fbpx
Connect with us

Igre

Skull & Bones še en korak bliže izdaji

Published

on

Ubisoftova veliko odložena piratska igra Skull & Bones je bila ponovno ocenjena, kar dodaja dodatno verodostojnost možnosti, da bi jo lahko končno kmalu izdali.

Kot je opazil uporabnik Reddita, je bil naslov Ubisoft Singapore zdaj ocenjen v Braziliji, po podobni oceni prejšnji mesec v Južni Koreji. Vendar je za razliko od prejšnje ocene, ki je zajemala samo osebni računalnik, brazilska uprava odobrila različice Skull & Bones za platforme Stadia, PlayStation 5 in Xbox Series X|S.

Ocena predstavlja nadaljnji potencialni dokaz, da se bo naslov, ki je dolgotrajen v razvoju, morda končno približal datumu lansiranja, skoraj deset let po tem, ko naj bi se razvoj začel.

Glede na šestminutni video, ki je pricurljal v javnost aprila, je igra postavljena v svet, ki ga je navdihnil Indijski ocean v času zlate dobe piratstva. Igralci začnejo svojo pot kot podložnik, katerega cilj je postati najbolj zloglasni pirat, ki pluje po morjih.

Ubisoft je igro Skull & Bones prvič razkril na E3 2017, z datumom izdaje, določenim za konec leta 2018. Nato je bila preložena na leto 2019, marec 2020, marec 2022 in sedaj nekoč v letu do marca 2023.

Prejšnji mesec je Ubisoft dejal, da bo igra z dolgo zamudo izšla v drugi polovici tekočega finančnega leta, ki se konča 31. marca 2023, in nedavno je dejal, da je naslov zdaj “v prvi vrsti za več igralcev”.


PLAYSTATION PS5 C Chassis

529,99 €

Igre

Novi film Alone in the Dark z Davidom Harbourjem in Jodie Comer v glavnih vlogah izide oktobra

Published

on

Napovedan je prihajajoči remake igre Alone in the Dark skupaj z brezplačnim prologom.

Predelava kultne igre Alone in the Dark (1992), ki jo razvija švedski studio Pieces Interactive družbe THQ, bo izšla 25. oktobra za PS5, Xbox Series X/S in PC po ceni 59,99 EUR.

Vir: THQNORDIC

Kot je bilo razkrito v novem predstavitvenem videoposnetku, v novem Alone in the Dark nastopata David Harbour (Stranger Things, Black Widow) in Jodie Comer (Killing Eve, Free Guy) kot glavna junaka serije Edward Carnby in Emily Hartwood, ki raziskujeta skrivnostni dvorec Derceto.

Ustvarjalec izvirne igre iz leta 1992 Frédérick Raynal je v izjavi med predstavitvijo pohvalil predelavo. “Ob vseh današnjih predelavah nikoli nisi prepričan, kaj dobiš na koncu,” je dejal.

“Mislim, da so Mikael in ekipa Pieces odlično ohranili bistvo igre. Šli so celo dlje od vsega, kar sem lahko pričakoval pred 30 leti.”

Vir: THQNORDIC

Za tiste, ki bi radi pofirbcali, je že na voljo brezplačen prolog za igro z naslovom Grace in the Dark. Dogaja se nekaj tednov pred začetkom glavne igre in prikazuje mlado dekle Grace Saunders, ki se sprehaja po dvorcu in poskuša poslati pismo.

Vir.


THE LEGEND OF ZELDA: TEARS OF THE KINGDOM NINTENDO Switch igra

69,99 €

Continue Reading

Igre

Oglejte si zanimivosti s Sonyjeve predstavitve PlayStation Showcase 2023

Published

on

Sonyjeva predstavitev PlayStation Showcase je zajemala več kot uro hitrih napovedi, presenečenj in napovednikov – vključno z novo strojno opremo.

Sony je razkril 8-palčno ročno napravo Project Q, ki je namenjena igranju iger za PS5 na daljavo in je videti kot mešanica Nintendo Switcha in DualSense ploščka. Oblikovali so tudi nove brezžične slušalke PlayStation, ki delujejo tudi na računalniku in telefonih.

Kar zadeva igre, so bili največji naslovi Spider-Man 2, predelava igre Metal Gear, nov naslov podjetja Bungie, naslednji Assassin’s Creed in veliko VR iger. Oglejmo si jih.

Predstavitev se je končala z lepim dolgim napovednikom za igro Spider-Man 2, ki je vključeval pogled na Petrove nove simbiontske moči. Igra ima zdaj tudi datum izida: jesen 2023.

O novi različici igre Metal Gear 3: Snake Eater se govori že nekaj časa, zdaj pa je Konami končno potrdil, da je igra v razvoju. Prihaja za konzole PS5, Xbox in PC.

Razvijalec iger Destiny in Halo se vrača h koreninam z novo znanstvenofantastično PVP ekstrakcijsko strelsko igro Marathon. Vendar ne bo ekskluzivna za PlayStation, temveč prihaja tudi na Xbox in PC s podporo za navzkrižno igranje in navzkrižno shranjevanje.

Se še spomnite, ko so bile igre Assassin’s Creed zabavne? Mirage obljublja vrnitev k bolj preprostim morilskim akcijam iz prejšnjih iger. Igra bo izšla 12. oktobra.

Square Enix se je pojavil z igro, ki je videti izjemno podobna Nintendovi igri Splatoon, le da vključuje peno. Imenuje se Foamstars. Ali so zabave s peno spet moderne?

Precejšen del dogodka je bil posvečen tudi naslovom za PSVR 2, vključno z načinom VR za letošnji remake igre Resident Evil 4. Na ogled so bili tudi številni drugi naslovi, med drugim Crossfire: Sierra Squad in Synapse in nova glasba za igro Beat Saber.


Playstation PS5 C Chassis + PS5 Dualsense White

609,99 €

Continue Reading

Igre

Najbolj žalosten napovednik za Zeldo navdihnjen po recenziji japonskega uporabnika Amazona

Published

on

Avstralska ekipa podjetja Nintendo je ustvarila v zadnjih letih verjetno najboljšo in najbolj žalostno kratko zgodbo, ki je pravzaprav oglas za video igro. Tragični oglas za igro Zelda: Tears of the Kingdom nas je spravil v jok.

Oglas, v katerem nastopa poslovnež srednjih let, ki s pomočjo konzole Nintendo Switch ponovno odkrije ljubezen do življenja, dejansko temelji na resnični zgodbi. Ustvarjalce oglasa je navdihnila Amazonova ocena predhodnice, igre Breath of the Wild. Napisal jo je japonski uporabnik in v njej opisal zgodbo o odraslem delavcu, ki se cele dneve sprašuje, zakaj je še vedno živ. Oglas ni natančna kopija recenzije, vendar so občutki moškega, ki ponovno odkrije dolgo izgubljeno veselje ne le do videoiger, temveč tudi do življenja, enaki.

Tukaj je celoten prevod iz izvirne japonske recenzije:

“Sem odrasla oseba, ki dela, tako imenovani poslovnež. Prerivam se v gneči na javnem prevozu, poklanjam se strankam in šefom, prisiljen sem usposabljati mlajše osebje in opravljati številne naloge, zato da na koncu vsak dan delam nadure. Celo gora, ki jo vidim na poti v službo in za katero niti ne vem, kako se imenuje, me razjezi. Ko se vrnem domov, sem omotičen in nimam energije za hrano, zato samo pijem alkohol in spim. Če imam čas za igranje iger, bi moral hoditi na seminarje ali iskati zakonskega partnerja, zaradi česar sem bolj živčen, kot bi moral biti. Dneve preživljam v preprostem spraševanju, zakaj sem še vedno živ.

Šel sem kupiti alkohol, ker mi ga je zmanjkalo in sem v trgovini videl, da se prodaja Switch. Potem sem se spomnil dneva. Ko sem bil še otrok in me je zelo zanimal Mario 64, mi je prijatelj rekel: “Danes nihče ne igra Maria! Zdaj je doba PlayStationa!” in bilo mi je nerodno. Takrat nisem želel, da me prijatelj ne bi maral, zato se spomnim tudi, da sem mu odgovoril: “Ja, prav imaš. Mario je že staromoden!”

Lepota FF7 v tistem času in šok, ko sem lahko poslušal zgoščenko na televiziji … trenutni otroci teh občutkov morda ne bodo razumeli. Tako privlačen in inovativen je bil za takratne otroke.

Še vedno nisem prepričan, zakaj sem takrat vzel v roke Switch. Preprosto sem v eni roki držal pivo in kupil konzolo in Zeldo, misleč, da jo bom lahko prodal, če bo dolgočasna.

Včeraj, na moj delovni dan, sem skozi okno vlaka pogledal goro, katere imena sploh nisem poznal, in pomislil: “Izgleda, da se lahko povzpnem nanjo.” V tistem trenutku sem planil v solze in se nisem mogel ustaviti. Poslovneži iste starosti, ki so bili poleg mene, so si gotovo mislili: “Kaj je narobe s tem človekom.”

Priporočil bi jo vsem kolegom poslovnežem, ki so v časovni stiski in se iz dneva v dan trudijo ohraniti status quo, tudi če vas vsi sovražijo. Ne recite, da je to le igra. Rodili smo se v zlati dobi videoiger. Ali ste kdaj videli, da vaša družina premika celotno telo, ko Mario skače? Se spomnite igranja iger Mario Kart ali Smash Bros s prijatelji, ki so prinesli svoje ploščke? Ste se kdaj s prijatelji pogovarjali o strategijah iger Chrono Trigger ali FF7? Zdaj vem. Ko sem bil majhen, so mi starši za rojstni dan, božič in še kaj kupili drage konzole in igre. Staršem, ki so mi vedno nergali, je uspelo zbrati denar iz življenjskega proračuna, da so mi kupili drage igre.

Spoznanje, da sem z zamudo ugotovil veliko stvari, ki se jih nisem zavedal zaradi zasedenosti z lastnim življenjem, se me je dotaknilo. Moral bi biti boljši sin.

Vse ocene s petimi zvezdicami so dobre, tako da zdaj nimam o čem govoriti. Ta Zelda mi daje “izziv in nagrado”, na katera sem pozabil. Svet lahko svobodno raziskujem brez zemljevidov, to je vznemirljiva pustolovska izkušnja. Ljudje mojih let vsak dan obolevajo, da bi premagali jutrišnji dan. Vendar ne obupajte nad svojim življenjem. Pustolovščina, ki sem si jo želel, je bila na takšnem mestu.

P. S. Počutim se, kot da bi se zahvalil tej Zeldi in bi se rad opravičil razvojni ekipi igre Mario 64 in družbi Nintendo. Rad bi se opravičil za laži, ki sem jih tistega dne izrekel, ko sem rekel, da je Mario 64 staromoden, čeprav mi je bil všeč. Iskreno se veselim izida igre Mario Odyssey, ki bo izšla to zimo.

Postscriptum, 7. maj: po 180 urah igranja sem si “povrnil spomin” in si ogledal konec. Najbolj od vsega bi se rad zahvalil vsem, ki so prebrali mojo grozno, dolgo, nepregledno in sramotno recenzijo, napisano s čustvi. Prav tako bi se rad zahvalil vsem ljudem, ki so jo ocenili s “koristno” oceno, ne le za to, da so jo prebrali. Toliko ljudi me še nikoli ni cenilo niti v mojem poklicu. V 180 urah, ki sem jih preživel ob tekanju po Hyrulu, sem resnično užival. Rad bi se zahvalil ne le družbi Nintendo, temveč tudi vsem oboževalcem Zelde, ki so jo še naprej podpirali. Hvala za čudovito pustolovščino.”


THE LEGEND OF ZELDA: TEARS OF THE KINGDOM NINTENDO Switch igra

69,99 €

Continue Reading

Igre

Igralci Star Citizen čakajo po več ur na svoje ladje

Published

on

V igro je bila dodana nova funkcija zahtevkov, ki naj bi razbremenila strežnik, a zaradi nje igralci čakajo na ladje več ur. Pospeševanje tega postopka pa je jasno plačljivo.

“Danes so naše ladje eksplodirale zaradi hroščev ali 30ks in sesutja strežnika. Zdaj moramo zaradi tega predolgo čakati, da lahko igramo igro, in to zaradi razmer, ki jih igralci ne moremo nadzorovati in za katere nismo krivi,” se glasi eden od komentarjev na podredditu Star Citizen.

Slika: Star Citizen

“Strinjam se, da bomo pozneje imeli dolge roke za zahtevke. Če izgubiš carrak ali drugo veliko ladjo, ja, to bi moral biti velik problem. Toda zdaj, ko je 90 % izgubljenih ladij posledica hroščev ali okvare? Uf, ne,” je pojasnil drug uporabnik.

Razvijalci so storili naslednje. Sprememba vpliva na to, kako pridobite vozilo ob prvi prijavi v igro ali ob poskusu obnovitve uničenega vozila. Ladje je zdaj treba najprej zahtevati, kar traja določen čas, da ne bi preobremenili strežnikov igre z zahtevami za nove ladje. Postopek naj bi trajal približno 20 sekund, vendar igralci poročajo o veliko daljših čakalnih časih. Še huje pa je, da lahko čas čakanja skrajšaš, če plačaš denarni prispevek.

Nekateri razumejo, da se večje ladje dlje časa sestavljajo, kar bi bilo sprejemljivo, če veliko število igralcev ne bi izgubilo ladij zaradi napak in brez lastne krivde.

Igra Star Citizen je uradno še vedno v razvoju, vendar jo lahko zdaj do 30. maja igrate brezplačno.


RESIDENT EVIL 4: REMAKE LENTICULAR EDITION igra za PS5

74,99 €

Continue Reading

Igre

Na Redditu so se pojavili posnetki Quidditch Champions

Published

on

Harry Potter: Quidditch Champions je naslednji naslov čarovniškega sveta, ki ga oboževalci z navdušenjem pričakujejo.

Nekateri zvesti oboževalci so pred kratkim dobili priložnost, da preizkusijo igro in nekdo med njimi je, kakor je te dni že pričakovano, na splet izpustil posnetke igre. Posnetki igranja prikazujejo letenje in prilagajanje lika, ki jih je posnel streamer na Twitchu z imenom novemberkilogaming, za katerega se zdi, da ne pozna (ali pa mu je preprosto vseeno) sporazuma o nerazkritju, ki je del zaprtega playtesta.

Posnetki so bili prvotno objavljeni na podredditu igre, nekdo pa jih je prav tako naložil na streamable. Za zdaj se zdi, da so posnetki še vedno dosegljivi na spletu in najverjetneje ne bodo odstranjeni.

Čeprav je bil playtest opravljen v nedokončani verziji igre, je dovolj, da znova navduši ljubitelje HP, zlasti tiste, ki so bili razočarani, ker Quidditch ni bil na voljo v igri Hogwarts Legacy.

Igro Quidditch Champions razvija studio Unbroken Studios. Datum izida še ni bil razkrit, igra pa bo na voljo za konzole in osebne računalnike.

Vir.


RETURNAL igra za PS5

79,99 €

Continue Reading

Igre

Amazon nenamerno razkril seznam članov paketa Kombat Pack 1 za Mortal Kombat 1

Published

on

Mortal Kombat 1, ki ga je razvil studio NetherRealm Studios in izdal Warner Bros. Games, predstavlja preobrazbo klasičnega vesolja Mortal Kombat pod vodstvom ognjenega boga Liu Kanga. Ta preporod serije bo predstavil prenovljene različice priljubljenih likov, nov sistem bojevanja, nove načine igre in fatalitete ter pomočnike Kameo Fighters, partnerske like, ki vam bodo pomagali v boju.

Nedavno so se na spletu pojavile informacije o paketu The Kombat Pack, dodatku za glavno igro, ki bo igralcem ponudil dodatne like in vsebino. Izdaja Mortal Kombat 1 Premium Edition bo vključevala vso vsebino standardne izdaje skupaj s paketom Kombat Pack, zgodnjim dostopom do igre od 14. septembra in 1.250 zmajevimi kristali (valuta v igri).

Razkritje vključuje šest igralnih likov: Quan Chija, Omni Mana, Ermaca, Peacemakerja, Takeda in Homelanderja ter pet likov iz paketa Kombat Pack: Tremorja, Johnnyja Cagea, Khameleon, Mavada, Ferro in posebni skin Jeana Clauda Van Damma.

Izid igre Mortal Kombat 1 je načrtovan 19. septembra 2023. Na voljo bo na konzolah PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch in osebnih računalnikih. Prednaročila se bodo začela 19. maja, posebni bonusi pa bodo na voljo tistim, ki bodo igro naročili pred datumom izida.

Kot vedno bi vas radi opozorili na nepreverjene informacije, ki jih nista uradno potrdila niti studio NetherRealm Studios niti Warner Bros. Games, zato jih jemljite z rezervo.

Vir.


RESIDENT EVIL 4: REMAKE PLAYSTATION 5

69,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno