Connect with us

Turnirji

Ne zamudi slovenskega državnega prvenstva v Valorantu!

Published

on

Kvalifikacije za SDP 22/23 v Valorantu z denarnim skladom 1.000 EUR so že odprte.

Prvi vikend kvalifikacij za slovensko državno prvenstvo v Valorantu 22/23 se je uspešno zaključil. Na voljo je še termin tretjih in četrtih kvalifikacij, ki bodo potekale ta vikend, 10. in 11. septembra 2022.

Na kvalifikacije se lahko pripravijo novi igralci ali tisti, ki jim je v prvem poskusu spodletelo. Zato nikar ne obupajte! Z uspešnim rezultatom na kvalifikacijah se uvrstite na državno prvenstvo, ki bo potekalo v začetku prihodnjega leta. Nagradni sklad letošnjega prvenstva znaša 1.000 evrov.

Letos za prijavo tudi ni potrebno biti član uradnega društva, prijava in tekmovanje pa sta seveda brezplačana. V ligi lahko igrajo tudi igralci iz tujine, vendar po pravilu 3+2. Torej trije igralci s slovenskim državljanstvom in stalnim prebivališčem v Sloveniji, ter 2 tujca, če njihova zakasnitev (ping) ne presega 120 ms.

V kvalifikacijah se bo med seboj pomerilo 16 ekip v tekmovalnih parih v formatu BO1 (Best-of-one), kar pomeni, da ekipa že z eno zmago napreduje v naslednji krog tekmovanja. V zaključni del turnirja se bodo tako uvrstile štiri ekipe in se pomerile med sabo na način: 1. mesto proti 4. mestu ter 2. mesto proti 3. mestu v formatu BO3.

Točkovanje

 • Zmaga ekipi prinese 3 točke.
 • Poraz ekipi ne prinese točk.
 • V kolikor sta ekipi izenačeni, dobita ekipi po 1 točko.
 • V primeru izenačenega števila točk med več ekipami se bo upoštevala razlika med dobljenimi in izgubljenimi posameznimi rundami. Ekipa, ki je izgubila manj posameznih rund bo uvrščena višje in bo napredovala.

Med izbirami map lahko pričakujete te, ki so trenutno v igri: Bind, Haven, Ascent, Icebox, Breeze, Pearl ter Fracture. V formatu BO1 mapo izbira ekipa, ki ima v paru višjo pozicijo. Ekipa, ki ima v paru nižji pozicijo, izbira stran igranja.

Za dodatna pravila in prijavite obišči uradno spletno stran slovenskega državnega prvenstva v Valorantu.


LOGITECH G903 brezžična gaming miška

184,99 €

Turnirji

EPICENTER 22 zabeležil rekordno število obiskovalcev

Published

on

V nedeljo se je zaključila 22. različica dogodka Epicenter, ki zdaj poleg tekmovanj v video igrah vključuje še vrsto geekovskih dejavnosti kot so cosplay in ulico umetnikov. Prodanih je bilo 2.362 vstopnic za obiskovalce in nekaj več kot 280 mest za tekmovalce. Udeležilo se je tudi 52 cosplayerjev, 37 umetnikov in 20 vplivnežev. Poglejmo si nekaj najboljših trenutkov.

Zmagovalci na e-športnih tekmovanjih so domov odnesli sponzorska darila in denarne nagrade.

Teamfight Tactics:

 1. 1. mesto Miha “Chuchex” Čuček
 2. 2. mesto Matej “ace.ff” Gržinič 
 3. 3. mesto Žiga “lep1nja” Lapajne


Valorant:

 1. 1. mesto Diamant
 2. 2. mesto Mojo Dojo Casa House
 3. 3. mesto Volkci

League of Legends:

 1. 1. mesto Veseli piškotki
 2. 2. mesto gtrik’s bank
 3. 3. mesto Sneaky Foxes

CSGO:

 1. 1. mesto CONTENTPLANET
 2. 2. mesto Strive in Chaos
 3. 3. mesto Svarog e-šport

Fortnite zmagovalec: @FIZOLCEK

Slike: Patrik Kovač @patrik_photographs

FIFA:

 1. 1. mesto Filip “CLA_cyberfico” Babic
 2. 2. mesto Antonio “CLA_JokerTole” Matošević
 3. 3. mesto Marko “CLA_TUNA13” Antunović

Za naziv najboljšega v Mariboru so se potegovali tudi igralci iger s kartami.

ONE PIECE CARD GAME:

 1. 1. mesto Rok Bor
 2. 2. mesto Filip Heraković
 3. 3. mesto Tifani Rozman

Yu-Gi-Oh!:

 1. 1. mesto Aleks Bauman
 2. 2. mesto Boštjan Kociper
 3. 3. mesto Rudi Jelen
Slike: Patrik Kovač @patrik_photographs

Največji aplavz so na glavnem odru poželi cosplayerji, ki so zaključili nedeljsko dogajanje.

Cosplay:

 1. 1. mesto @bendershield kot King Llane Wrynn
 2. 2. mesto @lonelywolfj kot The Mandalorian
 3. 3. mesto @jhindisel kot Jhin

Slike: Patrik Kovač @patrik_photographs

Continue Reading

Turnirji

Zaključi poletje z Epicentrom — gaming dogodkom v Mariboru

Published

on

Že pridno treniraš za Epicenter? Izkoristi zadnji mesec šolskih počitnic in s kolegi obišči najbolj vroči (občasno kar dobesedno) gaming dogodek v Mariboru.

Epicenter, najdlje aktiven e-športni dogodek v Sloveniji, se je iz izključno igričarskega srečanja prelevil v vsesplošni geek festival v znamenju pop kulture, animejev, filmov in namiznih iger. Poleg konkretnega števila gaming turnirjev te v dvorani Tabor letos čakajo še cosplayerji, igre s kartami, ustvarjalci vsebine in cel hodnik namenjen umetnikom in rokodelcem.

Prijave na 12 e-športnih turnirjev še vedno potekajo, možnosti, da s svojo ekipo dobiš nagrado pa so kar obetavne. Če ste s kolegi vsaj delno sposobni v CS-ju, LoL-u, Valorantu, Fifi, Yu-Gi-Oh!-ju in ostalih tekmovalnih igrah, vas v najboljšem primeru čaka denarna nagrada (več ekip na turnirju, večji denarni nagradni sklad), v najslabšem pa vikend zabave s prijatelji. Win-win, če nas vprašaš.Poleg tekmovalnega dela bo poskrbljeno tudi za vsesplošno zabavo obiskovalcev.

Seznam turnirjev:

 • Counter Strike Global Offensive ali 2
 • League of Legends
 • Valorant
 • FIFA 23 PS5
 • Fortnite BR Trios
 • Cosplay
 • Clash Royale Mobile
 • NBA 2K23 PS5
 • Rocket League Trios
 • Teamfight Tactics
 • One Piece Card Game
 • Yu-Gi-Oh!

Najprej je tu priložnost, da v živo srečaš svoje spletne idole, kot so ScorpLZ, Denko in Wortex (preveri cel seznam prisotnih vplivnežev na spletni strani Epicentra). Iščeš novo tipkovnico in slušalke? Obišči stojnice razstavljavcev in preizkusi najnovejšo opremo na trgu, pomeri se v retro igrah, pokaži svoje sposobnosti na virtualni dirkaški stezi in prepusti se svetu navidezne resničnosti.

Na dogodku bo – za energijo poskrbela tudi fitness znamka GymBeam, ki bo med udeleženci predstavljala serijo izdelkov za gamerje, XBEAM.

Večerni DJ, pogovori o trendih na internetu in zabavni turnirji, skratka stvari na sporedu je še veliko več, in če ne želiš zamuditi dogajanja hitro preveri uradno spletno stran dogodka.

Epicenter 22 bo potekal 26. in 27. avgusta 2023 v mariborski Dvorani Tabor.

Vstop v dvorano je možen od 10.00. Vstopnice za tekmovalce in casuale so na voljo le v predprodaji preko spleta, vstopnice za obiskovalce je mogoče kupiti tudi pred vrati, a bodo na dan dogodka dražje.

Continue Reading

Aktualno

EPICENTER lan se avgusta vrača v Maribor

Published

on

Letošnjih igričarskih dogodkov še ni konec. Lokalni gaming navdušenci se z Gospodarskega razstavišča selijo v mariborsko Dvorano Tabor, kjer bo 26. in 27. avgusta 2023 potekal najdlje aktivni e-športni in gaming dogodek v Sloveniji.

 LAN party z najdaljšo tradicijo v Sloveniji se bo tokrat organiziral že dvaindvajsetič. Kakor vsako leto bodo na sporedu tekmovanja v najbolj aktualnih igrah pri nas, dogajanje pa bo spremljal tudi vsebinski program ter možnost preizkušanja novih igre in opreme. Tudi tokrat bodo dogodek obiskali slovenski vplivneži iz sveta videoiger s katerimi se bo mogoče slikati, poklepetati in kakšno igro tudi odigrati.

Vrača se tudi Red Bull Flick, 2v2 turnir v igri Counter Strike, za katerega upamo, da bo že preseljen v novi Source 2 pogon, ki naj bi izšel še letos. Za sodelovanje na Red Bull Flick turnirju ne bo potrebno prinesti svojega računalnika, kakor tudi za konzolaška turnirja NBA 2K23 in FIFA 23 PS5, ki sta prav tako “Turn up and play”.

Nagradni skladi bodo odvisni od števila prijavljenih ekip na dogodek. Večje število ekip bo prineslo večji denarni nagradni sklad.

Če te sodelovanje na dogodku zanima, ali se želiš udeležiti eventa le kot obiskovalec si hitro poglej uradno spletno stran EPICENTER 22 in si rezerviraj svoje mesto.


RESIDENT EVIL 4: REMAKE LENTICULAR EDITION igra za PS5

74,99 €

Continue Reading

Aktualno

SPORT MEDIA FOCUS o Game Gang Showu

Published

on

Ljubljana, 3. 4. 2023 — “Prvi Game Gang Show je uspešno pod streho! Doslej največji slovenski ‘gaming’ festival, ki je minule tri dni na Gospodarskem razstavišču navduševal mlado in staro, je dokazal, da je bila Ljubljana še kako lačna tovrstnega igričarskega spektakla. Od petka do nedelje se je na prizorišču zvrstilo več kot 7 tisoč obiskovalcev tako iz Slovenije kot iz tujine, na 4.300 kvadratnih metrih razstavnih površin pa se je predstavilo 33 razstavljavcev in oglaševalcev.

Odzivi tako naključnih obiskovalcev kot profesionalnih in rekreativnih igralcev so bili nadvse pozitivni, poenoteno misel gostov Game Gang Showa bi lahko združili kot »festival, ki je v Sloveniji zelo manjkal in je bil zatorej še kako dobrodošel«. Na spektaklu, kjer so se merili ljubitelji računalniških, konzolnih, mobilnih, retro in namiznih iger, so potekala tudi tekmovanja v nekaterih najbolj priljubljenih igrah ta hip, omeniti velja zmagovalce glavnega odra, ki so si razdelili tudi več kot 10 tisoč evrov nagrad:

 • Counter Strike Global Offensive: ekipa Cyber Wolfs Blue (Slovenija)
 • Valorant: ekipa Diamant Esports (Slovenija)
 • FIFA 2023: Filip Babić (Hrvaška)
 • Clash Royale: Anžej Leskovšek (Slovenija)
 • Brawl Stars: Tai Češnovar (Slovenija)
 • Cosplay: Jan Strmšek (Slovenija)
 • EŠZS Slovensko državnoprvenstvo v League of Legends: Wattered Bottle (Slovenija); član ekipe Tim Lipovšek Nemesis, s Fnaticom med osmerico najboljših na svetovnem prvenstvu 2019

Ker sta organizatorja, podjetji Sport Media Focus in Big Bang, tovrsten igričarski festival pripravila prvič, smo prepričani, da bo prihodnje leto v Ljubljani Game Gang Show lahko le še boljši, atraktivnejši, sodobnejši in nasploh privlačnejši.”

— Rok Šinkovc, Agencija Sport Media Focus

Continue Reading

Aktualno

Vikingi, razvijalci iger in e-športniki navdušili občinstvo na Triglav odru

Published

on

Vzporedno z dogajanjem v Marmorni dvorani na Gospodarskem razstavišču, so se tekom Game Gang Showa v Stebrni dvorani predstavile skupnosti, organizacije in posamezniki, ki oblikujejo in razvijajo geek kulturo v Sloveniji.

Petek je bil namenjen fantazijskim svetom, sobota razvijalcem video iger in nedelja e-športnim organizacijam. Poglejmo si, kaj se na področju gaming kulture dogaja pri nas in kaj ljubitelje tega hobija čaka v prihodnje.

Temnice in zmaji

Petek se je začel z zagreto debato o vroči temi — kako umetna inteligenca vpliva na sodobno umetnost. Svoje mnenje so predstavili Peter Gaber, Gal Kononenko, Hana Nekrep, Tina Renko, ki se zasebno in poklicno ukvarjajo z ilustracijo, znanstvenim raziskovanjem in grafičnim oblikovanjem.

Sledila je predstavitev kulturnih in umetniških društev pri nas, ki fantazijo uporabljajo na praktične načine. Svoje dejavnosti so opisali fantazijski društvi Amulet D20 in društvo Portal, Slovensko Tolkienovo društvo Gil-galad ter srednjeveško-vikinško društvo Maistri Marpurgi.

Privlačne kostume, anekdote iz akcijskih iger vlog in uporabo iger vlog v izobraževalne namene so z občinstvom delili slovenski larperji, ki v fantazijske zgodbe ne vstopajo za mizo s knjigami in kockami, ampak v živo na odprtem in občasno celo na gradu. Spoznali smo začetke in razvoj Društva Metuzalem, lokalne in mednarodne dogodivščine Zavoda EREA ter prisluhnili prigodam z larpa s koraninami v slovenski mitologiji — Belesija.

Navdušenci trenutno najbolj popularne namizne igre Dungeons & Dragons so lahko v živo spremljali igro Discord skupnosti Krčma, ki nas je popeljala v svet Faerûna. Igralci so z metanjem kock in veliko mero prepričevanja skušali vdreti v visoko varovani zapor, da bi osvobodili eno izmed ujetnic in našli ključ do zaklada.

Razvoj gaminga od začetkov do danes

Sobota je bila v celoti posvečena video igram. Organizacija Slovenia Games je pripravila vrsto predavanj, tekom katerih so se zvrstili slovenski razvijalci — Outfit7 je predstavil svoj proces razvoja iger, Marko Grgurovič (Mordhau) in Nino Rajačić (Going Medieval) sta se osredotočila na prodajo iger sodobnemu občinstvu, razvijalci namizne igre Eldfall Chronicles pa so razložili, zakaj je njihova igra veliko bolj dinamična od povprečne namiznice.

Ob enih je Inštitut 4.0 pokazal, kako se programira igre, kar v živo! Računalniški muzej je čas zavrtel v davno leto 1972, da bi nas popeljal skozi razvoj hišnih konzol. Sledil je pogovor o psihološki in fizični pripravi profesionalnih igričarjev s psihologinjo Nušo Klepec in menedžerjem Tomom Pejanovićem Nosako iz vrhunske slovenske e-športne organizacije Diamant Esports.

Dan je zaključila E-športna zveza Slovenije in njeni člani Živa Bardorfer – Sneaky Foxes, Goran Kužet – EŠZS, Nuša Klepec – Diamant Esports, Tilen Burja – Cyber Wolves Esports, ki so opozorili na nešportno obnašanje igralcev na profesionalnem in priložnostnem nivoju igranja.

Profesionalni igričarji in cosplayerji imajo nekaj skupnega

Triglav program na festivalu se je zaključil z mešanico vsebin prejšnjih dni. Marko Štamcar, vodja laboratorija Računalniškega muzeja, je tokrat predstavil Nintendo Game Boy kamero.

Občinstvo je hitro ostalo brez prostih stolov, ko je na oder stopila Valorant ekipa Diamant Esports. Igralci Tilen “Grmekista” Grmek, Emil “runneR” Trajkovski, Ivan “Prti” Erak in trener Pavle “Pakko” Kostić so hitro pritegnili pozornost mimoidočih, ko so predstavili svojo dnevno rutino.

Več o tem, zakaj se nekateri oblačijo v fiktivne like, sta povedala zmagovalec Game Gang Show cosplay tekmovanja Jan Strmšek in Mitja Bosnič, organizator sejma Na meji nevidnega. Debato so ponovno zaključile slovenske e-športne organizacije. Gašper Bakač – EŠZS, Tilen Burja – Cyber Wolves Esport, Gregor Firbas –  Futura, Goran Kužet – Sneaky Foxes so predstavili splošno vlogo e-športnih zvez in pojasnili, čemu sploh potrebujemo take inštitucije.

Game Gang Show se vrača v letu 2024. Za še več gaming vsebin in spletnih novic nam sledite na naših družbenih omrežjih in YouTube kanalu.


FINAL FANTASY XVI PLAYSTATION 5

79,99 €

Continue Reading

Aktualno

Nekaj utrinkov z največjega gaming festivala v Sloveniji

Published

on

Če ste se ga udeležili ali ne, se mu je bilo težko izogniti. Ko ves slovenski splet govori le še o enem dogodku veš, da mora biti nekaj posebnega.

Računalniki, konzole, mobilci, cosplay, namizne igre in seveda največja imena v slovenskem e-športu. Poglejmo si nekaj najbolj nepozabnih trenutkov.

Nekaj za vse

Navdušenci nad igrami, digitalnim svetom in dirkaškimi športi so se za tri dni lahko izgubili v drugem svetu, ko je 31. 3. 2023 svoja vrata odprl Game Gang Show. Na več kot 4.300 m2 površin se je predstavilo 33 razstavljavcev iz sveta tehnologije in zabave, med njimi pa so kotičke zapolnile konzole in računalniki, ki so v treh dneh pritegnili skupno skoraj 7.000 obiskovalcev.

Tisti bolj športno uravnani so lahko sedli na stolček dirkalnih simulatorjev in poskušali odvoziti kakšen krog v pravih dirkalnih razmerah. Dogodek je gostil tudi Andreja Jereba, večkratnega državnega in mednarodnega prvaka v dirkanju, in njegov Toyota Gazoo Racing dirkaški avtomobil.

Še večje presenečenje je bila udeležba Tima “Nemesisa” Lipovška, ki je iz mednarodnih voda stopil nazaj na domači Summoner’s Rift ter z državnimi in regionalnimi zvezdnicami_ki domov odnesel naslov EŠZS slovenskega državnega prvaka v igri League of Legends.

Zmagovalci e-športnih tekmovanj

Tekom vikenda je bilo mogoče sodelovati v manjših turnirjih namenjenih obiskovalcem, tisti bolj zagrizeni pa so že tedne pred tem začeli svojo pot na Game Gang Show. Najboljši v državi in regiji so si izborili možnost nastopati na glavnem odru, kjer so stopničke zavzeli:

 • Counter Strike Global Offensive: Cyber Wolfs Blue (Slovenija)
 • Acer Predator Valorant: Diamant Esports (Slovenija)
 • FIFA23: Filip Babić (Hrvaška)
 • Clash Royale: Anžej Leskovšek (Slovenija)
 • EŠZS Slovensko državno prvenstvo v League of Legends: Wattered Bottle (Slovenija)
 • Brawl Stars: Tai Češnovar (Slovenija)

Poleg e-športnih tekmovanj v trenutno največjih mobilnih, konzolnih in PC igrah, je bilo na voljo za poskus malo morje testne opreme, slušalk, tipkovnic, najnovejših pametnih telefonov in hladilnih sistemov za računalnike.

Najbolj so očarali kostumi

Dogodek je bil tudi odlična priložnost za vse, ki so se želeli spoznati in poklepetati s svojimi spletnimi idoli. Najboljši slovenski ustvarjalci vsebin in cosplayerji so se tri dni potikali po festivalu in se z veseljem ustavili za kakšno sliko ali lepo besedo.

Gledalci so se najbolj drenjali, ko so se cosplayerji na glavnem pokazali na tekmovanju, ki ga je zmagal Jan “@lonelywolfj” Strmšek s kostumom Geralta iz Rivije iz igre The Witcher.

Najdaljše vrste med stojnicami pa je zabeležila Mastercard izkušnja pobega, ki je v sebi skrivala prav posebno presenečenje za vse, ki so se prebili do izhoda.

Navdušenje je bilo občutno, udeležencev veliko in želja po naslednjem dogodku jasna. Game Gang Show se za letos poslavlja, a se z gotovostjo vrača v letu 2024. Za še več gaming vsebin in spletnih novic nam sledite na naših družbenih omrežjih in YouTube kanalu.


EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB

233,07 €

Continue Reading

Pro nasveti by Mastercard

Oglas

Priljubljeno