fbpx
Connect with us

Igre

Return to Monkey Island bo najprej izšel za Nintendo Switch

Published

on

Pustolovski svet Guybrusha Threepwooda prihaja najprej na Nintendo Switch in PC. Po obvestilu ustvarjalca Rona Gilberta, da Return to Monkey Island ni prvoaprilska šala, smo dobili potrditev, da naj bi igra izšla v letošnjem letu.

Najnovejša igra v seriji Monkey Island se bo začela v zabaviščnem parku, kjer se je zaključil Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge. Med najnovejšo predstavitvijo Nintendo Direct smo videli nov napovednik za igro, ki vključuje piratske boje, eksplozivnenavtične bitke in ​​sceno, v kateri nekdo nekoga pahne v prepad. V predstavitvi smo videli tudi nekaj znanih obrazov, kot so junakinja Elaine Marley, strašni gusar LeChuck, govoreča lobanja Murray in daljnovidni kartograf Wally.

Gilbert uvaja nov sistem namigov za Return to Monkey Island, saj verjame, da če igralci nimajo vgrajenega sistema namigov, bodo samo skočili na splet in prebrali walkthrough. Kar je seveda popolnoma res.

Return to Monkey vključuje tudi veliko bolj estetski umetniški slog kot predhodniki, kar morda ne bo najbolj ustrezalo dolgoletnim oboževalcem, ki so bili vajeni starejše risane animacije. Toda Gilbert je svojo odločitev zagovarjal s preprosto mislijo, da je to tisto, kar hoče.

“Ekipa neverjetnih umetnikov, animatorjev, oblikovalcev zvoka, programerjev in preizkuševalcev je vlila svojo dušo v to igro, ki jo je lepo jo je videti, igrati in poslušati,” je povedal v odkriti objavi svojim bralcem.


FR-TEC RAPTOR THROTTLE + MACH 1 igralna palica

182,99 €

Continue Reading

Igre

Pustolovščina, ki pa to ni – Preizkusili smo The Chant na PS5

Published

on

The Chant

Ob stresu sodobnega življenja in eksistenčnih krizah identitete, se v nas lahko pojavi želja po pobegu. Pobegu stran v naravo, stran od ljudi, se spoznati s svojim notranjim jazom in reflektirati pretekle travmatične izkušnje. Biti eno z naravo. Spoznati spiritualni svet. Dihati in meditirati. Uničiti medkozmična bitja in rešiti svet. Piti čaj. Delati jogo. The Chant vam večino teh aktivnosti žal ne bo omogočil, razen seveda uničevanja medkozmičnih bitij. Tega je v igri na pretek.

Nismo kult, ampak skupnost” – Kultist

The Chant je tretjeosebna akcijska pustolovščina v kateri igramo kot Jess. Jessijeva sestra je pred leti umrla in njena smrt lovi Jess še danes. V svojem poskusu premagati svoje pretekle travme, se Jess odzove na povabilo prijateljice Kim, ki jo povabi na odmaknjen otok na oddih. Na otoku se namreč razvija skupnost (beri: kult), ki želi preko tako imenovane Prism Science teorije pod vodstvom guruja uporabiti moč kristalov za razrešitev svojih stisk. Ob prvem skupnem obredu gredo stvari narobe in Jess se znajde na otoku groze, pošasti in smrti.

Na otoku se namreč odpirajo portali v drugo alternativno vesolje in neprijazna bitja so začela prihajati v naš svet. Jess se tekom igre prebija čez horde različnih pošasti in kultistov, vmes ko odkriva kaj se na otoku resnično dogaja in predeluje tudi svojo travmo izgube sestre.

Igra je dokaj odprte narave, saj omogoča, da obiščemo pretekle lokacije, čeprav za to pogosto ni potrebe. Skozi pridobivanje različnih kristalov se nam počasi odpirajo vedno novejši deli mape in sposobnosti. Otok na katerem se Jess znajde je vizualno čudovit z določenimi specifičnimi lokacijami, ki prinašajo tudi svojevrstne nasprotnike. Sam se imel priložnost igro izkusiti na PlayStation 5, kateri je grafično podobo igre lepo izpostavil.

Potek same igre je kljub odprtosti mape, dokaj linearen, kar je za tovrstno igro popolnoma v redu pristop. Škoda je le, da je ta sprehod čez igro dokaj kratek. Sam sem zaključne momente igre videl že po samo dobrih 5 urah, čeprav sem si pri igranju vzel čas in prebral ter pregledal vse kar ima igra za ponudit. Kakšnih par ur vsebine več ne bi škodilo, obenem bi pa dalo več prostora za raziskovanje unikatnega sveta, ki ga The Chant gradi.

Kriza identitete

The Chant je grozljiva igra, ampak tudi ne čisto. Je akcijska igra, ampak tudi ne čisto. Je pustolovska igra, ampak tudi to ne čisto. The Chant je mnogo žanrov kombiniranih v eno igro, a noben se ne zdi razvit do konca. Grozljivi elementi igre niso imeli ustrezne teže, saj Jess kot protagonistka deluje enostavno premočna. Čar pravih predstavnikov grozljivih iger, kot sta na primer Outlast in Resident Evil je, da je protagonist večino časa nemočen proti temnim silam, ki ga poskušajo ujeti. V The Chant tega občutka nemoči nisem dobil oziroma sem ga izgubil takoj ob prvem boju.

Jess zna namreč narediti orožja iz naravnih materialov, ki jih najde na otoku. Uporabljati zna tudi kup nadnaravnih moči, ki igro iz grozljivke hitro spremenijo v akcijo. V teh bojih srečamo zunajzemeljske pošasti, ki bi po zakonih narave morale Jess ubiti v enem udarcu, a potem izgubijo proti parim vejam, ki jih je Jess minuto prej zvila v šop in potem vihtela v boju. Iluzija je tako hitro zlomljena in občutek nevarnosti ne nosi več tolikšne teže, kot bi jo od grozljivega naslova pričakoval.

The Chant ima tudi en kup sistemom (nadgradnja sposobnosti, nabiranje surovin, izdelava orožij…), ki sicer delujejo zadovoljivo, ampak noben ni pretirnao razširjen. V igri lahko na primer nadgradimo svoje sposobnosti, a nadgradnje niso zelo kreativne, zgolj povečajo moč določenih sposobnosti ali pa utrdijo enega izmed naših treh atributov – fizično zdravje, spiritualna moč in mentalno zdravje. Jess mora čez igro paziti na vse tri in ustrezno reagirati, kadar kakšen od njih pade na nulo. Kadar mentalno zdravje pade na nič, Jess na primer doživi panični napad in ni več zmožna napadati. Takrat se mora Jess umakniti od boja in umiriti svoje misli.

Igraj na svoje močne točke

Zanimiv del Psalmodija (slovenski prevod besed “Chant”) je zagotovo zgodba. Boji in uganke, ki so oboji dokaj osnovni, so mi vedno delovali bolj kot ovire na poti mojemu raziskovanju zgodbe in otoka. Osebno bi raje več časa v igri posvetil likom, njihovim motivacijam, zgodovini otoka in mističnosti kristalnih moči. V celotni igri se namreč nikoli nisem zares počutil kot mestno travmatizirano dekle, ki poskuša preživeti nemogoče grozljivost, ampak bolj kot Nathan Drake iz serije Uncharted, ki nasprotnike vedno premaga z nasmeškom na obrazu. Še Lara Croft je delovala bolj šibko v Tomb Raiderju iz leta 2013.

Ko sem mentaliteto igre enkrat premaknil iz grozljivke v akcijo je tudi izkušnja postala veliko bolj prijetna. Igro sem na koncu vzel kot dogodivščino za en večer, kjer odigram kratko zgodbo likov za katere nisem imel dovolj časa razviti pretirane navezanosti.

The Chant dobi oceno 6.5 od 10.


THE CHANT – LIMITED EDITION igra za PLAYSTATION 5

39,99 €

Continue Reading

Igre

Warzone 2.0 hekerji letajo s čolni po mapi

Published

on

Medtem ko v Warzone 2.0 ni manjkalo dražljajev, kot so wallhackerji in aimbotterji, so najnovejši hekerji, ki pestijo Al Mazrah, leteči čolni.

Nekateri igralci so odkrili, kako omogočiti letenje čolnov, jih dvigniti visoko v zrak in se tako popolnoma izogniti bojišču ter si zagotoviti zmago.

Hekerji spretno uporabljajo tudi klepet v bližini. Namesto da bi ubili sovražnike, hekerji uporabljajo funkcijo klepeta, da povabijo naključne igralce na svojo ladjo, s katero plujejo po nebu in zemljevidu.


FIRE EMBLEM WARRIORS: THREE HOPES igra za NINTENDO SWITCH

54,99 €

Continue Reading

Igre

20 minut posnetkov igre Need for Speed Unbound teden dni pred izidom

Published

on

Uporabnik z zgodnjo kopijo igre Need for Speed Unbound je teden dni pred izidom igre brez dovoljenja prenašal igro na spletu.

Skoraj 20 minut igranja je bilo pred uradnim datumom izida igre 2. decembra naloženo na YouTube, vir pa je bil neznani igralec.

Videoposnetki prikazujejo prilagajanje vozil, dirko in policijski pregon ter nove vizualne učinke in slog likov. Igra Need for Speed Unbound prvič v seriji ponuja ločljivost 4K pri 60 FPS ter nov umetniški slog s prilagodljivimi učinki vožnje. Za tiste, ki ne morejo čakati, bo 29. novembra na voljo preizkusna različica igre Palace Edition in zgodnji dostop do igre v aplikaciji EA Play.

“Če želite priti na vrh, morate tvegati,” se glasi uradni opis igre. “Izberite, kako in kdaj boste tvegali, pri čemer boste na ulici izvajali velike drifte, prehitevali policiste ali z lastnim zaslužkom stavili na konkurenčne dirkače.

“Čas je denar, zato poiščite najhitrejši način, da zaslužite dovolj denarja za udeležbo v tedenskih kvalifikacijah in se uvrstite na največjo dirko v Lakeshoreju, The Grand.”


NEED FOR SPEED: UNBOUND igra za PLAYSTATION 5

79,99 €

Continue Reading

Igre

Kako je Ghost iz igre Call of Duty: Modern Warfare 2 videti pod masko?

Published

on

Dataminer igre Modern Warfare 2 je razkril model lika, poznanega kot Ghost, iz igre Call of Duty. Internet je Ghosta prvič videl brez maske, ki je bila do sedaj ena največjih skrivnosti v franšizi. Kar smo videli, nas ni presenetilo.

“Duha” je razkril Reddit uporabnik Crafty-Astronomer905 (vir PCGamesN), ki je pod objavo zbral že nekaj zanimivih komentarjev.

“Izgleda enako kot Buzz iz filma Lightyear,” je zapisal eden izmed komentatorjev. “Sovražim vse o tej sliki.”

“Ni videti kot človek, ki bi nosil masko in ogrinjalo,” pravi drugi.

“To je dobesedno obraz Samuela Roukina, ki je resnična oseba,” pojasnjuje tretji.

Morda ni presenetljivo, da je Ghostov dejanski obraz oblikovan po Samuelu Roukinu, ki je v igri Modern Warfare 2 poskrbel tako za glas kot za gibalno upodobitev lika. Mnogi drugi liki so dobili podobo po svojih igralcih, kot na primer kapitan Price.

V še enem velikem presenečenju igre Call of Duty smo nedavno izvedeli tudi, kako je John “Soap” MacTavish dobil svoj vzdevek (vir Eurogamer). Vzdevek je nastal na podlagi angleškega izraza clean house, dobesedno “čiščenje hiše”. Soap naj bi namreč bil izjemno hiter in natančen pri tehnikah čiščenja prostorov in taktikah mestnega bojevanja.


RETURNAL igra za PS5

79,99 €

Continue Reading

Igre

CD Projekt Red je predstavil posodobitev igre The Witcher 3

Published

on

Posodobitev bo izšla 14. decembra kot samostojen nakup za PC, Xbox Series X/S in PS5 ter kot brezplačna posodobitev za igralce, ki že imajo igro na PC in konzolah prejšnje generacije.

V primerjavi z izvirnikom bo vsebovala več vizualnih, zmogljivostnih in tehničnih izboljšav, vključno s podporo za ray tracing, hitrejšim nalaganjem na konzolah in različnimi modi, ki bodo vključeni v izkušnjo.

Kar zadeva vizualne posodobitve, bo izdelek vseboval izboljšane odseve prostora na zaslonu, izboljšano listje, boljše teksture ter podporo za FSR 2.1 in DLSS 3. Uvedena bo tudi alternativna možnost kamere, fotografski način, popravki nalog in DLC, ki ga je navdihnila Netflixova serija, vključno z novo nalogo, kjer boste lahko pridobili diagrame za novo opremo za Geralta.

Prejšnji mesec je CD Projekt Red napovedal načrte za novo trilogijo iger Witcher, spin-offe Witcherja, nadaljevanje Cyberpunk 2077 in prvi izvirni IP studia.

Pred kratkim je tudi potrdil, da se je začela izdelava popolne predelave izvirne igre Witcher z uporabo pogona Unreal Engine 5.


Elden Ring – Launch Edition

69,99 €

Continue Reading

Igre

Solgaleo in Lunala sta prišla v igro Pokemon Go 

Published

on

Danes se za Pokemon Go začne naslednji veliki dogodek, Astral Eclipse, ki bo prinesel zadnjo razvejano evolucijo Cosmoga v Solgalea ali Lunalo. V okviru dogodka se bodo kozmični Pokemoni pogosteje pojavljali v naravi, v raidih in raziskovalnih nalogah pa se bodo pojavile tudi ultra zveri, pri čemer bo dogodek Ultra Beast Arrival potekal 27. novembra.

Dogodek Astralni mrk se je začel 23. novembra ob 10. uri zjutraj po lokalnem času trenerjev in se bo končal 28. novembra ob 20. uri. Ko se dogodek konča, bodo trenerji, ki bodo zbrali 100 bonbonov Cosmog, lahko razvili svoj Cosmogem v Sončnega Pokemona Solgalea ali Mesečevega Pokemona Lunalo.

V času trajanja dogodka se bodo na terenu pogosteje pojavljali tematski pokemoni, vključno s pokemoni:

 • Alolan Rattata
 • Alolan Sandshrew
 • Clefairy
 • Alolan Vulpix
 • Staryu
 • Hoothoot
 • Sunkern
 • Lunatone
 • Solrock
 • Munna
 • Cottonee
 • Petilil
 • Yungoos

Staryu lahko srečate tudi pri opravljanju nalog terenskega raziskovanja.

V okviru dogodka Astral Eclipse bo potekal tudi dogodek Ultra Beast Arrival, in sicer 26. novembra v živo v Londonu in Los Angelesu, 27. novembra pa bo potekal globalni dogodek. Igralci bodo lahko v okviru dogodka napadli različne Ultra zveri, odvisno od tega, kje se nahajajo. V Evropi bodo na voljo Nihilego, Pheromosa in Guzzlord.

Med globalnim dogodkom bo aktivnih nekaj bonusov, vključno z 1,25x XP za raide Ultra Beast, povečano možnostjo za pridobitev redkih bonbonov XL v raidih in do pet dodatnih brezplačnih vstopnic za raide z interakcijo s telovadnimi diski med dogodkom in do dve uri po njem.


POKEMON SHIELD NINTENDO SWITCH

59,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno