fbpx
Connect with us

Turnirji

Ne zamudi slovenskega državnega prvenstva v Valorantu!

Published

on

Kvalifikacije za SDP 22/23 v Valorantu z denarnim skladom 1.000 EUR so že odprte.

Prvi vikend kvalifikacij za slovensko državno prvenstvo v Valorantu 22/23 se je uspešno zaključil. Na voljo je še termin tretjih in četrtih kvalifikacij, ki bodo potekale ta vikend, 10. in 11. septembra 2022.

Na kvalifikacije se lahko pripravijo novi igralci ali tisti, ki jim je v prvem poskusu spodletelo. Zato nikar ne obupajte! Z uspešnim rezultatom na kvalifikacijah se uvrstite na državno prvenstvo, ki bo potekalo v začetku prihodnjega leta. Nagradni sklad letošnjega prvenstva znaša 1.000 evrov.

Letos za prijavo tudi ni potrebno biti član uradnega društva, prijava in tekmovanje pa sta seveda brezplačana. V ligi lahko igrajo tudi igralci iz tujine, vendar po pravilu 3+2. Torej trije igralci s slovenskim državljanstvom in stalnim prebivališčem v Sloveniji, ter 2 tujca, če njihova zakasnitev (ping) ne presega 120 ms.

V kvalifikacijah se bo med seboj pomerilo 16 ekip v tekmovalnih parih v formatu BO1 (Best-of-one), kar pomeni, da ekipa že z eno zmago napreduje v naslednji krog tekmovanja. V zaključni del turnirja se bodo tako uvrstile štiri ekipe in se pomerile med sabo na način: 1. mesto proti 4. mestu ter 2. mesto proti 3. mestu v formatu BO3.

Točkovanje

 • Zmaga ekipi prinese 3 točke.
 • Poraz ekipi ne prinese točk.
 • V kolikor sta ekipi izenačeni, dobita ekipi po 1 točko.
 • V primeru izenačenega števila točk med več ekipami se bo upoštevala razlika med dobljenimi in izgubljenimi posameznimi rundami. Ekipa, ki je izgubila manj posameznih rund bo uvrščena višje in bo napredovala.

Med izbirami map lahko pričakujete te, ki so trenutno v igri: Bind, Haven, Ascent, Icebox, Breeze, Pearl ter Fracture. V formatu BO1 mapo izbira ekipa, ki ima v paru višjo pozicijo. Ekipa, ki ima v paru nižji pozicijo, izbira stran igranja.

Za dodatna pravila in prijavite obišči uradno spletno stran slovenskega državnega prvenstva v Valorantu.


LOGITECH G903 brezžična gaming miška

184,99 €

Turnirji

Ste pripravljeni igrati Doto 2 kot še nikoli prej?

Published

on

Ponovno poiščite stare soigralce in prijatelje ter se spomnite neštetih ur “zavrženih” v igri Dota2. Pridobljeno znanje v igri bo še kako uporabno ta vikend v kvalifikacijah za CEE Champions turnir. Zapojte tisto Basshunterjevo pesem in “Let’s get it on!

Največje regionalno prvenstvo v igri Dota 2 bo štelo 18 držav in nagrade v višini 10.000 USD. Za ekipe iz Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine so na voljo 4 mesta in morda boste prav vi zastopali svojo domovino na mednarodnem odru. Najboljše 4 ekipe na turnirju bodo dobile neposredno mesto na glavnem prvenstvu CEE Champions.

Ekipe, sestavljene iz vsaj treh igralcev iz ene od ciljnih držav (SI, HR, BIH) in največ dveh tujcev, se bodo pomerile v kvalifikacijah v Best-of-1 formatu, ki se bodo začele ob 16.00 in končale do 22.00.

Štiri najboljše ekipe na kvalifikacijah prejmejo mesto na zaključnem jadranskem turnirju, in sicer na zaprtem kvalifikacijskem turnirju 17. septembra. Format si oglejte v uradnem pravilniku.

Za vse, ki vam Valvova MOBA obuja davne spomine, vendar se počutite preveč iz forme, da bi takoj skočili v igro, lahko še vedno navijate za svojo priljubljeno ekipo. Turnir se bo prenašal v angleščini na platformah Esport1 na YouTubu in Facebooku.

Najboljši ekipi jadranskih kvalifikacij in drugouvrščeni ekipi si bodo razdelile 300 EUR nagradnega sklada.

Rezervirajte si datuma:

 • ODPRTE SPLETNE KVALIFIKACIJE 1 – 10. 09. 2022
 • ODPRTE SPLETNE KVALIFIKACIJE 2 – 11. 09. 2022

LENOVO Legion 5 R7 5800H/16GB/1TB/RTX3050 W11 Home prenosni računalnik

1.479,99 €

Continue Reading

Turnirji

Rezerviraj si vikend za EPICENTER 21

Published

on

27. in 28. avgusta 2022 na Celjskem sejmu ne zamudi največjega slovenskega gaming dogodka tega poletja. Čaka te 9 turnirjev s skupno 15.000 evrov nagradnega sklada, zabavne aktivnosti in turnirji za casual igralce ter obiskovalce s širokim spektrom razstavljalcev, bogat vsebinski program z vplivneži in še več!

Poglejmo najprej program turnirjev.

Sobota, 27. avgust 2022

13:00 – pričetek skupinskega dela za turnirje T-2 Counter Strike: Global Offensive, JBL Quantum Valorant, Lenovo Legion League of Legends in Rocket League.

13:30 – pričetek Fortnite turnirja in pričetek FIFA 22 PS5 turnirja

14:30 – pričetek PUBG turnirja

Turnirja Rocket League in FIFA 22 PS5 se bosta odigrala do konca in zaključila že v soboto. Ostali turnirji se bodo nadaljevali še v nedeljo.

Nedelja, 28. avgust 2022

11:00 – polfinalne tekme izločilnega dela turnirjev T-2 Counter Strike: Global Offensive, JBL Quantum Valorant in Lenovo Legion League of Legends, vse v formatu Best-of-3.

Po odmoru se turnir nadaljuje s finalnimi dvoboji za turnirje T-2 Counter Strike: Global Offensive, JBL Quantum Valorant in Lenovo Legion League of Legends, v formatu Best-of-3. Tekme za veliki finale in za tretje mesto se igrajo istočasno. Konec lahko pričakujemo okoli 18.00 ure.

Med zabavnimi turnirji lahko pričakujemo:

 • 17.00 Noctua Call of Duty 2 Deathmatch izziv
 • 18.00 AXE Šahovski Blitz turnir v barskem delu
 • 20.00 Varuh zdravja Prvenstvo v namiznem tenisu
 • 21.00 Noctua Geoguessr tekmovanje na velikem odru
 • 23.00 AXE League of Legends 1v1 turnir
 • ∞ Noctua CS:GO Surfing Izziv
 • ∞ Red Bull Flick s CS:GO 2v2 izzivom
 • ∞ Legion by Lenovo Asseto Corsa tekmovanje obiskovalcev proti gostom in vplivnežem z nagradami
 • ∞ Legion by Lenovo NBA 22 Quarter Hoops tekmovanje (Dončič vs AI)

EPICENTER je seveda tudi odlična priložnost, da spoznaš svoje najljubše ustvarjalce vsebin. Na dogodku bodo streamali in se družili: Jerry_x_gamer, Scorplz, Lejica, Denko, Sparke, Podganadomzzy, Ritterčančer, Gtehnic, Nickdelic, Itsreinaaa, Iamtjasa, Antontheone, Komado, Slovenskobudalol, Domzzzi In Jackonthebox.

Gostujoči vplivneži na EPICENTER 21

Seveda EPICENTER ne more biti pravi EPICENTER brez izobraževalnih, poučnih in na splošno informativnih pogovorov. Tekom vikenda lahko na glavnem odru poslušamo debate o e-športu in e-športnikih, družbenih medijih in digitalni umetnosti. Prvič letos, pa se bo tematika razširila še na igre igranja vlog s predstavitvijo igre Dungeons & Dragons in LARP-a.

Nakup kart je tudi že mogoč, ki za obiskovalce znašajo pičla 2 evra, za tekmovalce in casual igralce pa od 14 do 19 evrov. Več o dogajanju na EPICENTER 21 si lahko prebereš na uradni spletni strani dogodka.


FIFA 23 igra za PS5

80,99 €

Continue Reading

Turnirji

Prijave za 6. sezono SF1L so odprte

Published

on

Če je na vrhu najbolj priljubljenih simulacijskih iger dolga leta kraljevala FIFA, ji sedaj brez dvoma za petami kar spretno sledijo dirkaški simi.

Dirkanje na virtualnih progah za Slovence ni šala. Na svetovnem nivoju je že poznanih nekaj domačih imen, a za vse, ki se šele resno lotevajo hobija in si želijo postati naslednji Jernej Simončič ali Kevin Siggy, Slovenska F1 Liga pripravlja novo sezono dirkanja.

Prijave za šesto sezono Slovenske F1 lige so že odprte in bodo tokrat razdeljene na dva dela. Najprej morajo tekmovalci izpolniti prijavni obrazec, za tem pa morajo organizatorjem poslati tudi slike svojih najboljših časov na dirkališču.

Za prijavo se morate preizkusiti v načinu Time Trial na suhi progi v Braziliji. Priporočena je izbira asistenc, ki jih boste uporabljali tudi v ligi. Vaš dirkalnik mora biti nastavljen “EQUAL PERFORMANCE”, v primeru, da izboljšate svoj čas, ga lahko kadarkoli do zaprtja prijav znova pošljete organizatorjem preko Discorda (več navodil spodaj). Na sliki vašega zaslona naj se v celoti vidijo vsi potrebni podatki: ime, čas in asistence.

Poleg Time Triala morate odvoziti tudi dirko v Grand Prix Mode na avstralski progi z naslednjimi nastavitvami:

 • • Dirkalnik: Any (Equal Performance) 
 • • Qualifying: Short 
 • • Distance: 25% (15 krogov) 
 • • Weather: Clear 
 • • Corner Cutting: Strict 
 • • Parc Fermé: ON 
 • • Safety Car: OFF 
 • • AI: Težavnost AI si izberite sami. 
 • • Flashbacks: ON (V primeru, da se zavrtite in pregrejete gume, lahko uporabite Flashback)
 • • Damage: OFF 
 • • Collisions: OFF 

Ekipa F1 lige priporoča, da začnete na soft pnevmatikah, nato opravite postanek in namestite medium pnevmatike na koncu 6 kroga. Po opravljenem preizkusu pošljite screenshot najhitrejšega časa iz “short” kvalifikacij in celoten race director, kjer so vidni vsi vaši časi, rezultat kvalifikacij in posnetek zaslona race directorja. Ne pozabite shraniti full race replaya.

Prijave se zaprejo 21. 08. 2022 ob 20.00. K prijavi priložite tudi fotografije, ki se bodo uporabile med prenosom lige. Slike morate nujno oddati do 28. 08. 2022.

Za vstop v ligo, se pridružite Discord strežniku Slovenske F1 lige. Podrobnejša navodila o ligi lahko poiščete na Discordu v kanalu #signup-season6.


F1® 22 PC

59,99 €

Continue Reading

Turnirji

Zaključila se je Game Gang Valorant Liga 2022

Published

on

Uspešno se je zaključila serija nacionalnih prvenstvenih spletnih turnirjev s skupno 850 EUR denarnega nagradnega sklada v najbolj popularni strelski igri v Sloveniji.

To je bil največji slovenski Valorant turnir doslej, na katerega se je skupno prijavilo kar 36 ekip petih igralcev. V mesecu maju so v treh zaporednih tednih potekale spletne kvalifikacije, izmed katerih se je 12 najboljših ekip uvrstilo na finalni turnir.

V zgornji skupini je vse do srečanja z ekipo Mikon’s Disciples vodila prvouvrščena ekipa prvih spletnih kvalifikacij Minima. Na gledalce  in komentatorje so največji vtis naredili Woozy clutchi, ki pa žal niso bili dovolj za zmago proti Diamant Esports v spodnji skupini. Ekipa Minima je tako turnir zaključila na 3. mesto in domov odnesla 100 EUR.

Diamant Esports so po prvem srečanju z Mikon’s Disciples iz zgornje skupine sicer pristali v spodnji, a so si po treh neverjetnih serijah proti ekipah Amper, CWE Academy in Minima priborili zasluženo mesto v finalu proti neporaženim Mikon’s Disciples. Pot v finale za ekipo Mikon’s Disciples ni bila lahka. V best of 3 zmagi proti ekipama Minimi so obe mapi igrali do podaljškov.

Kljub eni mapi prednosti je bilo srečanje med Mikon’s Disciples in Diamant Esports na začetku precej blizu. Diamanti so zagon dobili po uspešnih pistol roundih, a ko so Mikon’s Disciples zmagali gun round, Diamanti niso več dobili igre po Anti-eco rundi.

1. mesto – Mikon’s Disciples, ki osvojijo 500 EUR
2. mesto – Diamant Esports, ki osvojijo 250 EUR
3. mesto – Minima, ki osvojijo 100 EUR

V predzadnji rundi so Diamant Esports prvi uporabili Hunter’s Fury, a ta žal ni zadel ničesar. Mikon’s Disciples so nato odgovorili s svojim Hunter’s Fury in dobili kill. Tnxforelo je dokazal, da je v pravih rokah to lahko še kako nevaren ulti. Z rezultatom 12:8 in match pointom za Mikon’s Disciples, se je po tehnični pavzi začela borba za zadnjo točko. 

Diamant Esports je v zadnjo igro vstopil z dvema ultoma, a kdor je za trenutek oči odvrnil od ekrana je zamudil vso akcijo. V 15 sekundah je A site že padel in spike je bil plantan, al1endeuS je pokončal najprej tatzukija na KAY/O-ju, nato še Patixa, za njima je thxforelo turnir zaključil za Grmekista in Prtija, al1endeuS je nazadnje ponovno zagledal tatzukija, ki je tokrat dokončno obležal na tleh.

Mikon’s Disciples so po flawless igri z eno mapo prednosti in končnim rezultatom 2:0 premagali Diamant Esports in postali zmagovalci Game Gang Valorant Lige 2022.

MVP dogodka sta bila po mnenju komentatorjev WANHEDA, ki je sestavil ekipo Mikon’s Disciples in al1endeuS s svojim izjemnim nastopom. Močan vtis so naredili tudi Woozy clutchi ekipe Minima in tatzukijev aim ekipe Diamant Esports.

V končnem intervjuju je Aljaž “Tnxforelo” Škrabl povedal, da se nasprotnih ekip ni bal, saj so Mikon’s Disciples vedeli, da bodo Diamant Esports igrali z zamenjavo. O spremembi, ki je morda prispevala k njihovi zmagi, je komentiral: “Lahko bi bilo veliko bolj close.”

Celotnih 11 ur prenosa finalnega turnirja, tako kot tudi najboljše akcije dneva, si lahko pogledate na YouTube kanalu Game Gang. Za informacije o ešportnem dogajanju v Sloveniji pa nam sledite na Facebooku in Instagramu.


FAR CRY 6 ULTIMATE EDITION XB1

119,99 €

Continue Reading

E-športi

Kako je izgledal belgijski PGL CS:GO Major?

Published

on

By

Več kot 20.000 navdušencev nad Counter Strike: Global Offensive, se je na prvem pravem post-koronskem majorju, tj. najpomembnejšim tekmovanjem v igri, ki de facto določi najboljšo ekipo na svetu, zgrnilo v drugo največje belgijsko mesto Antwerp, kjer so bili del največjega indoor e-športnega dogodka doslej.

Seveda je poleg množice v športni dvorani Sportpaleis Antwerpen, dogajanje na spletu spremljalo tudi 2.1 milijonov spletnih gledalcev sočasno, v skupnem obsegu več kot 68 milijov ur ogledanih vsebin.

Dogajanje se je pričelo s skupno 52 sodelujočimi ekipami na kvalifikacijskih turnirjih – ki se je zaključilo v epskem finalnem spopadu med nespornimi favoriti, ukrajinsko postavo Natus Vincere, ki jo vodi Aleksandr “s1mple” Olegovič Kostilev, in mednarodno kombinacijo izjemno izkušenih ter novih upov v Faze Clan, katere nesporni vodja je Finn “karrigan” Andersen.

Navkljub favoriziranemu stanju na spletnih stavnicah, izjemni podpori s strani gledalcev v dvorani, pa Na’Vi ni uspela zmaga, saj so jih igralci ameriške organizacije Faze prepričljivo premagali z 2-0 ter tako osvojili naslov najboljše svetovne Counter Strike ekipe ter tudi nezavidljivo vsoto 500.000 ameriških dolarjev.

Doseženo mestoEkipaDenarni nagradni sklad v USD
1stFaZe Clan$500,000
2ndNAVI$150,000
3rd-4thTeam Spirit, ENCE$70,000
5th-8thFuria Esports, Ninjas in Pyjamas, Copenhagen Flames, Heroic$35,000
9th-11thG2, Vitality, Imperial$8,750
12th-14thBIG, Cloud9, Outsiders$8,750
15th-16thBNE, Liquid$8,750

To pa ni vse iz sveta Counter Strike, saj je že bil napovedan naslednji Major – ta bo potekal med 31. oktobrom in 13. novembrom 2022 v brazilski Jeunesse Areni, v največjem mestu države, Rio de Janiero. Verjetno bo tako na prizorišču videti manj slovenskih zastav udeležencev, a prav gotovo čaka vse navdušence prvoosebnih strelskih iger poslastica tudi na prenosu v živo, ki ga bo pa v celoti izvajal ESL.

Continue Reading

Turnirji

Tekme slovenske e-reprezentance na FIFAe Nations Series 2022 so se zaključile

Published

on

FIFAe Nations Series je uradno svetovno prvenstvo v e-športni igri EA SPORTS FIFA 22, organizirano v sodelovanju z nogometnimi zvezami držav članic FIFA. To je najprestižnejša serija e-športnih turnirjev, v okviru katerih se bodo pomerili najboljši svetovni igralci v nogometnih simulacijah, ki bodo zastopali zastave svojih držav.

Slovenijo letos zastopajo trije nosilci in ena rezerva, ki so tekmovali individualno in v 2v2 igralnem modusu na FIFAe Nations Online Qualifiers med 19. in 22. majem. Po odlični uvrstitvi ima Slovenija možnost igrati še na FIFAe Nations Playoffs 2022 med 14. in 19. junijem. Po tem se bo najboljših 24 e-reprezentanc med 18. in 24. julijem pomerilo za naziv svetovnega prvaka na FIFAe Nations Cupu 2022.

Slovenski reprezentanti

 • Leon “Sardinho” Šardi
 • Marko “KotaXiccuG” Kotnik
 • Renato “Gabsi_6” Gabor
 • Tim “qwertz_ee” Horvat

Čez vikend so se zaključile kvalifikacije za FIFAe Nations Series, kjer sta Nogometno zvezo Slovenije zastopata Leon Šardi in Marko Kotnik.

Slovenija je po treh tekmah zasedala 1. mesto v svoji skupini z 2 zmagama in 1 remijem.

 • Slovenija : Ciper 4:2 
 • Slovenija : Češka 2:2 
 • Slovenija : Islandija 5:0
 • Slovenija : Slovaška 1:1
 • Slovenija : Škotska 2:1
 • Slovenija : Poljska 2:2
 • Slovenija : Izrael 0:2

Marko Kotnik in Leon Šardi sta kvalifikacije otvorila z zmago nad Ciprom z 4:2. 2. tekmo sta odigrala proti ereprezentanci Češke in po prvem prejetem zadetku uprizorila preobrat na 1:2, a Čeha sta bila v zaključku spretnejša in prišla do končnega rezultata z 2:2. Na tretji tekmi dneva sta pometla z Islandskima reprezentantoma in prepričljivo zasedala 1. mesto v skupini.

4. tekmo sta Leon in Marko najprej povedla z 1:0, a je Slovaška prišla do izenačenja in končnega rezultata 1:1. Sledil je prvi poraz v skupini, po vodstvu z 0:1 naših dveh fantov, sta Škota prišla do preobrata in zaključila z 2:1.

6. tekma se je igrala proti Poljski, kljub začetnemu razultatu 2:0 sta poljaka prišla do izenačenja in igra se je zaključila z rezultatom 2:2. Tadnjo tekmo dneva sta Marko in Leon odigrala proti favoriziranemu Izraelu in jo izgubila z 0:2, kar je bil 2. poraz v skupinskem delu prvega igralnega dne.

Naslednji dan je sledilo novih 7 tekem proti istim ereprezentancam. Razultati 2. dne:

 • Slovenija : Ciper 0:3 
 • Slovenija : Češka 1:1 
 • Slovenija : Islandija 0:3
 • Slovenija : Slovaška 3:0
 • Slovenija : Škotska 0:3
 • Slovenija : Poljska 1:1
 • Slovenija : Izrael 3:0

Skupno si je Slovenija prislužila 17 točk s štirimi zmagami, petimi remiji, in petimi porazi ter se tako prebila na šesto mesto v svoji skupini in 20 najboljših dvojic v Evropi, kar je ekipi dalo možnost, da se uvrsti na FIFA svetovno prvenstvo na Danskem. 

Marko in Leon in sta svojo pot zaključila včeraj proti Malti, njuni prvi nasprotnici v spodnji skupini. Z dvakratnim rezultatom 2:1 sta izgubila obe odločilni igri in tako izpadla iz turnirja. Kljub temu, ne smemo zanemariti izjemnega dosežka slovenskih predstavnikov in jim zaželeti veliko sreče v nadaljnjih igrah.

Na kanalih Game Gang bo mogoče v prihodnosti videti še več FIFA turnirjev in dogodkov, zato ostanite z nami in nam sledite na družbenih omrežjih.


FIFA 23 igra za PS5

80,99 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno