fbpx
Connect with us

Aktualno

RPG igre prvič na EPICENTER lanu

EPICENTER 21 je letos poskrbel za vse ljubitelje iger igranja vlog v živo ali preko spleta.

Published

on

Za vikend je na Celjskem sejmu potekal največji gaming dogodek v Sloveniji, ki je poleg tekmovalnih turnirjev v video igrah vključeval tudi zabavne aktivnosti za obiskovalce s širokim spektrom razstavljalcev in bogatim vsebinskim programom.

Letos se je vsakoletnemu naboru pogovorov o e-športu, e-športnih organizacijah ter delu vplivnežev in ustvarjalcev vsebin pridružil še prav poseben segment o RPG igrah, ki so v času med in po epidemiji postale hitro rastoči hobi tudi med igričarji vseh starosti.

Predstavitev igre Dungeons & Dragons

V soboto je redni program popestrila ena ura predstavitve trenutno najbolj priljubljene namizne igre igranja vlog Dungeons & Dragons. Na glavnem odru dogodka so hitro igro D&D-ja demonstrirali igralci Discord strežnika Krčma, ki je namenjen druženju vseh ljubiteljev RPG iger v Sloveniji.

Na dogodku je potekal pogovor o digitalni umetnost v svetu iger in video iger | Slika: Jon Pintar

Dogodivščino v fantazijskem vesolju na Spelljammer ladji si lahko ogledate v posnetku sobotnega programa, če preskočite na okoli 5. uro programa.

Digitalna umetnost v svetu iger in videoiger

Tema iger igranja vlog se je nadaljevala tudi naslednji dan. V nedeljo so se predavanja na odru začela s pogovorom o umetnosti in vlogi, ki jo ta ima tako v video igrah kot v namiznih igrah. 

Čustvenčki, narejeni po meri, za ustvarjalce vsebin | Slika: Anamari Denaryin

Svoje delo sta predstavila slovenska Anamari Denaryin, ki je ustvarila že preko 500 čustvenčkov za Twitch streamerje in Jon Pintar, specializiran za ilustracije, zemljevide in koncepte v namiznih in video igrah. Pogovor se začne okoli 32. minute v posnetku.

LARP ali akcijsko igranje vlog v Sloveniji

Segment, namenjen RPG igram, sta zaključili predstavnici Zavoda EREA, Valentina Mandzhieva in Bibi Erjavec. Na odru sta razložili kaj je akcijsko igranje vlog, podali nekaj nasvetov o tem kako začeti in pokazali tudi svoje kostume, za katere pravita, da jih je mogoče preprosto pripraviti s pomočjo oblačil iz druge roke in malo mero ročnih spretnosti.

Zavoda EREA deluje na področju učenja mladih s pomočjo igranja iger vlog | Slika: spid.si

Zavoda EREA je neprofitna organizacija predana izkustvenemu učenju, igram in dogodivščinam vseh vrst, ki izvaja projekte in sodeluje s partnerji iz cele Evrope. Za začetek predstavitve preskočite na 1 uro in 32 minut v posnetku nedeljske vsebine na odru.


JBL Quantum Stream MIKROFON JBL

99,99 €

Aktualno

Blizzard razkriva novo repliko iz igre WoW

Published

on

Navdušeni igralci World of Warcraft že poznajo mogočni meč Lich Kinga, ki bo kmalu prešel tudi v naš svet!

Po nedavni izdajo WoW dodatka Wrath of the Lich King Classic je Blizzard Entertainment napovedal, da je v trgovini Blizzard Gear Store zdaj na voljo popolnoma nova replika Frostmourna, prekletega runebladea mrtvega kralja, v merilu 1:1, ki jo je mogoče prednaročiti za 1.500 ameriških dolarjev (~ 1.560 EUR).

Slika: Blizzard

Replika meča naj bi bila izdelana z litjem voska, rezkanjem in ročnim poliranjem zlitine cinka in bakra, nerjavečega jekla in usnja. Poleg tega lahko oboževalci prednaročijo tudi poseben stenski nosilec za razstavljanje znamenitega meča.

Drugi priljubljeni izdelki ob praznovanju igre World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic vključujejo figurice, komplet vinilk, majice in jope.


World of Warcraft: Shadowlands – Collector’s Edition PC

119,99 €

Continue Reading

Aktualno

Netflix pripravlja svoj interni studio za razvoj video iger

Published

on

Amir Rahimi, podpredsednik igričarskih studiev pri Netflixu, je na uradnem blogu podjetja delil Netflixove načrte za prihodnost podjetja.

V Helsinkih na Finskem velikan pretočnega predvajanja pripravlja interni studio za video igre, katerega direktor bo Marko Lastikka. To naj bi bil le še en korak k viziji, v kateri podjetje ponuja stotinam milijonov svojih članov po vsem svetu različne navdušujoče in izvirne igre – brez oglasov in brez mikrotransakcij. 

Netflix naj bi se odločil za Helsink, ker: “Tam živijo najboljši igralski talenti na svetu.” To bo njihov drugi igralni studio v Helsinkih poleg studia Next Games, ki je v začetku leta postal del Netflixa. 

Skupaj s studiema Night School Studio in Boss Fight Entertainment bodo ti štirje studii, vsak z različnimi prednostmi in področji na katere se osredotoča, razvijali igre, ki bodo ustrezale različnim okusom naročnikov.  

Netflix trenutno šele pripravlja teren. Rezultate tega projekta pa lahko pričakujemo komaj čez kakšno leto.


MARVO CM370 SET 4IN1

35,99 €

Continue Reading

Aktualno

Netflix je razkril prve slike iz anime priredbe franšize Onimusha

Published

on

Oddajo ustvarjata Takaši Miike in Šinja Sugai iz podjetja Sublimation (Dragon’s Dogma), Musaši Mijamoto pa je oblikovan po Toširu Mifuneju, pokojnem japonskem igralcu, znanem po številnih vlogah samurajev.

Datum izida ni bil naveden, Netflix pa je že zagotovil kratek povzetek serije:

“Na začetku obdobja Edo Musaši ni več mladenič. Z legendarno rokavico Oni se odpravi na pot, da bi premagal Genmo. Liki v 3D tehniki CGI in ročno narisana ozadja ustvarjajo fenomenalno vizualno podobo. Onimusha ponovno oživlja z uporabo sodobne animacijske tehnologije.”

Serijo Onimusha je razvil Capcom, prva igra v seriji, Onimusha: Warlords, pa je izšla leta 2001. V zgodnjih 2000-ih je serija doživljala stalne izdaje, vendar je v zadnjih letih razen predelave prve igre leta 2019 precej mirovala.

Serija akcijskih pustolovščin Onimusha sledi osebnostim in bitkam iz japonske zgodovine, pri čemer zgodnje igre večinoma temeljijo na obdobju Sengoku.


NINTENDO SWITCH Oled Model bela igralna konzola

449,99 €

Continue Reading

Aktualno

Oboževalci sestavljajo zemljevid GTA 6 na podlagi uhajanj

Published

on

Ker je Rockstar ta teden končal na naslovnicah zaradi največjega uhajanja podatkov o kateri koli igri letos, so se oboževalci GTA 6 na podlagi zgodnjih posnetkov jasno že lotili sestavljanja svojih teorij o igri. Kot poroča Kotaku, so med njimi tudi številna prizadevanja za risanje zemljevid, pri čemer igralci s pomočjo razkritih posnetkov sestavljajo zgodnjo oceno ogromnega odprtega sveta igre GTA 6.

Projekt spominja na zemljevid GTA V, ki so ga ustvarili uporabniki foruma GTA, ki so s pomočjo promocijskih posnetkov igre in zaslonskih slik pridobili zgodnji pogled na Los Santos.

Ker je večina posnetkov, ki so ušli, prikazovala koordinate v igri, so oboževalci ustvarili gole zemljevide, ki prikazujejo, kje se posamezna lokacija nahaja glede na ostale. Delo poteka počasi, saj večina glavnih razprav na forumih GTA poskuša najnatančneje kartirati ušlo vsebino, ne da bi vključila slike, ki jih ni mogoče objaviti v skupnosti.

Pri drugih projektih zunaj forumov se pripravljajo popolnejši zemljevidi, ki vključujejo tudi segmente mini mapa, vključenega v posnetke. Zemljevid, ki ga je objavila organizacija Church of GTA, vključuje nekaj ugibanj o cestah in mejah ter konkretnejše podrobnosti iz uhajanja podatkov.


JBL Quantum 100 Black žične gaming slušalke

39,99

Continue Reading

Aktualno

Nintendo prihodnji mesec objavlja prvi napovednik za film o Mariu

Published

on

Nintendo in animacijski studio Illumination bosta 6. oktobra na newyorškem Comic Conu predstavila prvi napovednik za prihajajoči film o Mariu.

Film, katerega premiera je bila s konca leta 2022 prestavljena na 7. april 2023, ima povsem divjo igralsko zasedbo. Poleg Pratta so v njej še:

  • Anya Taylor-Joy kot Peach
  • Charlie Day kot Luigi
  • Jack Black kot Bowser
  • Keegan-Michael Key kot Toad
  • Seth Rogen kot Donkey Kong
  • Kevin Michael Richardson kot Kamek
  • Fred Armisen kot Cranky Kong
  • Sebastian Maniscalco kot Spike

Charles Martinet, ki je v številnih igrah z Mariom podelil glas italijanskemu vodovodarju in drugim likom, pa bo v filmu nastopal kot del “presenečenja“.

Ker je Nintendo pred kratkim napovedal, da si želi namerava kupiti podjetje za računalniško produkcijo, film o Mariu morda ne bo edina animirana priredba, ki jo lahko pričakujemo.


Lost Sphear (Switch)

49,99 €

Continue Reading

Aktualno

YouTuber Dunkey ustanovil založnika neodvisnih iger Bigmode

Published

on

YouTuber Jason Yevgeniy Gastrow, bolj znan kot Videogamedunkey ali preprosto Dunkey, je napovedal ustanovitev neodvisnega založniškega podjetja Bigmode.

Gastrow je YouTuber že več kot desetletje, njegov kanal pa ima trenutno sedem milijonov naročnikov in več milijard ogledov. V videoposnetku, v katerem je napovedal Bigmode, je pojasnil, da zaradi svojih izkušenj iz YouTuba dobro razume, kakšne igre si želijo igralci, založniška hiša pa si prizadeva biti čim bolj prijazna do razvijalcev.

“Na YouTubu sem že 11 let in ena od osrednjih tem mojega kanala je bila vedno lučanje brezdušnih iger v smeti ter povzdigovanje in hvaljenje resnično navdihnjenih umetniških del v tem mediju,” je dejal Gastrow. “Leta in leta sem vedno iskal najboljše neodvisne igre in jih skušal narediti pravične, tako da sem na milijone ljudi opozoril na igre, ki si dejansko zaslužijo pozornost.”

Dodal je, da bo Bigmode, ki ga ustanavlja skupaj z ženo, YouTuberko Leah “Leahbee” Gastrow, harmonično nadaljevanje njegovega kanala.

“Z Leah nisva le obraz tega podjetja, ampak sva podjetje,” je nadaljeval. “To je najina vizija in najina naloga št. 1 je izdajati najboljše igre.”

Gastrow je dodal, da prek podjetja Bigmode ne želi imeti ustvarjalnega nadzora, želi pa sodelovati pri razvoju.

Slika: videogamedunkey

“Razumem, katere ideje vedno delujejo, katere nikoli, katere ideje so sveže ali se morajo vrniti, in katere so že izredno izrabljene,” je dodal.

“Veliko truda smo vložili v to, da bi bile pogodbe čim bolj prijazne do razvijalcev. Mislim, da bomo prinesli noro vrednost, bistvo pa je: pomagati dobrim igram, da uspejo in da bodo uspešne tudi v prihodnosti.”

Razvijalci lahko že stopijo v stik in predložijo svoje igre, pri čemer Bigmode pojasnjuje, da ne sprejema iger, ki uporabljajo NFT, kriptovalute ali veriženje blokov.


GUILTY GEAR -STRIVE- PS5 igra

51,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno