fbpx
Connect with us

Igre

Apex Legends Mobile v prvem tednu ustvaril skoraj 5 milijonov dolarjev

Published

on

Mobilna različica Apex Legends je v prvem tednu ustvarila 4,8 milijona dolarjev prihodkov.

Igra Apex Legends Mobile se je globalno predstavil na trgu 17. maja in je bila na dan izdaje po podatkih iz Sensor Towerja na vrhu lestvice po prenosih v 60 državah za iPhone naprave. ZDA zabeležile največ namestitev v prven tednu naslova, sledita pa Indija in Brazilija.

Prav tako kakor verzija za računalnike in konzole je tudi Apex Legends brezplačen za igranje, a se za ustvarjanje prihodka zanaša na plačljive kozmetične dodatke in sedaj že dobro poznani battle pass sistem.

Med igralci, ki so v prvem tednu vložili največ denarja v igro, ponovno kraljujejo ZDA, saj so ustvarile 2,1 milijona dolarjev, kar je 44 % celotnega prihodka. Na drugem mestu je bila Japonska, na tretjem pa Tajska.

Za primerjavo, številka presega ocenjenih 600.000 dolarjev prihodkov, ki jih je podobna igra PUBG Mobile ustvarila v tednu, ko je bila implementirana monetizacija. A 5 milijonov je kljub temu veliko manj kot 14,8 milijona dolarjev, ki jih je Call of Duty: Mobile zaslužil po vsem svetu v prvem tednu.

Medtem ko battle royale igre ustvarjajo solidne prihodke na mobilnih napravah, niso najbolj dobičkonosni žanr, vsaj v letu 2021. Podzvrsti z najvišjimi zaslužki v lanskem letu so bile logične uganke, igralnice in strateške igre, ki so po vrsti zbrale 5,1 milijarde dolarjev, 4,8 milijarde dolarjev in 4,3 milijarde dolarjev.


EA SPORTS: FC 24 igra za PLAYSTATION 4

79,99 €

Igre

5 razlogov zakaj je EA Sports FC 24 najboljša nogometna igra vseh časov

Published

on

By

Vsem FIFA navdušencem se je podrl svet, ko so po več kot 20 letih najavili, da igre FIFA 24 pač ne bo, ker se s svetovno nogometno zvezo niso uspeli zmeniti za licenciranje. A to ni nujno slabo. Zakaj?

Predstavljamo 5 glavnih nadgradenj med eno in drugo, ki lepo pokažejo, da pa se tokrat EA pri razvoju omejil le na spremembo številke v logotipu in dodajanju več mikrotransakcij.

1. Začnimo zame osebno z najbolj tečno – Vključevanje dinamičnih vremenskih in igriščnih razmer. 


V EA Sports FC 24 niso več samo kozmetične. Dinamični vremenski sistemi lahko močno vplivajo na igro. Na primer, igranje v dežju naredi žogo spolzko in težko obvladljivo, medtem ko sneg upočasni potek igre. To dodaja novo raven realizma in strategije v tekme – to je prodajni razlog, v praksi pa bo vsak igralec in vsak tekmovalec raje igral v oblačnem, suhem vremenu, da ne vpliva randomness element na končen rezultat.

2. Spremembe v Ultimate Team

V Ultimate Team so dodali tudi ženski nogomet, posodobili Ikone, implementirali celo serijo manjših popravkov za bolj normalno izkušnjo Ultimate Teama, kot tudi celotno mehaniko PlayStyles kot je integrirana v njihovem naslovu NHL, v okviru katere največje zvezde imajo poseben nabor skillov, ki jih lahko uporablja v sami igri ter povezuje z večimi unikatnimi “abilityji” celotne ekipe. A to je bistveno manj zanimivo od Ultimate Team Evolutions, ki je mehanika “buildanja” igralca, podobno kot je to v NBA 2K – doseži X golov in izboljšaj ta rating, doseži Y število podaj in drugega in podobno, kar bo nato izboljšalo skill, PlayStyles in seveda rating.

3. Football Manager ali EA Sports 24? Zakaj ne samo slednje?

Manj uporabljan napram standardnemu gameplayju, a vseeno zadeva, ki doda vrednost EA Sports FC 24 je tudi karierni način. Konec koncev, zakaj bi kupili dve igri, če lahko samo eno – EA Sports FC tako priključuje še več funkcij konkurenčnega Football Managerja, saj igralce čaka bistveno bolj poglobljena izkušnja upravljanja z moštvi in igralci – izboljšana je tudi umetna inteligenca in igra dela pametnejše interakcije na prestopnem trgu.

4. Realizem gibanja igralcev

Pred dvema letoma so predstavili HyperMotion, ki je čisto spremenil način gibanja v igri – v novi izdaji ga dodatno nadgrajujejo na HyperMotionV. V ni peta izdaja, ampak stoji za Volumetric, saj so analizirali 180 tekem, s katerimi je v igro vgrajenih 1200 različnih načinov premikanja v igri, ki so res skoraj identični resničnemu življenju. To pomeni, da se FIFA premika iz arkade venomer bolj v simulacijo, a istočasno je velik poudarek na gladkosti ali tekočem streljanju, driblanju in gibanju na splošno.

Nadgradnje spletnega igranja

Prišel je crossplay, tako da, če imaš vas prijatelja, ki je doslej FIFA nabijal na računalniku – lahko na PS5 in na next-gen seriji Xboxov brez težav igrata eden z drugim v Ultimate Team, Online Friendlies in Online Seasons kot doslej, dodatno pa še v Clubs, Co-Op Season, Volta in Ultimate Team Co-Op. Itak pa ostane še zmeraj t.i. “Kavč co-op” igranja, tj. z obema igralcema na istem ekranu.

Povzetek

Tako EA Sports FC 24 predstavlja pomemben korak naprej v svetu virtualnega nogometnega igranja. Veš, še katera stvar predstavlja pomemben korak naprej?

Ponudba našega sponzorja Big Bang, ki za omejen čas po izidu tega videa ponuja akcijo nakupa PS5 C različice z Bluray predvajalnikom in kopijo EA Sports FC 24 za le 499 evrov – kar 120 evrov popusta na redne cene! Izkoristi akcijo spodaj:


EA SPORTS: FC 24 igra za PLAYSTATION 4

79,99 €

Continue Reading

Igre

Preizkusili smo soulslike igro Lies of P

Published

on

Leta 1881  je Carlo Collodi izdal prvi del pravljice Dogodivščine Ostržka, kjer lesena lutka želi postati živi fant. Pravljica ima v našem kolektivnem spominu predstavo barvitega sveta polnega odbitih likov, cirkuške zabave in prijaznih čričkov. Čeprav zgodba v sebi nosi tudi temačne teme, je v Ostržkovi zgodbi vedno bil nek element nedolžnosti in mlade naivnosti. Sedaj, 150 let kasneje, pa je Ostržek začel svojo uporniško fazo, v roke vzel 2 metrsko mačeto in se lotil krvavega pobijanja vsega kar njegove brezdušne oči zaznajo kot gibanje. Dobrodošli v fantazijski svet igre Lies of P.

Jaz sem pravi (morilski) fant!

Lies of P je tretjeosebna RPG soulslike avantura, ki svoj soulslike naziv nosi presneto dobro. V igri igramo kot Ostržek, najbolj izjemna lutka izpod rok našega ustvarjalca Pepeta, ki ni le sposobna lagati, ampak odlično vihteti tudi raznovrstna orožja.

Igra poteka v mestu Krat, ki je mešanica steampunk in viktorijanske kulture. Znano je bilo predvsem po svojih lutkah, ki so ljudem služile kot delavci in služabniki. Dokler niso enega dne ponorele, se obrnile proti svojim kreatorjem in jih začele masovno ubijati. Standardna zgodba kreacije proti kreatorju.

Mesto je sedaj polno trupel, robotskih služabnikov, ki te s svečniki želijo bonknit po glavi in smrtonosnih lovcev, ki lutke uničujejo. Mi, Ostržek pa smo pridni fantek, ki se po Peptovih navodil prebija čez opustošeno mesto.

Struktura igre je izredno souslike. Imate naprave, ki delujejo kot ognjišča (Stargazers), kjer se pozdravite in nadgradite, imate stopnje, ki se med sabo prepletajo z odklenljivimi bližnjicami in imate neizprosen borilni sistem ter boleče šefovske bitke. Borilni sistem je odličen in spominja na Bloodborne, saj nagradi agresivni pristop. Če ne blokirate z pravočasnim odbitkom napada (“parry”), vam bo blokiranje vseeno pobralo del vaših življenjskih točk. Bojevanje omogoča tudi več pristopov odvisno od tega kako razporedite svoje točke veščin in katero orožje vihtite nad nasprotniki.

Laž ima kratke noge in mesarsko žago

Orožja omogočajo tudi ogromno variabilnosti, saj je vsako sestavljeno iz ročaja in rezila. Ročaje in rezila lahko poljubno kombinirate in s tem odkrijete edinstvene kombinacije. Pendrek na koncu 2 metrske palice? Ročaj meča z električno macolo? Ostržek zna vihteti karkoli vaš lutkarski um naumi. Pri boju pa si pomaga tudi s svojo električno roko, ki pri igranju doda še več svobode. Na roko lahko pritrdite kabel, električne mine, ščit ali druge steampunkovske kreacije.

Nasprotniki v igri so raznoliki, tako vizualno kot po stilu bojevanja. Poslastica pa so šefovske bitke, ki vedno dostavijo mogočne boje tako z lutkami kot z ljudmi. Pri nekaterih šefih sem rabil več poskusov, a nikoli nisem imel občutka, da bi igra bila pretežka ali prelahka. Za tiste najbolj nadležne boje pa si lahko prikličete tudi pomoč NPC soigralcev, kot v drugih souls igrah.

Zgodbica za lahko noč(ne more)

Močne točke igre so atmosfera, borilni sistem, igralnost, čudovito okolje in liki, mi je pa manjkalo več poudarka na zgodbi. Razumem, da so soulslike igre pogosto namenoma bolj okrnjene v tem oddelku (zgodba je po navadi skrita v opisih predmetov in obskurnih namigih), ampak podlaga Ostržka se mi zdi predobra, da zgodba ne bi imela še večji poudarek. Tudi stranske misije se preveč rigidno držijo te minimalistične forme, kjer je celotna zgodba povedana v treh stavkih.

S sabo imam sicer svojega kompanjona črička Gemini, ki služi kot občasni pripovedovalec in potek zgodbe se bolj pospeši proti koncu igre, a velik del začetka se je zdel bolj kot misije tipa “pojdi tja in naredi to” kot pa naloga katero izvajam zaradi neke notranje motivacije. Mogoče pa sem res samo lutka.

V vsakem primeru so to malenkosti proti temu kar igra ponuja in ji posledično podajam oceno 9/10. Vse kar upam je, da Ostržkova uporniška faza ni samo faza, ampak identiteta v kateri se bo udomačil in razvijal dalje. Držimo svoje lesene pesti za DLC dodatke in razvoj nadaljevanj.


LIES OF P DELUXE EDITION PS5

69,99 €

Continue Reading

Igre

Preizkusili smo dirkalno igro Smurfs Kart

Published

on

Že nekaj časa opažamo, da se na trgu pojavlja vedno več iteracij dirkaških iger. Večina teh iger niso nič drugega kot hiter zaslužek, pri čemer je bilo v oblikovanje vloženega malo truda in skrbi, toda Smurfs Kart ni ena izmed njih. Je šarmantna in zabavna dirkalna igra, ki nas popelje v čudovit svet Smrkcev. Kot ljublitelji Smrkcev smo navdušen nad tem, kako natančno je zajela čarobnost te priljubljene risanke.

Solidno izdelana izkušnja

Grafika in oblikovanje sta dobro izdelana. Svet Smrkcev je upodobljen z živahnimi barvami in podrobnostmi, ki pritegnejo pozornost. Imamo pa na izbiro različne dirkaške Smrkce, vsakega s svojim značajem, kar se odraža v njihovih animacijah.

Prav tako imajo vozila z različnimi sposobnostmi, kar prinaša raznolikost v igro. Je pa res, da v sami igri ni zgodbe, ampak to za dirkaške igre ni čisto nič presenetljivega ali potrebnega. Ena od stvari, ki resnično izstopa v Smurfs Kartu, je njena zvočna podlaga. Glasba je prijetna in se popolnoma prilega vzdušju igre. Glasovi Smrkcev so odličen dodatek, ki ohranja avtentičnost.

Kako se igra igro

Na voljo imamo enoigralski in večigralski način, v katerem lahko dodamo do štiri igralce s katerimi tekmujemo. Če igramo sami se lahko pomerimo v izzivih, kot so Time Challenge, Grand Prix in Free Race. V Time Challengeu, kot že samo ime pove, vozimo na omejen čas v načinu Fun in Hyperspeed. Če se počutimo, da bi igrali na lažjem načinu potem je Fun prava izbira, če pa imamo radi izzive pa izberemo Hyperspeed. Pri obeh načinih imamo možnost doseči medalje. Preden začnemo s samo vožnjo lahko nastavimo tudi različne tipe pomoči, kot so pametno krmiljenje in samodejno pospeševanje. To je dobra izbira za začetnike ali mlajše igralce.

V Grand Prix načinu lahko izberemo Village Cup, Forest Cup in Gargamel Cup. Vsaka pa ima

tudi štiri različne proge v katerih preizkusimo svoje sposobnosti. Obstaja pa še Free Race način, kjer si lahko sami izberemo točno katero progo želimo igrati in na kakšen način. Vsak izmed teh načinov igranja ponuja nove in zanimive tipe igranja.

Podobna drugim igram

Mehanike so enostavne, vendar zabavne. Borimo se z različnimi Smrkci na progah, kjer lahko zbiramo različne power up elemente, ki nam pomagajo na poti do zmage. Ena izmed mehanik je tudi driftanje, saj dlje kot driftamo, večji pospešek si pridobimo. Kontrolke so odzivne, kar omogoča hitro učenje in prilagajanje.

Igra Smurfs Kart je zelo podobna igri Mario Kart, vse do predmetov. Čeprav predmeti izgledajo drugače, imajo čisto enake funkcije kot pri Mariu in so ravno tako zabavni. Edina stvar, ki bi jo lahko še izboljšali je večja raznolikost prog in več vozil za odklepanje. To bi igri dodalo še večjo globino.

Komu jo priporočamo?

Kljub majhnjim pomankljivostim je Smurf Kart odlična igra za vse starosti. Z zabavno igralsko izkušnjo, čudovito grafiko in odlično glasbo, bo ta igra pritegnila tako priložnostne kot tudi zagrete igralce. Priporočamo jo vsem, ki imajo radi dirkaške igre in Smrkce.SMURFS KART PLAYSTATION 5

39,99 €

Continue Reading

Igre

Call of Duty se pripravlja na strašljivo 6. sezono

Published

on

Call of Duty ob praznovanju noči čarovnic v igro Warzone 2 vrača priljubljeni dogodek The Haunting, ki se bo začel že 27. septembra.

V uradnem obvestilu, ki ga je Activision objavil na svojem blogu, je razvijalec razkril, da bo težko pričakovani posebni dogodek za noč čarovnic prišel s 6. sezono in bo vključeval nekaj pomembnih križanj z igrami Evil Dead, Diablo 4 in še veliko več.

Letos bo Activision sodeloval z velikimi ikonami pop kulture. Tukaj je seznam vseh križanj:

 • – Evil Dead 2 – Ash Williams kot operater
 • – Overlord of Evil – Skeletor kot operater
 • – manga/anime “Hellsing” – Alucard kot operater
 • – Image Comics – Spawn kot operater in preobleka Soul Crusher za Vego
 • – Diablo 4 – Lilith in Inarius kot operaterja

Za navdušence priljubljene dejavnosti The Haunting se sredi sezone vračajo tudi naslednji igralni načini:

 • – Operation Nightmare (Al Mazrah)
 • – Vondead (Vondel)
 • – Graveyard of the Witch, Altars of the Butcher
 • – Zombie Royale (časovno omejen način v Al Mazrah in Vondelu)
 • – Vondead Lockdown (časovno omejen način v Vondelu)
 • – The Haunting Comes to DMZ


RESIDENT EVIL 4: REMAKE LENTICULAR EDITION igra za PS5

74,99 €

Continue Reading

Igre

Pokemoni in Van Goghov muzej pripravljajo sodelovanje

Published

on

Družba The Pokémon Company in Van Goghov muzej v Amsterdamu sta napovedala uradno sodelovanje.

Ta teden je bil objavljen napovednik, ki prikazuje Pikačuja in Eeveeja, kako tečeta po polju sončnic in se zazreta v nebo, obarvano v stilu Van Goghovih slik. Na koncu napovednika je prikazana različica Van Goghovih sončnic, preoblikovana v pokemona Sunflora.

Podrobnosti sodelovanja še niso bile razkrite razen tega, da se bo začelo 28. septembra. Glede na prejšnje podobne akcije pa se zdi, da bomo morda kmalu dobili nekaj novih kartic Pokemon.

Leta 2018 je družba The Pokémon Company sodelovala z Metropolitanskim umetnostnim muzejem v Tokiu. Takrat so obiskovalci muzeja lahko kupili eno izmed petih posebnih kart Pokemon Trading Card Game, na katerih so bili liki, narisani v slogu Munchovega Krika.

Te karte so zaradi svoje redkosti in dejstva, da so bile na voljo le v zelo omejenem obdobju, v zbirateljski skupnosti zelo iskane, zato lahko rečemo, da bo podobno sodelovanje znova koristilo tako družbi The Pokemon Company kot Van Goghovemu muzeju.

Vir.


PERSONA 5: STRIKERS – LIMITED EDITION PS4 igra

39,99 €

Continue Reading

Igre

Igra Final Fantasy VII Rebirth bo ekskluzivna za PS5 le tri mesece

Published

on

Med oddajo PlayStation State of Play je bilo razkrito, da bo ekskluzivno obdobje za PS5 trajalo le do 29. maja 2024. To seveda ne pomeni, da bo igra izšla na drugih platformah (verjetno na PC) takoj po izteku tega obdobja, vendar so trije meseci verjetno nov rekord. Ekskluzivnost za Final Fantasy XVI je trajala šest mesecev, podjetje Square Enix pa trenutno že pripravlja verzijo za PC.

V sporočilu za javnost o novi igri je bilo objavljenih tudi nekaj zanimivih komentarjev razvijalcev.

“Zgodba se bo odvijala bolj dramatično kot kadar koli prej, s hitrim tempom in velikimi preobrati. Vemo, da oboževalci komaj čakajo, da vidijo en določen prizor…” je zapisal producent Yoshinori Kitaase.

Režiser Naoki Hamaguchi je dodal:

“Čeprav je glavna zgodba obsežnejša in bolj ambiciozna od zgodbe prejšnje igre, Final Fantasy VII Rebirth vključuje tudi koncept “prostega raziskovanja”, saj so v svetu na voljo privlačne zgodbe, zabavne mini igre, mogočne pošasti in še veliko več. Upamo, da boste ta svet podrobno raziskali, saj vas čaka skoraj 100 ur pustolovščin.”

Fizični izvodi igre Final Fantasy VII Rebirth bodo na voljo na dveh zgoščenkah z obojestranskim ovitkom za škatlico. Zbirateljska izdaja bo vključevala velik, zelo podroben zbirateljski kipec Sephirotha, vsebino izdaje Deluxe Edition ter digitalne dodatke DLC, vključno z dodatkom DLC Summoning Materia.

Vir.

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno