Tactics (PC & Mobile) bo uporabnikom Xboxa predstavil izbrane Little Legends in dostop do rotacije avatarjev Little Legend prve stopnje.

Verjetno ena najbolj vznemirljivih novic vključuje računalniško različico Valoranta, saj bodo uporabniki Xboxa uživali v razkošju, da bodo imeli vseh 18 agentov odklenjenih in dobili dostop do vseh novih agentov že prvi dan.

Igralci bodo prejeli tudi bonus izkušnje v izbranih naslovih.

V objavi za Xbox Wire je soustanovitelj in predsednik iger pri Riot Games dejal:

“Ponosni smo, da lahko naše igre dodamo v katalog Xbox preko Game Passa. Navdušeni smo tudi, da lahko sprejmemo igralce Xbox v Riotov ekosistem raznolikih in strastnih igralcev iger po vsem svetu.”


JBL Quantum 800 Black brezžične gaming slušalke

199,99 €


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno