Connect with us

Turnirji

Prijave za 6. sezono SF1L so odprte

Published

on

Če je na vrhu najbolj priljubljenih simulacijskih iger dolga leta kraljevala FIFA, ji sedaj brez dvoma za petami kar spretno sledijo dirkaški simi.

Dirkanje na virtualnih progah za Slovence ni šala. Na svetovnem nivoju je že poznanih nekaj domačih imen, a za vse, ki se šele resno lotevajo hobija in si želijo postati naslednji Jernej Simončič ali Kevin Siggy, Slovenska F1 Liga pripravlja novo sezono dirkanja.

Prijave za šesto sezono Slovenske F1 lige so že odprte in bodo tokrat razdeljene na dva dela. Najprej morajo tekmovalci izpolniti prijavni obrazec, za tem pa morajo organizatorjem poslati tudi slike svojih najboljših časov na dirkališču.

Za prijavo se morate preizkusiti v načinu Time Trial na suhi progi v Braziliji. Priporočena je izbira asistenc, ki jih boste uporabljali tudi v ligi. Vaš dirkalnik mora biti nastavljen “EQUAL PERFORMANCE”, v primeru, da izboljšate svoj čas, ga lahko kadarkoli do zaprtja prijav znova pošljete organizatorjem preko Discorda (več navodil spodaj). Na sliki vašega zaslona naj se v celoti vidijo vsi potrebni podatki: ime, čas in asistence.

Poleg Time Triala morate odvoziti tudi dirko v Grand Prix Mode na avstralski progi z naslednjimi nastavitvami:

  • • Dirkalnik: Any (Equal Performance) 
  • • Qualifying: Short 
  • • Distance: 25% (15 krogov) 
  • • Weather: Clear 
  • • Corner Cutting: Strict 
  • • Parc Fermé: ON 
  • • Safety Car: OFF 
  • • AI: Težavnost AI si izberite sami. 
  • • Flashbacks: ON (V primeru, da se zavrtite in pregrejete gume, lahko uporabite Flashback)
  • • Damage: OFF 
  • • Collisions: OFF 

Ekipa F1 lige priporoča, da začnete na soft pnevmatikah, nato opravite postanek in namestite medium pnevmatike na koncu 6 kroga. Po opravljenem preizkusu pošljite screenshot najhitrejšega časa iz “short” kvalifikacij in celoten race director, kjer so vidni vsi vaši časi, rezultat kvalifikacij in posnetek zaslona race directorja. Ne pozabite shraniti full race replaya.

Prijave se zaprejo 21. 08. 2022 ob 20.00. K prijavi priložite tudi fotografije, ki se bodo uporabile med prenosom lige. Slike morate nujno oddati do 28. 08. 2022.

Za vstop v ligo, se pridružite Discord strežniku Slovenske F1 lige. Podrobnejša navodila o ligi lahko poiščete na Discordu v kanalu #signup-season6.

Slika: EA

F1® 22 PC

59,99 €

E-športi

FarmCon 24 naj bi postal največja konvencija o simulatorju kmetovanja doslej

Published

on

Udeleženci lahko pričakujejo igranje najnovejše vsebine v igri Farming Simulator, številne družinam prijazne spremljevalne dejavnosti in celo ogled kultnih strojev, kot je Fendt 700 Vario.

FarmCon je letni dogodek, na katerem se oboževalci, modderji in vplivneži digitalnega kmetovanja srečajo z ekipo in ustvarjalci, ki stojijo za igro Farming Simulator. Letos se bodo ljubitelji virtualne kmetijske mehanizacije zbrali 6. in 7. julija v razstavnem prostoru družbe Fendt v bavarskem mestu Marktoberdorf v Nemčiji.

Družba je najavila izbor ključnih posameznikov, ki bodo v živo nastopili na odru:

  • – Christian Ammann (generalni direktor, direktor za raziskave in razvoj, izvršni producent)
  • – Boris Stefan (izvršni direktor, vodja založništva)
  • – Manuel Leithner (vodilni programer in producent)
  • – Stefan Maurus (programer igranja iger in vodilni integrator)

“Prizadevamo si, da bo FarmCon 24 največji doslej,” pravi Christian Ammann, izvršni direktor podjetja GIANTS Software.

“Ker se bo odvijal na forumu Fendt, predstavitvenem mestu našega najdlje uveljavljenega partnerja, smo prepričani, da bomo dosegli največje število obiskovalcev od prvega FarmCona, ki je potekal pred skoraj desetletjem. Naša skupnost še naprej raste, zato se veselimo srečanja s številnimi novimi oboževalci.”

Slika: GIANTS Software GmbH

Tekmovalni navdušenci bodo veseli tudi novice, da bodo na FarmConu 24 okronani svetovni prvaki v 5. sezoni lige Farming Simulator League. V soboto, od 16. ure dalje, se bodo finalisti na odru potegovali za svoj delež nagradnega sklada v vrednosti 200.000 EUR.

Vir.

Continue Reading

Game Gang Show

Misliš, da lahko prehitiš Maxa Verstappna?

Published

on

By

Kdo je najboljši voznik? Zagotovo tisti, ki ne pije! No, razen če pije Heineken 0.0. Znamka, ki je ustvarila brezalkoholno pivo (z dejanskim okusom piva) bo v prihodnjih dneh s pričetkom lokalnega dela globalne kampanje Player 0.0 med Slovenkami in Slovenci iskala najboljšega voznika.

Player 0.0 je najnovejša aktivacija znamke Heineken, ki že več let krepi svoje partnerstvo z blagovno znamko Formula 1. S to aktivacijo želi Heineken spodbuditi vse polnoletne, da se potegujejo za možnost dirkanja v simulatorju z Maxom Verstappnom, eno največjih zvezd Formule 1.

V Sloveniji bo aktivacija razdeljena na dva dela – kvalifikacije in finale. Tekom kvalifikacij, ki potekajo od 23. februarja do 26. marca do 23.59, se bodo lahko vsi starejši od 18 let pomerili v spletni različici dirkaške igre Player 0.0. Dvanajst najbolje kvalificiranih se bo nato 7. aprila pomerilo še v velikem finalu na Game Gang Showu v Ljubljani, in sicer v vožnji v simulatorju.

A presenečenj še ni konec. Na Game Gang Showu se bodo na kar štirih dirkalnih simulatorjih v finale lahko uvrstili še štirje dodatni igralci. 16 tekmovalcev se bo tako v finalu potegovalo za vrhunske nagrade.

In kakšne so te nagrade? Prvouvrščeni se bo na globalnem finalu Player 0.0 v dirkalnem simulatorju pomeril s trikratnim svetovnim prvakom Formule 1 Maxom Verstappnom. Poleg tega prejme še vstopnici za dirkaški vikend za dve osebi. Za vse stroške pa bo poskrbel Heineken. Nagrada za drugo mesto je paket za dveh vstopnic za ogled Dutch GrandPrix Formula 1, za tretje mesto pa paket igralne konzole PS5 Slim in igre F1 23 PS.

Te mika? Sodeluješ lahko že danes! Obišči spletno stran https://heineken.si/player00 in se nam pridruži na Game Gang Showu med 5. in 7. aprilom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Continue Reading

Turnirji

EPICENTER 22 zabeležil rekordno število obiskovalcev

Published

on

V nedeljo se je zaključila 22. različica dogodka Epicenter, ki zdaj poleg tekmovanj v video igrah vključuje še vrsto geekovskih dejavnosti kot so cosplay in ulico umetnikov. Prodanih je bilo 2.362 vstopnic za obiskovalce in nekaj več kot 280 mest za tekmovalce. Udeležilo se je tudi 52 cosplayerjev, 37 umetnikov in 20 vplivnežev. Poglejmo si nekaj najboljših trenutkov.

Zmagovalci na e-športnih tekmovanjih so domov odnesli sponzorska darila in denarne nagrade.

Teamfight Tactics:

  1. 1. mesto Miha “Chuchex” Čuček
  2. 2. mesto Matej “ace.ff” Gržinič 
  3. 3. mesto Žiga “lep1nja” Lapajne


Valorant:

  1. 1. mesto Diamant
  2. 2. mesto Mojo Dojo Casa House
  3. 3. mesto Volkci

League of Legends:

  1. 1. mesto Veseli piškotki
  2. 2. mesto gtrik’s bank
  3. 3. mesto Sneaky Foxes

CSGO:

  1. 1. mesto CONTENTPLANET
  2. 2. mesto Strive in Chaos
  3. 3. mesto Svarog e-šport

Fortnite zmagovalec: @FIZOLCEK

Slike: Patrik Kovač @patrik_photographs

FIFA:

  1. 1. mesto Filip “CLA_cyberfico” Babic
  2. 2. mesto Antonio “CLA_JokerTole” Matošević
  3. 3. mesto Marko “CLA_TUNA13” Antunović

Za naziv najboljšega v Mariboru so se potegovali tudi igralci iger s kartami.

ONE PIECE CARD GAME:

  1. 1. mesto Rok Bor
  2. 2. mesto Filip Heraković
  3. 3. mesto Tifani Rozman

Yu-Gi-Oh!:

  1. 1. mesto Aleks Bauman
  2. 2. mesto Boštjan Kociper
  3. 3. mesto Rudi Jelen
Slike: Patrik Kovač @patrik_photographs

Največji aplavz so na glavnem odru poželi cosplayerji, ki so zaključili nedeljsko dogajanje.

Cosplay:

  1. 1. mesto @bendershield kot King Llane Wrynn
  2. 2. mesto @lonelywolfj kot The Mandalorian
  3. 3. mesto @jhindisel kot Jhin

Slike: Patrik Kovač @patrik_photographs

Continue Reading

Turnirji

Zaključi poletje z Epicentrom — gaming dogodkom v Mariboru

Published

on

Že pridno treniraš za Epicenter? Izkoristi zadnji mesec šolskih počitnic in s kolegi obišči najbolj vroči (občasno kar dobesedno) gaming dogodek v Mariboru.

Epicenter, najdlje aktiven e-športni dogodek v Sloveniji, se je iz izključno igričarskega srečanja prelevil v vsesplošni geek festival v znamenju pop kulture, animejev, filmov in namiznih iger. Poleg konkretnega števila gaming turnirjev te v dvorani Tabor letos čakajo še cosplayerji, igre s kartami, ustvarjalci vsebine in cel hodnik namenjen umetnikom in rokodelcem.

Prijave na 12 e-športnih turnirjev še vedno potekajo, možnosti, da s svojo ekipo dobiš nagrado pa so kar obetavne. Če ste s kolegi vsaj delno sposobni v CS-ju, LoL-u, Valorantu, Fifi, Yu-Gi-Oh!-ju in ostalih tekmovalnih igrah, vas v najboljšem primeru čaka denarna nagrada (več ekip na turnirju, večji denarni nagradni sklad), v najslabšem pa vikend zabave s prijatelji. Win-win, če nas vprašaš.Poleg tekmovalnega dela bo poskrbljeno tudi za vsesplošno zabavo obiskovalcev.

Seznam turnirjev:

  • Counter Strike Global Offensive ali 2
  • League of Legends
  • Valorant
  • FIFA 23 PS5
  • Fortnite BR Trios
  • Cosplay
  • Clash Royale Mobile
  • NBA 2K23 PS5
  • Rocket League Trios
  • Teamfight Tactics
  • One Piece Card Game
  • Yu-Gi-Oh!

Najprej je tu priložnost, da v živo srečaš svoje spletne idole, kot so ScorpLZ, Denko in Wortex (preveri cel seznam prisotnih vplivnežev na spletni strani Epicentra). Iščeš novo tipkovnico in slušalke? Obišči stojnice razstavljavcev in preizkusi najnovejšo opremo na trgu, pomeri se v retro igrah, pokaži svoje sposobnosti na virtualni dirkaški stezi in prepusti se svetu navidezne resničnosti.

Na dogodku bo – za energijo poskrbela tudi fitness znamka GymBeam, ki bo med udeleženci predstavljala serijo izdelkov za gamerje, XBEAM.

Večerni DJ, pogovori o trendih na internetu in zabavni turnirji, skratka stvari na sporedu je še veliko več, in če ne želiš zamuditi dogajanja hitro preveri uradno spletno stran dogodka.

Epicenter 22 bo potekal 26. in 27. avgusta 2023 v mariborski Dvorani Tabor.

Vstop v dvorano je možen od 10.00. Vstopnice za tekmovalce in casuale so na voljo le v predprodaji preko spleta, vstopnice za obiskovalce je mogoče kupiti tudi pred vrati, a bodo na dan dogodka dražje.

Continue Reading

Aktualno

EPICENTER lan se avgusta vrača v Maribor

Published

on

Letošnjih igričarskih dogodkov še ni konec. Lokalni gaming navdušenci se z Gospodarskega razstavišča selijo v mariborsko Dvorano Tabor, kjer bo 26. in 27. avgusta 2023 potekal najdlje aktivni e-športni in gaming dogodek v Sloveniji.

 LAN party z najdaljšo tradicijo v Sloveniji se bo tokrat organiziral že dvaindvajsetič. Kakor vsako leto bodo na sporedu tekmovanja v najbolj aktualnih igrah pri nas, dogajanje pa bo spremljal tudi vsebinski program ter možnost preizkušanja novih igre in opreme. Tudi tokrat bodo dogodek obiskali slovenski vplivneži iz sveta videoiger s katerimi se bo mogoče slikati, poklepetati in kakšno igro tudi odigrati.

Vrača se tudi Red Bull Flick, 2v2 turnir v igri Counter Strike, za katerega upamo, da bo že preseljen v novi Source 2 pogon, ki naj bi izšel še letos. Za sodelovanje na Red Bull Flick turnirju ne bo potrebno prinesti svojega računalnika, kakor tudi za konzolaška turnirja NBA 2K23 in FIFA 23 PS5, ki sta prav tako “Turn up and play”.

Nagradni skladi bodo odvisni od števila prijavljenih ekip na dogodek. Večje število ekip bo prineslo večji denarni nagradni sklad.

Če te sodelovanje na dogodku zanima, ali se želiš udeležiti eventa le kot obiskovalec si hitro poglej uradno spletno stran EPICENTER 22 in si rezerviraj svoje mesto.


RESIDENT EVIL 4: REMAKE LENTICULAR EDITION igra za PS5

74,99 €

Continue Reading

Aktualno

SPORT MEDIA FOCUS o Game Gang Showu

Published

on

Ljubljana, 3. 4. 2023 — “Prvi Game Gang Show je uspešno pod streho! Doslej največji slovenski ‘gaming’ festival, ki je minule tri dni na Gospodarskem razstavišču navduševal mlado in staro, je dokazal, da je bila Ljubljana še kako lačna tovrstnega igričarskega spektakla. Od petka do nedelje se je na prizorišču zvrstilo več kot 7 tisoč obiskovalcev tako iz Slovenije kot iz tujine, na 4.300 kvadratnih metrih razstavnih površin pa se je predstavilo 33 razstavljavcev in oglaševalcev.

Odzivi tako naključnih obiskovalcev kot profesionalnih in rekreativnih igralcev so bili nadvse pozitivni, poenoteno misel gostov Game Gang Showa bi lahko združili kot »festival, ki je v Sloveniji zelo manjkal in je bil zatorej še kako dobrodošel«. Na spektaklu, kjer so se merili ljubitelji računalniških, konzolnih, mobilnih, retro in namiznih iger, so potekala tudi tekmovanja v nekaterih najbolj priljubljenih igrah ta hip, omeniti velja zmagovalce glavnega odra, ki so si razdelili tudi več kot 10 tisoč evrov nagrad:

  • Counter Strike Global Offensive: ekipa Cyber Wolfs Blue (Slovenija)
  • Valorant: ekipa Diamant Esports (Slovenija)
  • FIFA 2023: Filip Babić (Hrvaška)
  • Clash Royale: Anžej Leskovšek (Slovenija)
  • Brawl Stars: Tai Češnovar (Slovenija)
  • Cosplay: Jan Strmšek (Slovenija)
  • EŠZS Slovensko državnoprvenstvo v League of Legends: Wattered Bottle (Slovenija); član ekipe Tim Lipovšek Nemesis, s Fnaticom med osmerico najboljših na svetovnem prvenstvu 2019

Ker sta organizatorja, podjetji Sport Media Focus in Big Bang, tovrsten igričarski festival pripravila prvič, smo prepričani, da bo prihodnje leto v Ljubljani Game Gang Show lahko le še boljši, atraktivnejši, sodobnejši in nasploh privlačnejši.”

— Rok Šinkovc, Agencija Sport Media Focus

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno